Jogove forum

Trading, tipy na obchody a investície, zverejňvanie pozícií, denníky traderov a investorov
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 194 times
Been thanked: 447 times

Re: Jogove forum

Príspevok od používateľa jogo »

Viktor: Len to cakanie na dobry obchod uz u mna trva trochu dlho. Proste potrebujem poriadnu korekciu a ona nie a nie prist a uz mi zacinaju ohrozovat dnesnu opciu na 1370.
Stavil som si cez opcie, ze 28.2 2012 ES-ko bude pod 1370.
pripadny zisk 0.25% uctu
pripadna strata 1% uctu
Juggler: Jasne, Big Boys vedia, kde davame stopky a vymetaju nam ich.
Osobne tiez stopku natvrdo nedavam, ked ide o obchod do trendu. Tam som ochotny vydrzat aj falosny prieraz a pripadne zapichnut aj vacsiu stratu, lebo tam to ma potencial otocit sa v moj prospech.
Posledne dva obchody som vsak robil dvojite vrcholy do protitrendu, a z protitrendov zdupkam hned, ako sa to prestane vyvijat v moj prospech, cize na BE alebo v minimalnej strate.Lepsie povedane protitrendy nechcem obchodovat vobec, ale uz mam tusim "tradingovy abstak". :?

Protitrend som ochotny podrzat len v pripade, ked zacnem nakupovat pozicne po castiach indexy v hlbokom prepade....podobne ako si to robil ty v 2009 alebo ako to tu predvadzal BGuru v 2008 s jeho "rozkolisanym trhom". Samozrejme neplanujem robit dokupy tak "husto" ako to robil on.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
jogo
VETERAN MEMBER *****

Re: Jogobelove forum

jogo napísal:Stavil som si cez opcie, ze 28.2 2012 ES-ko bude pod 1370.
pripadny zisk 0.25% uctu
pripadna strata 1% uctu
Znizil som velkost pozicie, lebo som vybral peniaze na dane z opcneho a traderskeho uctu a minuly mesiac mi ta opcia vysla len tak tak, tak uz nechcem riskovat viac ako 1% na jeden obchod.
Opcia vysla o chlp. Kedze aj minuly mesiac to bolo dost na hrane, asi uz tieto mesacne opcie nebudem obchodovat. Mam pocit, ze to uz nie statistika, ale nahoda a stastie je na mojej strane.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
jogo
VETERAN MEMBER *****

Casto citam prispevky typu: Uspesnost 50% a pomer PT/SL 2:1 je pre zaciatocnika dobry system, z ktoreho by sa mohol vychadzat.
Citam to casto od ludi, ktori su uz roky na forach. O svojich systemoch pisu este lepsie pomery...
Rozmyslal som, ako to po lopate vysvetlit, ze to nebude asi take jednoduche.
Nuz skusme sa na to pozriet "sedliackym rozumom".
Pre jednoduchost uvazujme system, kde robime 1 obchod tyzdenne a dalsi obchod otvaram, ked uz je predchadzajuci zatvoreny.
Na zaciatku mam ucet 10 000$ a mam moznost obchodovat mikroloty.Na SL riskujem 10% uctu.
Predpokladam najhorsi mozny scenar, ze prvy rok budem mat len neuspesne obchody.
Cize 10 000$ vynasobim 50 krat cislom 0.9(10% strata na SL) a zistim, kolko mi ostane na ucte.
10000$ x 0.9^50 = 51.53$
Cize po roku budem mat na ucte 51.53$, na jeden SL budem riskovat 5.15$ budem obchodovat 1 mikrolot ale stale budem v hre.
(treba si uvedomit, ze v prvom obchode stracam 1000$ v druhom uz len 900$ v tretom uz len 810$ ako klesa velkost mojho uctu)
Druhy rok sa karta obrati(predsa mam system z uspesnostou 50%) a pride seria 50 uspesnych obchodov.
Cize 51.53$ vynasobim 50x cislom 1.2 (20% zisk na PT)
51.53$ x 1.2^50 = 468 945$
(Teraz budem postupne SL a PT navysovat s rastucim uctom)
Zhodnotenie za 2 roky pri 100 obchodoch bude 46 nasobne...
Upozornujem, ze je absolutne jedno ako budu premiesane vyhry a straty, vysledok bude stale rovnaky. Rozdielny bude len maximalny pokles uctu a ten najhorsi pripad som prave spocital.
Pre tych, co argumentuju, ze moj ucet uz bude velky a pohne cenou na burze o viac ako 1 tick uvediem, ze o tom nech uvazuju az pri ziskoch nad 1 mil dolarov rocne.(aspon pri ES-ku to tak je, na jednom bide alebo asku sedi minimalne 100 kontraktov v obchodnych hodinach NYSE, na forexe by to malo byt este lepsie)
Usudok nech si urobi kazdy sam, aku uspesnost a RRR ocakavat od svojich obchodnych systemov.
Používateľov profilový obrázok
Ladis
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 14 12, 2006 5:18 pm
Been thanked: 25 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ladis »

