V Evropě se opravdu používá spíš příšerná smradlavá řepka, ale v Améru, pokud se nepletu, jede kukuřice ve velkým. Kde jinde taky. V Jiřním Améru se totiž používá cukrová třtina.ricmund napísal:Z kukuřice se vyrabí především etanol (což za jistých podmínek jde použít jako palivo, ale ani v EU ani v USA se téměř nepoužívá)
Holy Grail
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Re: Holy Grail
Já to psal spíš proto, že jde o relativně malé množství v porovnání s ostatním využitím a velice mi to připomíná technologickou bublinu tím chováním.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 194 times
- Been thanked: 447 times
Bguru: Gratulujem k tomu shortu na s&p, tiez som v piatok shortoval Dawa ale moj obchodny plan ma zastavil na SL, takze nie som v nom. Ale nevadi, ak som cash, tak ak to pada, aj tak zarabam , lebo neprerabam. Ale zda sa mi, ze ak to dalej takto pojde na trhu tak sa dockame toho rozbalancovaneho trhu, takze dufam, ze das vcas vediet. Ja do toho longu na Dowovi pojdem aj tak, ale rad by som videl, ze si tam aj ty, lebo tam pouzivam sirsi SL a ty si predsa ovela skusenejsi. Nechcel by som nastupit zbytocne skoro.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2397 times
- Been thanked: 2787 times
Blahoželám.BGuru napísal: PREDAVAM SP500 futures na cene 1250 => 80 kontraktov
Toto je najlepší živý trejd roku 2008.
A pekný príklad ako môže trejder zarobiť 200 tisíc dolčov za 2 dni.
Ak si stále in, tak toto môže byť najlepší živý trejd aký som kedy vôbec videl. Toto vyzerá na ,,Black Monday no 2,,.
A ak sa to fakt zosype ( a vyzerá, že to nemá čo zastaviť ) a ty to mentálne vydržíš, tak máš môj obdiv. Ja by som sa pri aj pri desiatich kontraktoch zosypal už dnes
Držím palce.
-
jozef.puchon
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ne 24 02, 2008 11:28 am
A pekný príklad ako môže trejder zarobiť 200 tisíc dolčov za 2 dni.
No ja ho momentalne vidim na 1204,ale nemam on-line pristup. Može mi niekto kompetentny prepočítať ten zisk, nejako mi to nevychádza.
Zatvaram polovicu (40) kontraktov na 1194.5. Zatvoreny zisk $111000. Polovica zostava nadalej otvorena. 
Dufam, ze ste sa zviezli a nieco zarobili tiez. Zisk na jeden kontrakt bol $2775
Jogobela: Trh zacina byt pomalicky v rozbalancovanom stave ale este je skoro naskakovat. Emocie su na trhu velmi velmi silne, volatilita stupa. $vix poskocil dnes o 6 bodov! Spusta margin-callov, zrejme uvidime este nizise ceny, ale nerad nieco zbytocne predpovedam. Dolezitejsie ako predickie je pockat si na spravny moment a naskocit.

Dufam, ze ste sa zviezli a nieco zarobili tiez. Zisk na jeden kontrakt bol $2775
Jogobela: Trh zacina byt pomalicky v rozbalancovanom stave ale este je skoro naskakovat. Emocie su na trhu velmi velmi silne, volatilita stupa. $vix poskocil dnes o 6 bodov! Spusta margin-callov, zrejme uvidime este nizise ceny, ale nerad nieco zbytocne predpovedam. Dolezitejsie ako predickie je pockat si na spravny moment a naskocit.

Naposledy upravil/-a BGuru v Po 15 09, 2008 10:59 pm, upravené celkom 1 krát.
-
jozef.puchon
- Gold Member **
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
J.P. 1 kontrakt tvojím smerom = +50 USD na každý bod. 50 bodov dá zisk 2500 USD na 1 kontrakt. BGuru ich otvoril 80 a teraz zavrel polovicu.
BGuru: Zajtra v preopen zverejnuje GS. Býva dobrý (i v týchto časoch), takže tipujem, že dočasne dvihne náladu.
