A kedy rolujes? Posledny den alebo uz posledny tyzden?
Diky
Môžeš sa k tomu postaviť aj takto, ale jediné riziko, ktoré ti pri Covered Call hrozí je, že prídeš o akcie. Pri Naked Put to tak nie je.neutral napísal: Rado, takže z toho, čo tvrdíš, si môžem vydedukovaťaj toto: NIKDY NEVYPISUJ CALL NA NIEčO, čOHO SA NECHCEš ZBAVIŤ.
Oprášil som trochu túto tému a rád by som sa spýtal niekoľko vecí:Rado napísal:MNX je Mini - NDX index, ktorý predstavuje 1/10 NAsdaq 100 index. Opcie sú európske tzn. že sa dajú uplatniť až deň pred expiráciou.
Mne to zas matematicky nevychádza. Tú cenu za rolovanie už máš cca odsledovanú ? Lebo predstav si, že by sa cena podkladového aktíva dostala k tvojmu vypísanému strike už hneď na druhý deň, alebo na tretí. Vtedy vychádza strata nejakých 200 USD ? (ja neviem, risk graf by to možno cca ukázal).Pre mňa je podstatná matematika: inkasované prémium - cena za rolovanie + inkaso z predaja opačnej strany spredu na ďalší mesiac. Ak som dostal 0,7$ a roloval za 2$, tak pri predaji opačnej strany(call/put) za 0,7 je moja výsledná strata 0,6$/spread. Ďalší mesiac, tak budem v zisku, ak expirujem bez priradenia. Takže ak je dnes apríl a budem rolovať do mája, tak s mojou matematikou budem mať na účte v júni viac ako som mal v spríli. Strata bude len v mesiaci máj kedy je pre mňa podstatné mať na účte iba cash a zbaviť sa rolovanej pozície.
rolovať za 2 USD/ks znamená, že spread zatváraš pri cene 2 ? To znamená, že strata je 130 USD ? (2-0,7). Alebo to znamená, že strata je 200 USD ?situácia je taká, že musím rolovať put na máj za 2$/ks
Syn urobil svoj prvý obchod a bude zle. Na 95% skončí v zisku. Zasran jeden!Rado napísal:Chystám, ale nie ako biznis. Syn mi píli uši, že cez prázdniny by sme mohli pokračovať. Nebude to síce lacné, ale môžem mu otvoriť demo, čo mi celkom vyhovuje. Základy už ovláda.
Rado napísal:Jedno motivačné video. Stratégia sa podobá tomu, čo obchodujem ja.
Šikovná baba. V jednom fonde nemala za celý rok stratový mesiac. V druhom fonde jeden.
Video.