Tak v prvním roce ti klesne kapitál ze 10.000 dolarů na 51 dolarů
a ve druhém roce ti vyroste kapitál z 51 dolarů na 468 945 dolarů?
A pří úspěšnosti 50% v každém druhém obchodu ztratíš peníze a v každém druhém vyděláš peníze? Moc divné počty. Za těch 10 let, co se zabýváš tradingem, už bys měl mít jasno, jak budeš s akciemi štastný.
ZDARMA kniha v PDF ♥ ♥ Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/kniha.htm
♥ ♥ http://nr1a.com/AKCIE ♥ ♥ https://www.facebook.com/groups/2660933057270038/
jogo
VETERAN MEMBER *****

Ladis napísal:Tak v prvním roce ti klesne kapitál ze 10.000 dolarů na 51 dolarů
a ve druhém roce ti vyroste kapitál z 51 dolarů na 468 945 dolarů?
A pří úspěšnosti 50% v každém druhém obchodu ztratíš peníze a v každém druhém vyděláš peníze? Moc divné počty. Za těch 10 let, co se zabýváš tradingem, už bys měl mít jasno, jak budeš s akciemi štastný.
Budes sa divit, ale na tieto zakladne vypocty fakt staci matematika zo ZDS. :D
jogo
VETERAN MEMBER *****

Zaujimavy clanok, ktory popisuje uspesnost traderov.
Jsem day-trader na EUR/USD. Forex obchoduji 5 let.
Česká Republika je malá země. Ale traderů a lidí, kteří chtějí dělat trading, je tady hodně. Já sám jsem osobně potkal a hovořil s tisícovkami lidí, kteří už poznali, jak chutná reálný obchod na forexu. Tisícovky lidí, to jsou tisíce přístupů a dlouhý seznam vzestupů a pádů v obchodování. Jsou to také miliony myšlenek, miliardy chyb a biliony odstínů vzrušení a deprese. A je to také jedno poznání, jaká je výsledná realita všeho toho snažení davu lidí.

80/20 - to je číslo, které od sebe opisují všichni pisatelé knih už od dob, kdy jistý pan R. Koch napsal knihu o tomto fenoménu. Já to zde opíši také - "na fx 80 lidí ze 100 prodělá své peníze a 20 lidí je úspěšných". Připadá vám to negativní? Jak se to vezme. A teď napíši něco, co mi už roky ukazuje realita v Česku: 1, možná 2 lidé ze 100 jsou úspěšní na forexu. Věřím, že na celém tomhle fx světě je situace úplně stejná. Všichni sice hovoříme jiným jazykem a máme jinou kulturu, ale lidský mozek, uvažování a reakce jsou všude na světě stejné.

Důležité je zde poznamenat, proč jsem se rozhodl psát o tomto tématu. Protože jsem osobně poznal 4000 lidí, kteří se zajímali o obchodování. Protože jsem pracoval s 2000 lidí, kteří na forexu skutečně obchodovali. A protože jsem v kontaktu s 20 lidmi, kteří na forexu skutečně vydělávají reálné dolary. Nutno dodat, aby čtenář správně porozuměl, že oněch 20 lidí na konci pochází z původních 4000 lidí na začátku. Knihy a internet jsou plné informací o tom, jak vydělávat na forexu. Je to sexy byznys. Ale ten sexy outfit je drahý a nepadne každému. Lépe řečeno, padne jenom hrstce lidí. A nejsou to jenom ženy.

Beru tento reálný pohled na skutečný běh věcí jako svou výhodu a dlouhodobě přemýšlím o tom, jaký atribut je pro člověka v obchodování tím, který doopravdy rozhoduje. Se všemi těmi lidmi, s úspěšnou 20cítkou (ú20) jsem pracoval a dobře je znám. Mám tak šanci posoudit, v čem to je, v čem jsou jiní než ostatní. O atributech úspěchu na forexu se toho napsalo už mnoho a pokaždé se dočtete něco trochu jiného. Nejvíce se mluví o zvládnuté psychologii nebo o dobrém obchodním systému. Jenže co to znamená "dobrá psychologie" a "dobrý systém"? Ú20 je kolektiv lidí s úplně jinými povahami a myšlením, a co trader to totálně jiný přístup. Vážně na to musíte mít tu správnou psychiku a systém?

