slovenské webové projekty

Podnikanie, podnikateľské nápady, skúsenosti, príbehy
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: slovenské webové projekty

Príspevok od používateľa filip glasa »

Pette bude vedieť, určite už o tom rozmýšľal :-)
mf_sk
Dátum registrácie: Po 25 02, 2008 8:15 pm

Príspevok od používateľa mf_sk »

jonatanus napísal: chapem ze lepsich borcov najdu asi tazko, alebo ze sa obavaju aby im neodisli a nebodaj este nevyrobili konkurenciu, kedze vsetok know-how maju, ale koli tomu darovat 1/4 podiel? sak to su minimalne desiatky milionov pre zamestnancov ktory teoreticky mozu byt radi ze dostanu 50 tisic.
Za 50 tisic nevstane Borec programator v Bratislave z postele. To je plat junior programatora. Pod 150 000 mesacne nepojde a ked sa to zamestnavatelovi nepaci, povie adios a odide do Britanie a ma vpohode 800-1000 libier na den. Naroky na tieto pozicie su vsak brutalne.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Za 50 tisic nevstane Borec programator v Bratislave z postele.
tak asi nie je programátor ako programátor, lebo určite poznám aj nižšie platy. Ale teda vírusy bezpečnosť je dosť vysoká špecializácia.
jonatanus
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 12 04, 2007 4:02 am

Príspevok od používateľa jonatanus »

mf_sk napísal:Za 50 tisic nevstane Borec programator v Bratislave z postele. To je plat junior programatora.
to mas pravdu ale pisal som skromny borec programator a takych zopar existuje.
a takisto si zober ze ten zamestnanec moze byt rad ze ma taku robotu, lebo nikde inde sa s tym neuplatni, podobne jak je vela (dobrych) programatorov co programuju hry za par supiek a pritom by mohli robit databazy za vela penazi.

a aj tak, nech mu trnka da 200, 300.. aj 500tisic plat, furt je to ~0 oproti 12.5% podielu vo firme s 20 milion eur ziskom.
Pod 150 000 mesacne nepojde a ked sa to zamestnavatelovi nepaci, povie adios a odide do Britanie a ma vpohode 800-1000 libier na den. Naroky na tieto pozicie su vsak brutalne.
v pohode 1000 libier na den? tak to neviem, co som pozeral inzeraty tak slusny programator bol okolo 100tisic rocne, co teda rozhodne neni 1000 na den.

ak mi zozenes robotu za 1000 libier za den, hned tam idem...
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

potom mysli na mňa - kúpim finviz :lol:
Pette
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ut 27 02, 2007 4:59 pm
Has thanked: 1 time

Príspevok od používateľa Pette »

filip glasa napísal:Pette bude vedieť, určite už o tom rozmýšľal :-)
Vdaka:)

Ano, rozmyslal. Ako som ti spominal, vymyslam takyto odmenovaci system aj pre zamestnancov FHB Group, na styl americkych pravnickych firiem - vypracovanie sa do pozicie partnera. U nas to pouziva napriklad Penta, ak zoberiem tie vacsie verejne zname firmy.

K teme - treba rozlisovat zmluvny podiel a zakonny podiel. Spolocnikov v sro, akcionarov v a.s atd chrania zakony, pojednavaju aj o rozhodovani o predaji podielu atd. Ina vec je, ked das zamestnancovi zmluvny podiel - teda povodna vlastnicka struktura v sro zostane nezmenena, pripadne zamestnanec neobdrzi kmenove akcie, resp v US legislative akcie s rozhodovacim podielom.

Rovnako presny mechanizmus podielu na zisku mozes v zmluve zakotvit, nemusi to teda znamenat, ze chlapci dostanu 3 mil euro zisku kazdy rok:)

Vo finale je kvoli dovodom, ktore spominal Jonatanus, tato forma odmeny velmi vyhodna - ak sa s nou ovsem pocita od zaciatku navrhu celej struktury firmy, zakonneho usporiadania (napr davat podiely v dcerskych firmach, pricom materska holdingova stale zostava 100 perc. zakladatelom).
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

len potom aky vyznam ma niekomu davat 25%, ked z toho nema ani kontrolu ani podiel na zisku (v tej vyske)? tak mu dam menej a hotovo nie?
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 17 times

