XTB - Seriózny broker z Poľska

Výber, skúsenosti, poplatky
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Pravlad
Dátum registrácie: Po 12 02, 2024 9:37 pm
Has thanked: 66 times
Been thanked: 25 times

Re: XTB - Seriózny broker z Poľska?

Príspevok od používateľa Pravlad »

Úroky v xtb sa zdánujú automaticky 19% rovnako ako napr na sporiacom účte v SK bankách. Pokiaľ viem tak to už vôbec riešiť netreba, ja tam mám za rok par € úrokov a spolieham sa na to ze je to OK.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 293 times
Been thanked: 198 times

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

Myslim, ze ohladom danovych zalezitosti platia dve zakladne pravidla:

1. Kto chce psa bit, palicu si najde...
2. Na posraneho aj hajzel spadne...

Cize ak niekto bude sustavne "optimalizovat" vacsie sumy na hrane zdanovania, danovy kontrolor si ma sancu najst na neho nieco. Uz len to, ze mu pojde robit danovu kontrolu je zlym znakom.
Ak je niekto ale ustrachany dookola ohladom malickosti - tak kludne nech je a nech plati ako blb aj co by po nom nikto nikdy nevyzadoval... Ved nam ostatnym v state je to len k dobru. Fico bude musiet menej "konsolidovat" a ostane viac aj pre nemu spriaznene subjekty.
capitalcapital
Gold Member **
Dátum registrácie: Ut 27 02, 2018 8:51 am
Has thanked: 95 times
Been thanked: 86 times

Príspevok od používateľa capitalcapital »

Obchodné podmienky
https://www.xtb.com/sk/pravne-informacie

4.25. Výška úrokov podlieha zrážkovej dani z príjmu v sadzbách platných v čase prevodu úrokov na Obchodný účet Zákazníka, v súlade s platnými
právnymi predpismi. XTB alebo XTB prostredníctvom svojej zahraničnej pobočky môže byť povinná, aby vybrala čiastku zrážkovej dane z
úrokov z Obchodného účtu Zákazníka.
Sl4vo
Dátum registrácie: St 17 01, 2024 12:25 am

Príspevok od používateľa Sl4vo »

Ahojte idem otcovi otvorit účet v xtb jednorazový vklad 10000 eur na cca 1.5 možno 2 roky. Cheme to dat do Xtrackers II EUR Overnight Rate Swap UCITS ETf

Otázka č.1 Keďže ako novy zákazník by mal možnosť nechať prvých 90 dní úrocit nezainvestovanu sumu tých 4.2pa. Nechali by ste tých 10000eur prvých 90.dni len tak na účte a nechať úrocit a až po 90 dňoch kúpiť to etf. Alebo by ste hneď kúpili dane etf ktoré cheme kúpiť.

Otázka č.2 investoval niekto takúto vyššiu sumu jednorazovo do xtb?ja už investujem u nich ale iba mesačne s menšiu čiastku. Preto sa chcem opýtať či bude treba dokladat nejake dokumenty pri takej vysokej sume pri vklade pripadne cca o 1.5 roka pri vybere? Otec je szco. Peniaze pôjdu zo súkromného účtu. Nie z firemného.
rand
Active Member
Dátum registrácie: Po 17 06, 2024 9:29 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 49 times

Príspevok od používateľa rand »

K prvej otázke: ten úrok v XTB 4.20 % p. a. je pred zdanením a po zdanení (19 %) to vychádza na 4.20*0.81 = 3.402 % p. a. To je o trochu viac ako XEON, ktorý by teraz mal mať výnos cca 3.15 % p. a. Takže na tých 90 dní by som to kľudne nechal nezainvestované na XTB a potom dať do XEON. Ak bude ETF držať viac ako rok, tak zisk z predaja bude oslobodený od dane.
Alexito
Dátum registrácie: Ut 23 11, 2021 8:01 pm
Has thanked: 3 times

Príspevok od používateľa Alexito »

