Odhad vývoje poměru cen měnových párů a komodit na zákl. TA

Trading, tipy na obchody a investície, zverejňvanie pozícií, denníky traderov a investorov
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
kubik
Gold Member **
Dátum registrácie: Št 06 03, 2008 7:42 pm

Re: Odhad vývoje poměru cen měnových párů a komodit na zákl. TA

Príspevok od používateľa kubik »

Na tydenim grafu se nam posunula moznost usd/jpy postoupit az na 111,81,gbp/jpy zustava 219,13 a zajimava je moznost posileni eur a to na 1,7038--eur/usd,ale jenom jestli prorazi svuj strop 1,6021.U ropy bych si dal pozor,na tydenim grafu se vytvorila 9-ka a muze jit dolu,ale na denim grafu je jeste moznost jit k 143,50,pro dalsi posilovani jeste svedci i moznost benzinu jit na 3,6341/1D/ a topneho oleje na 4,6262/1D/.Pri posilovani usd je moznost,ze zlato pujde dolu,jak jsem psal drive.
Používateľov profilový obrázok
Honzajs
Guru Member ****
Dátum registrácie: So 13 01, 2007 9:58 am
Been thanked: 1 time

Príspevok od používateľa Honzajs »

Přiznávám, že o tomto indikátoru slyším prvně. Ale zaujalo mne to natolik, že to dám sem.
Slyšeli jste někdo o tom?
Dodávám, že ještě nedávno (před měsícem či dvěma) byl Richard Russel optimista, tvrdil, že jsem v býčím trhu a jse jenm o korekci.

Richard Russell (Dow Theory Letters): Lowry's Buying Power Index making new lows

"'On June 3, June 4 and again today, Lowry's Buying Power Index dropped to new lows, showing that the strong, persistent demand needed to push the broad list of stocks substantially higher was simply not in evidence. Nor is it likely to emerge in the near future. There is not a single case within our 75 year history in which the Buying Power Index was still making new lows eight or ten weeks after an important market bottom.'

"The implications of the Lowry's statement is clear enough. If there is no case of Lowry's Buying Power making new lows many weeks after an important market bottom – then the fact that Lowry's Buying Power is now making new lows indicates that the stock market has NOT yet put in an important bottom. In other words, we have not yet seen a bottom so far in 2008. If this is true, then the major averages and many, if not most, stocks are fated to break to new lows.

"Whew! That's a critically important observation. Let's suppose the Lowry's stance is correct, suppose the January-March lows were only temporary stops in a bear market that is fated to head lower. I've stated that this is a critically important question – are we in a bull or bear market? If Lowry's is correct, if the bear market lives, then in due time the market will smash below its January-March lows, and in doing so we will have a forecast of worse times ahead. To put it another way, new lows will mean that the market has not yet discounted the worst that lies ahead."

Zdroj: Richard Russell, Dow Theory Letters, June 9, 2008.
kubik
Gold Member **

Take jsem o tomto indikatoru neslysel,myslim,ze se nachazime mezi bodem B a C podle obrazku DJ indexu viz predchozi stranka,pesimistictejsi varianta by byla mezi bodem 5 a A.Na tydenim grafu je moznost,ze zatim dojde na 11754,co bude dal nevim,bude zalezet na tom,jestli sjede pod 11636,potom by mohl skoncit na 10325 a vyplnily by se pesimisticke odhady analytiku RBS.

Posun mozneho vyvoje ropy dle deniho grafu na cca 143,50,na tydenim grafu je videt moznost,ze muze dojit na 166,12 usd/barel.Toto podporuje i tydeni graf benzinu,cena muze vystoupat na 4,0671 a topneho oleje,ktery dle tydeniho grafu po prorazeni 4,0382 muze vystoupat na 4,6262.Plyn (natgas) by podle deniho grafu mel prozatim skoncit na 13,670.
Zlato a stribro si nyni nedokazu odhadnout,bude zalezet,jestli zlato prorazi 935,08,potom by mohlo jit na nove maxima.

Usd/jpy ma dle tydeniho grafu namireno k 111,81 a gbp/jpy k 219,13,ale mezitim se muze nekolikrat vratit cena dolu.
kubik
Gold Member **

Joe Ross a pattern 1-2-3:

web Ludvíka Turka--
http://www.czechwealth.cz/magazin/komodity

link na par jeho trading manualu:http://www.trading-naked.com/Articles_and_Reprints.htm

knihy Joe Rosse--
http://tradingeducators.cz/knihy.php

na finančníku 1-2-3 pattern--
http://www.financnik.cz/komodity/fin_ho ... ersal.html

velmi zajímavý ebook,i když ne o J.R.--
http://www.poling.sk/vyskum.php

Dále si hoďte do googlu např Joe Ross,pattern 1-2-3,BPS 1-2-3 atd.

