Jogove forum
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Re: Jogove forum
Jogo ja sa chcem spýtať aký signál dostaneš? Z grafu, TA? Sleduješ aj iné informácie? Apple tvorí 18% Nasdaq, tak jeho pohyb pohne aj indexom.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2399 times
- Been thanked: 2789 times
Ja sa snažím vnímať trh komplexne. A idem do obchodu iba vtedy, ked TA sedí z FA a PA.jogo napísal: Proste mam signal a idem do obchodu. Pozicie mozem otvarat dostatocne male na to, aby som obchody otvoril aj na viacerych indexoch.
V poslednom čase dominuje PA...viac sa sleduje to, čo urobí FED ako skutočné fundamenty.
Dnes som čakal väčší pohyb hore, keď nastala ,,úľava,, z AAPL. Ale čo robia veľkí chlapci? Vyberajú zisky. Indexy nevládzu. Dnes tu máme další katalyzátor: FB. Pokus o dobrú náladu sa zrejme zopakuje... Ak však trh nedájde silu ísť ďalej hore ani po AAPL a FB, tak sa pýtam, aké katalyzátory ho budú ďalej tlačiť hore? Zverejnenia na budúci týžden pominú...( zatial sú medziročne zisky vyššie o cca 0,5% )...politici sú na dovolenkách...FED sa chystá na brzdenie QE3...Nemecko na voľby... Tak uvidíme či trh nájde energiu na ďalší rast... Ja tipujem, že najbližšie 2 mesiace je väčšia šanca na pokles ako na ďalší rast.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 194 times
- Been thanked: 447 times
Signalom je pokracujuci up-trend. Je to vsak moje subjektivne posudenie situacie.Potom uz len hladam nejaky technicky signal na vstup do obchodu.Rado napísal:Jogo ja sa chcem spýtať aký signál dostaneš? Z grafu, TA? Sleduješ aj iné informácie? Apple tvorí 18% Nasdaq, tak jeho pohyb pohne aj indexom.
Moze to byt korekcia, momentum, prieraz nejakej S/R urovne ap.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Neviem takto komplexne trh posudit. Snazil som sa o to od roku 2009 a furt som trh videl na prepad, minimalne na stagnaciu. A on mi zatial za ten cas vyrastol na nove all-time high.JUGGLER napísal:Ja sa snažím vnímať trh komplexne. A idem do obchodu iba vtedy, ked TA sedí z FA a PA.
V poslednom čase dominuje PA...viac sa sleduje to, čo urobí FED ako skutočné fundamenty.
Dnes som čakal väčší pohyb hore, keď nastala ,,úľava,, z AAPL. Ale čo robia veľkí chlapci? Vyberajú zisky. Indexy nevládzu. Dnes tu máme další katalyzátor: FB. Pokus o dobrú náladu sa zrejme zopakuje... Ak však trh nedájde silu ísť ďalej hore ani po AAPL a FB, tak sa pýtam, aké katalyzátory ho budú ďalej tlačiť hore? Zverejnenia na budúci týžden pominú...( zatial sú medziročne zisky vyššie o cca 0,5% )...politici sú na dovolenkách...FED sa chystá na brzdenie QE3...Nemecko na voľby... Tak uvidíme či trh nájde energiu na ďalší rast... Ja tipujem, že najbližšie 2 mesiace je väčšia šanca na pokles ako na ďalší rast.
Pytam sa: Ak boli schopni vyrast na nove all-time high napriek dlhovej krize vo svete, co im brani, aby este nevyrastli o par stoviek bodov? (myslim SP500 alebo Nasdaq)
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Jogo, podľa mňa si sa zameral viac na fakty ako na to, čo je momentálne in. Z krátkodobého horizontu viac zavážia módne veci ako čísla. Preto napríklad sa dlhová služba nezmenila u Grécka a ostatných štátov, ale to už nikoho neprekvapuje. Teraz trh rástol skrz dobré dáta v USA, ale už si na nich pomaly zvyká. FED zastaví vykupovanie štátnych dlhopisov a napriek zlepšujúcim sa fundamentom bude moderné to hrať na pokles. Ak však FED zastaví podporu, tak len preto, že čísla sa budú zlepšovať. Trh pôjde nelogicky resp. podľa tej vlastnej. Bolo celkom zábavné sledovať v júni ako každý čakal vyjadrenie Fedu o zastavení QE. Ak prišli dobré makro dáta, tak trhy klesli a po zverejnení tých zlých zasa rástli. Z toho sa dá zistiť, čo je aktuálne pre trh trendy.
Ja do svojho obchodovania dávam veľa pocitov. Veľké šarlatánstvo. TA je momentálne na všetkých indexoch v prospech ďalšieho rastu. Ja mám však rovnaký pocit ako Juggler.