Screenshot_20241031_063412_XTB.jpg
Ahoj, chcel by som sa s Vami poradit. Rozhodol som sa, ze pojdem do XTB, kde si zostavim vlastne portofolio s nasledovnymo etf. 1.Moja otazka je, aby som sa utvrdil, su to akumulacne etf s tym, ze su nakupovane v eurach? Chcel by som casom XY rokov neskor vyuzit casovt test 1 rok aby som sa vyhol dani. Ma niekto skusenosti s investicnym planom? Ak tam dam xy eur pravidelne tak sa mi to pri nakupe rozlozi medzi tie 3 etf podla % , ktore som si urcil? Dakujem
Používateľov profilový obrázok
iosephus
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 06 02, 2023 2:56 pm
Has thanked: 66 times
Been thanked: 117 times

Príspevok od používateľa iosephus »

Dolu pod názvom máš skratku ACC EUR, takže áno, sú to akumulačné ETF nakupované v eurách.
Trh dokáže byť iracionálny dlhšie, ako my solventní.
https://smartinvestor.sk/
12gb54as
Silver Member *
Dátum registrácie: Po 04 11, 2024 3:39 pm
Has thanked: 38 times
Been thanked: 29 times

Príspevok od používateľa 12gb54as »

Zdar,
mam par mesiacov XTB ucet. Chcem vybrat porfolio etf. Treba to, co som na tom zarobil, uviest v DP? Je to mala suma, do 100€.
Viem, ze po roku drzania etf/akcii, uz nemusim.

Nasledne, ak si vyberiem cele portofolio a budem len drzat peniaze na xtb ucte, ako dlho to tak mozem robit, aby som neplatitl poplatky? Staci raz za 90 dni vlozit na xtb ucet peniaze, aby som sa vyhol tomu poplatku?
rand
Active Member
Dátum registrácie: Po 17 06, 2024 9:29 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 49 times

Príspevok od používateľa rand »

Zrejme myslíš predať. Zisk z predaja akcií a ETF (a iných cenných papierov) je oslobodený do sumy 500 € za rok. Takže ak sa zmestíš do tejto sumy, tak je to oslobodené od dane a netreba to ani uvádzať v daňovom priznaní. Akurát pozor na to, že do tých 500 € sa počítajú aj iné príjmy a zisky, je to rozpísané napr. tu: https://www.fondee.sk/blog/ako-na-dane- ... i-dividend

A prečo to vlastne chceš len tak držať na XTB účte a nedáš to napr. do XEON ETF? Ak už máš účet dlhšie ako 90 dní, tak XTB dáva dosť nízky úrok na nezainvestovanú hotovosť (aktuálne 1.55 % pre eurá). Poplatku za neaktivitu sa dá najjednoduchšie vyhnúť tak, že budeš mať otvorenú pozíciu, teda držať nakúpené akcie alebo ETF (napr. ten XEON).

K poplatku za neaktivitu má XTB uvedené toto:
Iba ak sú nasledujúce dve podmienky splnené, tak je účtovaný mesačný poplatok vo výške 10 EUR:
a) v posledných 365 dňoch nedošlo k otvoreniu alebo uzavretiu pozície na účte Zákazníka,
a
b) počas posledných 90 dní nebol na účet vykonaný žiadny vklad peňažných prostriedkov.
V prípade, že na účte nie je dostatok prostriedkov, je účtovaný poplatok vo výške voľných prostriedkov, ktoré na účte Zákazníka zostávajú. Pred zúčtovaním poplatku sú čiastky prepočítané na menu účtu.. Pokiaľ má Zákazník otvorenú pozíciu na akomkoľvek účte, nie je účtovaný žiadny poplatok.
Radogr
Dátum registrácie: So 09 11, 2024 2:43 pm
Has thanked: 1 time

Príspevok od používateľa Radogr »

Zdravím, je to asi mimo tému. Chcel by som sa len opýtať či mi niekto nevie poskytnúť pozývací link na Xtb"pozvi priateľa"? Ďakujem
GiovanniX
Dátum registrácie: Pi 17 12, 2021 5:06 pm
Has thanked: 84 times
Been thanked: 7 times

Príspevok od používateľa GiovanniX »

Radogr napísal: So 09 11, 2024 2:45 pm Zdravím, je to asi mimo tému. Chcel by som sa len opýtať či mi niekto nevie poskytnúť pozývací link na Xtb"pozvi priateľa"? Ďakujem
Nech sa paci
https://invite.xtb.com/invite?referral_code=Jan-rzdgxtg
Radogr
Dátum registrácie: So 09 11, 2024 2:43 pm

Príspevok od používateľa Radogr »

Ďakujem
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2391 times
Been thanked: 2776 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Ninx napísal: Ut 12 11, 2024 2:17 pm mne napadlo vytvorit poducet na xtb (mozes mat az 4), jednorazovo tam nastavit investicny plan aby za akukolvek dostupnu hotovost nakupil predvolenu selekciu etfiek.