Prakticky je možné používat jednoduchý program 1-2-3 Pattern,který využívá některých těchto principů,je na předchozí stránce a je možné ho vložit do MT4 platformy např od XTB.
kubik
Gold Member **

Po krátké odmlce jsem zpět z dovolené a můžeme pokračovat v jízdě s kopce,nezapomeňte si držet klobouky.

DJ index--půjde dolů a do strany ještě cca 7-8 měsíců,možná zatím až na hodnotu 10065 podle měsíčního grafu

Český index podobně,půjde pravděpodobně k hodnotě cca 1055,
německý index k 4969,vše v rámci měsíců

Ropa by měla pokračovat nahoru,v rámci dnů nad 150,v rámci týdnů možná na 166,12,doufám že již proběhla minulý týden korekce dolů po 13-ce na týdením grafu
Možná jsem to již psal,ale nechce se mně to hledat,pro stoupající cenu ropy svědčí i možný vývoj topného oleje a benzinu,na tydenim grafu možnost jít na 4,6262(heatingoil)a na 4,0671(gasoline)

Zlato by mohlo jít podle deního grafu na 991,36 a když prorazí 1033,21,což není nemožné,tak by mohlo dojít zatím na 1275,50
stříbro by mohlo dojít zatím na 19,64 a kdyby se mu podařilo později prorazit 21,40,mohlo by zatím jít na 27,67

eur/usd prorazilo na dením grafu 1,5910 a v rámci dnů by mohlo pokračovat na hodnotu 1,6024,podle týdeního k 1,6140

usd/jpy by mělo jít pomalu k 111,81

gbp/jpy by mělo jít pomalu k 219,13

gbp/usd by se mělo plácat okolo 1,9800-2,0 ale mohlo by jít i nahoru k 2,0250
kubik
Gold Member **

Zpytování svědomí
V mnoha oblastech zápasíme a dopouštíme se chyb, ale nejsme schopni změnit vše najednou. Proto se doporučuje zvolit si jednu oblast nebo konkrétní chybu, nedostatek, který chceme zvláště sledovat, především v některých jeho významných okamžicích

Věnoval jsem malou pozornost tučné 13-ce na týdením grafu na ropě poslední červnový týden,
dále jsem úplně přehlédl tučnou třináctku na benzínu (týdení graf) také poslední týden v červnu,
tučnou 13-ku na topném oleji první týden v červenci
a 9-ku na plynu,která se utvořila na konci měsíce červen na měsíčním grafu.

Myslel jsem,že ten propad na začátku srpna je již za námi (13 a 9 jsou poslední čísla rostoucího či kesajícího trendu a za nimi je většinou otočka),ale takto silná sestava nám vykonala své a nyní vidíme silnou korekci na těchto surovinách,kterou mě td combo krásně předpovědělo,ale pro oči jsem to neviděl.

Co se týče délky propadu ceny ropy,jsme na čísle 4 na týdením grafu a a zbývá 5-9 tý týden,kdy se může propad zastavit,ale může se i pokračovat znovu dolů,spíš ale bych to viděl do strany,je možné,že se to bude dít podobně jak v r 2006-7,tam trval propad asi 47 týdnů.Podle deního grafu je možné dojít zatím na cenu 113 usd/barel,ale cena by mohla podle mě jít i níž.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 194 times
Been thanked: 447 times

Príspevok od používateľa jogo »

Kubik: mozes vysvetlit blizsie tie deviatky a trinastky napr. na rope, lebo ja tomu jaksi nerozumiem. Alebo ak je to niekde vysvetlene tak mi posli link. Diki.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
kubik
Gold Member **

Ve čtvrtém příspěvku na předchozí stránce je obrázek prográmku td comba na DJ indexu,kde to popisuju.Ten TD combo je hned v dalším příspěvku,ten vložíš do programu MetaTrader 4,např od XTB http://www.xtb.cz/ a můžeš používat.
jogo
VETERAN MEMBER *****

