Holy Grail
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 194 times
- Been thanked: 447 times
Re: Holy Grail
Bguru, dnes to bude intraday? Pis, len ked mas cas.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
-
singularita
- Active Member
- Dátum registrácie: Pi 19 09, 2008 10:09 am
jogobela
Nič ma nechytá, ale je jasné, že ten kto nemá dostatočne veľký účet (+ psychika) tak na takomto obchodovaní futures vyhorí. JA tiež viem skoro s istotou, že príde teraz v blízkej budúcnosti ku korekcii, avšak je vždy lepšie si trocha počkať, navyše je teraz trh vysoko volatilný.
Vznikne riadna trampolína
Nič ma nechytá, ale je jasné, že ten kto nemá dostatočne veľký účet (+ psychika) tak na takomto obchodovaní futures vyhorí. JA tiež viem skoro s istotou, že príde teraz v blízkej budúcnosti ku korekcii, avšak je vždy lepšie si trocha počkať, navyše je teraz trh vysoko volatilný.
Vznikne riadna trampolína
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Bguru,ideme na dvojite dno? Hram sa intraday.
Som znova long ale intraday tu nebudem pisat.
Som znova long ale intraday tu nebudem pisat.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Ja to beriem pozicne 
Nabojov mam este dost
P.S. Klidek. Taketo trhy treba brat s kludom a bez paniky. Paniku nech robia ti co nepredavali hore ked mali predavat a zacali predavat az teraz dole

Sme vo velmi velkych extremoch momentalne. Vo vacsich ako v 1998, v 2001 ci 2002.
Nabojov mam este dost
P.S. Klidek. Taketo trhy treba brat s kludom a bez paniky. Paniku nech robia ti co nepredavali hore ked mali predavat a zacali predavat az teraz dole
Sme vo velmi velkych extremoch momentalne. Vo vacsich ako v 1998, v 2001 ci 2002.
dobre hovoris ... ale ide o tie naboje ... ja som SL na eurusd ...BGuru napísal: P.S. Klidek. Taketo trhy treba brat s kludom a bez paniky. Paniku nech robia ti co nepredavali hore ked mali predavat a zacali predavat az teraz dole![]()
nove Entry + 0.2 eur na 1.3430 , tentokrat bez SL na noc ...
myslim ze cez noc nam centralni bankari pripravia nejake prekvapenia .. mozno plosny cut alebo nieco podobne ... uvidime ...
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Nabojov mam tiez dost len skusenosti malo 
Ja vravim, ze ten kto nema dostatocne velky ucet a toleranciu rizika nech sa takemuto trhu cez futures vyhyba. Mame dnes historicky rekord vo volatilite !singularita napísal: ale je jasné, že ten kto nemá dostatočne veľký účet (+ psychika) tak na takomto obchodovaní futures vyhorí.
-
singularita
- Active Member
guru
No teraz tu máme nejakú nádej na vytvorenie dočasného supportu, s potenciálom okolo 200 bodov, aj tak ešte by som to tvrdil veľmi opatrne, pretože maličký náznak je ešte stále len maličký náznak.
No teraz tu máme nejakú nádej na vytvorenie dočasného supportu, s potenciálom okolo 200 bodov, aj tak ešte by som to tvrdil veľmi opatrne, pretože maličký náznak je ešte stále len maličký náznak.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Singularita, staci jedna necakana sprava a nebudes sa stacit divit.
Len dufam ze mi dovtedy nevyrazia SL, uz ho mam na nakupnej cene.Predsa len intraday neobchodujem a naco sa pisisvorit.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2397 times
- Been thanked: 2788 times
ES in 1031.
-
Coudy
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Pi 22 06, 2007 9:14 pm
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 6 times
čas nakupovať, aspoň krátkodobo
-----
"Je to jednoducho voľný pád. Výhľad je veľmi pesimistický a dno nie je na dohľad. V tomto okamihu nemá zmysel čokoľvek kupovať," uviedla analytička Nicole Elliottová zo spoločnosti Mizuho Securities.
-----
"Je to jednoducho voľný pád. Výhľad je veľmi pesimistický a dno nie je na dohľad. V tomto okamihu nemá zmysel čokoľvek kupovať," uviedla analytička Nicole Elliottová zo spoločnosti Mizuho Securities.