Vyhody:
- mas to odseparovane od svojich investicii
- nizke poplatky
- v pripade, ze chce dietatu investovat rodina, staci, ze poslu peniaze na bankovy ucet a spravne nastavia konstantny/variabilny symbol
- s investiciami mozes manipulovat podla seba
Nevyhody:
- je otazne, ako sa to bude dat preniest na dieta, kazdopadne urcite je mozne vsetky pozicie predat, peniaze darovat dietatu a nakupit ich znova pod jeho uctom
allidan3373 napísal: Ut 12 11, 2024 2:41 pm presne takto to mám ja. Mám to na XTB pod svojím hlavným účtom, kde som vytvoril podúčet pre investície pre dieťa. Tam som vytvoril investičný plán, a naň odchádza cez trvalý príkaz mesačne peniaze, ktoré sa rovno zainvestujú. Ak náhodou malá dostane nejaké peniaze navyše, povedzme na sviatok, tak sa urobí extra vklad. Peniaze sú odseparované, ale je na nás, kedy sa rozhodneme ich dieťaťu dať. Nie každý musí byť v 18tich rokoch natoľko uvedomelý, že si za tie peniaze nedopraje nové auto alebo čokoľvek (aj keď teda výchovu chceme určite smerovať aj k finančnej gramotnosti, ale človek nikdy nevie). Ak by sa to aj potom nedalo priamo preniesť na dieťa, tak by nemal byť problém celý investičný plán odpredať a previesť peniaze dieťaťu priamo.
Pre vysokú užitočnosť kopírujem aj tu ( z vlákna o investovaní pre dieťa )
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
capitalcapital
Gold Member **

Prišlo oznámenie mailom.

Od 14.11.2024 pridali do ponuky 241 nových ETF.
Fund
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 15 02, 2021 2:46 pm
Has thanked: 287 times
Been thanked: 103 times

Príspevok od používateľa Fund »

...a len same zbytocne ETF :-)
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1559 times

Re: XTB -vysledky Q3

Príspevok od používateľa MiBi »

XTB zverejnilo vysledky za Q3-2024
okrem ineho tato info z nich:

Koncom marca 2024 spustila novú sociálnu službu XTB Social, ktorá umožňuje používateľom vo vybraných trhoch dostávať upozornenia na transakcie vybraných obchodníkov. Klienti tiež dostávajú prehľad o svojich portfóliách a kľúčové štatistiky o obchodoch tých, ktorých sledujú. V rámci služby XTB Social sú údaje klientov úplne anonymizované a klasifikované výlučne na základe dosiahnutého investičného výnosu alebo miery prijatého rizika.
V júni 2024 sa spoločnosť rozhodla pozastaviť túto službu v Európskej únii z dôvodu stanoviska, ktoré vydala Komisia pre finančný dohľad 29. mája tohto roku v súvislosti s podmienkami pre poskytovanie sociálnych obchodných služieb investičnými spoločnosťami. V nasledujúcich mesiacoch po dôkladnom preskúmaní tohto stanoviska,
XTB rozhodne o pokračovaní služby XTB Social a jej budúcej podobe.

https://sk.xtb.com/novinky/xtb-oznamuje ... ky-3q-2024
Screenshot 2024-11-22 094816.png
https://ircdn.xtb.com/files/2024/10/301 ... NG-all.pdf
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 194 times
Been thanked: 447 times

Príspevok od používateľa jogo »

Inak sa mi zdá, že konečne v XTB funguje konverzia mien medzi účtami EUR a USD za 0.5% poplatok. Pomaly, ale isto, sa stávajú štandartným brokerom na obchodovanie akcii a ETF.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 245 times
Been thanked: 593 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

saxo to ma za 0,3% a revolut je este lacnejsi myslim
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
stary gambler
Gold Member **
Dátum registrácie: Ne 04 12, 2022 10:37 am
Been thanked: 43 times