Kubik, cital som tvoje prispevky a fakt ti tie predpovede vychadzaju. To dno 10825 alebo vrchol 13166 to bol velmi presne.
Precital som si tvoju debatu s Bguru a obidvaja pisete ,ze malo pouzivate SL alebo velmi siroky. Mam podobnu skusenost v tom, ze ak SL pouzijem, tesne ma vyrazi a potom nadeli 1000 bodovy zisk ako ropa tak Dow. Zo sirsim SL by som bol asi 60% v pluse a tak som 10% v minuse na obchodnom ucte.Ale to je len vec psychiky a skusenosti ktorych mam malo.Keby som zaciatkom roka nepouzival SL tak v mojom vtedajsom protitrendovom obchodovani by som bol vybielil ucet za mesiac.
V nasledujucom odstavci pises o hedgingu, co to prosim ta je?
Při otevření na platformě xtb,jak píšu nahoře,mně to sežere asi 3500kč na 1 lot,na 1 bod posunu ceny máš asi 315 kč,ze začátku jedu bez SL,když se to vyvíjí v můj prospěch,nechávám to bez SL,ale musíš mít na to asi 2-3 mega na účtu,někdy,třeba přes so-ne dám sl,tak abych neprodělal,kdyby byl gap,a když to jde proti mně,tak to uzavírám někdy,někdy ne,podle nálady a co mám jinýho otevřenýho.Musel jsem nakoupit soju za 1377,25, 1 lot,takže hedging,jinak bych nemohl nechat ropu,šla proti mně,až soju odhedguju,dám vědět,zatím ztráta cca 600k v kč.
P.S: Ten program,ktory si spominal o prispevok vyssie sa pokusa synovec nainstalovat do tej platformy(ja pocitacom moc nerozumiem) a neide mu to.
Mozes strucne popisat postup?
PPS: Chcem ist Call na eur usd, myslis ze to suport 1,53 vydrzi a pride dalsi swing dohora?
Diky.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
kubik
Gold Member **

Do té platformy si to po nakopíruješ např pomocí Total Commanderu do složky C/Program Files/X-Trader 4 XTB/experts/indicators dále v liště X-traderu Pohled-Navigátor-Vlastní ukazatele si vybereš programek,chytíš myší a přetáhneš do grafu.K tomu obchodování--nyní už 1 lot od začátku nejedu,bylo to trochu risk,musel jsem chytit hned od začátku směr a to se mě u soji nepovedlo,tam jsem to zavřel se strátou,celkově ale jsem zůstal cca 200000kč v plusu,tak mě to nevadilo,nějaké peníze jsem přesunul ještě do akciíí a obchoduji na ropě,ale po 0,1 lotu,když to jde mojím směrem a mám + třeba 80 pips,koupím znovu 0,1 lotu,na ten první obchod dám SL tak,abych z něj měl profit aspon 10 pips a tak to opakuji do té doby,než mám např 30000kč,potom vše zavírám.Takto jsem již táhnul 1,2 lotu.Hedging je to že např jsem koupil ropu za 140,tato padá a mám velkou strátu,předpokládám že bude ještě padat,tak tu samou pozici prodám třeba na 135,ztráta se mě už nezvětšuje,nyní na 117 už si myslím,že to přestane padat,zlikviduji příkaz k prodeji a čekám,až to zase vyleze.
Naposledy upravil/-a kubik v St 06 08, 2008 6:11 pm, upravené celkom 1 krát.
kubik
Gold Member **

Ještě jsem zapoměl na usd vůči eur.Asi půjde eur dolů,ale to bych nebral jako sto pro.Spíš je zajímavější si počkat na vyklesání ropy a jít long,anebo co asi půjde nahoru je usd/jpy,nejlíp když si rozjedeš td combo a podíváš se sám na TF od 1D po měsíční.
jogo
VETERAN MEMBER *****

Kubik: Diky za navod, synovec uz rozchodil ten program a je nim nadseny. Chcem sa ta opytat,ci to cislovanie sviecok sa nemeni podla vyvoja grafu(aby stale bolo dno na 9 sviecke a vrchol na 13)?
Varovanie na forex uz prislo neskoro, ale nevadi.Mam call na 1,54, pocitam odraz na 1,56 potom predat tak hadam to vyjde. Mozno to potom putnem. Dufam, ze zajtra ecb a boe neznizia sadzby. To by ma dostali.
Ropu kde cakas, ze prezimuje. Ja ratam okolo 100 ale je to len subjektivny nazor. Na 120 uz som ju call ale skoro som vystupil, na 110 to skusim znova.
jogo
VETERAN MEMBER *****

