Holy Grail

Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
BGuru
Gold Member **
Dátum registrácie: Št 18 10, 2007 12:55 pm

Re: Holy Grail

Príspevok od používateľa BGuru »

BGuru napísal:NACHADZAME SA V DOCASNOM DNE:

Treba vsak brat na zretel, ze emocie na trhoch su momentlane obrovske a volatilita preto vysoka. Predpokladam, ze uroven okolo 1100 s toleranciou +-40 bodov na SP500 by nam mala poskynut dostatocny support na nakupovanie.
Pocas nasledujucich 4-6 tyzdnov sa oplati nakupovat, alebo postupne prikupovat.
Odhadujem, ze po schvaleni zachranneho planu by sme od docasneho dna mohli rast priblizne 3-6 mesiacov, ale velke iluzie na dlhy rast si nerobim. Potom sa zrejme prevalia dalsie problemy a recesia, na ktoru sa upriamuje pozornost viac a viac. To pravdepodobne vyvola dalsie poklesy k urovni 1000 na SP500. Ale zatial je o tom predcasne hovorit.
Ti opatrnejsi nech este so svojimi nakupmi chvilu vyckaju aspon do schvalenia zachranneho planu. Co bude katalyzatorom docasnych rastov to ponechavam na novinarov :)

Poznamka: Toto vsak nijako nevylucuje, ze neotvorim este dalsie kratkodobe short obchody v nasledujucich dnoch. Emocie su teraz velke a treba ich vyuzit na oba smery.

Obrázok

Ako som par dni dozadu spomenul. Sme blizo a formujeme docasne dno !
Nakupy pre dlhodobejsich investorov su na tychto cenach atraktivne.
Odporucam rozdelit nakupy do viacerych faz a nakupovat postupne.
Ja osobne nakupujem lacne marcove a decembrove CALL opcie na SPY => to su take ktore zarabaju pri raste ale prerobia maximalne iba zaplatene premium.
Expiraciu volim kombinovanu 50% Marec a 50% December.
Striky 110, 112, 115, 120 a 125 s rozdelenim 20% 20% 30% a 30%.
NAkupujem v priebehu dnesneho dna a budem postupne dokupovat !

Taktiez kupujem SP500 futures na 1130 => 80 kontraktov.

Obrázok
Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 246 times
Been thanked: 594 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

sojovy olej zatvoreny na SL strata.DAX som dokupoval ale je to zatial masaker.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2399 times
Been thanked: 2789 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

BGuru:
pekné trejdy, výborné komentáre.
Jasné a stručné.
Po dlhom čase konečne niečo , čo sa mi páči.
Nemám žiadne (hlúpe) otázky.
Dík.
Držím palce!

Všetkým, čo sa zaoberajú triviálnosťami:

Toto sú živé trejdy, to si treba vážiť.
A všetko, čo tu BGuru dáva je zadarmo.
Toľko dobrých vstupov nenájdete ani na najlepších platených fórach.
Stačí dosadiť vlastné riadenie rizika a máte zlatú baňu!
Ak nám to tu dáva človek, ktorý má roky skúseností, tak si to treba vážiť a nie spochybňovať.

Loserom: treba abstrahovať od emócii a závisti, ktoré vo vás vzbudzujú tieto trejdy i cifry. Riešenie nie je v pochybovaní o cudzích schopnostiach. Riešenie je v uvedomení si vlastnej neschopnosti a v hľadaní východiska.

Winnerom: treba abstrahovať od súm a veľkostí obchodov, ktoré tu BGuru prezentuje. Nelámať si hlavu, či niekto u nás toľko zarába a s takou ľahkosťou ako BGuru, ale pozorne sledovať AKO ZARÁBA.

Ja tu vidím kopu dobrých vstupov a kopu múdrych informácii.
Obohacuje ma to, učím sa a aj som sa inšpiroval. Nič iné ma netrápi.
Vďaka Bguruovi som znova našiel inšpiráciu na trading derivátov a prehodnocujem svoje vlastné chyby z minulosti.
A teším sa , že sa konečne niekto našiel, čo je ochotný podeliť sa zo svojími živými trejdami.
Mám s toho úprimnú radosť.

Good luck.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
singularita
Active Member
Dátum registrácie: Pi 19 09, 2008 10:09 am

Príspevok od používateľa singularita »

Pocas nasledujucich 4-6 tyzdnov sa oplati nakupovat, alebo postupne prikupovat.
Odhadujem, ze po schvaleni zachranneho planu by sme od docasneho dna mohli rast priblizne 3-6 mesiacov, ale velke iluzie na dlhy rast si nerobim.

RE:
Každý priemerný obchodník vie, že príde korekcia na SP, začala už možno teraz možno okolo 1100, no dovolím si povedať, že ide o korekciu a trh sa skutočne podľa mňa otočí k novým minimám (cca.3mesiace obdobie rastu môže byť vzhľadom na mierku). Takúto analýzu odhadu urobí ktorýkoľvek šikovnejší trader cez technickú analýzu.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

singularita napísal: Každý priemerný obchodník vie, že príde korekcia na SP, začala už možno teraz možno okolo 1100, no dovolím si povedať, že ide o korekciu a trh sa skutočne podľa mňa otočí k novým minimám (cca.3mesiace obdobie rastu môže byť vzhľadom na mierku). Takúto analýzu odhadu urobí ktorýkoľvek šikovnejší trader cez technickú analýzu.
Kecy sú len kecy a tie nikomu ešte zisk nepriniesli.
Jedna vec je situáciu obkecávať a druhá vec je vyjadriť sa jasne a načas do akého trejdu vstupujeme. A tretia vec je trejd realizovať.