Príspevok od používateľa stary gambler »

jogo napísal: Pi 22 11, 2024 6:03 pm Inak sa mi zdá, že konečne v XTB funguje konverzia mien medzi účtami EUR a USD za 0.5% poplatok. Pomaly, ale isto, sa stávajú štandartným brokerom na obchodovanie akcii a ETF.
lyxnx ma konverziu do 100 000 euro vzdy len 5 euro a este si mozes otvorit pri tom cakaci prikaz, nemusis menit za market. Samozrejme vacsina ludi meni menej ako objem 100 000 euro, ak menis 1000 euro , tak ten lynx nie je az tak najvyhodnejsi , ale pokial vacsi objejm je to seriozna a dobra ponuka, co sa tyka konverzie, jedine sa mi nepacia pri nich poplatky za opcie tie su sialene.
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 245 times
Been thanked: 593 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

stary gambler napísal: Pi 22 11, 2024 7:37 pm
jogo napísal: Pi 22 11, 2024 6:03 pm Inak sa mi zdá, že konečne v XTB funguje konverzia mien medzi účtami EUR a USD za 0.5% poplatok. Pomaly, ale isto, sa stávajú štandartným brokerom na obchodovanie akcii a ETF.
lyxnx ma konverziu do 100 000 euro vzdy len 5 euro a este si mozes otvorit pri tom cakaci prikaz, nemusis menit za market. Samozrejme vacsina ludi meni menej ako objem 100 000 euro, ak menis 1000 euro , tak ten lynx nie je az tak najvyhodnejsi , ale pokial vacsi objejm je to seriozna a dobra ponuka, co sa tyka konverzie, jedine sa mi nepacia pri nich poplatky za opcie tie su sialene.
lynx je IB, nie?
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
stary gambler
Gold Member **

lynx je IB, nie?
v podstate mas pravdu- ja to menujem pobocka slovenska a ceska s prirazkou za poplatky pre blbych, ktori nevedia anglicky, ale v plnej miere vyuzivaju IB, nakolko ja anglicky neviem tak som akceptoval tento priplatok za moju nevedomost
12gb54as
Silver Member *

Mam v XTB portfolio z ETf, nema ani rok a rozmyslam, ze ho rebelancujem; tj predam ETF co mam a kupim nove – len interne v aplikacii; ziadny vyber na ucet. Treba to napisat do danoveho? Viem, ze do roka treba, ale nie som si isty, ci sa to netyka len v pripade prevodu dividend na bankovy ucet.
Naposledy upravil/-a 12gb54as v Po 25 11, 2024 10:04 pm, upravené celkom 2 krát.
capitalcapital
Gold Member **

12gb54as napísal: Po 25 11, 2024 9:40 pm Mam v XTB portfolio z ETf, nema ani rok a rozmyslam, ze ho rebelancujem; tj predam ETF co mam a kupim nove – len interne v aplikacii; ziadny vyber na ucet. Treba to napisat do danoveho? Viem, ze do roka treba, ale nie som si isty, ci sa to netyka len v pripade prevodu dividend na bankovy ucet.
Keď zrealizuješ predaj, musíš ho daňovo vysporiadať. To či peniaze zostanú na účte alebo si ich prevedieš na osobný účet daňový úrad nezaujíma.
Môžeš však kalkulovať s oslobodením do 500 EUR ak ho nevyužívaš pri prenájme alebo niečom inom.
12gb54as
Silver Member *

Ako sa to danovy urad dozvie? Zarobok je cca 300€. Nejde mi o dane, skor nechut robit priznanie.

Dalsia otazka.
Ako tam prebieha predaj ETF. Dajme tomu, ze mam porfolio z jedneho ETF, o cene 1000€ a chcem ho predat. Dam teda v portfoliu „Vybrat financne prostriedky" (tak sa tam vola ten prikaz). Co sa bude diat potom? Zrejme nedostanem celych 1000€, alebo? Neratam teraz poplatky brokera, skor ma zaujima, ako to mozu ovplyvnit veci ako su napr. nizka likvidita a vysoky spread toho etf.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Ak máš portfólio a niečo máš v strate, tak v rámci cenných papierov (ETF, akcie..) ukonč rok tak, že realizuješ +300 zisk a na stratovej pozícii realizuj -300 stratu. Spolu zdaniteľný príjem za kalendárny rok 2024 : 0
Ak skončíš len s +300 realizovaným ziskom, broker to hlási daňovákom. Tí ti možno dajú pokoj pár rokov, ale môžu sa ozvať a budú žiadať dodatočné danové priznanie, uložia pokutu, k tomu úroky z omeškania a nakoniec sa ti ozve aj sociálka s doplatením odvodov 14%.