Sadzby neznizili ale Trichet moc kecal, takze som radsej vystupil a zobral malu stratu na eurusd. Myslim, ze vystup bol predcasny, ale este si netrufam na vecsie stop lossy. Podla td combo je tam deviata sviecka, tak uvidime, ci otoci.
Chcem sa opytat, ci ten program td combo ma niekde vysvetlivky. Neviem napriklad, preco su niektore sviecky cislovane fialovymi cislami, druhe zltymi a tretie zelenymi.
kubik
Gold Member **

Bílé značí stoupající sekvenci,P je vždy začátek,dále jsou od 1-9,po ukončení sekvence se objeví šipka ve směru nástupu do pozice,tučné fialové čísla jsou také stoupající sekvence,číslování je od 1-13,šipka značí to samé,tato je nadřazená bílé sekvenci a může těchto bílých sekvencí obsahovat více.Všiml jsem si,že jede na nějakém grafu tučná fialová
sekvence,jsme např na 4,proběhnou např dolů dvě žluté sekvence,cena potom vystoupá nad tuto 4-ku a dál pokračujeme fialovou sekvencí.Žluté a zelené je opak.Kniha s popisem:http://books.google.cz/books?id=TEIt34b ... #PPA121,M1
Chce si to vyskoušet,spojit s nějakým dalším indikátorem,určit si směr na vyšším TF a obchodovat na nižším TF.Jestli podle TD comba někdo obchoduje a zná principy,necht napíše.Ale podle mně stačí pozorovat a využívat tento indikátor.
jogo
VETERAN MEMBER *****

Kubik: Toto je tvoj citat z inej diskusie.
Odkázal bych tě na výše uvedený web,je tam spousta informací a určitě ti tam poradí.Ale připrav se na 5 let práce a strátu hodně peněz,než se s tebe stane profitující trader,o nervech ani nemluvě.Na jejich školení mám negativní názor,je levnější se to naučit sám a konzultovat si to na diskuzích.
Tych 5 rokov obchodovania uvadza vecsina uspesnych traderov ako cas kedy zacali zarabat tradingom. Je to aj tvoja osobna skusenost?
Ake su tvoje vyhlady na Dowa a Eurusd ?
kubik
Gold Member **

Ja traduji cca 2 roky,prvni rok jsem prodelal,nyni jsem vydelal ale clovek nikdy nevi,jak skonci,ucet je potreba vystavit v den smrti.Mam hrozny respekt k tradingu a uvedomuji si,ze proti mne stoji daleko skusenejsi a chytrejsi traderi,tymy fondu,pripadne pocitacove programy na super pocitacitacich a s nimi musi clovek souperit,nemame to jednoduche.Proto jsem musel do Bgurovych prispevku vnest trochu negativismu,maloval to moc krasne po mojich skusenostech.Nejaky vyhled udelam v nedeli.
jogo
VETERAN MEMBER *****

Kubik: pozri si Lacovu debatu, prisiel tam podla mna skuseny trader forexu Solikon, mozno ta to bude zaujimat.
jogo
VETERAN MEMBER *****

Kubik: Niekde si pisal, ze pouzivas xtb platformu na obchodovanie.Prosim ta povedz mi z praxe kolko ma stoji obchodovanie na tejto platforme.Dajme tomu chcem kupit lot gbpusd kolko zlozim margin ,aky je spread na obchod, aky je poplatok za nakup,predaj, je tam poplatok aj za drzanie pozicie?Je tam poplatok ak viacnasobne vystupujem z pozicie?
U mojho brokera je to moc drahe, kedze idem cez certifikaty.
kubik
Gold Member **

Píšu ti trochu opožděně,margin mě u xtb moc nezajímá,většinou si dovolím dát tak margin na obchod 1/50-1/100 celkového účtu,čekám jak se obchod vyvine a když dobře,dávám stop los a a přidávám do směru další obchod,atd.
Pro pár gbp/jpy--1pips 153,6 kc na 1 lot u XTB
swap short -200,55 kc na 1 lot na 1 den,long bude větší,tam to mám několik dnů,a protože přes so a ne se připisuje ve středu,tak to přesně nevím
spread je 8 pips(u USD/gbp je to 4 pips),to je v podstatě vše, co ti strhne obchodník pro sebe tedy např long 1 lot--8x 153,6 kč a potom inkasuješ každý den kladný swap,horší když to jde hodně dolů jako nyní
Ale toto se dozvíš i na jejich demu,které si můžeš stáhnout.
jogo
VETERAN MEMBER *****