BGuru: Zajtra v preopen zverejnuje GS. Býva dobrý (i v týchto časoch), takže tipujem, že dočasne dvihne náladu.
To je predsa jednoduche.jozef.puchon napísal:stale som nepochopil ten prepočet ,ale ja som sa nezviezol:)
40 kontraktov
55.5 boda zisk
$50 - hodnota jedneho bodu na jeden kontrakt
40x50x55.5=111000
Zisk na otvorenych 40 kontraktoch je taky isty ale meni sa kazdym tickom.
Traders react in the S&P 500 pit at the Chicago Mercantile Exchange, September 15, 2008.
REUTERS/John Gress

A security guard greets workers outside the AIG headquarters in New York's financial district September 15, 2008.
REUTERS/Brendan McDermid

REUTERS/John Gress

A security guard greets workers outside the AIG headquarters in New York's financial district September 15, 2008.
REUTERS/Brendan McDermid

-
jozef.puchon
- Gold Member **
Anot teraz to je už jednoduché. Mne tam ušlo toto $50 - hodnota jedneho bodu na jeden kontraktstale som nepochopil ten prepočet ,ale ja som sa nezviezol:)
To je predsa jednoduche.
40 kontraktov
55.5 boda zisk
$50 - hodnota jedneho bodu na jeden kontrakt
40x50x55.5=111000
Zisk na otvorenych 40 kontraktoch je taky isty ale meni sa kazdym tickom.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Nechapem tych ludi hore na fotke z CME. Ak dodrziavaju primerany money management tak mohli stratit tak 5-20% uctu. Clovek, ktory obchoduje na pite v CME by to mal zniest bez problemov, ved to ma v obchodnom plane.( pred tyzdnom sme mali 400 bodovy GAP hore tak to mohli predpokladat aj dole). Dufam, ze vzdy dodrzim money management, aby som z toho nemal taky bolehlav. Raz mi uz broker pripravil krusne chvilky a zlikvidoval 5% uctu svojou chybou(bola to strata 5 krat vyssia ako moj SL a tiez som vyzeral podobne ale ja som uplny zaciatocnik. Odvtedy uz mam pri obchodovani 2 telefonne linky na brokera a este moznost zahedgingovat u ineho brokera. Ale s tymi zasadaniami cez vikend uz by mohli prestat. To aby clovek zatvaral pozicie na vikend.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
jogobela napísal:To aby clovek zatvaral pozicie na vikend.
Netreba mat iluzie aj stari vlci padaju na kolena, vsetci sme len ludia. Aj Richard Fuld - Lehmanov CEO, 30rokov Lehman veteran bol slavny ked pocas azijskej krizy v 1998 vykorculoval s firmou bez vacsich problemov. Vcera padol na kolena. Tusim som cital ze len na akciach stratil $650mil. Vela ich zamestnancov vcera podla svedkov plakali vo firme. 24000 ich zamestnancov vlastnilo nieco okolo 10miliard.jogobela napísal:Nechapem tych ludi hore na fotke z CME. Ak dodrziavaju primerany money management tak mohli stratit tak 5-20% uctu.
REUTERS/Henny Ray Abrams/Pool
Co sa obchodovania tyka, tak aj v biznise znami a slavni obchodnici vedia zapichnut slusne straty. Otazka je polozena tak ci sa z nich aj vedia vyhrabat. Nie je hanba ci tragedia zapichnut stratu (aj vacsiu). Dolezitejsie je vediet co robit dalej.
5-20% strata ktoru pises z uctu napriklad $10-50mil. uz vie nastvat, no nie?
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 594 times
- Kontaktovať používateľa:
zacinam realne sam bez poradcov
vcera som kupil gold 784 0,09 lotu /zaciatky su tazke/
BGuru dakujem za odpoved.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
Tak zlato jsem koupil taky, takže si budeme držet palce
Moc jsem nevěřil v otočku zlata (stříbra), ale ted si myslím, že je to "téměř" tutovka.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Bguru: Vidim, ze tu teraz pravidelne pises a to bol tiez znak rozkolisaneho trhu v januari no nie?
K tym shortom na vikend. Uz si zabudol na minulotyzdenny gap dohora? Niektori ludia sa splasili nakupili bezhlavo long a teraz maju z toho bolehlav.