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

kontrolu mat nemusi, podiel na zisku moze. Je vela flexibilnych rieseni :wink:
Pette
Guru Member ****

Dokial nevieme, v ktorej firme z holdingu ESETu koncia hlavne zisky, zbytocne to analyzovat. Mohli v pohode dostat podiel vo vyvojovej firme, ktora ma riadeny prijem z materskej firmy a je to.
mf_sk

mf_sk napísal:Pod 150 000 mesacne nepojde a ked sa to zamestnavatelovi nepaci, povie adios a odide do Britanie a ma vpohode 800-1000 libier na den. Naroky na tieto pozicie su vsak brutalne.
jonatanus napísal:v pohode 1000 libier na den? tak to neviem, co som pozeral inzeraty tak slusny programator bol okolo 100tisic rocne, co teda rozhodne neni 1000 na den.

Tu mas jednu poziciu na 850 libier na den na poziciu business architect. Pozicie za 800-1000 libier su vsetky na contract(stali zamestnanci maju vzdy menej) a tie za 1000 nie su az tak caste, ale su. Vacsinou ide o architekt pozicie s managment skills alebo nejaka integracna zalezitost v bankovnictve. Da sa ist aj vyssie do 1600 libier za den, ale to su uz cisto manazerske pozicie ako riaditel divizie a vacsinou ide o pracu v arabskych krajinach v britskej firme.

Da sa ist aj vyssie nad 1600 libier za den, ale to su potom pozicie ako quant a na to treba mat vacsinou PhD.
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

hej ale jak pises to su minimalne ciastocne manazerske pozicie, co je neporovnatelne s tym co robia hentam v esete, veci typu "shift+F4 nod.exe"

z traders.cz robi v londyne jeden kamos, priamo finance programatora a nespominal nijake zavratne palky ze by sa mi to nezmestilo na monitor

ty si tam/si tam robil?
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

mimochodom o takychto platoch som nepocul ani v USA, ked si pozres NYC it joby, tak si rad za 100tisic..
quant je samozrejme ina vec.. ale obycajny programator tam miliardy nebere
mf_sk

jonatanus napísal:hej ale jak pises to su minimalne ciastocne manazerske pozicie, co je neporovnatelne s tym co robia hentam v esete, veci typu "shift+F4 nod.exe"

z traders.cz robi v londyne jeden kamos, priamo finance programatora a nespominal nijake zavratne palky ze by sa mi to nezmestilo na monitor

ty si tam/si tam robil?
Chystam sa za par mesiacov a tak som si urobil velmi podrobny prieskum vratane konkretnych pozicii. Na tieto pozicie sa len tak clovek nedostane, musi byt naprosta jednotka s referenciami z Anglicka, co bude v mojom pripade az o par rokov.
jonatanus napísal: mimochodom o takychto platoch som nepocul ani v USA, ked si pozres NYC it joby, tak si rad za 100tisic..
quant je samozrejme ina vec.. ale obycajny programator tam miliardy nebere
Hej, Britania je nieco extra lebo maju nanic skolsky system. A preto podla toho co viem, tak vacsina dobrych matfyzakov zdrhne zo Slovenska. Zaklad uspechu je, ze nemozes byt "obycajny" a nepracovat ako staly zamestnanec. Musis byt taky contractor, ze si zamestnavatel nedokaze na poziciu predstavit nikoho ineho ako teba a zamestnavatel ma obrovsky problem najst za teba nahradu. A potom nemas problem ani v Bratislave tych 200 000Sk mesacne.

Problem z USA je ten, ze dolar je za 22Sk, pricom pred par rokmi bol za 40-50 Sk. A nejaky algorithm development sa da aj v USA za $200000 zohnat. Treba ale vela matiky.
Naposledy upravil/-a mf_sk v Ne 12 10, 2008 8:01 pm, upravené celkom 1 krát.
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

mf_sk napísal:A potom nemas problem ani v Bratislave tych 200 000Sk mesacne.
tak to neviem kdo ma hento ako programator, riaditelia (vacsich firiem) tu maju 200, riaditel IBM mal tusim 500.. a docela tazko si viem predstavit az tak velmi nenahraditelneho programatora, urcite to nebude c/c++/c#/java/atd., ale naka totalna specializacia.
mf_sk

jonatanus napísal:tak to neviem kdo ma hento ako programator, riaditelia (vacsich firiem) tu maju 200, riaditel IBM mal tusim 500.. a docela tazko si viem predstavit az tak velmi nenahraditelneho programatora, urcite to nebude c/c++/c#/java/atd., ale naka totalna specializacia.
Ako cisto programator nie. Musis mat managment skills a byt vynikajuci business analitik a architekt. Ak mas k tomu strategicke myslenie, tak to mas v suchu a nemusis byt ani riaditel.