Ne. O tom to není. A za tím si stojím. Znám obchodníka, který obchoduje zcela jednoduše s jedním klouzavým průměrem a někdy se u toho dost vzteká. Je to pravda, viděl jsem jeho obchodní deník a nebyly v něm zrovna lichotivé obrázky a slova. Přesto dnes vydělává na forexu. Je dlouhodobě plusový. Znám obchodníka, který používá šílené množství indikátorů a když jsem s ním seděl úplně poprvé, měl jsem pocit, že sedím s úplně ztracenou existencí. Vydělává. Dlouhodobě. Hodně. Ti další, to jsou zase úplně jiné extrémy, povahy a přístupy. Ale zvládají to dobře. Tak co je u nich jinak?

Jak už to bývá, je to geniálně jednoduché. Ale také pořádně vydřené. Když jsem o tom přemýšlel, vymyslel jsem jeden společný atribut, který tam je. Jediný skutečně společný atribut všem. A uvědomil jsem si, že ho mám také.

Je to vytrvalost.

Všichni vytvali až do konce. A je to pro ně nový začátek. Záčátek toho, co vždycky chtěli. Prachy, svoboda, skvělý pocit.

Pamatuji si na obchodníka, se kterým jsem intenzivně pracoval celý rok. Byla to dlouhá doba. Pamatuji si na jeho silné deprese, na všechna ta údolí, kterými procházel. A pamatuji si také na jeho odvahu jít dál, i když podmínky k tomu nebyly. Neměl žádný svatý systém a už vůbec ne tu správnou povahu. Je to cholerik. Ale chytl se toho stébla a nepustil ani tam, kde ostatní už dávno pustili. Neměl peníze, neměl práci a neměl žádné předpoklady pro úspěch. Ale měl vytrvání. Myslím, že mohu říci, že dnes obchoduje s 20 loty a dělá asi 100 pips měsíc co měsíc. A drží se dál. Mívá problémy s platformou. Mívá horší měsíce. Měl obchod, po kterém hodil svůj čerstvě koupený notebook o zeď (a on pořád funguje, bylo to HP). Ale po každém takto špatném dni ví, že musí vytrvat. Pokračovat.

Vytrvalost je logický atribut k úspěchu. Forex vyžaduje zkušenost. Vyžaduje perfektní skloubení povahy, systému a trhu. A to chce velmi mnoho času. Žijeme v době, kdy všichni chtějí všecho rychle, bez práce a zadarmo. Ale na forexu tohle neplatí.

Platí jenom jedno. Vyhrává jenom ten nekonečně vytrvalý.

Není to systém.

Není to psychika.

Je to "zůstanu i kdyby mě to mělo zabít".
zdroj: http://www.fxstreet.cz/fxcouch20-vytrvalych.html" onclick="window.open(this.href);return false;
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 246 times
Been thanked: 594 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

tak tak Jogo, casta kvapka aj kamen prerazi. Zelam ti tu vytrvalost :)
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
jogo
VETERAN MEMBER *****

Zaujimave :roll:
"Čím víc se řídíme sami sebou, tím rychleji odpadají nečistoty a nánosy nepravd, tím jasnější je náš pohled na život a tím hlubší moudrosti dosahujeme. Nesmíme se ale bát. Pokud chceme žít svůj život po svém a věřit své vlastní pravdě, musíme na to mít dostatečně odvahy, neboť čím víc se člověk přibližuje k pravdě a čím víc jí žije, tím víc vystupuje z davu a přitahuje pozornost těch, kteří obtěžkáni svým balastem závistivě přihlíží jeho vzestupu. Ti pak na něj hanebně křičí a ukazují, rozzuřeni myšlenkou, že se někdo opovažuje žít si drze svou vlastní, JINOU pravdu! Stejně jako malí psíci štěkají často na velké a ti je s elegancí ignorují, musí i ti, kteří hledají a žijí svou vzrůstající pravdu, ignorovat malé ukřičené duše, kteří se rozčilují nad rozměry, které je přesahují.