-
singularita
- Active Member
No vyzera to, že opatrnosti nie je nikdy dosť, trhy vedia dobre zbaviť ludi o ilúzie. No však uvidíme kam až zájde trh
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
No tak to vyzera na uterak. Este ze sme traderi. Investorom sa dnes tazko dycha. Juggler, to si vstupil do longu na SP? Pochopil som spravne?
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Hej. ES in 1031.jogobela napísal:No tak to vyzera na uterak. Este ze sme traderi. Investorom sa dnes tazko dycha. Juggler, to si vstupil do longu na SP? Pochopil som spravne?
Malá pozícia. Ešte plánujem raz dokúpiť pri 1000, keby to tam došlo, ale už zo stop lossom na 989. Tam skončím trejd prinajhoršom.
Prinajlepšom uvidíme. Zisk plánujem vždy vyšší ako stratu.
Ale zariadim sa tak, aby som mal trejd zavretý, keď odídem na rekreáciu. Neplánujem držať viac ako 48 hodín.
P.S. Ináč paráda. Také predstavenie som ešte nevidel!
-
singularita
- Active Member
jogobela
Nie investorom sa dýcha dobre, zle sa bude dýchať keď trh spadne podstatne nižšie a otočenie trhu príde neskôr ako by si želali, vtedy bude nervozita
len traderom, čo idu proti trebdu sa zle dýcha
Nie investorom sa dýcha dobre, zle sa bude dýchať keď trh spadne podstatne nižšie a otočenie trhu príde neskôr ako by si želali, vtedy bude nervozita
len traderom, čo idu proti trebdu sa zle dýcha
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
ES out 1054,50 (+23,5b). Daytrade stačí. Pri držaní na dlhšie by som teraz dal stopku na vstup.
Držím palce, chlapci. Ja nemám rád futures, ale pri tomto divadle sa nedá si nezahrať.
Držím palce, chlapci. Ja nemám rád futures, ale pri tomto divadle sa nedá si nezahrať.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
podľa správ to vyzerá, že znížia úroky ,,Pimco's Gross says Fed must cut interest rate target to 1%,, - Bloomberg.
Čo ale budú robiť ďalej?
Navrhujem zmeniť účtovné pravidlá tak, že straty bánk sa nebudú vykazovať
Čo ale budú robiť ďalej?
Navrhujem zmeniť účtovné pravidlá tak, že straty bánk sa nebudú vykazovať
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Juggler, aj tak nerozumiem, preco netrejdujes indexy. Ja som kedysi obchodoval akcie a vzdy som trafil taku, co nechcela rast a ta vedlajsia rastla. Teraz zapacim na cely ucet na Dawa a nemam problem, ci som dobre vybral.
Singularita: Vidis, nakoniec ta necakana sprava prisla. Nie vsetko sa da vypocitat.
Treti trejd uz som mal ziskovy, len som nemal cas ho pisat,mal som telefonat ohladom dakych faktur, takze cely den som skoncil v miernom zisku. Mozno pridem na chut tym intraday trejdom.
Bguru: Tvoja metoda rozkolisaneho trhu zase zafungovala, hadam to videli aj neveriaci Tomasi , myslim ze sme boli na docasnom dne, co povies.
Singularita: Vidis, nakoniec ta necakana sprava prisla. Nie vsetko sa da vypocitat.
Bguru: Tvoja metoda rozkolisaneho trhu zase zafungovala, hadam to videli aj neveriaci Tomasi , myslim ze sme boli na docasnom dne, co povies.
-
singularita
- Active Member
jogobela:
no čo si dnes predvádzal, tak to je ísť proti trendu. Môžeš byť rad, že si dopadol ako si dopadol. To v intraday tradingu sú začiatočnícke chyby, neber to ako poučovanie, no to ti povie každý, že v tak volatilnom trhu ísť proti vlne sa neopláca.
Bguru robil strategické nákupy v okolí dna, no je v mínuse pokiaľ by to robil iba ako intraday obchodník.
JoGOBELA:
Dosť sa čudujem, že pri každom otočení sa domnievaš, že tu je nejaký významný suport, také suporty ako naháňa guru sa formujú zväčša dlhšiu dobu, týžden, aj mesiac, mesiace. Toto čo urobil trh na konci nie je nič iné ako maličká korekcia v trhu, ktorá samozrejme môže byť začiatkom tej významnej
Nech sa Vám darí, po dlhšom čase som aj ja odsledoval trh do konca dňa.
no čo si dnes predvádzal, tak to je ísť proti trendu. Môžeš byť rad, že si dopadol ako si dopadol. To v intraday tradingu sú začiatočnícke chyby, neber to ako poučovanie, no to ti povie každý, že v tak volatilnom trhu ísť proti vlne sa neopláca.