Kým názormi a super trejderami sú fóra priam zahltené, málokto sa odváži podeliť o skutočný trejd. I keď ani skutočný trejd nemusí znamenať skutočný úspech - aj tak je to velké plus a prínos pre výmenu skúsenosti medzi trejdermi.

Nerieš názory typu,, keď to nepôjde hore, tak to pôjde dole,,. Rieš konkrétne trejdy. To je krv, s ktorej žijeme.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
BGuru
Gold Member **

singularita napísal:RE:Každý priemerný obchodník vie, že príde korekcia na SP, začala už možno teraz možno okolo 1100, no dovolím si povedať, že ide o korekciu a trh sa skutočne podľa mňa otočí k novým minimám (cca.3mesiace obdobie rastu môže byť vzhľadom na mierku). Takúto analýzu odhadu urobí ktorýkoľvek šikovnejší trader cez technickú analýzu.
No a co!
Tak obchoduj a zarabaj :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Obohatis tym seba a svoju rodinu.

Zaujimave, ze sa ozves az ked to ja napisem. Co ti BRANILO NAPISAT TO SKOR KED JE TO TAKE JASNE ????
Popripade co ti brani napisat kde nakupujes a obohatit aj ostatnych ludi na fore, ktorych nepoznas? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
alebo co ti brani hodit nam sem graf technickej analyzy a ukazat preco by sme mali ocakavat taku korekciu ?

Taketo verejne forum je genialne zrkadlo pre kazdeho kto sem pise a zaroven genialny socialny prieskum.

Singularita, skus si prosim uvedomit, ze mne nejakym prazdnym ex-post mudrovanim peniaze nezarobis! Ja (a ti ludia co realne obchoduju) mam rad konstruktivne prispevky a tiez prispevky, ktore ukazu na ktorej strane trhu stojis. Omnoho cennejsie su prispevky jogobelu, ktory napise ze vyskocil na sojovom oleji na stopke alebo ze dokupuje kontrakty na DAXe ako tvoje prazdne reci o tom co ktorykolvek sikovneksi trader cez technicku analyzu dokaze odhadnut. :mrgreen:
A to hlavne preto ze ten clovek je uprimnejsi voci nam a HLAVNE VOCI SEBE. Na nic sa nehra, je pokorny k trhom k danej situacii a nikomu nic nedokazuje, cim robi obrovsky krok vpred pre SEBA SAMEHO ... (mozno si to ani neuvedoumje ale je to tak)

P.S. Predpokladam, ze si uz long kedze ako vravis:
singularita napísal:RE:Každý priemerný obchodník vie, že príde korekcia na SP, začala už možno teraz možno okolo 1100
Uprimne Ti strasne vela zisku zelam :!: :!: :wink:
BGuru
Gold Member **

JUGGLER napísal:BGuru:
pekné trejdy, výborné komentáre.
Jasné a stručné.
Po dlhom čase konečne niečo , čo sa mi páči.
Nemám žiadne (hlúpe) otázky.
Dík.
Držím palce!
Diky, som rad ze padlo na uzitok ;)
singularita
Active Member

Nemaj hneď bojovú náladu.
Stále len sa oháňaš kto koľko dnes zarobil, ako veľa atd!!!
Nie je problém robiť analýzu čohokoľvek, keby si si prečítal prvý môj príspevok by si vedel, že ja neobchodujem už. Tvoje vstupy výstupy s takým rozptylom môžu dať na obchodovanie futures SP iba takým čo majú na to, aby vydržali dosť veľký pohyb ceny, čo je pozičné obchodovanie SP, Na to treba relatívne veľký účet na takýto typ obchodovania.
Ty tu predvádzaš nákupy, predaj akoby si sa hral na commerials, a nemaj mi za zlé , keď poviem, že tak sa hrať nie je až také ťažké, pretože na základe pozícií v COT reporte (analýzou), plus nejaké fundamenty a technická analýza mi poskytnú určitú predpoveď s nejakým rozptylom kedy treba nakupovať a predávať. Ibaže keď sa vrátiš na planétu Zem, tak 40 bodov na SP hore dole je pre začínajúceho obchodníka, aj skúsenejšieho pekný peniaz na to aby stopky držal hlboko, kým sa nevyformuje dno a čakal týždne mesiace kým nezarobí.
singularita
Active Member

A poviem na rovinu, že nechapem na co tu davas pocet pozicii, ktore si otvoril? Mna napadaju len dve možnosti, 1. aby si sa pochvalil 2. klameš a hraš sa tu na miestneho guru. tvoj nick hovori za všetko. KEĎ už chceš tu pomocť miestnym chudačikom ako maju obchodovat tak im davaj obchody, ktore si maju moznost otvorit.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 194 times
Been thanked: 447 times

Príspevok od používateľa jogo »

BGuru napísal: Omnoho cennejsie su prispevky jogobelu, ktory napise ze vyskocil na sojovom oleji na stopke alebo ze dokupuje kontrakty na DAXe ako tvoje prazdne reci o tom co ktorykolvek sikovneksi trader cez technicku analyzu dokaze odhadnut. :mrgreen:
Bguru: Asi si tu chcel napisat Kocinaviho, ja DAX uz neobchodujem,hoci ma mensie spready, lebo podla mojho nazoru stale pozera co urobi Dawo. A vzdy mi najprv vyrazil tesny certifikat aby potom isiel s Dawom mojim smerom, ale uz bezomna.