Kubik: Diky za odpoved. Myslim, ze moj broker ostane prekvapeny, ze mu vyschol prijem poplatkov odomna. Ved ked pozriem vysledky obchodovania za rok, tak bez poplatkov mam zisk 7% a to uz su zaratane spredy a sklzy v plneni pri obchodovani certifikatov a s poplatkami som 10% v strate. Takze presuvam 10% uctu ku xtb. Tesim sa ,ze nebudem musiet kvoli poplatkom otvarat velke pozicie a ucit sa na sumach, ktore som si dakedy pri tipovani sportovych vysledkov ani vo sne nedovolil dat. A kedze obchodujem swingovo, tie swapy budu urcite ovela mensie ako poplatky, ktore teraz platim.
Mam este jednu otazku. Ak otvorim poziciu na akciu napr. CEZ dajme tomu za 100 000 Czk. Zablokuju mi margin 7% hodnoty nakupenych akcii cize 7000 Czk. Akcia Cez urobi 10% nocny Gap. Stracam pri otvoreni len margin tj. 7000 Czk alebo mi stiahnu aj tych zvysnych 3000 Czk z uctu?
jogo
VETERAN MEMBER *****

Kubik: Nasiel som tu nejake forum na http://www.financnik.cz. http://www.financnik.cz/forum/read.php?4,83571,page=22Tam sa vsetci velmi kritiky vyjadruju na ich adresu, ale je tam vela intraday a demo obchodnikov, tak moze to byt zavadzajuce. Ja sa tam chystam zlozit malu cast uctu na zaciatok, ale predsa je to nejaka administracia a cestovanie a nechcel by som to robit zbytocne.Ale predsa by som sa chcel spytat, ako si ty spokojny z ich sluzbami a ako dlho si u nich? Viem, ze pouzivas siroky SL na ropu., takze sklz par pipsov ti nevadi. Ja sa snazim striktne dodrziavat 100 pipsov SL , a rrr minimalne 2:1. Takze najake vecsie sklzy pri nakupe, SL a PT by mi robili skrt cez rozpocet. Na deme tam maju stop prikaz, ktory nakupi poziciu pri prieraze ceny a automaticky zada SL a PT.
Ake sklzy od tychto hodnot vznikaju, pri beznom pohybe trhu a pri tych prudkych ropnych prepadoch o 400 bodov?
P.S: Doteraz som vzdy brokera vyskusal tak, ze som tam otvoril maly ucet a hned sa prejavili jeho slabiny. Kym ten ucet neotvoris, nic sa nedozvies.
kubik
Gold Member **

Já jsem xtb začal používat kvůli měnovýmu riziku a abych skusil obchodovat komodity,protože jsem obchodoval jenom forex,ale určitě na normální obchodování to není dobrá platforma,nyní mě vadí swap.Ale s nějakou menší částkou to stojí za vyskoušení,hlavně neprodělat.Obchod mám většinou otevřenej delší dobu a ty skoky jak popisuješ nějak neřeším.
jogo
VETERAN MEMBER *****

Kubik: Nejake odhady vyvoja trhu uz tu nebudes davat? Celkom dobre sa mi podla nich urcovalo smer trendu.
kubik
Gold Member **

jogobela--nyní nemám moc času,možná později,stahuju peníze a chci postavit pasivní dům a koupit nějaké pole.Možná je to ujeté,ale skus se podívat sem-- http://zlomropy.blogspot.com/2008_03_01_archive.html
ricmund
Gold Member **
Dátum registrácie: Št 12 07, 2007 2:24 pm

Príspevok od používateľa ricmund »

Zajímavé čtení Kubiku, ale není tam jádro a věr tomu, že to je téměř nevyčerpatelné. Především až se dobuduje Tokamak, ale i tak ti držím palce s pasivním domem já se do toho dal ted :)
kubik
Gold Member **

Odbočím od tématu,jogobela mě nasměroval na finančník,kde jsem vyčetl dva příspěvky,které si myslím jsou v nynější situaci velmi zajímavé

Vloženo uživatelem: pm.mail

Moneymanagement s rizenim rizika v zivote kazdeho cloveka preci muze vypadat taky takhle :

1.investice : vlastni dum se zahradou(doplním pasivní dům nebo aspoň dokonale zateplený,nutností je stodola,chlévy,nějaké pole)