K tym shortom na vikend. Uz si zabudol na minulotyzdenny gap dohora? Niektori ludia sa splasili nakupili bezhlavo long a teraz maju z toho bolehlav.
SHORT SP500 na cene 1190 => 200 kontraktov
Naposledy upravil/-a BGuru v Ut 16 09, 2008 5:30 pm, upravené celkom 1 krát.
drzim palcekocinavi napísal:zacinam realne sam bez poradcov
Nie to asi nebude tym rozkolisanym trhom. Dal som sem iba zopar fotografii a zopar prispevkov.jogobela napísal:Bguru: Vidim, ze tu teraz pravidelne pises a to bol tiez znak rozkolisaneho trhu v januari no nie?![]()
Ja som nezabudol na minulotyzdnovy gap hore po oznameni zostatnenia Fmae a Fmaca. Mal som silne nutkanie uz tam shortovat ale radsej som chcel par dni pockat. Tiez som bol pripraveny shortovat este vyssie viac kontraktov, zial nekonalo sa. Ten gap hore zaciatkom minuleho tyzdna bol vlastne klasicky bull-trap
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
,,Fed reconsiders stance on helping AIG - Bloomberg,,
A dobrá nálada sa vracia na trh ( a short covering ).
Po tejto správe vyskočil Dow o 200 bodov.
ES na 1210. To je strata 200 tisíc USD na 200 kontraktov. Som zvedavý na riadenie rizika.
A dobrá nálada sa vracia na trh ( a short covering ).
Po tejto správe vyskočil Dow o 200 bodov.
ES na 1210. To je strata 200 tisíc USD na 200 kontraktov. Som zvedavý na riadenie rizika.
Na 1220-1225 nalozim dalsie kontrakty na short ak sa bude dat. So zaratanim predchadzajuceho obchodu mam priemer niekde na 1207. Tam som celkovo na SP500 na nule. 
Priestor dole este mame, aj zdroje este su
Priestor dole este mame, aj zdroje este su
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Bguru: K tomu shortu sa tiez pridam, len mozno na trochu odlisnej cene. Dnes som sa bal FEDU. Trochu som upravil obchodny plan, aby sa ma Dawo tak lahko nestriasol ako v piatok , tak hadam to vyjde, lebo dost to hadze s tym grafom. 
P.S: To mas teda odvahu shortnut to este pred vyhlasenim FEDU.
P.S: To mas teda odvahu shortnut to este pred vyhlasenim FEDU.
-
Coudy
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Pi 22 06, 2007 9:14 pm
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 6 times
BGuru, Juggler: Celkom by ma zaujímalo, ako sa počas Vašej trejderskej kariéry vysporiadavate s
rastúcimi výkyvmi USD na Vašich účtoch.
Nie v percentách (tie sú predpokladám pomerne rovnaké) ale v absolútnych hodnotách .
Predpokladám, že sa snažíte upriamiť na techniku trejdu a samotné peniaze si až tak nevšímate?
Ja osobne mám radšej okamžité zobrazenie zisku (strát) na otvorených pozíciach v hodnote R (risk) a nie v USD, aby som nekukal na každý dolárový tick.
Pri výkyvoch ala Bguru by som asi skončil na psychiatrickej liečebni.
Zlepšuje sa to s rastúcim časom, ste už voči takýmto výkyvom imúnnejší než v začiatkoch?
Nie v percentách (tie sú predpokladám pomerne rovnaké) ale v absolútnych hodnotách .
Predpokladám, že sa snažíte upriamiť na techniku trejdu a samotné peniaze si až tak nevšímate?
Ja osobne mám radšej okamžité zobrazenie zisku (strát) na otvorených pozíciach v hodnote R (risk) a nie v USD, aby som nekukal na každý dolárový tick.
Pri výkyvoch ala Bguru by som asi skončil na psychiatrickej liečebni.
Zlepšuje sa to s rastúcim časom, ste už voči takýmto výkyvom imúnnejší než v začiatkoch?