Ja do svojho obchodovania dávam veľa pocitov. Veľké šarlatánstvo. TA je momentálne na všetkých indexoch v prospech ďalšieho rastu. Ja mám však rovnaký pocit ako Juggler.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
-
ice809
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ne 03 01, 2010 5:18 pm
- Kontaktovať používateľa:
Pridam svuj laicky pocit
souhlas s vyse uvedenym, ale pokud chteji velci vybrat zisky, tak to musi delat pomalu a proto, tedy pokud je uz nevybrali, trhy jeste porostou a mali se muzou jeste dlouho mlatit mezi sebou.
Nicmene ted jsme dorazili na dalsi maxima, tak by mohl byt chvili klid a budeme se rozmyslet, jestli sever, nebo jih. Myslim ze sever zvitezi, ale at pocka na konec Augusta
.
Nicmene ted jsme dorazili na dalsi maxima, tak by mohl byt chvili klid a budeme se rozmyslet, jestli sever, nebo jih. Myslim ze sever zvitezi, ale at pocka na konec Augusta
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Up-trend ostal neporuseny a uvidime o tyzden-dva, ktore fundamenty prevazia. Zatial budem dalej longovat a dokupovat do pozicii.Rado napísal:Jogo, podľa mňa si sa zameral viac na fakty ako na to, čo je momentálne in. Z krátkodobého horizontu viac zavážia módne veci ako čísla. Preto napríklad sa dlhová služba nezmenila u Grécka a ostatných štátov, ale to už nikoho neprekvapuje. Teraz trh rástol skrz dobré dáta v USA, ale už si na nich pomaly zvyká. FED zastaví vykupovanie štátnych dlhopisov a napriek zlepšujúcim sa fundamentom bude moderné to hrať na pokles. Ak však FED zastaví podporu, tak len preto, že čísla sa budú zlepšovať. Trh pôjde nelogicky resp. podľa tej vlastnej. Bolo celkom zábavné sledovať v júni ako každý čakal vyjadrenie Fedu o zastavení QE. Ak prišli dobré makro dáta, tak trhy klesli a po zverejnení tých zlých zasa rástli. Z toho sa dá zistiť, čo je aktuálne pre trh trendy.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
BUY ES 1680 SL 1670
-
Tilbur
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: St 03 02, 2010 8:41 am
- Has thanked: 65 times
- Been thanked: 47 times
Dan Zanger:
je to z 24.7

+
A less aggressive approach is paying off in this kind of market behaviour. In fact this is a great time to study and improve your skills
je to z 24.7

+
A less aggressive approach is paying off in this kind of market behaviour. In fact this is a great time to study and improve your skills
My number one job as a trader is to manage risks not make money.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Tilbur: Nerozumiem vete v tom obrazku a neda sa skopirovat do googla. Co pise ten Zanger? Vidi to up alebo down?
-
ice809
- Gold Member **
V hospode amateri rikali ze Down, ale taxikari a uklizecky o akcijich jeste nevedi takze UP. 
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
SELL EURUSD 1.3238 SL 1.3305
-
Airmike
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 31 times
dobry tip , idem s tebou 1.32544jogo napísal:SELL EURUSD 1.3238 SL 1.3305
az nevide , budeme plakat spolu
tak nic, BE, pockam si vyssie
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Myslel som si, ze to tak skonci.Ved ty tak velke SL predsa nedavas.Mika napísal: tak nic, BE, pockam si vyssie
Rano este uvidim, ci SL nezdeaktivujem, ak by nahodou chceli vyrobit este jednu obratovu sviecku a vymiest SL...
-
Airmike
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 31 times
jogo ja davam aj vacsie,aj mensie , len dnes to nemalo velky vyznam drzat. lepsie ist este raz
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Vyrazilo ma, znova som nastupil na 1.3305 a SL som dal na 1.3338.jogo napísal:SELL EURUSD 1.3238 SL 1.3305
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Aj posunuty SL vyrazilo. Strata 100 pips.jogo napísal:
Vyrazilo ma, znova som nastupil na 1.3305 a SL som dal na 1.3338.
-
ice809
- Gold Member **
Me by zajimalo proc zrovna shortujes? Kdyz kouknu na denni graf tak bych nedelal nic. Neni sance trefit smer, nebo otevrit obe strany a po pohybech postupne zavrit.
Ja bych shortoval kolem 1.3400 a nebo az 1.3150 ne? Do te doby bych cekal. A to jeste bych pzici na 1.3400 neoteviral hned v prvnim dni, ale to by byla cena, pri ktere by jsem se zacal zajimat.

Ja bych shortoval kolem 1.3400 a nebo az 1.3150 ne? Do te doby bych cekal. A to jeste bych pzici na 1.3400 neoteviral hned v prvnim dni, ale to by byla cena, pri ktere by jsem se zacal zajimat.