Ja do trejdov, ktore robis ty nevstupujem, lebo ty mas pohyblivy SL v zavislosti na situacii na trhu(aspon si myslim), a ja mam na to moc malo skusenosti.A neni mi jasna filozofia vstupovania a vystupovania pri trejdoch na s&p500, takze by som nevedel ten trejd dalej spravovat.Nikdy neviem ci ten obchod robis pozicne alebo intraday.
A zatial som zo svojou metodou spokojny.Stratu na ucte som zlikvidoval, teraz mam za ciel sa uzivit tradingom.A dalej sa uvidi... Ako sa vravi: Ak Pan Boh da aj motyka vystreli.

P.S: A nehnevaj sa tu na tych spoludiskutujucich, co ti neveria alebo spochybnuju tvoje trejdy. Aspon je tu zivsie.
Asi by to bolo nudne, keby sme tu pisali len vstupy, vystupy a kolko sme zarobili.
Ale mas pravdu, kritizovat tvoje trejdy by tu mal niekto, kto svoje uspesne trejdy niekde zverejnuje a nie si nieco mysli. Alebo priamo z trejdov na tejto stranke dokazat, ze nieco zatlkas alebo pocas trejdu si sa dostal do dajme tomu 20% straty.

P.P.S: Singularita, kazdy kto ma ucet u brokera si tie pozicie moze otvorit. 1 certifikat na Dawa napr. u Commerzbank ma velkost asi 0,002 kontraktu, ide tam len o poplatky brokera. Ja som to riesil spojenim sa z kamaratom, takze poplatky sli na poly a obchodovali sme spolocnu strategiu. Ucili sme sa za male peniaze. A su brokeri, ktory ti predaju aj 0,1 kontraktu.
Takze treba len chciet.
Ja si fakt neviem predstavit, ze by som sa ucil priamo na kontraktoch, tie straty, ktore som zazil by boli 10 nasobne, to by ma fakt odrovnalo. Ved chyba brokera ma pripravila o 5% uctu( nemohol som vystupit z obchodu a nemal som moznost telefonickeho kontaktu), pri kontraktoch by som bol prisiel o 50% uctu. To by som asi nerozchodil. Po 5% som skoro dva mesiace neobchodoval a na najblizsom dvojitom vrchole som tuto stratu zlikvidoval. Ta strata ma naucila trpezlivosti.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Pinosol
Dátum registrácie: Pi 03 10, 2008 11:54 am

Príspevok od používateľa Pinosol »

BGuru - díky za Tvé příspěvky. Rozhodně stojí za přečtení.
singularita - nevím proč, ale cítím z Tebe závist. To, že neobchoduješ, ale stojí Ti za to pročítat fóra zabývající se obchodováním svědčí o tom, že bys zase chtěl začít. Tak čti a přemýšlej. Není důležité otvírat obchody podle BGuru, tak se nic nenaučíš. Pokud Tě zveřejněný názor (vstup/výstup) o trhu donutí přemýšlet proč s ním souhlasíš nebo jak a proč bys to řešil jinak, můžeš objevit svůj "holy Grail". (A nevysvětluj mi prosím, že nic takového neexistuje. Je to myšleno v nadsázce) A každý vstup BGuru je hoden zamyšlení. Závist ještě nikomu nic dobrého nepřinesla. :wink:
kuky969
Dátum registrácie: Pi 20 06, 2008 8:54 pm

Príspevok od používateľa kuky969 »

Jogobela :
vsimol som si ze si sa zmienil o certifikátoch . Máš skúsenosti aj s live obchodovaní aj discount certifikátov ??? . Práve včera som sa dostal k tejto problematike ( kniha " Jak ovladnout finanční trhy,discount ,bonus)a pravdu povediac začínam sa obzerať cez koho to je vlastne možné obchodovať a zháňam všetky ďalšie informácie k live tradingu ?? .( ušetril by si mi cas)

Singularita: prosím Ťa povznes sa nad taketo "hodnotenia" ktoré sem píšeš na adresu Bguru. Sorry ale ja za tým len vidím snahu o mierne podpichovanie . BGuru nie je povinný nikomu nič dokazovať či vie alebo nevie obchodovať a je to len jeho dobrá vôľa že sem pustí niejaké info. Myslím že každý je si vedomý že nie je možné s malým účtom tradiť Gurove obchody,myslim ze nikto ho ani slepo nenasleduje ,ale aspon ja si davam otazku preco prave vstupuje -vystupuje a hladam na nu odpoved. Ale nejde ani o to .Pre mna je doležité že keď som si prebehol cele vlákno tak vdaka Gurovy ma začali zaujimat veci o ktorych som pred tým netusil ako: akumulácia ,distribúcia, vzťah ceny a volume( Wyckoff, ) , Liqidity data bank report z CBOTu a začal som sledovať nie len cenu (grafy)ale aj pozicie jednotlivých účastníkov trhu.

