Interactive Brokers

Výber, skúsenosti, poplatky
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
segi
Active Member
Dátum registrácie: So 27 02, 2021 5:29 pm
Has thanked: 219 times
Been thanked: 17 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa segi »

12gb54as
Silver Member *
Dátum registrácie: Po 04 11, 2024 3:39 pm
Has thanked: 38 times
Been thanked: 29 times

Príspevok od používateľa 12gb54as »

Portfolio, ak som spravne pochopil, sa da vytvorit len cez tu ich desktop apku?

Portfolio bude funkcne nieco take ako porfolio v xtb, kde budem moct poslat peniaze priamo do neho a tam sa to uz automacicky rozdeli pre etfka v nom?
Ak by to niekto vedel porovnat co sa tyka funkcnosti a podobnosti, bol by som vdacny.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2391 times
Been thanked: 2776 times

FAKE DATA v TWS

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Máte skúsenosti s takým niečím, že sa vám v TWS zo dňa na deň zmení priemerná nákupná cena?
Mal som priemerku na ASTS nejakých 24,63. Dlhšie, minimálne 2 týždne.
Včera som začal znižovať pozície a predal som 1000ks so stratou dokopy nejakých -220 USD

Dnes otvorím TWS a vidím priemerku cca 23,30 a na otvorených pozíciách zisk.
Predal som všetko, teda ďalších 1000 ks a mal by som mať reálny zisk nejakých +170....ale ukazuje mi Realized +1493 USD.

Ani by ma to neštvalo, len rozmýšľam, či mi takto IB nevytvára falošný zdaniteľný zisk.
To by mi vadilo, keďže som celú pozíciu uzavrel dokopy cca na nule.... :roll:

v Trade history za 7 dní vidíte predaj 1000ks včera a 1000ks dnes, ale realized P/L sa zmenil na nižšiu nákupnú cenu.
Prílohy
IB Fake data.png
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Glogol
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 138 times
Been thanked: 339 times

Re: FAKE DATA v TWS

Príspevok od používateľa Glogol »

JUGGLER napísal: Pi 27 12, 2024 4:18 pm Máte skúsenosti s takým niečím, že sa vám v TWS zo dňa na deň zmení priemerná nákupná cena?
Včera som začal znižovať pozície a predal som 1000ks so stratou dokopy nejakých -220 USD

Predal som všetko, teda ďalších 1000 ks a mal by som mať reálny zisk nejakých +170....ale ukazuje mi Realized +1493 USD.

Ani by ma to neštvalo, len rozmýšľam, či mi takto IB nevytvára falošný zdaniteľný zisk.

v Trade history za 7 dní vidíte predaj 1000ks včera a 1000ks dnes, ale realized P/L sa zmenil na nižšiu nákupnú cenu.
Priznam sa ze len tipujem - resp strielam od brucha na mobile ani detaily obrazku velmi nevidim …. nie je ucet vedeny v eurach ? A vysledok je dolarova nula ake eurovy plus… tj ze sa kupilo za o dost lacnejsie usd ako sa predalo… usd dost posledne dni posilnil ….
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Glogol napísal: Pi 27 12, 2024 5:43 pm Priznam sa ze len tipujem - resp strielam od brucha na mobile ani detaily obrazku velmi nevidim …. nie je ucet vedeny v eurach ? A vysledok je dolarova nula ake eurovy plus… tj ze sa kupilo za o dost lacnejsie usd ako sa predalo… usd dost posledne dni posilnil ….
V tom to nie je.
Mám EUR účet, ale zmena kurzu má vplyv len na celkový stav účtu.
Okrem toho si USD nepožičiavam, lebo 2/3 účtu mám v USD.
Teraz pekne vidím, že v Írsku aj pripisujú úroky...lebo väčšina účtu je prevážne v cashi a v kolonke MTD intrst pribudlo pár stoviek.
Kua dosť rozdiel oproti Budapesti, kde nám nedali nič... :roll:

Je to nejaký bug v IB softe. Možno by to zmizlo keby som reštartoval...ale to ma nenapadlo. Teraz už je to predané.
Zisk bude asi fejkový, lebo stav účtu je podobný ako včera.
Môže to súvisieť aj s tým, že ASTS som pôvodne mal po expirácii opcií a 900ks bolo priradených 13 decembra pri cene nad 23.
Ono vtedy ďalší pondelok vidíš cenu pri ktorej to bolo priradené a v utorok už pripočíta k tomu aj cenu opcií.
Možno práve kvôli tomu sa môže (aj po týždňoch) v tom istom riadku objaviť stará cena po priradení.
(hoci odvtedy som už dokupoval, aj niečo predal ).
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 245 times
Been thanked: 593 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

JUGGLER napísal: Pi 27 12, 2024 4:18 pm Máte skúsenosti s takým niečím, že sa vám v TWS zo dňa na deň zmení priemerná nákupná cena?

myslim, ze pouzivaju FIFO aj ja som si to teraz vsimol.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
Baba Jaga
Gold Member **
Dátum registrácie: St 25 08, 2021 6:56 pm
Has thanked: 52 times
Been thanked: 126 times

Príspevok od používateľa Baba Jaga »

v TWS pravým tlačidkom myši kliknite na sekciu position ,kde máte uvedené množstvo a vybrať Change Tax lots a si to zmeňte.
IB-https://ibkr.com/referral/roman3131
Tasty-https://tastytrade.com/welcome/?referralCode=CEKTJ78ZFX
Alpaca 3 ref na mesiac.Vklad 500USD 30 dní výplata do 10 prac. dní dostaneme obidvaja 100USD prvý mesiac je do 28.02.2026) V prípade záujmu cez správu
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Hej, to bude tak, že ten zisk na akciách je reálny, ale v opciách sa mi objaví strata ( keďže expirovali v strate, ale stále ešte ITM ).
vrtulnik
Dátum registrácie: Ne 04 01, 2015 12:06 pm

Príspevok od používateľa vrtulnik »

ahojte,

chcem prvy krat poslat do IB depozit a vytvoril som si poziadavku - Deposit - Bank Transfer/SEPA

- v SLSP som vykonal platbu, dal som tam IBAN, ciastku, čislo uzivatelkseho uctu do referencie a do poznamky cislo uctu/meno.
- Ale banka mi to zamieta: Zamietnute z legislativnych dovodov.
- zadal som tam aj adresu (najprv adresu IBKR a potom aj adresu banky)... Nechce tu platbu uskutocnit.

Treba nejak pockat, alebo je niekde inde chyba?

dakujem.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Viac ako 15K?
vrtulnik

JUGGLER napísal: Po 30 12, 2024 11:53 amViac ako 15K?
250 eur.

Pisu tam "pending" - neviem ci sa caka na ich potvrdenie, alebo cakaju uz na tu ciatku.. Oni to tam aj pisu ze cakaju na prostriedky...
Prílohy
123.png
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1559 times

Príspevok od používateľa MiBi »

IBKR neposiela ziadnu notifikaciu tvoje banke. Podla mna treba sa ozvat osobnemu bankarovi v SLSP alebo zajst na pobocku.
Vigrem
Active Member
Dátum registrácie: Ne 02 01, 2022 4:07 pm
Has thanked: 59 times
Been thanked: 47 times

Príspevok od používateľa Vigrem »

Tiez mam SLSP a posielam odtial do IB a ziadny problem. Uisti sa, ze to posielas ako SEPA platbu (mala by prejst dokonca ako okamzita). Ak ti pise stale tu chybu, problem bude na strane SLSP, potom fakt iba pobocka/bankar.
Hawk
Active Member
Dátum registrácie: Po 14 05, 2012 7:31 pm
Has thanked: 11 times
Been thanked: 1 time

Príspevok od používateľa Hawk »

nebola to zrychlena platba ?, ak ano skus deaktivovat to zrychlenie (zrychlena som myslel okamzita)
vrtulnik

Hawk napísal: Po 30 12, 2024 12:33 pm nebola to zrychlena platba ?, ak ano skus deaktivovat to zrychlenie (zrychlena som myslel okamzita)
Bolo to tym, ze bola "zrychlena" ... to ma vobec nenapadlo. Funguje to.

Dakujem vam :)
Wolf
Active Member
Dátum registrácie: Po 19 04, 2021 10:29 am
Been thanked: 52 times

Príspevok od používateľa Wolf »

vrtulnik napísal: Po 30 12, 2024 12:45 pm
Hawk napísal: Po 30 12, 2024 12:33 pm nebola to zrychlena platba ?, ak ano skus deaktivovat to zrychlenie (zrychlena som myslel okamzita)
Bolo to tym, ze bola "zrychlena" ... to ma vobec nenapadlo. Funguje to.