-
ice809
- Gold Member **
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Chytal som odraz od trend line vedenu vrcholmi 1.2.2013 a 18.6. 2013. Len som nebol dost trpezlivy a nepockal si na prieraz tej TL vcera po FEDE. Proste som si myslel, ze uz k TL nedojdeme.ice809 napísal:Me by zajimalo proc zrovna shortujes?
Nevadi, v shorte som aj tak a SL mam nad vcerajsim high, len som to tu uz vecer nereportoval.
Netrpezlivost ma stala zbytocne vela pipsov, ale co narobim, ked take prilezitosti ako tato, prichadzaju raz za niekolko mesiacov a vtedy zacnem predcasne naskakovat do obchodov, aby mi nahodou "tesne pred nosom" neusli.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Vyrazeny SL, strata 10 bodov.jogo napísal:BUY ES 1680 SL 1670
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Dobry citat od G.B.Shawa...
Pozname tri druhy klamstiev: Velke klamstvo, male klamstvo a matematicku statistiku.
Pozname tri druhy klamstiev: Velke klamstvo, male klamstvo a matematicku statistiku.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Odlozim si tu jeden svoj prispevok, preco si myslim, ze najdolezitejsie rozhodnutia aj tak robi investor, ktory investuje peniaze do nejakeho fondu a nie manager, ktory dany fond spravuje.
Ci investor bude investovat cez ETF-ka, ci cez fondy, najdolezitejsie rozhodnutie aj tak budes robit investor a len investor a ziadny manager nim vybraneho fondu.
Proste v den, ked posle peniaze do akehokolvek fondu rozhodol, ze manager fondu v ten isty den nakupi za jeho peniaze to aktivum, s ktorym obchoduje investorom vybrany fond.
Cize investor rozhodne, co nakupi (akcie, komodity, cenne kovy, dlhopisy a v akej mene a v ktorom regione) a investor rozhodne, kedy nakupi a tak isto investor rozhodne aj kedy preda (ak zada prikaz na vybratie penazi z fondu).
Manager fondu uz robi len jednoduchu nakupno-predajnu cinnost podla zamerania a strategie fondu a malokedy sa mu podari po odratani poplatkov za spravu a vstupnych poplatkov prekonat svojim vyberom aktiv vykonnost bechmarku tj. vykonnost nejakeho sektoroveho alebo celotrhoveho indexu podobneho zamerania ako dany fond.
Cize pridana hodnota managera fondu je len vtedy, ak dokaze svojou spravou aktiv prekonat bechmark, co sa tak casto nestava (teda aspon v dlhodobom investovani).
Ak fond len kopiruje bechmark, zisk alebo strata je zavisla len a len od spravneho rozhodnutia investora do daneho fondu.
Naposledy upravil/-a jogo v So 11 01, 2014 4:34 pm, upravené celkom 2 krát.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Jeden Radvanov prispevok o dolezitosti danovych a odvodovych nakladov pri investovani a tradingu:(aby som ho v buducnosti nemusel pracne hladat
)
radvan napísal:perfektny clanok o dolezitosti DANE:
http://turnkeyanalyst.com/2013/11/19/ch ... e-shiznit/" onclick="window.open(this.href);return false;
inak povedane ... mozte mat super trading strategy, ak budete o 5% prekonavat S&P (a teda robit 15% rocne) a zaplatite kazdy rok dane, tak sa mozte na to vykaslat a radsej kupit S&P Index a drzat index ... lebo tie kazdorocne dane vam prerobia to, co ste zarobli vdaka tomu aky ste dobry stockpicker ... takze -> bacha na dane ...
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
SELL ES 1829 SL 1846
Tipujem,ze dozrel cas na korekciu na indexoch...
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Zaujímavé. Vidíš to úplne opačne ako ja.jogo napísal:SELL ES 1829 SL 1846
Ked to vidíš na short, tak nechápem, že si neshortol na 1843.
Co ta ktomu vedie?jogo napísal:SELL ES 1829 SL 1846
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Nebol som doma a toto je aj ak pokus o dlhodobejsi obchod, pokial vyjde ta korekcia, tak budem cielovat aspon 100 bodov.JUGGLER napísal: Zaujímavé. Vidíš to úplne opačne ako ja.
Ked to vidíš na short, tak nechápem, že si neshortol na 1843.
Ischias: Robi sa tam S/R uroven a uz je najvyssi cas, aby indexy skorigovali rast, tak skusam chytit tu korekciu.