Guru : v kratkosti : Dik za vsetko
prosim Ta ak mas chut neodpovies mi na prispevok z 28.9. ??
jogo
VETERAN MEMBER *****

Bguru: Fungovala tvoja metoda rozkolisaneho trhu aj v rokoch 1929 az 1933, hlavne v druhej polovici tohto obdobia?
To len pre pripad, ze by sme sa dostali do krizy podobnych rozmerov. Jasne, ze teba to nemusi az tak trapit, prides o opcie, ale ak by dakto spekuloval nakupit kontrakty, aby sa nedostal do problemov, ak by sa trh nevratil spet ako to robil v druhej polovici uvedeneho obdobia.
P.S: Jasne, ze pri kazdej vecsej krize sa zacne spominat rok 1929(a vecsinou to znamena koniec krizy), ale mame tu aj Japonsku krizu od 1990. Berte to ako akademicku uvahu, ako traderov nas take dalekosiahle uvahy vobec nemusia zaujimat, kym nezacnu krachovat brokeri.

Kuky969: Obchodujem len turbocertifikaty bud priamo s emitentom alebo na eurowaxe. Certifikaty vyhladam na onviste a potom priamo u svojho brokera a prostrednictvom neho urobim ten obchod.
http://index.onvista.de/zertifikate-suc ... TION=20735 to su napriklad certifikaty na Daxa od Europskych emitentov
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
BGuru
Gold Member **

singularita napísal:Nemaj hneď bojovú náladu.
Stále len sa oháňaš kto koľko dnes zarobil, ako veľa atd!!!
Tento biznis je o zarabani a prerabani. Denne sa preleju medzi uctami obchodnikov biliony dolarov. Ked budeme na fore „ako-filozovovat“ alebo „ako-bicyklovat“ mozno sa pustim, ak mi to cas dovoli, aj do inych tem. :mrgreen:
singularita napísal:Nie je problém robiť analýzu čohokoľvek, keby si si prečítal prvý môj príspevok by si vedel, že ja neobchodujem už.
Tak asi aj to je dovod preco ty nemozes pisat kolko si zarobil alebo prerobil. :!: :idea:
singularita napísal:Tvoje vstupy výstupy s takým rozptylom môžu dať na obchodovanie futures SP iba takým čo majú na to, aby vydržali dosť veľký pohyb ceny, čo je pozičné obchodovanie SP, Na to treba relatívne veľký účet na takýto typ obchodovania.
Este ze si mi to pripomenul :mrgreen: . Od zaciatku sem pisem iba pozicne obchody. Nie som skalper. K pozicnym obchodom treba vediet nadstavit money manazment a risk manazment a to sa robi v zavislosti od velkosti uctu.
singularita napísal:Ty tu predvádzaš nákupy, predaj akoby si sa hral na commerials, a nemaj mi za zlé , keď poviem, že tak sa hrať nie je až také ťažké, pretože na základe pozícií v COT reporte (analýzou), plus nejaké fundamenty a technická analýza mi poskytnú určitú predpoveď s nejakým rozptylom kedy treba nakupovať a predávať. Ibaže keď sa vrátiš na planétu Zem, tak 40 bodov na SP hore dole je pre začínajúceho obchodníka, aj skúsenejšieho pekný peniaz na to aby stopky držal hlboko, kým sa nevyformuje dno a čakal týždne mesiace kým nezarobí.
No prosim. To bol argument, ze som sa musel az uhnut aby ma netrafil. :mrgreen: :mrgreen:
1. commercials robia ine objemy. Keby si tie objemy naozaj poznal tak si asi skutocne myslis, ze si v kozme. Na SP500 pite v chicagu je objem 100 kontraktov defacto zakladny lot a bezny nakup. Tam bezny commercials spravi niekolko tisíc kontraktov denne. Chod im prosim pripomenut aby sa nepredvadzali lebo ta to irituje.
2. Ked nie je tazke hrat sa tak ako si popisal (pozriet COT + fundamenty + technicka analyza) tak ti nic nebrani obchodovat a zarabat. Preco si vsak skoncil s obchodovanim to vies len ty sam :) :!:
3. Som na planete zem a na nej kotuje jeden taky index ktory sa vola SP500. A ten ma priemerne pasmo za poslednych 14 dni 41 bodov! Za poslednych 60 dni je to 28.6 boda a spriemerovane za posledny rok je to 21 bodov. Hovori sa tomu average true range. Ak zacinajuci obchodnik nieco take psychicky nezvlada, mal by skusit iny trh, napriklad pracu v zahradnictve alebo v zelovoci je tam vacsi klud a ceny tam az tak nelietaju. Prepac ale lepsiu odpoved ti na toto skutocne nedam. :mrgreen:
4. Dno je tu v prvom rade pre investorov nie pre scalperov, ktori ukradnu z trhu 1-2 bodiky a vecer sa v krcme vytesuju aki su borci. Tato tema zacala o market timingu cize o nacasovani vstupu. Investor ktory drzi akcie dlhsie musi davat pozor na taketo miesta a nekupovat hore ked trh stupa a je na all-time-high ako nedavno DowJones ale PRAVE na takychto miestach kde su pre investorov vyhodne ceny a vacsia perspektiva ze trh porastie. Buffet tiez nekupil GE v septembri 2007 na all-time-high ale v oktobri 2008 !!!! :idea:

Je individualne na kazdom aky obchodny nastroj si zvoli. Kazdemu dovoli ucet nieco ine. Ak ma niekto $5000 tak nepojde obchodovat predsa ES futures. Moze kludne obchodovat opcie kde vykyv 40-50 bodov nerobi az taky velky problem.
Dalej sa s malym uctom daju obchodovat CFD alebo certifikaty, len treba vybrat spravneho CFD brokera s dobrymi spreadmi.
Williams premenil ucet $10000 na 1 milion. Jeho dcera herecka na nieco cez $100000. Aj z malych uctov sa daju robit velke peniaze. Prerataj si vsetky moje SP500 obchody napr za september na zisk na 1 kontrakt a predstav si ze si to obchodoval s uctom $10k-15k co je smiesnych 200-300 tisíc korun. Zrataj si kolko percent by si mal a porovnaj s tym co dokazes sam. Alebo si to prerataj na CFD na este mensie ucty.
Defacto mi z toho vychadza, ze ty nemas ujasnenu zakladnu vec, ze „co od trhu chces a co vlastne ocakavas“. Je to ciste iba tvoj problem, nehadz preto vinu na mna.

singularita napísal:A poviem na rovinu, že nechapem na co tu davas pocet pozicii, ktore si otvoril? Mna napadaju len dve možnosti, 1. aby si sa pochvalil 2. klameš a hraš sa tu na miestneho guru. tvoj nick hovori za všetko. KEĎ už chceš tu pomocť miestnym chudačikom ako maju obchodovat tak im davaj obchody, ktore si maju moznost otvorit.
1. preto, ze sa tu na to ludia pytali
2. pomaha to vyjadrit nakolko som ochotny v danom obchode riskovat. Ak nakupim 30 kontraktov je to ine ako ked drzim 240.
3. Ak ta to irituje vsimaj si iba zisk na jeden kontrakt.

To co teba pritom napada je pre mna uplne irelevantne a je to iba tvoja vec. Mna a mojich obchodov sa to nijako nedotyka.
Najlepsie ti odpovedal Juggler. Sam by som to lepsie nenapisal:
„Loserom: treba abstrahovať od emócii a závisti, ktoré vo vás vzbudzujú tieto trejdy i cifry. Riešenie nie je v pochybovaní o cudzích schopnostiach. Riešenie je v uvedomení si vlastnej neschopnosti a v hľadaní východiska.
Winnerom: treba abstrahovať od súm a veľkostí obchodov, ktoré tu BGuru prezentuje. Nelámať si hlavu, či niekto u nás toľko zarába a s takou ľahkosťou ako BGuru, ale pozorne sledovať AKO ZARÁBA.“

Nedavno som pisal, ze som sa zmieril s tym, ze do fora prispievaju aj ludia bez konstruktivnych umyslov, zato snaziaci sa vystupovat dojmom, ze su nad vecou.
Je to taky cesko-slovensky fenomen, ze ked su majstrovstva sveta v hokeji tak su krcmy plne trenerov, strategov a tych co by to vedeli najlepsie keby to vedeli hrat :) Kazdy ma ten najlepsi recept ako to treba robit. Ale korcule a hokejku na lad z nich nezoberie nik. :mrgreen:
Vies aky je rozdiel medzi hudobnikom a hudobnym kritikom?
Hudobnik hra, tvori a maka. Hudobny kritik iba pise ako by to hral keby vedel na nieco hrat. Realitou dnesnej doby je ze na traderskych forach je viac hudobnych kritikov ako hudobnikov. :mrgreen: :!:

Na rozdiel od teba nepovazujem ludi, ktori sem chodia za „miestnych chudacikov“ ani nemam pocit, ze im mam ukazovat ako maju alebo nemaju obchodovat. Kazdy ma svoj rozum, svoje limity a svoj nazor na trh.
Ja uverejnujem IBA obchody a za to lezim mnohym v zaludku. Mozno by si niektori viac zelali aby som mal same straty aby mi mohli potom ako ti „hudobni kritici“ napisat ako som mal co spravit a nespravil.

Hlavu si nad tym nelamem, ti co chcu si z mojich obchodov nieco zoberu, ti co nie budu stale iba frflat, zial iba na svoju vlastnu skodu.
Uz tymto samotnym prispevkom som ti venoval prilis vela svojho drahocenneho casu. Bud rad, ze su na fore ludia, ktori ti sem napisali, ze nie si na najlepsej ceste k profitabilnemu obchodovaniu, nakolko sa zobreas viac inymi hlupostami ako sam sebou a vlastnymi realnymi obchodmi. Vinit druhych za svoj neuspech je slepa ulica.
Clovek musi zacat IBA od seba !
singularita
Active Member

Mne je v skutočnosti jedno, či zarábaš alebo prerábaš, pre teba je tu dôležite ukazovať svoje vyleštene ego a svoje obchody a písať o tom aké je dôležite zarábať a pod. chujoviny. Ak ťa to znervózňuje nereaguj.
Už máš aj svoj vlastný fanklub, ako na finančníčku.cz:) Jasné to človeku dá najviac, keď povieš kedy vstupuješ, kedy ideš von bez toho aby si povedal na základe čoho si tak urobil. Jasné rozbalancovaný trh. Ja hovorím, že každý si urobí svoj názor na vec. Ten čo verí kadekomu a kadečomu ten sa akurát popáli. A najvýstižnejšie heslo:
Každá metóda môže zarábať , niekomu zarába toto, druhému tamto. V takom prípade môžu zarábať všetci a pritom je to také prosté nakúpiť a predať. Jaj ďakujem toto nepotrebujem.
A nezávidím nikomu, nech ma čo si zaslúži iba psi budú štekať . No a ešte raz v prvom príspevku som napísal všetko podstatné, takže na nejaké blbosti o závisti nereagujem.
end
BGuru
Gold Member **