Dakujem vam :)
To je zaujímavé, mne pred pár dňami prešla aj zrýchlená platba zo SLSP do IB. Peniaze som mal v IB do 5 minút.
Pessimists sound smart. Optimists make money.
Wolf
Active Member
Dátum registrácie: Po 19 04, 2021 10:29 am
Been thanked: 52 times

Príspevok od používateľa Wolf »

Dnes som volal na support kvôli zmene tel. čísla a two-factor-authentication – na helpdesku mi povedali, že to online nejde a musím sa overiť cez telefón

Volal som na Europe: +41 41 562 0902 Direct dial, ktoré som našiel na https://www.interactivebrokers.com/en/s ... ?p=contact

Neuvedomil som si, že je to predvolba do Švajčiarska (mimo EU), takže mi jeden hovor zožral asi 20 € kreditu.

Tak len varujem, keby niekto potreboval volať, že tam je nastražené Švajčiarske číslo, ako jediné pre EU. :) Prečo tam doprdele pod Location EUROPE majú Švajčiarske číslo neviem, no je tam ešte jedna možnosť – Hungary a snáď bude podpora vedieť anglicky
Pessimists sound smart. Optimists make money.
segi
Active Member
Dátum registrácie: So 27 02, 2021 5:29 pm
Has thanked: 219 times
Been thanked: 17 times

Príspevok od používateľa segi »

@vrtulnik ak to bolo prvé poslanie peňazí do IBKR tak mám pocit že to štandardne pripisujú až na 2-3tí deň. Ostatné už idú aj okamžite.
Niečo sa mi marí že aj ke´d použiješ novú banku tak to opäť bude trvať 2-3dni.
vrtulnik

segi napísal: Po 30 12, 2024 7:42 pm @vrtulnik ak to bolo prvé poslanie peňazí do IBKR tak mám pocit že to štandardne pripisujú až na 2-3tí deň. Ostatné už idú aj okamžite.
Niečo sa mi marí že aj ke´d použiješ novú banku tak to opäť bude trvať 2-3dni.
ano, bolo to prve poslanie penazi. Ked mi to neslo, tak som pisal na support do SLSP a odpisali mi ze to bolo tym, ze dana banka neprijima okamzite platby.

Uvidim dalsi mesiac, skusim nechat zafajknutu okamzitu platbu, ci to odosle.
Vigrem
Active Member

vrtulnik napísal: St 01 01, 2025 6:36 pm Ked mi to neslo, tak som pisal na support do SLSP a odpisali mi ze to bolo tym, ze dana banka neprijima okamzite platby.
Tak to je zvlastne - rovnako ako Wolf, aj ja pouzivam vzdy okamzite platby a na IB dorazia skutocne do par minut. Posielam to na nemecke cislo uctu, banka je JP Morgan.
12gb54as
Silver Member *

Zrejme s tymto brokerom budem potrebovat pomoct. Siel som tam len kvoli dvom ETP (nieco ako ETF pre krypto?) pretoze to na XTB nemam. Z XTB som zvyknuty na prehladost a jednoduchost. V XTB som si vsetko nastavil hned, rsp, nic nebolo treba nastavit. Tu je tych nastaveni hrozne vela, poschovavanych kade tade.

1. problem co mam, ze vraj nemam povolene frakcie. Skontaktoval som podporu, povolil a furt to nejde. Vraj mam pockat den, ale uz je to viac dni a nic.
2. problem mam, ze velmi nerozumiem nakupom tam.
Proste si chcem kupit acc. ETF/ETP a nestarat sa. Skusil som kupit malu ciastku, ale vyskocilo mi toto a netusim, co to znamena a ako to mam vlastne kupit.
Prílohy
sdsd.png
jancik
Dátum registrácie: Ut 15 12, 2015 5:40 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Príspevok od používateľa jancik »

1. Asi pockaj, aj ked divne, lebo ja som frakcie nakupovat mohol hned od zaciatku. Otvaral som ucet marec 24, aj ked firemny.