Člověk, který se řídí sám sebou a svým nejniternějším přesvědčením nehledě názorů a hlasů zvenčí, pak vždy pozná, kdy má mlčet a nechávat si svá poznání pro sebe, a kdy má naopak rázně zakročit a odvážně a beze strachu vyjádřit svou pravdu za účelem vyššího dobra.Věřte jenom tomu, co s vámi souzní. Myslete si jen to, s čím se chce ztožnit. A nebojte se říct ne ,pokud vám někdo předkládá něco, co nechcete, aby se stalo součástí vašich představ a vašeho života. Nikdy nezapomínejte, že vědecké, lékářské a jiné objevy a poznatky jsou také jen zčásti otesané skály, které čeká ještě dlouhá cesta a mnoho práce, než z nich vzdejde diamant Pravdy. Je možné, že vy se k tomu diamantu dostanete dřív . A proto: ŘIĎTE SE SAMI SEBOU!" (Jan Menděl)

consul
Dátum registrácie: Ut 06 03, 2012 10:59 pm

Príspevok od používateľa consul »

vložka :) ako sa na FX dá za nie dlhú dobu urobiť z 1000 USD 1 milión USD a to nie až tak nebezpečne ako by sa na prvý pohľad zdalo???

Money management alebo úvaha o potenciály a rizikách forexu.

V tomto článku je ukrytý veľmi cenný poklad, ktorý sa podarí nájsť jedine pozornému čitateľovi. Mám pre Vás návod na cestu ako sa na FX dá za nie dlhú dobu urobiť z 1000 USD 1 milión USD a to nie až tak nebezpečne ako by sa na prvý pohľad zdalo.

Múdre hlavy uvádzajú veľkú pravdu, že na úspech na FX sú dôležité: psychológia obchodovania, MM a systém. Často počujem že významove je najdôležitejšia psychológia, potom MM, ktorý je dôležitejší než dobrý systém. Začiatočníci vždy vravia: potrebujem dobrý systém a všetko bude OK. Skúsený obchodníci ich upozorňujú na to, že systém nie je najdôležitejší. Po niekoľkoročnom obchodovaní na Live účte som sa v praxi presvedčil, že majú pravdu. Na začiatku môjho obchodovania som počul a čítal o MM, ale s odstupom času sa musím priznať, že som si len myslel, že tomu rozumiem. Nehovoriac o tom, že som vedel veľmi málo o tom ako to prakticky použiť pri obchodovaní. Teraz už viem, že dobré zvládanie MM je pre prežitie na FX veľmi dôležité. Keby som to vedel skôr mohol som si ušetriť množstvo stresu pri obchodovaní, keď som sa bál o svoje ťažko zarobené peniaze. Obchodovanie, ale nemusí byť stavom napätia na pokraji nervového kolapsu, ale môže byť v pohode. Cieľom tohto článku je, aby ste mohli obchodovať FX v pokojnom stave, bez zbytočného stresovania sa. K tomu je správne pochopenie MM kľúčové.

Na začiatok začnem úvahou o potenciály ziskov na obchodovaní FX.

Úvaha o potenciáli FX.

Pre úvahu budem brať účet s počiatočným kapitálom 1000 USD. Predpokladajme, že by som mal systém pomocou ktorého zrealizujem 100 pipov denne na GBP/USD. Nie je to nič nepravdepodobné vzhľadom na to, že je to stále menej ako je priemerná denná volatilita uvedeného menového páru. Za 20 obchodných dní by to bolo 2000 pipov za mesiac. Pri účte 1000USD je nie problém otvoriť malú pozíciu 0,1 Lota. Pri takto malej pozícii by sme zarobili 2000USD za mesiac. A čo takto otvoriť väčšiu pozíciu? Otvorenie 1 Lotu mi umožní už páka 1:100. Pri 1 Lote zarobím za mesiac 20 000USD. Pri páke 1:1000 sa dá zadať 10 Lotov. Pri 10 Lotoch zarobím za mesiac 200 000USD čo je 20 000%. Zdá sa Vám to nereálne? Veď je to jasne podložené číslami a vraví sa, že „čísla nepustia“. Prečo potom aj veľký borci považujú za veľký úspech 100% mesačne. Prečo v praxi nerobia 20 000% keď matematicky to je možné? Lebo neveria v HG. Systém s ktorým by som mohol v pohode otvárať 10 Lotov na 1000USD účte by som bez váhania nazval Holly grail. Často sa vedú úvahy o tom či existuje alebo nie HG na FX trhu. Ja si myslím, že aj áno aj nie. Problém je v tom čo budeme považovať za HG. Ak je HG systém čo každý mesiac dokáže priniesť na účte plus – HG existuje. Ak HG je iba systém čo privedie každý obchod do plusu – neverím, že HG existuje.