2.investice : studna s pitnou vodou a nezavisle topeni na drevo (duležité je si vybrat kraj,který bude mít za 20-40 let dostatek srážek,topení je vyřešeno u pasivního domu)
3.investice : vlastni vzdelani a zkusenosti v oboru = pravidelny prijem ze seriozni prace(já práci nemám,proto bych viděl naučit se pomalu hospodařit a později předat další generaci)

Další investice,každý si může rozhodnout o své prioritě:
4.investice : pevne uroceny ucet u statem zarucene banky

5.investice : stavebni sporeni

6.investice : akciove trhy, jine financni rizikove aktiva
-----------------------------

Pokud zkrachuji akciove trhy, budu si prijemne zit dal. Pokud zkrachuji statni finance (mena) prijdu o penize, ale ve svem oboru si opet najdu uplatneni a budu si zit dal... Pokud zkrachuje system fungovani statu (globalni valka???) budu sedet doma a grilovat kureci steaky (vlastni slepice) na zelenine (ze zahradky) a zapijet to vodou ze studny - pres plot budu strilet na vybojne skupiny panelakovcu, kteri budou umirat hlady a zimou.
----------
Kdo ale vsechno sve usili, finance a celou budoucnost vrhne napr. do akcii a ty padnou - tak to je blbec.

Takže se vším souhlasím,akorát si nemyslím,že jednotlivec se ubrání nějaké tlupě,spíš bych to tipl na nějakou komunitu.Další možností je na všechno kašlat a užívat si života,dávám sem dva články o metanu--
http://gnosis9.net/view.php?cisloclanku=2008050008
http://gnosis9.net/view.php?cisloclanku=2008090015

Další věc která mně zaujala je tento příspěvek:
Vloženo uživatelem: Aqw3R

Ahoj,
pisal som uz do ineho vlakna v sekcii So Sidom o Forexe, kedze sa zaujimam len o forex. Tema je ale aktualna aj vseobecne a preto to v upravenej verzii pisem aj sem.
Zacnem tym, ako vnimam aktualnu situaciu. Kazdy z nas si uz urcite vsimol problemy, ktore preziva USD ale aj samotna ekonomika USA. V roznych media je vela sprav o tom ake problemy maju jednotlive banky a dalsie penazne institucie hlavne v USA ale uz aj v inych krajinach. Osobne nie som odporcom ani niektorych informacii, ktore su vseobecne oznacovane ako "konspiracne teorie". Toto vsetko ma vedie k presvedceniu, ze nastane kolaps financneho trhu, minimalne bude uplne znehodnoteny americky dolar. Toto sa udeje mozno o par dni a mozno o par mesiacov, urcite nie neskor. Uvedomujem si, ze nieco take bude mat celosvetove nasledky.

Aby nikto nemohol povedat, ze prehanam apd. ako priklad uvadzam nasledujuce. V programe Good Morning America stanice ABC v piatok rano hovoril senator Christopher Dodd, veduci senatnej bankovej komisie o zachrannej schodzke s ministrom financii Paulsonom a riaditelom FEDu Bernankom, ktora sa konala niekolko hodin predtym. Okrem ineho povedal:
"We’re literally maybe days away from a complete meltdown of our financial system, with all the implications, here at home and globally."
"V skutocnosti nas od totalneho kolapsu nasho financneho systemu delia mozno uz len dni..."
Dodd dodal vazne, ze pocas svojej 30 r. kariery niekdy nepocul pouzivat taketo slova.
PS: Zachranna schodzka sa tykala vykupneho 1 trilion (10^12) $ za hypotekarne uvery z penazi danovych poplatnikov na odlahcenie situacie v hypotekarnej oblasti.

Mna osobne zaujimaju hlavne fakty, ktore sa daju vyuzit na osobne obohatenie a prostrednictvom forexu. Za predpokladu prudkeho a dlhodobeho padu hodnoty USD voci ostatnym menam, sa nuka insticia vo forexe proti USD (napr.: bull na EUR/USD). Nuz, dajme tomu, ze mi strategia vysla, riziko som zvolil vysoke, pad dolara bol markantny a zarobil fakt kopec penazi (nie je problem aj 100x znasobit ucet). Chcem ale podotknut, ze to, co sa stalo, nebol len obycajny pokles hodnoty meny, ale jej uplny pad, alebo pad financneho trhu a podobne, teda mimoriadna udalost. Otazkou je, kto by mi vyplatil moje "zarobene" peniaze? Ktory broker bude schopny a ochotny vyplatit peniaze v takejto situacii? Je vhodne vobec nechavat peniaze u brokerov a obchodovat s nimi pri predpoklade nastatia takejto situacie? Ziska potom clovek naspat aspon svoj vklad? Viete niekto vobec, co by znamenalo uplne znehodnotenie dolara alebo zrutenie financneho trhu pre forex, alebo financne trhy?