2. Market data nemam ani ja, odklikol som aby mi to okno uz neskakalo a vsetko je ok. Nepotrebujes, nakupujeme tiez len ETF.
kixog47100
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 26 12, 2023 2:24 pm
Has thanked: 130 times
Been thanked: 165 times

Príspevok od používateľa kixog47100 »

Je to varovanie, ze by si mal zvazit limit order namiesto market order

Limit order - urcujes si max.cenu ktoru si ochotny akceptovat.
Je to bezpecnejsie, hlavne ak investujes vacsiu sumu, mozes dlhsie cakat na lepsiu cenu, alebo sa ti ani nemusi ujst.
Zalezi od toho aky limit si nastavis. O kolko podlezies aktualnu cenu.

market order - akceptujes co pride
Kedze mas oneskorene data, plus aj keby si mal live tak sa ti nemusi ujst za tu zobrazenu.
A mozes dostat aj ovela horsiu ale aj lepsiu.

Plus tam mas este dobu platnosti.
Ci sa ti prikaz na konci dna mna zrusit ak sa nezrealizuje.

GTC - Good Till Cancell (plati dokym sa nezrealizuje alebo ho manualne nezrusis)
DAY - zrusi sa na konci aktualneho dna
...
12gb54as
Silver Member *

jancik napísal: Pi 03 01, 2025 6:34 pm 1. Asi pockaj, aj ked divne, lebo ja som frakcie nakupovat mohol hned od zaciatku. Otvaral som ucet marec 24, aj ked firemny.
Je mozne, ze to konkretne ETF nie je frakcne, pretoze ine krypto etf mi kupit slo.
Kde to zistitim? Jedna sa o 21XL
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

ide vam konsolidivany vypis za min. rok spolu zatvorene + migrovane?
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
12gb54as
Silver Member *

12gb54as napísal: So 04 01, 2025 3:42 pm
jancik napísal: Pi 03 01, 2025 6:34 pm 1. Asi pockaj, aj ked divne, lebo ja som frakcie nakupovat mohol hned od zaciatku. Otvaral som ucet marec 24, aj ked firemny.
Je mozne, ze to konkretne ETF nie je frakcne, pretoze ine krypto etf mi kupit slo.
Kde to zistitim? Jedna sa o 21XL
Beriem spat, ze slo kupit frakcne etf. Slo kupit, lebo akcia stoji menej ako bola suma, za ktoru som kupoval, co pri 21XL neslo, kedze tam je akcia drahsia, ako suma, za ktoru som chcel kupit.
Nerozumiem tomu, ze preco to nejde a zda sa , ze support to so mnou vzdal, resp. tiez nevie, preco to nejde, aj ked to mam v nastaveniach povolene (supportu som poslal ako dokaz aj screenshot tych nastaveni)
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

osamely chodec napísal: Po 06 01, 2025 11:40 am ide vam konsolidivany vypis za min. rok spolu zatvorene + migrovane?
Ja idem cez STATEMENTS...hore klik na Select account a zaškrtnem obidva účty ( číslo účtu z IBCE zmenili na iné v IBIE )a potom cez ACTIVITY...dám period ANNUAL a vygenerujem v PDF 2024.

Tam sú REALIZED a UNREALIZED...u mňa sú rovnaké, lebo ja na konci roka zavieram všetky obchody.
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

JUGGLER napísal: Po 06 01, 2025 4:05 pm
osamely chodec napísal: Po 06 01, 2025 11:40 am ide vam konsolidivany vypis za min. rok spolu zatvorene + migrovane?
Ja idem cez STATEMENTS...hore klik na Select account a zaškrtnem obidva účty ( číslo účtu z IBCE zmenili na iné v IBIE )a potom cez ACTIVITY...dám period ANNUAL a vygenerujem v PDF 2024.