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Si to teraz chytil za ten spravny koniec. Mohol si to napisat hned vo svojom prvom prispevku a hned by sme vedeli.
Tymto teda mozeme temu singularita uzavriet a venovat sa obchodom!
Nema cenu diskutovat dalej s niekym kto ma klapky na ociach.
BGuru
Gold Member **

kuky969 napísal: [/b] prosim Ta ak mas chut neodpovies mi na prispevok z 28.9. ??
Ja som ti odpovedal 29.9. asi siedmy prispevok od hora. ;)
jogobela napísal:Bguru: Asi si tu chcel napisat Kocinaviho,
No jasne uplne som to doplietol. Prepacte. ;)
kuky969
Dátum registrácie: Pi 20 06, 2008 8:54 pm

Príspevok od používateľa kuky969 »

Guru : jaaaaaj SORRY DIK ..hlavne ze do fora pozeram castejsie ako vidim denne vlastnu manzelku a nevsimol som si odpoved
BGuru
Gold Member **

jogobela napísal:Bguru: Fungovala tvoja metoda rozkolisaneho trhu aj v rokoch 1929 az 1933, hlavne v druhej polovici tohto obdobia?
To len pre pripad, ze by sme sa dostali do krizy podobnych rozmerov. Jasne, ze teba to nemusi az tak trapit, prides o opcie, ale ak by dakto spekuloval nakupit kontrakty, aby sa nedostal do problemov, ak by sa trh nevratil spet ako to robil v druhej polovici uvedeneho obdobia.
P.S: Jasne, ze pri kazdej vecsej krize sa zacne spominat rok 1929(a vecsinou to znamena koniec krizy), ale mame tu aj Japonsku krizu od 1990. Berte to ako akademicku uvahu, ako traderov nas take dalekosiahle uvahy vobec nemusia zaujimat, kym nezacnu krachovat brokeri.
Nemali sme vtedy opcny trh tak ako ho pozname teraz, cize neviem ti na to odpovedat. Ak by vsak bol vtedy opcny trh taky rozvinuty ako ho pozname teraz, tak by urcite fungovala.
Ale ber to tiez len akademicky ;) Od vtedy presli burzy velkymi zmenami co sa fungovania tyka a taktiez su aj mechanizmy ako zabranit moc velkej panike. Vtedy mnohi ludia aj priamo v USA fakt nemali co do ust tak tie emocie boli o dost vacsie.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

do fora pozeram castejsie ako vidim denne vlastnu manzelku
pozor, to už pomaly vyzerá na závislosť :wink:
singularita
Active Member

GURU
Keby si tu zbytočne nekeckal o tom čo si zarobil, kedy si vystúpil nastúpil a tváril sa ako veľmi tu pomáhaš debatujúcim a podobné nezmysly. A za najväčšie drísty považujem poďme sa venovať obchodom a podobné heslá a aký je drahocenný tvoj čas a podobné arogantné chujoviny hovoril by si o podstate na čom sa dá zarobiť.
No a ta podstata je v tom byť informovaný o tom aký je zámer strategických hráčov. To JE TEN TVOJ HG. To nie je tvoj HG, to robí každý kto sa môže a vie pozrieť do kuchyne ako sa pečie koláč. Ostatným len ostáva veštiť z grafov (a levitovat v utopistických idéloch, že na tom zarobia) a kukať nejaké správičky pre verejnosť.
S takýmto arogantným vymývačom lebiek ako si ty by sa malo aj patrične naložiť. GURU.
BGuru
Gold Member **

Priatelu, hovorim ti to uz treti krat a dufam naposledy:
Za svoj neuspech a za svoje predchadzajuce zlyhania na trhu neobvinuj mna :!:

Vyries si najskor vlastne smeti a potom sa zaoberaj inymi !
Nelezie z teba nic pozitivne. :idea:
Vela stastia v zivote ti zelam.
singularita
Active Member

Ty si aj psychológ ako vidím, staraj sa sám o seba, nehovorím o svojom úspechu či neúspechu. KEĎ tu chceš niečo tvrdiť si vo vlákne „HG“ tak si to patrične uvedom! A keď už chceš niečo tvrdiť tak argumentuj, lenže ty argumentuješ tak, že to je tvoje tajomstvo, ktoré si si vydrel, tak čo tu chceš tu riešiť? akurát zavádzať nováčikov. A hrať sa tu na geroja.
Honzajs
Guru Member ****
Dátum registrácie: So 13 01, 2007 9:58 am

Príspevok od používateľa Honzajs »

BGuru, držím palce. Tvoje názory čtu, i když podle nich neobchoduji (futures nedělám vůbec). To už raději opce.

