Hej, ocenenie bolo o 17:30, ale pokyn sa dal dať až do 23:59 – čiže človek už videl, ako trh dopadol dnes, a mal tým pádom vyššiu šancu odhadnúť, aký kurz bude platiť zajtra. Lebo vy ste predávali/kupovali za dnešnú cenu 17:30, aj keď až zajtra o 17:30.RFE 0|1 napísal: ↑Pi 27 06, 2025 4:06 pm Okrem 2. a 3. piliera nerobím aktívnu správu svojich alebo iných aktív. Dôvod: Dane, Odvody, Transakčné poplatky.
K Časovému oknu.
Ja som v roku 2020, keď som s tám začal, tak mi trvalo pochopiť 6 mesiacov, dokedy je potrebné zadať pokyn, kedy sa zrealizuje a kedy dôjde k preceneniu. Vy aj keď robíte zmenu, tak vy sa triafate na nasledujúci pracovný deň na 17.30 lebo to je close, podľa ktorého Vám precenia portólio.
OD 17.30 do 23.59 sme samozrejme videli ako sa pohne trh, lebo ste vedeli dať pokyn do 23.59, ale ocenenie išlo až o 17.30 nasledujúceho prac dňa. Určovalo to príjemne trend nasledujúceho dňa. Takto to bolo nastavené od momentu keď som to začal robiť pre 2. a 3. pilier v Uniqa. Nie je čo nepriznať. Takto to bolo.
A do zajtra do 17:30 sa mohol trh otočiť vo vaš neprospech, ale s oveľa menšou pravdepodobnosťou, ako vo váš prospech, lebo ste poznali cenu indexu o 23hod. To bolo celé vaše EDGE.
Výnimočne sa stane, že trh po 17:30 vyrastie o 2 % a po zatvorení burzy padne o 4 %. Na tom je postavené oceňovanie opcii...Gausová krivka rozdelenia pravdepodobnosti.
Ak je len toto vaše EDGE, tak už ho teraz nemáte a preto by ste mali zvážiť, či máte ponúkať ľuďom aktívne spravovanie úspor v 2 a 3 pilieri.