S velkým propadem dolaru souhlasím,dělal jsem si již několikráte srandu,že se bude 1 usd rovnat 1 jpy,možná se i toho dočkáme.V každém případě i po dnešním schválení 700 miliardového záchraného plánu nejsem optimista a předpokládám klesající ceny komodit,usd/jpy,DJ indexu a bude to dáno spomalující ekonomikou,která se chová jak zpomalující vlak a my nevidíme ještě ani zastávku.
kubik
Gold Member **

No a nyní ještě nějaký odhad(upozornuji,že zatím prošel plán pomoci americkému finančnímu systému v objemu 700 miliard dolarů ,tento to může vše změnit):

DJ index--na konci tohoto měsíce podle TD comba se utvoří v klesající sekvenci 4-ka,tudíž pokles je možný ještě další 4 měsíce(5-9),pořád hrozí pod 10059,i když je možné že může na nějakou dobu vyrůst,může jít i k 13100 a potom opět asi dolů.
To samé je u Citigroup Inc,po proražení 22,12 vyroste asi nad 27,77 a potom může jít dolů,není na měsíčním grafu dokončená tlustá klesající sekvence,skončila u 7-ky,takže dolů zbývá 8-13.

usd/jpy--není dokončená tlustá klesající sekvence na měsíčním grafu,skončila 5-kou,nyní může tento pár jít ještě několik měsíců do strany či nahoru,ale potom by se mohla tato sekvence dokončit,tudíž potom dolů asi 8 měsíců.
gbp/jpy--vypadá to,že půjde dolů ještě cca 7 měsíců,mohlo by to spadnout pod 162,56
eur/usd--není dokončená tlustá stoupající sekvence na měs. grafu,skončila 9-kou,takže po korekci(která je nyní) a která může trvat i cca 6 měsíců,kdy by mohla jít cena do strany a dolů by mohla tato tlustá stoupající sekvence pokračovat v růstu,chybí 10-13.
gbp/usd--podobně jako eur/usd

ropa--na měsíčním grafu není dokončená tlustá stoupající sekvence,skončilo to 10-kou,tudíž po korekci,která bude trvat cca 8 měsíců a je celkem možné že se podíváme na cenu okolo 80 usd,by se mohla tato tlustá sekvence dokončovat a to by znamenalo růst cca 3 měsíce a mohli bychom se dostat asi k 188 usd.

zlato--pravděpodobně ještě asi 4 měsíce do strany,potom po překonání 1033,21 může jít na 1275,49
jogo
VETERAN MEMBER *****

Tie clanky o metane su velmi zaujimave. Vzdy som veril, ze clovek prirodu neznici ale ona jeho, ak to prezenie zo svojou aroganciou voci nej. Len nevedel som ako ho znici. Ten metan je jeden zo sposobov, ako to urobit.To ked sa fakt rozbehne, tak uz nam nepomoze ani okamzity zakaz fosilnych paliv na celom svete.Jedine, ze je tu nejaky mudry prirodny zakon, ktory to zastavi. Len ci si to clovek zasluzi.
Kubik, myslim, ze velmi mudro robis, ze presuvas cast penazi do nehnutelnosti. Peniaze su len iluzia, nehnutelnost ti ostane, ak samozrejme si zase nezvolime komunistov. Moj stryko sporil na dom, a tesne pred jeho kupou prisla zmenka penazi v 1953 a nic mu neostalo. Potom s otcom kupovali len role, kym ich v 70-tych rokoch nevzalo druzstvo a zas nemali nic. Dufam, ze ma necaka podobny osud. Pri tej krize,co nastava mozu krachnut brokeri, znehodnotit sa meny atd.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

nehnuteľnosti sa môžu stať bezcennými aj celkom legálne bez komunistov v súlade s vývojom trhu. Aj s akciami si môžem povedať, že veď mám reálny majetok: podiel v podniku. Je to pravda, ale nič to nehovorí o tom, že cena môže vždy spadnúť ak nie je dopyt.
jogo
VETERAN MEMBER *****

Filip: Mas pravdu, este horsi ako komunisti su nemenovana narodnostna mensina.Proste kde ich je moc, nehnutelnosti stratia cenu. Jeden Srb nam pri pive povedal, ze to, co tu teraz mame(myslel ten kraj ,kde ja zijem), oni mali v Kosove pred 40 rokmi. A caka nas to iste.
Nechajme sa prekvapit.
kubik
Gold Member **

Jak jsem psal na Honzajsovym webu--http://www.pro-investory.cz/,nyní vidím situaci celkem dosti černě,možná se dostaneme až do deflační spirály.

