singularita napísal:Nemaj hneď bojovú náladu.
Stále len sa oháňaš kto koľko dnes zarobil, ako veľa atd!!!
Tento biznis je o zarabani a prerabani. Denne sa preleju medzi uctami obchodnikov biliony dolarov. Ked budeme na fore „ako-filozovovat“ alebo „ako-bicyklovat“ mozno sa pustim, ak mi to cas dovoli, aj do inych tem.
singularita napísal:Nie je problém robiť analýzu čohokoľvek, keby si si prečítal prvý môj príspevok by si vedel, že ja neobchodujem už.
Tak asi aj to je dovod preco ty nemozes pisat kolko si zarobil alebo prerobil.
singularita napísal:Tvoje vstupy výstupy s takým rozptylom môžu dať na obchodovanie futures SP iba takým čo majú na to, aby vydržali dosť veľký pohyb ceny, čo je pozičné obchodovanie SP, Na to treba relatívne veľký účet na takýto typ obchodovania.
Este ze si mi to pripomenul

. Od zaciatku sem pisem iba pozicne obchody. Nie som skalper. K pozicnym obchodom treba vediet nadstavit money manazment a risk manazment a to sa robi v zavislosti od velkosti uctu.
singularita napísal:Ty tu predvádzaš nákupy, predaj akoby si sa hral na commerials, a nemaj mi za zlé , keď poviem, že tak sa hrať nie je až také ťažké, pretože na základe pozícií v COT reporte (analýzou), plus nejaké fundamenty a technická analýza mi poskytnú určitú predpoveď s nejakým rozptylom kedy treba nakupovať a predávať. Ibaže keď sa vrátiš na planétu Zem, tak 40 bodov na SP hore dole je pre začínajúceho obchodníka, aj skúsenejšieho pekný peniaz na to aby stopky držal hlboko, kým sa nevyformuje dno a čakal týždne mesiace kým nezarobí.
No prosim. To bol argument, ze som sa musel az uhnut aby ma netrafil.
1. commercials robia ine objemy. Keby si tie objemy naozaj poznal tak si asi skutocne myslis, ze si v kozme. Na SP500 pite v chicagu je objem 100 kontraktov defacto zakladny lot a bezny nakup. Tam bezny commercials spravi niekolko tisíc kontraktov denne. Chod im prosim pripomenut aby sa nepredvadzali lebo ta to irituje.
2. Ked nie je tazke hrat sa tak ako si popisal (pozriet COT + fundamenty + technicka analyza) tak ti nic nebrani obchodovat a zarabat. Preco si vsak skoncil s obchodovanim to vies len ty sam
3. Som na planete zem a na nej kotuje jeden taky index ktory sa vola SP500. A ten ma priemerne pasmo za poslednych 14 dni 41 bodov! Za poslednych 60 dni je to 28.6 boda a spriemerovane za posledny rok je to 21 bodov. Hovori sa tomu average true range. Ak zacinajuci obchodnik nieco take psychicky nezvlada, mal by skusit iny trh, napriklad pracu v zahradnictve alebo v zelovoci je tam vacsi klud a ceny tam az tak nelietaju. Prepac ale lepsiu odpoved ti na toto skutocne nedam.
4. Dno je tu v prvom rade pre investorov nie pre scalperov, ktori ukradnu z trhu 1-2 bodiky a vecer sa v krcme vytesuju aki su borci. Tato tema zacala o market timingu cize o nacasovani vstupu. Investor ktory drzi akcie dlhsie musi davat pozor na taketo miesta a nekupovat hore ked trh stupa a je na all-time-high ako nedavno DowJones ale PRAVE na takychto miestach kde su pre investorov vyhodne ceny a vacsia perspektiva ze trh porastie. Buffet tiez nekupil GE v septembri 2007 na all-time-high ale v oktobri 2008 !!!!
Je individualne na kazdom aky obchodny nastroj si zvoli. Kazdemu dovoli ucet nieco ine. Ak ma niekto $5000 tak nepojde obchodovat predsa ES futures. Moze kludne obchodovat opcie kde vykyv 40-50 bodov nerobi az taky velky problem.
Dalej sa s malym uctom daju obchodovat CFD alebo certifikaty, len treba vybrat spravneho CFD brokera s dobrymi spreadmi.