Singularita, jsou různé zdroje informací, někdo se ukazuje dlouhodobě velmi dobře informovaným apod. Když někoho takového najdeš, stojí za to vyslechnout jeho názory a zamyslet se nad nimi. Dále je pak dobré mít skupinu lidí, s nimiž lze konzultovat své názory.

Spoléhat se na informace pouze z mainstreamových médií (noviny, časopisy, CNBC apod.) bych si v dnešní době netroufal.
singularita
Active Member

Honzajs
Veď ja súhlasím. Trocha som si prečítal aj z tvojho webu a niečo tu malo na fóre. Ty si príklad správneho obchodníka a nie tlčhubu. Nepotrebuješ sa ukazovať AHA JA SOM GURU, čo vie a ma HG a vie zarábať a správa sa tu akoby boli všetci mešuge a drístať, že tu nebude filozofovať lebo jeho čas je drahocenný, no nenaserie ťa takýto pako? Snažil som sa viesť ústretovú debatu, lenže on sa len ukazuje kto je obchodník (kto tu napíše kto čo zarobil) a kto tu len filozofuje, proste arogancia najväčšieho zrna. Potom sa ešte zahra na psychológa, aby všetkým ukázal, že je tu jeden zúrivý nešťastník, čo ho obviňuje, že zarába. To je teda IQ.

Keď už niekto chce pomôcť niečo ukázať tak isto nie chvalením sa. Ja ale neverím gurovi, ak dobre zarába tak nie pretože našiel čarovný indikátor z ťažkej analýzy opcii.
Andrej
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 30 04, 2007 8:05 pm

Príspevok od používateľa Andrej »

singularita napísal:...no nenaserie ťa takýto pako? Snažil som sa viesť ústretovú debatu...
Sú ľudia, ktorí neznášajú Mojsejovcov, a preto detailne rozoberajú a kritizujú každé ich vystúpenie. Sú ľudia ktorí neznášajú bulvár, a budú o tom každý deň vypisovať do bleskoviek. No a najsrandovnejší sú ľudia, ktorí presne vedia kto je pako, a napriek tomu budú neustále chodiť čítať jeho príspevky. No offense, len konštatujem :wink:
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

možno singularitovi ide aj o toto:
akurát zavádzať nováčikov
Andrej
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 30 04, 2007 8:05 pm

Príspevok od používateľa Andrej »

Filip, ja nehovorim ze chalanisko ma zle umysly. Mozno chce naozaj uprimne chranit novacikov. Ale zober to konkretne - napriklad ja som novacik. Co mi chalanisko ponuka konstruktivneho? Dava mi nejaky priklad? Ukazuje mi ako sa to da? Nie, len same negativne reci o tom ako sa to neda. Dakujem pekne, to viem aj ja ze je milion sposobov ako sa to neda, ale aspon tu by som rad cital nejake priklady ako sa to da, a to BGuru nahodou ukazuje. Ak niekde BGuru klame v cislach alebo informaciach, sem s tym. Ale reci typu ze sa to neda, a ze na zarabanie musi vidiet do kuchyne, ... no tak potom asi vidi do kuchyne ak ma tie cisla spravne. O dovod viac preco ho pocuvat.

Okrem toho - singularita sam napisal ze v obchodovani ma skusenosti len v tom ze prerobil 1000 USD a potom sa na to vykaslal. Cize skusenosti ziadne. Presne takto isto sa chovaju stredoskolaci ked skoncia 3-mesacny zakladny kurz tancovania - vedia sa troska motkat po parkete, zazili jednu masovu "ostudu" na venceku, a hned zacnu velkymi recami kritizovat tanecnikov na najblizsich majstrovstvach. A niektori exoti dokonca pridu za niektorymi profikmi ktori uz maju na parkete peknych par rokov odbehanych, a zacnu debatu ze: podme sa bavit o tancovani :lol: Nuz - co uz s takymito. Povies im ze: ukaz co vies ty. A oni neukazu nic, stale len mudre reci ze naco robis tuto figuru, preco mas takuto zostavu v tangu, bla bla bla. Nuz, jedine comu sa cudujem je to ze BGuru venoval singularitovi tolko priestoru v odpovediach.
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 246 times
Been thanked: 594 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Singularita ak ta tak vytaca BGuru,preco citas toto vlakno.Zaloz si vlastne a prezentuj svoje nazory.Ja som cital tvoje prispevky,ale skutocne neviem o co ti ide.Skus napisat co ti vadi. A este jedna poznamka na zaver, kazdy obsah ma svoju formu, tvoja forma podla mojho subjektivneho nazoru by mohla byt lepsia.Ale to je iba moj nazor.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
jogo
VETERAN MEMBER *****

Andrej napísal: Nuz, jedine comu sa cudujem je to ze BGuru venoval singularitovi tolko priestoru v odpovediach.
Kocinavi, ako by si mi to z jazyka zobral.
P.S: Ak niekto mate kontakt na Bgurua, tak ho zobudte, lebo zacina sa asi panika na trhoch a budeme potrebovat jeho skusenosti. Dawo pada na 10 100.
BGuru
Gold Member **

Investor predsa nemoze byt v panike. Moze byt len spokojny aky vypredaj sa mu momentalne ponuka. Strach je na trhu momentalne dominantnou emociou. Ak by bola na trhu spokojnost ceny by nepadali a investor by nemohol nakupovat za lacne ceny. :)