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Trpel som ako hovädo, ale teraz, (keď je SKK fixovaná na EUR a USD posiluje) sa teším ako malé decko. Koniec starostí.Coudy napísal:BGuru, Juggler: Celkom by ma zaujímalo, ako sa počas Vašej trejderskej kariéry vysporiadavate s
rastúcimi výkyvmi USD na Vašich účtoch.?
Ja som sa voči slabnúcemu doláru a silnejúcej korune nikdy nehedžoval. Trochu som si pomohol, ked som zmenil USD na EUR pri 1,45 a potom všetky EUR na USD pri 1,58 ( a už budem držať len USD). Ale to bolo všetko. Teším sa, že konečne prechádzame na EUR.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Coudy:Coudy napísal:BGuru, Juggler:
Pri výkyvoch ala Bguru by som asi skončil na psychiatrickej liečebni.![]()
ja by som to nevydržal psychicky, takéto výkyvy.
Keď som trejdoval deriváty (intenzívne 1 rok), tak presne do toho stavu som sa dostával.
A vyzeralo to asi takto: Zisk, zisk, zisk ...velká strata...zisk, zisk, zisk...velká strata.
Až nakoniec som si uvedomil, že ja na deriváty nemám.
Toto zistenie pokladám za svoju najväčšiu výhru v tradingu.
Vyhrať sám nad sebou je viac ako vyhrať nad burzou.
Odvtedy som si dal embargo na trading futures. Výnimočne niečo strejdím - ale len na daytrade. A mám perfektný spánok a radosť s tradingu.
Ja som iný trader ako BGuru. V prvom rade ja netrejdujem obrovský kapitál. Mohol by som, ale netrejdujem. Zhodnocujem státisíce dolárov a nikdy nehodlám trejdiť viac ako 1 mln. dolárov.
V druhom rade mám veľmi stabilnú a vyrovnanú výkonnosť.
Časy gamblingu mám za sebou, hrajem na istotu a i keď robím relatívne riskantné trejdy v skutočnosti mám veľmi silný money a risk manažment. Kým BGuru na derivátoch využíva silu páky, ja na akciách som skoro stále v hotovosti. Moja potencia ( a to som si už dokázal ) sú stovky % p.a. na margin, ale môj komfort je 30-100% p.a. bez marginu. Mojou ambíciou nie sú velké peniaze na úkor stresu, ale pohodový život s príjmom horných desaťtisíc.
Ja nedokážem to, čo robí BGuru ( a za tú kuráž ho obdivujem ).
A on pravdepodobne nedokáže to, čo robím ja (asi by sa unudil ).
Ale úžasné na tom všetkom je, že obaja - takí rozdielní - máme rovnaký job.
Na zdravie.
( Chýbajú mi tu pivové, alebo vínové smajlíky...)
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
,, Fed to give A.I.G. $85 bln loan and take 80% stake,, - NY Times
...AIG zakonzervovaná ako Fannie a Fredy.
Trhy šalejú.
ES 1227.
Ak BGuru spokojne chrní a je pritom dole dalších 200 tisíc USD, tak ja pripíjam na to, že už deriváty netrejdím...
...AIG zakonzervovaná ako Fannie a Fredy.
Trhy šalejú.
ES 1227.
Ak BGuru spokojne chrní a je pritom dole dalších 200 tisíc USD, tak ja pripíjam na to, že už deriváty netrejdím...
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Juggler: Chcem sa ta opytat, ci predavas akcie aj nakratko, alebo stale len longujes. Kolko % uctu vsadzas max na jednu akciu a ci drzis akcie aj cez noc.
Ja som obchodoval akcie, ale nakratko to u mojho brokera neide, tak len long a posledny rok to vlastne bolo stale proti trendu, tak som presiel na certifikaty ktore su aj short. Pri akciach mi vadi riziko krachu akcie ako sa to teraz zacina diat, preto si myslim, ze na ne su vhodnejsie opcie, waranty a certifikaty, lebo tam viem obmedzit toto riziko. Take Gapy ako teraz urobil Dawo, som na akciach mal kazdu chvilu.