Dj index--jestli sjede pod 7878,můžeme pokračovat zatím k 5500,to by již nepadal bankovní sektor ale i ostatní
usd/jpy se může dostat zatím až k 78
eur/usd se může dostat zatím až k 1,2553
stříbro může jít k 4,62
ropa může jít k 52,22
ostatní komodity,jako kovy,obilí,rýže atd mají asi před sebou pokles v řádu 6-8 měsíců.
Honzajs
Guru Member ****
Dátum registrácie: So 13 01, 2007 9:58 am

Príspevok od používateľa Honzajs »

Kubík,
Tobě vychází posílení JPY o 20%. Uvažovals o investici tímto směrem?
kubik
Gold Member **

Honzajs--já mám vyklesaný RBS a HBOS,do té doby než se to vrátí jsem se zařekl už do ničeho sypat peníze nebudu,dál chci koupit nějaký pozemek a postavit pasivní domek.Toto je podle mě už dost riskantní obchod(např gbp/jpy je již hodně dole),i když to vše do sebe krásně zapadá a je to dlouhodobý trend,nějakou menší částku bych riskl,ale u forexu člověk nikdy neví vteřiny...
kubik
Gold Member **

Zlato může jít asi na 580 usd.
kubik
Gold Member **

Na trzích zavládla euforie,ale nevím jak dlouho vydrží.Podle TD comba ještě není dokončená klesající sekvence na měsíčním grafu DJ indexu,tento měsíc bude 5-ka,a chybí nám 6-9 dolů(4 měsíce),na týdením grafu W se nám tvoří 9-ka v klesající sekvenci,takže můžeme jít chvíli nahoru,ale není dokončená tlustá klesající sekvence,poslední je 8-ka(světle zelená),takže potom bychom mohli jít dolů,chybí 9-13,až se býci vyřádí
Prílohy
W.jpg
W.jpg (153.49 KiB) 24583 zobrazení
M.jpg
M.jpg (185.08 KiB) 24588 zobrazení
Ferin007
Platinum Member ***
Dátum registrácie: St 11 07, 2007 4:14 pm

Príspevok od používateľa Ferin007 »

kubik napísal: Ještě není dokončená klesající sekvence na měsíčním grafu DJ indexu,tento měsíc bude 5-ka,a chybí nám 6-9 dolů(4 měsíce),na týdením grafu W se nám tvoří 9-ka v klesající sekvenci,takže můžeme jít chvíli nahoru,ale není dokončená tlustá klesající sekvence,poslední je 8-ka(světle zelená),takže potom bychom mohli jít dolů,chybí 9-13,až se býci vyřádí
A teď nám to, prosím, přelož. :lol:
kubik
Gold Member **

Podle mě půjdou trhy krátkodobě nahoru(týdny),ale potom by mohl následovat pěknej sešup(aspon ty 4 měsíce),ale raději bych byl "jenom nahoru".Týdení graf(W) je nahoře,měsíční dole(M).Ale samo že to může být všechno jinak.
Ferin007
Platinum Member ***
Dátum registrácie: St 11 07, 2007 4:14 pm

Príspevok od používateľa Ferin007 »

Dík. :P
ricmund
Gold Member **
Dátum registrácie: Št 12 07, 2007 2:24 pm

Príspevok od používateľa ricmund »

No mě ty omalovánky stejně nejsou moc jasný. Co, že to jako odhaduješ? Za cca 4měs. se otočí klesající trend a půjde to nahoru nebo to je jen nějaký dočasný jakoby dno?
kubik
Gold Member **

Ne,odhaduji,že to pár týdnů půjde nahoru(možná jenom dnů),potom se to otočí dolů a dolů to půjde 4 měsíce.Přikládám ještě dení graf,na něm je vidět že asi DJ index klesne pod 7771 a tudíž si otevře cestu k cca 5500-5800.
Prílohy
D.jpg
D.jpg (218.48 KiB) 24694 zobrazení
Napísať odpoveď

Návrat na "Trading, tipy, zverejňovanie obchodov a investícií"