Bguru robil strategické nákupy v okolí dna, no je v mínuse pokiaľ by to robil iba ako intraday obchodník.
JoGOBELA:
Dosť sa čudujem, že pri každom otočení sa domnievaš, že tu je nejaký významný suport, také suporty ako naháňa guru sa formujú zväčša dlhšiu dobu, týžden, aj mesiac, mesiace. Toto čo urobil trh na konci nie je nič iné ako maličká korekcia v trhu, ktorá samozrejme môže byť začiatkom tej významnej
Nech sa Vám darí, po dlhšom čase som aj ja odsledoval trh do konca dňa.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Bank of America reports Q3 results below consensus; announces 50% dividend cut and $10 bln common stock offering.
( BAC slabé zverejnenie, polovičná dividenda a offering za 10 mld.)
Z toho budú investori riadne smutní.
Už to začína.
Ide to rýchlo...
Ráno som uvažoval, kedy padne SP 500 ku 1000 a kedy začnú banky reporty slabých kvartálnych výsledkov a už je to tu.
Pri tejto volatilite je najlepšie spať 100% in cash.
Jogobela:
Ja si indexy sem-tam zatrejdím, ale neviem sa tým uživiť.
Už som to tu niekde vysvetloval.
Skrátka ja nie som dobrý v derivátoch.
Emocionálne zlyhávam.
Zlyhávam v riadení rizika.
Dávam do toho moc rozumu. Viac ako logiku tu treba držať sa plánu.
A to mi prináša stres.
A tiež nemám rád technickú analýzu (TA). Nerád sa s ňou otravujem.
TA musí byť primárna u futures.
Nemám taký ,,edge,, ako pri akciách. Na akciách žijem z fundamentov a psychologickej analýzy. A techniku používam až sekundárne - na načasovanie vstupov a výstupov.
To je všetko.
Ale zlepšujem sa. Pracujem na sebe. Učím sa.
Aj od BGurua. Má výborné vstupy.
Jeho riadenie rizika mi nevyhovuje, ale to je jeho vec.
V každom type trrejdingu musím nájsť sám seba.
Na derivátoch je obrovská potencia zisku - to ma láka.
Ale aj straty - to som už skúsil na vlastnej koži.
Takže mám rešpekt.
P.S. Chápem tvoje nadšenie. Keď som objavil deriváty pred rokmi, tiež som bol nadšený...
Dnes ďakujem bohu, že som sa pokore vrátil k starým dobrým akciám...
A ešte niečo: vôbec neverím, že sa nejaké dno teraz formuje.
Pre mňa sú primárne fundamenty - takže počkám kým zverejní väčšina bánk.
Nezabudnime, že okrem finančnej a realitnej krízy sa tu formuje RECESIA. A nie hocijaká.
Skrátka zatial nevidím nič, čo by maľovalo trhy na ružovo.
A z hladiska TA - na dlhoročných grafoch toto vyzerá na dno ako píše BGuru. Ale pre mňa TA začína fungovať až keď je situácia na trhoch normálna. Teraz to bola panika, padlo mnoho supportov. Mnoho trejderských účtov dnes podla mňa utrpelo, mnoho marginov nevydržalo. Uvidíme ako sa to vykryštalizuje. Breakdowny ma neprekvapia. Pri velkej hospodárske kríze to padlo o 50%.
Zostať bokom a byť trpezlivým je tiež víťazstvo.
Držím palce.
( BAC slabé zverejnenie, polovičná dividenda a offering za 10 mld.)
Z toho budú investori riadne smutní.
Už to začína.
Ide to rýchlo...
Ráno som uvažoval, kedy padne SP 500 ku 1000 a kedy začnú banky reporty slabých kvartálnych výsledkov a už je to tu.
Pri tejto volatilite je najlepšie spať 100% in cash.
Jogobela:
Ja si indexy sem-tam zatrejdím, ale neviem sa tým uživiť.
Už som to tu niekde vysvetloval.
Skrátka ja nie som dobrý v derivátoch.
Emocionálne zlyhávam.
Zlyhávam v riadení rizika.
Dávam do toho moc rozumu. Viac ako logiku tu treba držať sa plánu.
A to mi prináša stres.
A tiež nemám rád technickú analýzu (TA). Nerád sa s ňou otravujem.
TA musí byť primárna u futures.