A ked sa to slovenskym firmam nepaci, za rohom je tu Vieden s nastupnym platom 100000Sk mesacne a architekt do 220 000Sk. Treba ist na nich tvrdo. Nepaci sa vam, vasa smola. Zhanajte si nahradu, tu ale nenajdete v jednej osobe. Ked mozu byt ceny bytov vyssie ako vo Viedni, platy mozu byt porovnatelne tiez. A nakoniec pohrozit zalozenim vlastnej firmy a preplatenim zamestnancov.
Naposledy upravil/-a mf_sk v Ne 12 10, 2008 8:24 pm, upravené celkom 1 krát.
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

mf_sk napísal:Ako cisto programator nie. Musis mat managment skills a byt vynikajuci business analitik a architekt. Ak mas k tomu strategicke myslenie, tak to mas v suchu a nemusis byt ani riaditel.

A ked sa to slovenskym firmam nepaci, za rohom je tu Vieden s nastupnym platom 100000Sk mesacne a architekt do 220 000Sk. Treba ist na nich tvrdo. Nepaci sa vam, vasa smola. Zhanajte si nahradu, tu ale nenajdete v jednej osobe.
neviem si predstavit tu nenahraditelnost... v malej firme to bude asi tazko, vo velkej jeden clovek (pokial neni vo vrcholovom managemente) nehra rolu...

co si nezaplatis su inovacie a vedet nieco vymyslet. zvysok je manualna praca, vratane menezerov.
mf_sk

jonatanus napísal: co si nezaplatis su inovacie a vedet nieco vymyslet. zvysok je manualna praca, vratane menezerov.
Suhlasim, tie inovacie su zaklad. Pracovat na velkom zlozitom projekte nutnost. Schopnost vcitit sa do pozicie zakaznika a ziskat vacsi projekt je bonus. A strategicky predvidat trh o par rokov je velke plus. Ovplyvnit manazerskymi rozhodnutiami ziskovost projektu je tiez bonus. Potom si mozes diktovat podmienky(napriklad ako CIO) a pohrozit odchodom do zahranicia a ukazat konkretnu ponuku na n-nasobok zelaneho platu. A povedat - zarobil som firme tolkoto a zabezpecil som firme buducnost a tie drobne, co za to chcem, je len drobnost. Ked sa vam nepaci, zakladam firmu alebo idem do zahranicia.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Potom si mozes diktovat podmienky(napriklad ako CIO) a pohrozit odchodom do zahranicia a ukazat konkretnu ponuku na n-nasobok zelaneho platu.
úprimne povedané, takého vydierača by som sa vo firme rád zbavil.
Pette
Guru Member ****

Hm. Takto nenahraditelny nie je ziadny zamestnanec, minimalne vzdy najdete o tretinu horsieho za dany mensi plat a bezite dalej, pripadne dvoch za o nieco vyssi plat. Na Slovensku realni zamestnanci mimo top-manazmentu rocne platy okolo 3 mil jednoducho nemaju.
mf_sk

filip glasa napísal:úprimne povedané, takého vydierača by som sa vo firme rád zbavil.
Ak take platy ponuka konkurencia a ponukaju take platy aj v Prahe a vo Viedni a firma napriek tomu aj tak zarobi dost penazi, preco by nevyhovela. Je to naopak blbost zamestnanca, ze nepozna aka je situacia na trhu prace. Proste 40-50% HDP v zahranici ide na platy zamestnancov. Ak ide na Slovensku 20-40%, je nieco zle. Ak mozu byt ceny rovnake, zamestnavatelia si uctuju zakaznikom rovnako tak mozu byt aj platy rovnake. A pri dolezitych poziciach(top manazment a dobri analitici) aj su. Ak ma s tym zamestnavatel problem, jeho chyba. Britania je extrem.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Ak mozu byt ceny rovnake, zamestnavatelia si uctuju zakaznikom rovnako tak mozu byt aj platy rovnake.
Stratili by konkurenčnú výhodu. Ak sú moje zisky postavené na lacnejšej cene práce, tak si ju nebudem zvyšovať pokiaľ to nie je nutné. Zas nie každý chce robiť vo Viedni, alebo v UK. Inak ak by tu tieto možnosti neboli, tak robíte ešte za nižšie platy ako teraz.
Zamestnanci si myslia, že by mali mať podiel na zisku. Ale ak chcú mať podiel na zisku, tak by mali začať podnikať a nie nechať sa zamestnávať. Mnohí by sa v zápätí otočili v tomto postoji.
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