Predaj podľa neprebieha cez ,,vybrať finančné prostriedky,,...ale nemám XTB, tak nemám istotu. Predaj by mal byť predaj a nákup = nákup.
A prosím ťa pozri, či nemáš náhodou CFD. To nie je cenný papier ale derivát. na ten sa žiadne oslobodenie od daní po 1 roku nevzťahuje.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
12gb54as
Silver Member *

Skuste mi to vysvetlit niekto iny. Bez urazky, tebe nerozumiem.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 293 times
Been thanked: 198 times

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

Ahoj.
Moja mama bola 20 rokov danovou kontrolorkou.
Pristipkari ako si ty s 300 EUR nepriznaneho zisku od brokera nikoho nezaujimaju, uradnicky na danovych uradoch v mensich mestach v podstate ani netusia, co to je broker, CFD, nemaju ponatia o rozdieloch medzi zdanovanim akcii a akciovych ETF po rocnom teste a povedzme dlhopisov.
Ak si v rajone danoveho kontrolora postavi niekto drevenicu pri hlavnej ceste medzi dedinami a vykazuje z nej obrat v stovkach tisic EUR a pritom stoja tam 3 auta "zakaznikov" za cely den, tak to je evidentne pracka penazi a po takychto zalezitostiach sa ide. Po tebe jedine v pripade, ze by si mal sukromu vojnu s niekym na danovom urade.

Ak sa ti neozvu do 6 rokov, obycajne sa tym uz nezaoberaju (= premlcacia doba danovych zalezitosti). Samozrejme v nejakych super specialnych pripadoch by sa mohli; co je mozno 10 z okresu. Mas sancu 10:500000 ze tebou sa nebudu.
Ak sa ti ozvu, treba zahrat blbeho, ze si nevedel co vsetko porobit a je na to postup "ucinna lutost", kde dodatocne priznas co si mal priznat a doplatis to. Mozu ti vyrubit pokutu, ktoru trocharom obycajne nevyrubuju.

A samozrejme, ako na kazdom urade, aj na danovom mozes narazit na magora. V tom pripade nic z vyssie uvedeneho neplati, lebo "on/ona je riaditelom zemegule".
Fund
Gold Member **

...dodrziavat casovy test 1rok (akcie,etf...) to je asi najlepsia cesta,ak nechces mat dalsie starosti a uzit si zisky :-)
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Daňové veci - pokračovanie presunuté do témy o zdaňovaní/nezdaňovaní: https://ako-investovat.sk/diskusia/view ... hp?t=25625
ibi2525
Silver Member *
Dátum registrácie: So 01 09, 2007 11:33 am
Has thanked: 161 times
Been thanked: 77 times

Príspevok od používateľa ibi2525 »

XTB od 14.12 pridáva ďalšie ETF a celkom dosť...
Fund
Gold Member **

ibi2525 napísal: St 11 12, 2024 10:09 am XTB od 14.12 pridáva ďalšie ETF a celkom dosť...
...celkom zaujimave ETF pridali :like:
12gb54as
Silver Member *

Mam Investicny plan s 5 etf, jedno z toho je nefrakcne. To nefrakcne Etf zabera 5% toho planu. Ja na ten plan posielam mesacne rovnaku sumu. Problem je, ze 5% z tej sumy je asi 3x menej, ako stoji to nefrakcne etf..
Teraz otazka. Kupi sa to etf niekedy, alebo musim posielat viac penazi?
Je jasne, ze prvy mesiac sa nekupi, len neviem, ci sa nejak peniaze pre to etf nerezervuju do dalsieho obdobia, aby sa mohlo kupit.
stary gambler
Gold Member **

staci jedno , max dve etfka, kazda dalsia prekombinovanost je len na skodu-vid Finax
12gb54as
Silver Member *