Ja som obchodoval akcie, ale nakratko to u mojho brokera neide, tak len long a posledny rok to vlastne bolo stale proti trendu, tak som presiel na certifikaty ktore su aj short. Pri akciach mi vadi riziko krachu akcie ako sa to teraz zacina diat, preto si myslim, ze na ne su vhodnejsie opcie, waranty a certifikaty, lebo tam viem obmedzit toto riziko. Take Gapy ako teraz urobil Dawo, som na akciach mal kazdu chvilu.
Tiez mi to vychadza na zaciatok shortovania az na tychto urovniach...
ale aj tak mam pocit ze Bguru na tom beztak naky balik trhne
http://img257.imageshack.us/my.php?image=sapuc5.jpg
ale aj tak mam pocit ze Bguru na tom beztak naky balik trhne
http://img257.imageshack.us/my.php?image=sapuc5.jpg
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Predávam aj na short. Ale väčšinou longujem.jogobela napísal:Juggler: Chcem sa ta opytat, ci predavas akcie aj nakratko, alebo stale len longujes. Kolko % uctu vsadzas max na jednu akciu a ci drzis akcie aj cez noc.
Nepriraďujem % z účtu, ale váhu na úspešnosť trejdu. Sú trejdy - takmer tutovky, kde vrazím aj 50% z účtu do 1 akcie. Sú trejdy, kde vrazím len 1%. A závisí to aj podľa toho ako sa mi darí. Keď sa mi darí, tak zvyšujem riziko. Keď nie, tak sa sťahujem do ulity a som selektívny.
Tvoj broker stojí za houby (alebo nemáš margin účet?).
Riziko krachu neuznávam. Netreba longovať akcie kde hrozí riziko krachu. A dobré akcie majú tendenciu rásť. Ináč by na burzu nešli.
Teraz sú vybrané finančné akcie vynikajúce na short, ale to je výnimočná situácia. Mne sa skôr stáva, že niečo shortujem a gapne to hore po akvizičnej ponuke, short coveringu a pod.
Coudy, na ticky nepozeram. Dokonca pocas dna sa nesnazim pozerat na stale sa meniaci graf, radsej sledujem samotne koty a sem tam mrknem na daily graf.Coudy napísal:BGuru, Juggler: Celkom by ma zaujímalo, ako sa počas Vašej trejderskej kariéry vysporiadavate s
Pri výkyvoch ala Bguru by som asi skončil na psychiatrickej liečebni.![]()
Plavajuce P/L nesledujem. Viem kolko do obchodu davam a kolko mozem riskovat. Neustale nieco preratavat je zaciatocnicka chyba. Vsetky parametre musia byt jasne uz pred samotnym obchodom.
Ano casom sa to zlepsuje, ze je clovek imunnejsi, ale nezlepsuje to samotny cas ale skor vlastna skusenost, sebadovera a respektovanie pravidiel. Clovek si musi stanovit kolko si moze dovolit a ak je v norme tak je stres z tickov zbytocny.
Ak mas na mysli kurzove straty z vykyvu USD, tak tie som riesil tak, ze som zisky v USD menil priamo u brokera na EUR. Robil som tak alebo okamzite alebo pri vyznamnych technickych hodnotach alebo proste len spontanne ked som si myslel ze kurz klesol dostatocne. Nevenoval som tomu velmi velku pozornost, radsej som sa sustredoval na samotne obchody. Ked po druhy krat neprekonal EUR/USD hranicu 1.6 tak este nad 1.55 som menil postupne vacsinu EUR naspät na dolare iba 10% uctu som nechal v EUR. Vyplatilo sa. Teraz mam velku dilemu ci nevymenim vsetko naspatek za EUR po takej slusnej korekcii ale prilis horlivo to neriesim.
Ano je velmi dobre a dolezite najst si oblast ktorej clovek rozumie a v ktorej sa citi byt lepsi a zorientovanejsi.JUGGLER napísal: ja by som to nevydržal psychicky, takéto výkyvy.
Keď som trejdoval deriváty (intenzívne 1 rok), tak presne do toho stavu som sa dostával.
A vyzeralo to asi takto: Zisk, zisk, zisk ...velká strata...zisk, zisk, zisk...velká strata.
Až nakoniec som si uvedomil, že ja na deriváty nemám.