filip glasa napísal:potom mysli na mňa - kúpim finviz :lol:
dnesny mejl napísal:Also, is Finviz for sale? I have an interested party.
filip tak kolko ponukas? mas mozno poslednu sancu :lol:
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

keby si chytil 200 userov po 200 USD za rok, tak je to 800 000 Sk za rok a 1,5 násobok tržieb je 1,2 mil.
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

filip glasa napísal:keby si chytil 200 userov po 200 USD za rok, tak je to 800 000 Sk za rok a 1,5 násobok tržieb je 1,2 mil.
minimalny premium content chcem za $1/day ($30 mesacne, $360 rocne)
potom dufam ze sa nieco vymysli aj za $99 napr, pre vela z tych ludi by malo byt jedno ci platia $10 alebo $100/mesacne.
(co som spominal ze existuje web za $500 to nebolo rocne ale mesacne.. a asi 100 hedgefundov to bez problemov pouziva)

ale dufam ze reklamny potencial bude zajimavejsi
tu su napr. nake rates stranky zhruba na nasej urovni navstevnosti
http://www.wallstreetsurvivor.com/Publi ... rtise.aspx
Button (120 x 30)(125 x 125) $3.00 CPM $6.00 CPM
Banner (468 x 60) $10.00 CPM
3:1 Rectangle (300 x 100) $12.00 CPM
Skyscrapers (120 x 600) $15.00 CPM
Leaderboard (728 x 90) $18.00 CPM
Big Box (300 x 250) $27.00 CPM
Email Newsletters (Big Box or Skyscraper) (300 x 250) (120 x 600) $30.00 CPM
Site Sponsorship (Your logo in site header) Feature Sponsor $38.00 CPM
takze toho na stranku namackas minimalne za $20-30.. pri 250tisic pageviews denne=$5-7.5tisic denne
(mimo trading days su zhruba polovica)

dalej mas services, to zozenes par kseftov rocne v pohode, ked si pravnik uctuje $300 na hodinu, tak finance software mozes mat $500/h

dalej si tam mozes spravit shop kde budes predavat fin knihy, dvdcka, software tradovaci
potom nejaky newsletter napises, plateny samozrejme
potom mozes predavat historicke data, alebo aj realtime

a co este mozes predat tym nenazranym ultra high net worth z wall streetu? predsa cigary od petteho, tvoje kufriky+kabelky+atd, miesto korun bude v cena dolaroch...

secteno potrzeno, filip, to je zlata bana, pridaj 2 nuly a isto sa dohodneme!
ps. pri rychlom jednani lukrativna nehnutelnost zdarma!
ps2. a to stale neni vsecko! este spusta finviz domen, .com, .de, co.uk, a co ja viem este co vsetko som to registroval
radvan
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ne 20 05, 2007 9:26 am
Been thanked: 11 times

Príspevok od používateľa radvan »

jonatanus: este 2 tyzdne podobnych poklesov ako boli a nebudes mat komu tie kabelky predavat na wall streete ;)
http://www.Quantpedia.com - the leading quantitative trading research company
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

CPM je klik, či zobrazenie?
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

filip glasa napísal:Button (120 x 30)(125 x 125) $3.00 CPM $6.00 CPM
1000 zobrazeni
Bobikpp
Gold Member **
Dátum registrácie: So 10 03, 2007 2:24 pm