Tam sú REALIZED a UNREALIZED...u mňa sú rovnaké, lebo ja na konci roka zavieram všetky obchody.
to ok , este musis tam zaskrtnut (pouzit filter- lievik) closed ucty a potom to generovat za cely rok od01.01.2024 do 31.12.2024 vybrat volbu konsolidovane . Mne to zatial nejde. Teda vsetky 3 druhy uctov closed, open, migrated.
Joki
Guru Member ****
Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 1:24 pm
Has thanked: 266 times
Been thanked: 320 times

Príspevok od používateľa Joki »

The firm warned clients that the maintenance margin requirement for MicroStrategy Inc. positions will increase to a minimum of 50%, a rise from the current level.
Zvýšenie bude implementované v denných prírastkoch, počnúc po uzávierke v New Yorku 8. januára 2025 a bude pokračovať až do dátumu obchodu 13. januára 2025. To znamená, že klienti, ktorí majú pozíciu v MicroStrategy Inc., by sa mali pripraviť na vyššiu maržu.

https://m.investing.com/news/stock-mark ... ?ampMode=1
Interactive Brokers referral link, ak má niekto záujem. Ďakujem

https://ibkr.com/referral/jozef473
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Poradte niekto ako sa da priamo v IB analyzovat pouzivany obchodny system %w , avg win ...
BudFox
Active Member
Dátum registrácie: Ut 14 06, 2022 1:05 pm
Has thanked: 10 times
Been thanked: 35 times

Príspevok od používateľa BudFox »

Ak som teda správne pochopil, že chceš zistiť percento ziskových obchodov a priemerný zisk na obchod, tak ako je to bežne dostupné napríklad v XTB, tak podľa mňa tam nič také nie je :( jediná možnosť je pokiaľ viem stiahnuť si report pre "Third-Party Services" a tam je podpora pre TradeLog, MS Money a iné (viď printscreen z apky IBKR), ale tam som to nikdy neanalyzoval, lebo chceli subscription. Asi som moc nepomohol... :|
Prílohy
IBKR trade log.jpeg
I don't know. I guess I realized that I'm just Bud Fox... and as much as I wanted to be Gordon Gekko, I'll always be Bud Fox. https://www.youtube.com/@PeniazeNikdyNespia
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

BudFox napísal: So 11 01, 2025 11:25 pm Ak som teda správne pochopil, že chceš zistiť percento ziskových obchodov a priemerný zisk na obchod, tak ako je to bežne dostupné napríklad v XTB, tak podľa mňa tam nič také nie je :( jediná možnosť je pokiaľ viem stiahnuť si report pre "Third-Party Services" a tam je podpora pre TradeLog, MS Money a iné (viď printscreen z apky IBKR), ale tam som to nikdy neanalyzoval, lebo chceli subscription. Asi som moc nepomohol... :|
Dakujem za odpoved, nieco take som aj cakal, zvlastne ze taky velky broker nema ani zakladnu funkcionalitu na anylyzu obchodovania. Snad fundseeder zaprcacuje na navrate ich funkcionality.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Ja myslím, že aj IB ti v hlbkovom reporte dá to, čo potrebuješ. Len sa treba s tým reportingom/výpismy pohrať.

Ale nie to som chcel.... Skús to, čo radil Tomáš:
tomáš virdzek napísal: Pi 10 01, 2025 9:38 pm
Skús https://www.tradingdiarypro.com/

Pár rokov dozadu to ešte bolo na analýzu trejdov, importoval si tam dáta z IB a spravilo Ti to hĺbkovú analýzu Tvojho tradingu (verím, že to teraz bude ešte lepší nástroj). Zistiť si tam mohol o sebe veľa, aj čo si tušil aj čo nevedel. Silné a slabé stránky o sebe tušíme a vieme vždy, nie vždy to dostaneme cez dáta rovno do xichtu. Vtedy to vie človekom pohnúť, keď sa pravde nemôže vyhnúť.
12gb54as
Silver Member *

Je moznost poslat peniaze z mojej banky aj bez toho, aby som na IKBR web musel neustale zadavat sumu a nejake cislo a potom mi vytvorili prevodove informacie?
Raz som to uz urobil a cakal som, ze mi tam tie udaje zostanu...ale zda sa , ze to musim robit kazdy raz..
Ci mam akukolvek sumu poslat na rovnake udaje ako prvykrat?
michalhornicheck
Silver Member *
Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 9:05 am
Been thanked: 24 times

Príspevok od používateľa michalhornicheck »

Dá sa nastaviť recurring deposit.
Teda napríklad mesačne sa ti sám vytvorí ono "avízo o vklade" na rovnakú čiastku.
Takto to mám napr. aj ja:

1) Každý mesiac - 10. sa vytvorí avízo vkladu na <xy>eur (fixná suma) - to potom platí 30 dní. Keď nepošleš, nič sa nestane, padne to a 10. ďalšieho mesiaca sa vytvorí znova.