Williams premenil ucet $10000 na 1 milion. Jeho dcera herecka na nieco cez $100000. Aj z malych uctov sa daju robit velke peniaze. Prerataj si vsetky moje SP500 obchody napr za september na zisk na 1 kontrakt a predstav si ze si to obchodoval s uctom $10k-15k co je smiesnych 200-300 tisíc korun. Zrataj si kolko percent by si mal a porovnaj s tym co dokazes sam. Alebo si to prerataj na CFD na este mensie ucty.
Defacto mi z toho vychadza, ze ty nemas ujasnenu zakladnu vec, ze „co od trhu chces a co vlastne ocakavas“. Je to ciste iba tvoj problem, nehadz preto vinu na mna.
singularita napísal:A poviem na rovinu, že nechapem na co tu davas pocet pozicii, ktore si otvoril? Mna napadaju len dve možnosti, 1. aby si sa pochvalil 2. klameš a hraš sa tu na miestneho guru. tvoj nick hovori za všetko. KEĎ už chceš tu pomocť miestnym chudačikom ako maju obchodovat tak im davaj obchody, ktore si maju moznost otvorit.
1. preto, ze sa tu na to ludia pytali
2. pomaha to vyjadrit nakolko som ochotny v danom obchode riskovat. Ak nakupim 30 kontraktov je to ine ako ked drzim 240.
3. Ak ta to irituje vsimaj si iba zisk na jeden kontrakt.
To co teba pritom napada je pre mna uplne irelevantne a je to iba tvoja vec. Mna a mojich obchodov sa to nijako nedotyka.
Najlepsie ti odpovedal Juggler. Sam by som to lepsie nenapisal:
„Loserom: treba abstrahovať od emócii a závisti, ktoré vo vás vzbudzujú tieto trejdy i cifry. Riešenie nie je v pochybovaní o cudzích schopnostiach. Riešenie je v uvedomení si vlastnej neschopnosti a v hľadaní východiska.
Winnerom: treba abstrahovať od súm a veľkostí obchodov, ktoré tu BGuru prezentuje. Nelámať si hlavu, či niekto u nás toľko zarába a s takou ľahkosťou ako BGuru, ale pozorne sledovať AKO ZARÁBA.“
Nedavno som pisal, ze som sa zmieril s tym, ze do fora prispievaju aj ludia bez konstruktivnych umyslov, zato snaziaci sa vystupovat dojmom, ze su nad vecou.
Je to taky cesko-slovensky fenomen, ze ked su majstrovstva sveta v hokeji tak su krcmy plne trenerov, strategov a tych co by to vedeli najlepsie keby to vedeli hrat

Kazdy ma ten najlepsi recept ako to treba robit. Ale korcule a hokejku na lad z nich nezoberie nik.
Vies aky je rozdiel medzi hudobnikom a hudobnym kritikom?
Hudobnik hra, tvori a maka. Hudobny kritik iba pise ako by to hral keby vedel na nieco hrat. Realitou dnesnej doby je ze na traderskych forach je viac hudobnych kritikov ako hudobnikov.
Na rozdiel od teba nepovazujem ludi, ktori sem chodia za „miestnych chudacikov“ ani nemam pocit, ze im mam ukazovat ako maju alebo nemaju obchodovat. Kazdy ma svoj rozum, svoje limity a svoj nazor na trh.
Ja uverejnujem IBA obchody a za to lezim mnohym v zaludku. Mozno by si niektori viac zelali aby som mal same straty aby mi mohli potom ako ti „hudobni kritici“ napisat ako som mal co spravit a nespravil.
Hlavu si nad tym nelamem, ti co chcu si z mojich obchodov nieco zoberu, ti co nie budu stale iba frflat, zial iba na svoju vlastnu skodu.
Uz tymto samotnym prispevkom som ti venoval prilis vela svojho drahocenneho casu. Bud rad, ze su na fore ludia, ktori ti sem napisali, ze nie si na najlepsej ceste k profitabilnemu obchodovaniu, nakolko sa zobreas viac inymi hlupostami ako sam sebou a vlastnymi realnymi obchodmi. Vinit druhych za svoj neuspech je slepa ulica.
Clovek musi zacat IBA od seba !