Toto zistenie pokladám za svoju najväčšiu výhru v tradingu.
Vyhrať sám nad sebou je viac ako vyhrať nad burzou.
ok, vsetko nad 1mln. mozes poslat ku mneJa som iný trader ako BGuru. V prvom rade ja netrejdujem obrovský kapitál. Mohol by som, ale netrejdujem. Zhodnocujem státisíce dolárov a nikdy nehodlám trejdiť viac ako 1 mln. dolárov.
Ja sa tiez nesnazim maximalizovat zisk a tiez mi ide o pohodu. Pohodu vsak niekedy postradam v daytradovani. Ani nemam stanovene kolko % rocne priblizne to musi byt. Pohodovy zivot mam tiez rad.V druhom rade mám veľmi stabilnú a vyrovnanú výkonnosť.
Časy gamblingu mám za sebou, hrajem na istotu a i keď robím relatívne riskantné trejdy v skutočnosti mám veľmi silný money a risk manažment. Kým BGuru na derivátoch využíva silu páky, ja na akciách som skoro stále v hotovosti. Moja potencia ( a to som si už dokázal ) sú stovky % p.a. na margin, ale môj komfort je 30-100% p.a. bez marginu. Mojou ambíciou nie sú velké peniaze na úkor stresu, ale pohodový život s príjmom horných desaťtisíc.
Ano v tom je trading unikatny ze sa pri nom nachadza tolko odlisnych nazorov a tolko odlisnych ludi a obchodnych pristupov. Len nepochopim preco 90% zaciatocnikov zacina prevazne forexomJa nedokážem to, čo robí BGuru ( a za tú kuráž ho obdivujem ).
A on pravdepodobne nedokáže to, čo robím ja (asi by sa unudil ).
Ale úžasné na tom všetkom je, že obaja - takí rozdielní - máme rovnaký job.
To bude asi tym ze je to tuna alcohol free web.Na zdravie.
( Chýbajú mi tu pivové, alebo vínové smajlíky...)

Ano vcelku spokojne som spalJUGGLER napísal:,,
Trhy šalejú. ES 1227. Ak BGuru spokojne chrní a je pritom dole dalších 200 tisíc USD, tak ja pripíjam na to, že už deriváty netrejdím...
JasneRomanS napísal:Tiez mi to vychadza na zaciatok shortovania az na tychto urovniach...
ale aj tak mam pocit ze Bguru na tom beztak naky balik trhne![]()
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Bguru, uz sa veziem v tom shorte s tebou. Tak uspesny obchod prajem.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
- Been thanked: 1 time
- Kontaktovať používateľa:
skúsim niečo nájsť keď bude čas.Ale to je asi na rozhodnuti admina co sa tu na nas bude skerit
Jasne. kym nenapisem vystup tak sa veziem. 
A nie je to nenasytne, ja sa to snazim brat bez akychkolvek emocii a drzat sa planu
A nie je to nenasytne, ja sa to snazim brat bez akychkolvek emocii a drzat sa planu
SEC IMPOSES NAKE SHORTS BAN
Wires reporting that the SEC is reimposing its ban on naked short selling - this time on stocks of all public firms. Rule does into effect tomorrow per headline. The SEC said after its July ban it might apply the rule on all publicly traded stocks. The rule requires that short sellers borrow the stock beforehand and deliver it within 3 days of sale's date.
Wires reporting that the SEC is reimposing its ban on naked short selling - this time on stocks of all public firms. Rule does into effect tomorrow per headline. The SEC said after its July ban it might apply the rule on all publicly traded stocks. The rule requires that short sellers borrow the stock beforehand and deliver it within 3 days of sale's date.
EXIT vsetkych 240 kontraktov SP500 na 1170.5 . Zisk $354000BGuru napísal:SHORT SP500 na cene 1190 => 200 kontraktov
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Bguru: Zaujimave vystupil som nezavisle na tebe v ten isty cas, profit +3% uctu. Dakujem za zvezenie.
P.S: Aky mas dalsi plan po zakaze tych shortov. Nejaky long na zajtra?
P.S: Aky mas dalsi plan po zakaze tych shortov. Nejaky long na zajtra?