Ja osobne planujem dokupovanie SP500 futures aj opcii. Ako som spomenul ceny v okoli hranice 1100 (+-40bodov) su atraktivne. Zvlast hranica 1080-1060 je velmi silny support.
BGuru
Gold Member **

Honzajs napísal:BGuru, držím palce. Tvoje názory čtu, i když podle nich neobchoduji (futures nedělám vůbec). To už raději opce.
Diky Honzajs, ja si taktiez s oblubou precitam Tvoj nazor alebo Tvoje clanky, len tak dalej ;)
Ferin007
Platinum Member ***
Dátum registrácie: St 11 07, 2007 4:14 pm

Príspevok od používateľa Ferin007 »

Plán byl přijat, "lokální dno" ale pořád nikde. :?
Navíc Honzajs nám tu prorokuje na říjen apokalypsu.
Tak komu věřit, hoši??!!?? :o
:mrgreen:
Ferin007
Platinum Member ***

BGuru napísal:Investor predsa nemoze byt v panike. Moze byt len spokojny aky vypredaj sa mu momentalne ponuka. Strach je na trhu momentalne dominantnou emociou. Ak by bola na trhu spokojnost ceny by nepadali a investor by nemohol nakupovat za lacne ceny. :)
No, snad se nebudu 10 let uklidňovat "nevadí, že je fšecko v háji, hlavní je, že každej měsíc nakupuju levně a levněj; pěkně sem na ně vyzrál!" :cry: :mrgreen:
PS: Už to dělám dva roky. :mrgreen: :(
BGuru
Gold Member **

Andrej napísal: Nuz, jedine comu sa cudujem je to ze BGuru venoval singularitovi tolko priestoru v odpovediach.
Aj ja sam sa tomu cudujem, ze som mu venoval tolko casu. Asi ako slusny clovek som ho nechcel hned poslat niekam ...

Odteraz na podobne narazky, nespokojnosti a citove vylevy nevyrovnanych ludi budem reagovat stroho jednou dvomi vetami. :!: :!: :!:
BGuru
Gold Member **

Ferin007 napísal:No, snad se nebudu 10 let uklidňovat "nevadí, že je fšecko v háji, hlavní je, že každej měsíc nakupuju levně a levněj; pěkně sem na ně vyzrál!" :cry: :mrgreen:
PS: Už to dělám dva roky. :mrgreen: :(
Ferin netreba zabudat sem tam nieco aj predavat. Kedze ja som doteraz ziadne dlhe pozicie nedrzal, ba dokonca som vela shortoval a zarabal na poklese tak sa mi nakupuje omnoho lahsie a menej nervoznejsie ako niekomu co cely tento bear market drzi dlhe pozicie. :idea:
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

jogobela napísal: Ak niekto mate kontakt na Bgurua, tak ho zobudte, lebo zacina sa asi panika na trhoch a budeme potrebovat jeho skusenosti. Dawo pada na 10 100.
Každý čakal, že po schválení záchranného plánu USA to pôjde hore.
Toľko sa o tom hovorilo, až to nemohlo dopadnúť ináč ako to na burze býva - presne naopak.

Honzajs šiel proti prúdu: radšej uzavrel pozície a čakal, či to nebude ,,... sell the news,,.

Nechcem sa robiť múdry po funuse - aj ja som čakal, že sa trhy upokoja ( a snáď odrazia hore) a dolár prestane posiľovať.
No nevsadil som na to.
Stál som bokom a stojím bokom aj teraz. (čakám ako začnú banky zverejňovať a myslím, že toho sa obávajú big boys).
Pád Dowu ku 10 000 sa stáva realitou.
Som zvedavý na reakcie pri páde SP 500 ku 1000.
Už zakázali shorty, kupujú ,,toxický odpad,, za stovky miliárd a plánujú zmeniť účtovné pravidlá.
Čím sa to dá ešte zachrániť ?
Na budúci týždeň začína bankový sektor zverejňovať posledný kvartál. Tie zverejnenia sa ešte musia dostať do cien.
Uvidíme (povedal slepý).
Naposledy upravil/-a JUGGLER v Po 06 10, 2008 11:03 am, upravené celkom 2 krát.
Ferin007
Platinum Member ***

No, já, ani velká většina ostatních na tomto fóru, nejsme šortaři nebo (dej)trejdři, takže tahle logika nás moc nevythne. Ono to baví tak měsíc, dva, tři, pak už je to trochu ohraný. :cry:
:mrgreen:
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

PS: Už to dělám dva roky.
keď sa na to pozerám spätne, tak problém bude asi v plnej zainvestovanosti. Vždy som bol hŕŕ do nejakého obchodu ak som niečo slušné našiel a pritom som mohol celkom v kľude čakať a každý rok kúpiť trebars aj len jednu akciu.
Mať iba watch-list, ale nikam sa neponáhľať.
Ferin007
Platinum Member ***

JUGGLER napísal: Honzajs to vyjadril pekne: radšej uzavrieť pozície a čakať, či to nebude ,,... sell the news,,.
Kdo by to udělal a trhy by po přijetí plánu prudce vystřelily, jak se všeobecně očekávalo a bylo pravděpodobný, tak by si pak rval zbytky vlasové pokrývky. :wink:
Napísať odpoveď

Návrat na "Podozrivé subjekty, nevýhodné produkty a rizikové investície"