Zrejme si budem musieť na to jedno etf urobiť druhý plán, kvôli automatickému investu.
Uvidim, ako to bude, keď tam pošlem ďalšie peniaze, či sa to nejak naakumuluje, keďže, teraz sa mi časť peňazí, ktoré sa nemohli investovať, nejak stratila.
Support tvrdí, že do rezervy plánu, ale tam sa mi nezdá, že by nastal výraznejší nárast.
stary gambler
Gold Member **

vsetky ETk-a lamu maximus historicky /USA/, ak chces tam davat pravidelnu platbu meascnu kludne daj aj teraz, ak mas nejaky obnost rozloz ho na 4 diely prvy diel hned, druhy pokles -10%,a podobne dalsie.
P.S.rozlozenie platieb na 500-2600 mesacnych splatok , ked ten obnos nemam , je ta asi najvacsia vyhoda, ETF , co zatail som v ziadnom propagacnom videu nevidel. Mesacna platba nevahal by som -ihned-moje odporucaanie Ked sa prepadne , na najblizsie dva roky vzdy lacnejsie kupis, ze sa casom vyrovna je iste, ak nie tak ti ani tvoja banka neda tvoje peniaze, lebo vsetko skrachuje Dolezite je nepreadnut panike davat tam peniaze aj ked ide dole-to je klucove-bez toho nezarobis.Paradox , ak by klesal teraz hned po tvojej prvej platbe je pre teba vyhodnejsie.pri pravidelnej mesacnej spatke .....pri celej sume nie.
12gb54as
Silver Member *

Sorry, nereagoval som na teba.
michalhornicheck
Silver Member *
Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 9:05 am
Been thanked: 24 times

Príspevok od používateľa michalhornicheck »

Ahoj,
ako je to so zobrazením investičných plánov na výpisoch? V mobilnej app/webe to zobrazuje v zvlášť sekcii.
Ako je to však na výpisoch? Tam sa to zobrazuje medzi bežnými transakciami, či tiež nejako oddelene?

--

Pri zrušení ak som to pochopil, tiež nejde papiere/podiely "presunúť" do "portfólia" - naopak pri uzavretí investičného plánu dochádza k zlikvidovaniu na eurá...
Skúšal niekto rušiť investičný plán a požiadať xtb o presun podielov z neho pod "portfólio"? Teda aby mi časový test nebežal odznova, prípadne som ho neporušil už počas.

Vysvetlenie: Rok 2025 pre mňa bude rokom, keď budem menej pozerať na grafy/reagovať na "investičné podnety" z okolia. Vzhľadom na moju náchylnosť (síce nie konať, no minimálne začať zvažovať štruktúru portfólia a obťažovať s tým mozok) chcem minimalizovať čas strávený na webe brokera. Nastavím trvalé príkazy v banke, a nechcem to vidieť, maximálne na výpise.
niktoalebokadekto
Active Member
Dátum registrácie: So 16 12, 2023 11:43 am
Has thanked: 10 times
Been thanked: 23 times

Príspevok od používateľa niktoalebokadekto »

Zdravim,

Neviete ako je to pri XTB s nejakym dokumentom pre danove ucely? Nahravaju to niekde do profilu, alebo kde to mozno najst.

Je mozne stiahnut aj nejake pdf so zoznamom instrumentov ktore vlastnim? Nasielom som moznost stiahnut len csv.

Dakujem
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 194 times
Been thanked: 447 times

Príspevok od používateľa jogo »

niktoalebokadekto napísal: So 04 01, 2025 10:59 am Zdravim,

Neviete ako je to pri XTB s nejakym dokumentom pre danove ucely? Nahravaju to niekde do profilu, alebo kde to mozno najst.

Je mozne stiahnut aj nejake pdf so zoznamom instrumentov ktore vlastnim? Nasielom som moznost stiahnut len csv.

Dakujem
Nahrávajú ho do profilu, ale väšinou až v marci.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
michalhornicheck
Silver Member *
Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 9:05 am
Been thanked: 24 times

Príspevok od používateľa michalhornicheck »

niktoalebokadekto napísal: So 04 01, 2025 10:59 am Zdravim,

Dakujem
Ahoj, takto by to nepomohlo?
Do marca sa mi väčšinou čakať nechce, ako podklad pre dp používam toto.
https://ako-investovat.sk/diskusia/view ... 18#p194718
Napísať odpoveď

Návrat na "Brokeri - cez koho na burzu"