Vráťme sa k nášmu príkladu, kde chceme obchodovať 10 Lotov z 1000 USD účtu. Skúsili by ste to so systémom, kde je úspešnosť 90%? Ja nie. Prečo? Lebo náhoda je blbec a nemám istotu, že ten zlý obchod nebude práve ten prvý. Problém je v tom, že potom budem môcť tých dobrých zadať jedine na deme a to mi nepomôže iba ma to maximálne naštve keď budem vidieť ako to vychádza a ja to nemôžem zobchodovať. A zadali by ste 1 Lot na prvom obchode? Ja nie. Prečo? Nebol by som si istý či o účet neprídem. Ona totižto tá 90% pravdepodobnosť úspechu (myslené 90% úspešných z počtu otvorených obchodov) je na FX asi aj ľahko realizovateľná. Jeden dlhoročný obchodník na FX mi povedal, že 90% pozícií na FX by išlo do plusu – treba iba dostatočne dlho čakať. Jednoduchý recept na 90% úspešnosť by mohol znieť: Zadaj pozíciu a čakaj pokým sa nedostane do plusu. Kto neverí – nech si pozrie dlhodobejší FX graf a zistí, že hlavné menové páry sa - pohybujú za niekoľko rokov v určitom rozmedzí. Načo sú nám potom zložité systémy analýz, keď je to tak jednoduché? Prečo sa to potom tak neobchoduje v praxi? Problém je, že to dlhodobé rozpätie je často poriadne široké. Také široké, že účet to čakanie neudrží a pôjde na nulu. V praxi môže stať, že 1 stratový obchod vymaže zisk 9 ziskových + celý účet. Práve preto treba definovať pri akej hodnote v mínuse (SL) považujem obchod neúspešný obchod vymaže zisk za neúspešný. Pre obchod nie je podstatná len absolútna hodnota SL ale aj hodnota RRR. V príklade nekonečného čakania je RRR=1:??. Na zhodnotenie stratégie potrebujeme presne vedieť jej RRR. Ako príklad mám dve stratégie:

1.) RRR = 9:1, 90% úspešnosť

2.) RRR = 1:2, 40% úspešnosť

Ktorú by ste radšej obchodovali? Ja 2.

Dôvod vysvetlím na výpočte:

Predpokladám, že urobím v oboch prípadoch 10 obchodov s danou úspešnosťou a obchodujem na TP = 100 pipov s 0,1 Lota.

1.) 9 ziskových obchodov po 100 pipov = 900 zisk, 1 stratový 900. Výsledok = 0

2.) 4 ziskové obchody po 100 pipov = 400 zisk, 6 stratový po 50 = -300. Výsledok = +100 zisk

Preto ak mi niekto povie, že má stratégiu čo mu vychádza na 80% a nevie mi povedať jej RRR – iba sa zasmejem.

Vrátim sa k sľubu ukázať Vám cestu od 1000USD k 1000 000USD.

S vkladom 1000 USD začnem obchodovať s 0,1 Lotom stratégiu s RRR = 1:2 a zároveň 40% úspešnosťou. Budem mať TP=50 pipov a SL=25. Ak budem mať 4 takéto obchody denne, bude to do týždňa 5x4 = 20 obchodov. Do mesiaca to bude cca 80 obchodov. Rátajme výsledok:

40% z 80 = 32 obchodov po 50 pipov. Výsledok = +1600USD

60% z 80 = 48 obchodov po 25 pipov. Výsledok = -1200USD

Celkový výsledok = +400 USD

Po mesiaci obchodovania to je 40% zisk. Na účte bude po 1. mesiaci 1400 USD. Teraz si uvedomme, že môžeme v 2. mesiaci (ďalej iba M) o 40% zvýšiť objem obchodov na 0,14 Lotu. 40% zisk pri 0,14 Lota = 560. Po 2. M máme na účte 1400 + 560 = 1960 USD

Ak budeme postupovať ďalej tak isto tak:

Po 3. M bude na účte 2 744 USD

Po 4. M bude na účte 3 841 USD

Po 5. M bude na účte 2 744 USD

Po 6. M bude na účte 5 377 USD

Po 7. M bude na účte 7 528USD

Po 8. M bude na účte 10 539USD

Po 9. M bude na účte 14 754USD

Po 10. M bude na účte 20 655USD

Po 11. M bude na účte 28 917USD

Po 12. M bude na účte 40 484USD

Po 13. M bude na účte 56 677USD

Po 14. M bude na účte 79 348USD

Po 15. M bude na účte 111 087USD

Po 16. M bude na účte 155 522USD

Po 17. M bude na účte 217 731USD

Po 18. M bude na účte 304 823USD

Po 19. M bude na účte 426 752USD

Po 20. M bude na účte 597 453USD

Po 21. M bude na účte 836 435USD

Po 22. M bude na účte 1 171 009USD

V 23. a 24. M môžete ísť na dvoj mesačné prázdniny za 171 000USD, za 9USD si kúpite cukríky na cestu a ostane Vám 1 000 000 USD na účte. Niekto povie 2 roky je dlhá doba. Ja som toho názoru, že keď som strávil 6 rokov na VŠ a výsledkom je možnosť zamestnania kde nezarobím 1 milión USD ani za 20 rokov tak tie 2 roky vydržím pri PC aj keby som si mal počas toho času odrieknuť všetky neresti života.

Určite mnohých z Vás napadá otázka: A čo takto ísť s väčšími pozíciami aby som dosiahol 40% napr. za týždeň, alebo aj skôr. Tu chcem každého upozorniť na môj veľký objav FX zákona: „Pravdepodobnosť, že obchod pôjde do straty vzrastá s veľkosťou otvoreného obchodu. Pri obchode na doraz vzrastá pravdepodobnosť straty na 100%.“

Nebudem taký skeptický a pozriem sa na to čisto pragmaticky cez matematiku a risk management. Na 1 obchod riskujem 2,5% účtu. Skúsený FX obchodníci radia neriskovať viac ako 5% (opatrnejší iba 2%). Takže to by bolo OK. Pri uvedenom obchodovaní môžem každý deň pri všetkých 4 obchodoch v strate stratiť max. 10% účtu. Môže sa to stať? Môže. Koľko krát za sebou? No aj keby prišla veľmi zlá séria a keby sa to stalo 4 krát po sebe tak to účet prežije a obchodujeme ďalej. Čo sa stane keď by som zvýšil objem na dvoj násobok? Po sérii 4 kompletne stratových dní by som stratil 80% účtu. Ale pozor! Keď ma prejde chamtivosť a začne znova obchodovať podľa určených pravidiel tak potrebujem dohnať viac ako 80% ktoré som stratil. Príklad: Keď z 10 000 stratím 80% čo je 8 000. Na dosiahnutie pôvodnej hodnoty nestačí urobiť 80% ale 400%. Z toho je jasné, že takýto prešľap nás vráti o niekoľko mesiacov späť. Ešte väčší prešľap nás vráti na začiatok cesty. Záver: úspech na FX je v dodržovaní RRR a v trpezlivom presnom dodržovaní veľkostí otvorených obchodov vzhľadom k veľkosti účtu. To je podstatou praxe MM na FX trhu.

Úspech na FX nie je o unikátnych príležitostiach keď zadáme veľký objem na nejaké super obchody. Dlhodobý úspech na FX je výsledkom vytrvalého dennodenného zadávania malých pozícii podľa presne definovaného dobrého MM a dobrej stratégie. Celé 3 roky som hľadal intenzívne HG forexu. Vyskúšal som niekoľko stoviek indikátorov a plno stratégií. Roky som čítal od skúsených obchodníkov rady ako: „nebuď chamtivý, dodržuj MM, dodržuj pravidlá, disciplínu, buď trpezlivý, nepodliehaj panike“... Jedno pekné príslovie vraví: „Bežný človek sa poučí na vlastných chybách, blbec ani na vlastných, ale múdri človek sa poučí na chybách cudzích“. Žiaľ ja som sa poučil až na vlastných. Sám by som sa za to najradšej nakopal do... Preto všetkým múdrim patrí rada: Nehľadajte HG!!! Ja a nielen ja ale aj množstvo pred mnou nakoniec zistilo, že najlepším adeptom na HG na FX trhu je trpezlivosť a disciplína. Skončite hľadať HG a začnite dennodenne pravidelne obchodovať!!!

Kto nemá disciplínu pravidelne denne zadávať obchody na PC, pre toho už máme riešenie v AOS.

