Investičná príležitosť - apartmány v Bulharsku...
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
Neli
- Dátum registrácie: St 17 03, 2010 6:15 pm
- Kontaktovať používateľa:
Re: Investičná príležitosť - apartmány v Bulharsku...
Po dlhom čase som pozrela tieto príspevky a musím s úsmevom skonštatovať ,že ceny nehnuteľnosti na pobreží sa udržali-s výnimkou Sl pobrežia.Ale to je práve kvôli nekontrolovanej zástavbe tam.(mame už za ten čas v BG v Obzore a v Bjale 4 apartmány a mame asi 60 slovenských rodín ako susedov v troch rezortoch.) prenajaté su apt.na sezónu už 4 rok bez problémov a teraz keď je neistá situácia s eurom, sme veľmi radi ,že sme tie peňazí investovali takým spôsobom.Dôležite je pri kúpe nehnuteľnosti na pobreží nekúpiť mimo mesta alebo skôr nájsť kvalitný rezort s výbornou polohou a infraštruktúrou.Keďže príležitostne tlmočím u notárov v BG -priamo pri prepisoch nehnuteľnosti na kataster, mam inf.o každom apartmáne z prvej ruky a viem sa správne rozhodnúť.Čas ukázal že sme dobre urobili.ak by sme aj chceli niekedy predať našu nehnuteľnosť je tam veľký trh-rusi -máju o Bg veľký záujem ,jedine čo ich brzdi su víza do EU a až to nebude-tak sa tam bude veľmi dobre obchodovať.Mám dve susedy z Petrohradu v Bjale- su tam od mája do októbra a kúpili byt každa za cca 70 000 eur(ja som kúpila podobný za 45 000 eur) ale su spokojní a vodia si na leto známych- a tí su zase naši budúci kupujúci...ak.Zatiaľ však predávať nás ani nenapadne.Uvažujeme skôr na základe situácii s eurom o kúpu daľšje nehnut.v Kavarne- su tam 3 golfové ihriska a mala výstavba a ceny okolo 40 000 eur za apartmán.s pozdravom
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
- Been thanked: 1 time
v situácii s eurom vám práveže tie ceny apartmánov môžu klesnúť. Ak by bolo všetko s eurom v poriadku a nebola by dlhová kríza, kríza verejných financií atď., tak by bola reaálne vyššia šanca že ceny nehnuteľností porastú.
-
Neli
Problém je že dnes asi nikto nevie dať fundovanú radu ako investovať-a neviem to ani ja.Len skúšame...Tento spôsob sa nám osvedčil a tak isto aj účet v leva na 3-4 % úrok je dobra investícia.Využívajú to naši priatelia,vždy keď tam prídu niečo si vložia.ja im pomáham ak kurat zo založením účtu tam.Samozrejme vždy im radím aby mali aspoň kvalitne živ.poistenie a sporenie tu na Slovensku a ostatne -nehnuteľnosti a účty von -to je taka...nadstavba.
Co by ste nám poradili Vy? Ako výhodne investovať sumu cca 50 000 eur? Myslím to vážne.Pýtajú sa ma na to rodičia a známy.
s pozdravom
Co by ste nám poradili Vy? Ako výhodne investovať sumu cca 50 000 eur? Myslím to vážne.Pýtajú sa ma na to rodičia a známy.
s pozdravom
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 194 times
- Been thanked: 447 times
Predsa kupit dalsi apartman v Bulharsku.Neli napísal:Co by ste nám poradili Vy? Ako výhodne investovať sumu cca 50 000 eur? Myslím to vážne.Pýtajú sa ma na to rodičia a známy.
s pozdravom
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
-
Neli
Predsa kupit dalsi apartman v Bulharsku. 
to už ovládam skúste mi poradiť niečo iné:)
N.
N.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
najprv si človek musí rozmyslieť či sa chce ochrániť pred pádom eura, alebo investovať. Ochrana majetku a zhodnocovanie majetku sú dve rôzne veci. Pokiaľ v tom človek nemá jasno, mal by si nechať peniaze na termiňáku na Slovensku.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 194 times
- Been thanked: 447 times
Preco nieco ine. Clovek by mal investovat do toho, comu rozumie. 10% rocny zisk z prenajmu je predsa sen kazdeho realitaka.Neli napísal:Predsa kupit dalsi apartman v Bulharsku.
N.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
-
Neli
Ja to mam rozmyslene:filip glasa napísal:najprv si človek musí rozmyslieť či sa chce ochrániť pred pádom eura, alebo investovať. Ochrana majetku a zhodnocovanie majetku sú dve rôzne veci. Pokiaľ v tom človek nemá jasno, mal by si nechať peniaze na termiňáku na Slovensku.
Priorita č:
1.ochrániť pred pádom E
2.ak sa dá dobre investovať(konzervatívne podotýkam- nerada prichádzam o peňazí,nie som akciový typ investora a nemám ani veľké oči)
3. termiňak v Slov. banke -nie-to nerieši ani jednu potrebu ani druhu.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
Konzervatívne sporiť (investovať) - termínované vklady, sporiace účty, najkvalitnejšie štátne a korporátne dlhopisy.
Nehnuteľnosti sú +- rovnako rizikové ako akcie. Ak je to ešte v cudzej mene a rekreačné nehnuteľnosti, tak to s konzervatívnou investíciou moc spoločné nemá.
Ochrana pred pádom eura, ak to niekto myslím veľmi vážne, tak nasledujúci mix: zlato+dolár+frank+aud+nok+nejaké mimo EU akcie. Ale nemôže si myslieť, že na tom zarobí. Ochrana nie je o zbohatnutí.
Nehnuteľnosti sú +- rovnako rizikové ako akcie. Ak je to ešte v cudzej mene a rekreačné nehnuteľnosti, tak to s konzervatívnou investíciou moc spoločné nemá.
Ochrana pred pádom eura, ak to niekto myslím veľmi vážne, tak nasledujúci mix: zlato+dolár+frank+aud+nok+nejaké mimo EU akcie. Ale nemôže si myslieť, že na tom zarobí. Ochrana nie je o zbohatnutí.