Príspevok od používateľa Bobikpp »

jonatanus napísal:secteno potrzeno, filip, to je zlata bana, pridaj 2 nuly a isto sa dohodneme!
ps. pri rychlom jednani lukrativna nehnutelnost zdarma!
ps2. a to stale neni vsecko! este spusta finviz domen, .com, .de, co.uk, a co ja viem este co vsetko som to registroval
Hmm - tak to vyzera, ze jonatanus bude raz bohac - hlasim sa ako tvoj naj kamos :mrgreen:
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

otázka je, či to tou reklamou obsadíš naplno. A ak budeš mať reklamu, tak menej ľudí bude ochotných platiť si premium účet.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 17 times

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

jonatanus, ja by som na tvojom mieste predal iba 51 %
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

no myslím, že celý ten predaj bol tak trochu joke aj s jonatanusovej aj mojej strany. Nemám toľko peňazí, aby som dal milióny za web a jonatanus to ani neplánuje predať. Tak to prosím berte polo-vážne. Ale je fajn pobaviť sa o tom, aký je reklamný potenciál takého webu a podobne.
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

Banner (468 x 60) $10.00 CPM
3:1 Rectangle (300 x 100) $12.00 CPM
Skyscrapers (120 x 600) $15.00 CPM
Leaderboard (728 x 90) $18.00 CPM
Big Box (300 x 250) $27.00 CPM
Email Newsletters (Big Box or Skyscraper) (300 x 250) (120 x 600) $30.00 CPM
Site Sponsorship (Your logo in site header) Feature Sponsor $38.00 CPM
ritholtz (the big picture) ma novy design (ritholtz.com) a taketo rates na reklamu (CPM=tisic zobrazeni)
Category/Description Size CPM
1. Header 728 x 90 $35.
2. Box 300 x 250 $28
3. Skyscraper 120 x 600 $31
4. Button 125 x 125 $19
hodne vysoke, som zvedavy ci/jak rychlo to zaplni.. financna kriza a $40 CPM.. :roll:
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

to môže byť taká vyvolávacia cena, ale v reáli sa s každým dohodne na zľave.V inzercii častokrát aj 50-85% dole.
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

filip glasa napísal:to môže byť taká vyvolávacia cena, ale v reáli sa s každým dohodne na zľave.V inzercii častokrát aj 50-85% dole.
to netusim.. linkedin by mal byt dokonca niekde okolo $60-75 CPM, co su uz fakt nenormalne prachy..
zas ked si zoberes finance - napr. brokerov, tak ty na tom tazko prerobia. a konkurencia je obrovska.

ty by si tu inac mohol mat tiez hodne drahe IZP bannery, mozme sa na tom sice smiat, ale to su riadne prachy... ked oni aj z bezdomovca vytahnu tisicku mesacne...
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

ty by si tu inac mohol mat tiez hodne drahe IZP bannery,
už si videl takú kampaň? Väčšinou sú kampane na bankové produkty a ajto len na najväčších portáloch. Jedine že by si sem chceli dať ľudia ako peter cmorej, alebo martinisko banner :lol:
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

filip glasa napísal:už si videl takú kampaň? Väčšinou sú kampane na bankové produkty a ajto len na najväčších portáloch. Jedine že by si sem chceli dať ľudia ako peter cmorej, alebo martinisko banner :lol:
nevidel, ale ked si to zratas, tazko na tom mozu prerobit.. keby dali napr. polovicu z toho co ide "poradcovi" tebe.
proste tych penazi je v tom zamaskovanych nekonecno
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

naproti tomu facebook stale neni profitabilny
http://www.techcrunch.com/2008/10/31/fa ... g-problem/

co mas z toho ze tam mas miliony teenagerov z kdejakej prdele..
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

http://www.sme.sk/c/4171704/firmou-roka ... irusu.html
má Eset 66-percentnú rentabilitu tržieb.
Raketový rast Esetu vyráža dych. Za ostatných sedem rokov jeho tržby narástli 67-násobne a zisk a pridaná hodnota dokonca stonásobne
Pette
Guru Member ****

fajn cisla... dari sa to vdaka prakticky nulovym hranicnym nakladom, IT soft je krasny odbor:)
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

IT soft je krasny odbor
krásny ako krásny - aj v IT je tiež dosť stratových, alebo aspoň podpriemerných firiem že až no.
Napísať odpoveď

Návrat na "Podnikanie, podnikateľské nápady, skúsenosti, príbehy"