ZDROJ: http://www.forexbusiness.sk/clanky/mone ... ement.html
..každý si je strojcom svojho šťastia
jogo
VETERAN MEMBER *****

Je zaujimave, ze o systemoch typu rrr=2:1 a uspesnosti cca 40% pise velmi vela ludi na webe, ako o uplnej samozrejmosti, ale nikto z nich nedokaze vyuzit potencial tychto systemov podobne, ako je to popisane v predoslom prispevku.
Problem bude asi v tom, ze systemy s hore uvedenymi parametrami sa v dlhodobom meritku asi ani nevyskytuju.(ak uvazujem o pevnom SL a PT - cize ziadne trailovanie SL a PT a dokupovanie a predavanie do a z pozicii v raste alebo pade, lebo tam treba rrr trochu zlozitejsie prepocitat a v konecnom dosledku to vyjde asi na to iste)
Na moj dotaz, ze preco nezhodnocuju ucet agresivnejsie systemom ala Larry Williams dostanem odpoved, ze s velkym uctom sa taketo riziko neda podstupovat.
Ano, neda sa. Neda sa, pokial ten velky ucet mi dava take vynosy, ktore nepokryvaju poriadne ani naklady mojej rodiny. Pokial vsak mam prijem z tradingu uz povedzme 50 000 Euro rocne, tak myslim, ze potreby rodiny su nadmieru pokryte.
Potom mozem kludne na separovanom ucte vyclenit 10 000 Eur a pokusit sa agresivnym MM ala Larry Williams zarobit svoj prvy milion na tomto separovanom ucte, ak mam takyto uspesny system. Ak o ten ucet pridem, nic sa nedeje, ved rocne zarabam tradingom predsa 50 000 Euro.
Preco to nikto takto neurobi...odpoved nech si kazdy da sam.
Urcite to ale neni cesta pre zacinajuceho tradera, lebo je skoro iste,ze pride o svoj ucet takymto sposobom...a napriek tomu sa o to skoro vsetci v zaciatkoch pokusaju...a skoro vsetci prichadzaju o ucty.
consul
Dátum registrácie: Ut 06 03, 2012 10:59 pm

Príspevok od používateľa consul »

Urcite to ale neni cesta pre zacinajuceho tradera, lebo je skoro iste,ze pride o svoj ucet takymto sposobom...a napriek tomu sa o to skoro vsetci v zaciatkoch pokusaju...a skoro vsetci prichadzaju o ucty.
ano, pride o ucet.. forex je sam o sebe tazka hra.. ja som na forexe ako zaciatocnik vyhorel dost (teda pre zacinajuceho tradera dost), no teraz sa z toho vyhrabavam.. :mrgreen:
..každý si je strojcom svojho šťastia
jogo
VETERAN MEMBER *****

Nastavujem cas, lebo ho mam dajaky posunuty.
jogo
VETERAN MEMBER *****

Tak znova.
jogo
VETERAN MEMBER *****

Aha, cas prispevku to ulozi spravne, len mne to ukazuje podla mojho nastaveneho pasma.
jogo
VETERAN MEMBER *****

BUY YM na hodnote 12875

Ide o CFD na futures kontrakt Dow Jones
jogo
VETERAN MEMBER *****

jogo napísal:BUY YM na hodnote 12875

Ide o CFD na futures kontrakt Dow Jones
Uzavrety na 12835. Strata 40 pipsov.
jogo
VETERAN MEMBER *****

SELL EURUSD 1.3140 SL 1.3160
jogo
VETERAN MEMBER *****

jogo napísal:SELL EURUSD 1.3140 SL 1.3160
Vyrazeny na SL, strata 20 pipsov.
Vcera to vyzeralo na novy utok na hranicu 1.3000 a na to som hral, dnes to uz tak nevyzera...
jogo
VETERAN MEMBER *****

BUY NQ 2670

NQ je e-mini futures kontrakt na NASDAQ 100
jogo
VETERAN MEMBER *****

SELL EURUSD 1.3200
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

:lol: Tak to sme sa trafili na chlp presne aj ja mam short e/u 1,3200 a stopku mam 1,3238.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
jogo
VETERAN MEMBER *****

jogo napísal:SELL EURUSD 1.3200
Davam SL na 1.3270.
Kocinavi, nechal si sa vyhodit alebo este drzis poziciu?
ViktorVero
Dátum registrácie: Ne 19 02, 2012 12:37 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViktorVero »

Som rád, že si tento obchod zverejnil aj u mňa, ale chcelo by to nejaký update ... :D
Stále máš stop loss na 3270, ale si to posunul?
http://www.smartpriceaction.com/forum/t ... -27/#p2111" onclick="window.open(this.href);return false;
jogo
VETERAN MEMBER *****

ViktorVero:Som rad, ze je zaujem o moj zaujem :D

Ako som uviedol, obchod som urobil na 1.3200 s myslienkou, ze pride korekcia na dnovych grafoch. Korekcia prisla a teraz cakam, co z toho vznikne. SL mam nad high dna, takze pohoda.
4h pin-bar, ktory vznikol som pouzil ako dobry bar, nad ktory sa da dat zmysluplny SL.
PT tohto obchodu je hodne hlboko pod 1.3000. Primarne hrajem na prieraz tejto urovne na weakly grafoch, kde vznika stlacajuci sa trojuholnik smerom dole a problemy v Eurozone.Dalsi zmysel tohto obchodu je, ze si takto chranim svoje Euro-uspory.