Držím ti palce. Ideš proti trendu v čase zverejňovania kvartálnych výsledkov. Ja to zatiaľ na výrazný prepad nevidím. Vyzerá to tak, že každý menší pokles sa zatiaľ využíva na dokupovanie pozícií. Asi trikrát za pol roka som si myslel, že je čas na korekciu. A nebol.
Jogo tiež držím palce, už aj preto, že mám sama kúpený DES2 v priemere za 13,21. Že snad dax klesne aspoň 300-400 b, ale vôbec sa mu do toho nechce.
Rozmýšľanie síce trochu bolí, ale je to nezabudnuteľný zážitok.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Korekcia zrejme bude, tipujem ES až k 1680, ale zatial nevidím dôvod. Na nejakú väčšiu paniku sa vždy musí nájsť dôvod. Ináč sa to technicky nedostane pod 1800. Zverejnenia sú dobré, makrodáta ujdú, politici sú OK. Nevravím, že sa neoplatí hrať na pokles, ale hral by som na rezistencii...kdesi v pásme 1843-1847. Na 1847 mám signál, tam to zrejme dôjde tento týždeň...možno zajtra. Takže máš zbytočne rizikové načasovanie ..je velká pravdepodobnosť, že ti SL padne zajtra, najpozdejšie tento týždeň. Z 15 bodovou SL by sa mi páčil set-up short 1847 , SL 1862, tgt 1800.
Ja keď som si hľadal možné striky na putky, tak vidím možný support pri prepade na 1810 ďalší 1775. Teraz by som tipoval pohyb do strany na týždeň, dva. Začínajú zverejňovať veľké firmy, budúci týždeň zasadá FED, kde znova budú hovoriť o QE. Som mizerný, čo sa týka smerového obchodovania, ale Jugglerov set up sa mi páči viac.
Jogo hlásim, že som des už predala /13,84/. Zdá sa mi momentálne tiež nereálne, aby si sa dočkal 100 b poklesu na sapku. Otočka k väčšiemu rastu môže prísť kedykoľvek, radšej sa už bude treba zameriavať na chytanie longa.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Dana:
Ked chytam protitrendovy obchod, tak nemozem brat take male zisky.Ved uz nanho cakam niekolko mesiacov a teraz ujdem?
Nie, nie, musim to podrzat.
Nieco sa deje(ja tomu vravim, nieco je pod pokrievkou). Pozri sa na americke a nemecke statne dlhopisy, ako zacali rast, euro blbne, ropa drazie,zlato rastie, vsetko nasvedcuje tomu,ze investori vyberaju zisky a utekaju do bezpecnych aktiv.Mozno nas caka hlbsia korekcia...
Ked chytam protitrendovy obchod, tak nemozem brat take male zisky.Ved uz nanho cakam niekolko mesiacov a teraz ujdem?
Nie, nie, musim to podrzat.
Nieco sa deje(ja tomu vravim, nieco je pod pokrievkou). Pozri sa na americke a nemecke statne dlhopisy, ako zacali rast, euro blbne, ropa drazie,zlato rastie, vsetko nasvedcuje tomu,ze investori vyberaju zisky a utekaju do bezpecnych aktiv.Mozno nas caka hlbsia korekcia...
Jogo, tá väčšia korekcia príde, ale pravdepodobne až po tomto raste. Dax môže tiež kľudne padnúť na 9 000 príp. niečo pod, ale tých 100 b na sapku je nateraz dosť nereálnych. Dax si to zase opäť namieri pravdepodobne na 10 000.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
jogo napísal:
Ked chytam protitrendovy obchod, tak nemozem brat take male zisky.Ved uz nanho cakam niekolko mesiacov a teraz ujdem? Nie, nie, musim to podrzat.
Správne Jogo !
Bez ohľadu na to čo si myslíme, treba ďalej hrať !
Len prosím ťa, posuň SL minimálne na BE ( ešte lepšie, keby si poistil aspon nejaký zisk ).
To je však tvoja vec.
Ja od pondelka stavím na ďalší LONG, len chcem mať pokojný víkend.
Mám silné signály hore. Jeden do pásma 1825-1834, druhý do 1844 - 1847.
Ale ty sa drž svojho setupu. Nikto nevie, čo bude.
Najbližší signál dole je 1762. Najnižší mám na 1680. Odhadujem, že tam sa dostaneme niekedy inokedy v priebehu roka ( najlepší mesiac na korekciu je máj )...ale človek nikdy nevie. Odhad neznamená nič.
Sme hráči. Nie sráči.
Drž sa!
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Pozicia musi mat priestor na "dychanie", pritiahnutim SL by som ju mohol "zadusit".JUGGLER napísal:Len prosím ťa, posuň SL minimálne na BE ( ešte lepšie, keby si poistil aspon nejaký zisk ).
Skoda by bolo sa z tak prekupeneho trhu dat vyhodit na nejakom spiku.