2) Na 11. deň v mesiaci mám trvalý prevoďák v banke (peniaze sú ešte v ten deň/ďalšie ráno pripísané v IBKR)

3) 15. deň v mesiaci mám recurring investíciu (nastavuje sa zvlášť) (Tie 4 dni mám rezervu, pre prípad že by 11ka padla na sviatok/víkend atp a peniaze sa cestou zdržali)

Tento mesiac som to otestoval celú reťaz, všetko zbehlo naporiadku :)
mapper
Silver Member *
Dátum registrácie: Ut 05 01, 2016 4:11 pm
Has thanked: 153 times
Been thanked: 27 times

Príspevok od používateľa mapper »

michalhornicheck napísal: St 15 01, 2025 8:23 pm Dá sa nastaviť recurring deposit.
Teda napríklad mesačne sa ti sám vytvorí ono "avízo o vklade" na rovnakú čiastku.
Takto to mám napr. aj ja:

1) Každý mesiac - 10. sa vytvorí avízo vkladu na <xy>eur (fixná suma) - to potom platí 30 dní. Keď nepošleš, nič sa nestane, padne to a 10. ďalšieho mesiaca sa vytvorí znova.

2) Na 11. deň v mesiaci mám trvalý prevoďák v banke (peniaze sú ešte v ten deň/ďalšie ráno pripísané v IBKR)

3) 15. deň v mesiaci mám recurring investíciu (nastavuje sa zvlášť) (Tie 4 dni mám rezervu, pre prípad že by 11ka padla na sviatok/víkend atp a peniaze sa cestou zdržali)

Tento mesiac som to otestoval celú reťaz, všetko zbehlo naporiadku :)
Diky za info. Mne z toho vyplyva ze staci mat prostredky na ucet (napr. posles 300 raz za kvartal ale investujes iba po 100 mesacne). Dedukujem spravne?
mapper
Silver Member *
Dátum registrácie: Ut 05 01, 2016 4:11 pm
Has thanked: 153 times
Been thanked: 27 times

Príspevok od používateľa mapper »

12gb54as napísal: St 15 01, 2025 8:01 pm Je moznost poslat peniaze z mojej banky aj bez toho, aby som na IKBR web musel neustale zadavat sumu a nejake cislo a potom mi vytvorili prevodove informacie?
Raz som to uz urobil a cakal som, ze mi tam tie udaje zostanu...ale zda sa , ze to musim robit kazdy raz..
Ci mam akukolvek sumu poslat na rovnake udaje ako prvykrat?
Ked si generujes vkladove informacie das tam recurring payment a potom to caka ze napr. kazdy mesiac posles peniaze. Ja to tak mam na IB (predtym Lynx). Zatial som nikdy neskusal poslat peniaze bez aviza ale ak dodrzis identifikatory aby to vedeli sparovat s uctom tak to mozno prejde aj ked by som tipoval ze to mozu chciet manualne overit cize pripisanie dlhsie potrva.
Vigrem
Active Member

12gb54as napísal: St 15 01, 2025 8:01 pm Je moznost poslat peniaze z mojej banky aj bez toho, aby som na IKBR web musel neustale zadavat sumu a nejake cislo a potom mi vytvorili prevodove informacie?
Ja to uz roky robim tak, ze na IB nezadavam nic, ziadne info o depozite, iba kopirujem v internet bankingu poslednu platbu, zmenim sumu, poslem ako okamzitu platbu a peniaze su do par minut, maximalne hodiny, pripisane. Neviem uplne, na co sluzi ta funkcionalita v IB, spociatku som ju pouzival, ale teraz uz nie.

Samozrejme, zmena bola teraz nedavno, ked sa migrovali ucty z Madarska do Irska, vtedy sa menili aj bankove udaje. Raz som omylom poslal peniaze este aj na stary ucet, poslali mi sami od seba spravu a poriesili to, takze ani toto nebol problem.
12gb54as
Silver Member *

Ok, teda, skusim to poslat nabuduce tak.
12gb54as
Silver Member *

Je dana minimalna ciastka, ktoru si takto mozem poslat?
Napísať odpoveď

Návrat na "Brokeri - cez koho na burzu"