Obrázok

Ak by Euro letelo hore, tak potiahne zo sebou indexy a tam mam otvoreny NQ na 2670...take mierne hedge...
ViktorVero
Dátum registrácie: Ne 19 02, 2012 12:37 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViktorVero »

ďakujem za update ...

V.
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

prepac Jogo, dlhsie som tu nebol , tak odpovedam az teraz, mal som pevnu stopku takze som zobral stratu a som von. Ak pojdem znova do e/u tak to dam na web.
jogo
VETERAN MEMBER *****

Vyrazeny na SL 1.3270. Strata 70 pipsov resp 0.53%.
Bude to asi lepsie vyjadrovat v % nakolko pips na EURUSD ma inu hodnotu ako tick na Nasdaq a ten ma zase inu hodnotu ako tick na Dow Jones alebo SP500 alebo zlate...
V podstate pozicie otvaram v nominalnom vyjadreni vzdy priblizne rovnako velke, ci ide o ropu, zlato, forex, bondy alebo indexy.
Nuz co, hadam sa rastovy trend presunie aj do indexov a popozenie hore NASDAQ...
jogo
VETERAN MEMBER *****

jogo napísal:BUY NQ 2670

NQ je e-mini futures kontrakt na NASDAQ 100
Zatvaram NQ na 2710 zisk 40 bodov = 1.49%

Musim aj nieco zarobit ...
jogo
VETERAN MEMBER *****

BUY NQ 2610 SL 2599
jogo
VETERAN MEMBER *****

jogo napísal:BUY NQ 2610 SL 2599

Velki boys sa ma elegantne zbavili a teraz utekaju hore bezo mna. :?
Nic to, hore mam na nich nastavenu dalsiu pasticku.Mna sa tak lahko nestrasu... :wink:
Strata 11/2610 = 0.42%
jogo
VETERAN MEMBER *****

SELL EUROSTOXX50 na hodnote 2145
jogo
VETERAN MEMBER *****

jogo napísal:SELL EUROSTOXX50 na hodnote 2145
Vystup na BE.
jogo
VETERAN MEMBER *****

BUY YM 12500

YM je futures indexu Dow Jones 30.
jogo
VETERAN MEMBER *****

jogo napísal:BUY YM 12500

YM je futures indexu Dow Jones 30.
Uzatvorene na 12440. Strata 60/12500 = -0.48%

Zaroven SELL YM 12440
jogo
VETERAN MEMBER *****

jogo napísal:Zaroven SELL YM 12440
Nebudem pri pocitaci, zadavam SL na BE.
jogo
VETERAN MEMBER *****

jogo napísal:Zaroven SELL YM 12440
Vyrazene na BE.
Panika sa nekona, vraciam sa k povodnemu planu:

BUY YM 12440
jogo
VETERAN MEMBER *****

jogo napísal:BUY YM 12440
Zadavam SL na 12240.
jogo
VETERAN MEMBER *****

jogo napísal:BUY YM 12440

Zadavam SL na 12240.
Vyrazeny na SL. Strata 200/12440 = -1.6%.

PIN-bar nevydrzal vyhlasovanie poctu novych pracovnych miest...
jogo
VETERAN MEMBER *****

BUY ES 1316

ES je minikontrakt SP500
Rado
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: So 03 10, 2009 10:54 am

Príspevok od používateľa Rado »

Ahoj Jogo, prečo long? Zaujíma ma prečo si naskočil do pozície a na ako dlho si ju otvoril? Ja skôr tento týždeň očakávam pohyb do strany a ku koncu pokles trhov pred očakávanými voľbami v Grécku. Každý iný názor ma zaujíma aj kvôli tomu, že moje vypísané call opcie sú relatívne blízko trhu. Nie, že by som ti nedoprial zisk, ale veľmi úspešný by tento trade nemusel byť. :D
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
Napísať odpoveď

Návrat na "Trading, tipy, zverejňovanie obchodov a investícií"