Nemám taký ,,edge,, ako pri akciách. Na akciách žijem z fundamentov a psychologickej analýzy. A techniku používam až sekundárne - na načasovanie vstupov a výstupov.
To je všetko.
Ale zlepšujem sa. Pracujem na sebe. Učím sa.
Aj od BGurua. Má výborné vstupy.
Jeho riadenie rizika mi nevyhovuje, ale to je jeho vec.
V každom type trrejdingu musím nájsť sám seba.
Na derivátoch je obrovská potencia zisku - to ma láka.
Ale aj straty - to som už skúsil na vlastnej koži.
Takže mám rešpekt.
P.S. Chápem tvoje nadšenie. Keď som objavil deriváty pred rokmi, tiež som bol nadšený...
A ešte niečo: vôbec neverím, že sa nejaké dno teraz formuje.
Pre mňa sú primárne fundamenty - takže počkám kým zverejní väčšina bánk.
Nezabudnime, že okrem finančnej a realitnej krízy sa tu formuje RECESIA. A nie hocijaká.
Skrátka zatial nevidím nič, čo by maľovalo trhy na ružovo.
A z hladiska TA - na dlhoročných grafoch toto vyzerá na dno ako píše BGuru. Ale pre mňa TA začína fungovať až keď je situácia na trhoch normálna. Teraz to bola panika, padlo mnoho supportov. Mnoho trejderských účtov dnes podla mňa utrpelo, mnoho marginov nevydržalo. Uvidíme ako sa to vykryštalizuje. Breakdowny ma neprekvapia. Pri velkej hospodárske kríze to padlo o 50%.
Zostať bokom a byť trpezlivým je tiež víťazstvo.
Držím palce.
Naposledy upravil/-a JUGGLER v Po 06 10, 2008 11:41 pm, upravené celkom 2 krát.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Singularita ak nastup na suporte mesacneho grafu povazujes za nespravny, rob ako myslis.
Ten druhy vstup bol unahleny, to mas pravdu, ale tam som vystupil na nakupnej cene.
Treti vstup pred deviatou, ktory som nepisal, no to je taky vstup zalozeny na vztahoch medzi Plasanmi,Skalnymi, Ultras a Hrobarmi ako sme si tieto skupiny obchodnikov s kamaratom pracovne pomenovali.No a dnes to vyslo perfektne.Lebo oni uz tu spravu o znizeni urokov vedeli, len to trebalo vybadat v grafe podla ich spravania.
Normalne ich pouzivam na vystup z obchodu, ale dnes boli velke emocie, tak som na nich postavil cely obchod.Musel som sa pohrat. To sa nedalo nezaobchodovat takuto volatilitu.
Ten druhy vstup bol unahleny, to mas pravdu, ale tam som vystupil na nakupnej cene.
Treti vstup pred deviatou, ktory som nepisal, no to je taky vstup zalozeny na vztahoch medzi Plasanmi,Skalnymi, Ultras a Hrobarmi ako sme si tieto skupiny obchodnikov s kamaratom pracovne pomenovali.No a dnes to vyslo perfektne.Lebo oni uz tu spravu o znizeni urokov vedeli, len to trebalo vybadat v grafe podla ich spravania.
Normalne ich pouzivam na vystup z obchodu, ale dnes boli velke emocie, tak som na nich postavil cely obchod.Musel som sa pohrat. To sa nedalo nezaobchodovat takuto volatilitu.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Jugller: Uplne s tebou suhlasim, ze dolezite budu tie reporty podnikov.Asi to bude teraz dost nervozne, ale zatial znizenie urokov vzdy vyvolalo rast akcii, tak myslim, ze aj teraz to zavazi. A o tyzden dva sa to vrati do starych kolaji. 
Jogobela: proti tomuto citatu si v tejto chvily dovolim trosku protirecit:
............Bguru: Tvoja metoda rozkolisaneho trhu zase zafungovala, hadam to videli aj neveriaci Tomasi ,
Mozno som nieco prehliadol ale pokial si dobre spominam tak Guru niekde hovoril o predpokladanom dne 1100 (+- 40 bodov). Dnes sme dosli na niejakych 1010 co od stredu jeho predpokladu je podla mna uz dost daleko (aj pre pozicny obchod s väcsou mierou rizika ),cize inymi slovami to teraz trosku nevyslo .Samozrejme tym nechcem znevazovat niekoho pracu ani na nikoho "utocit" ( na Guru uz vobec nie
, skor naopak ) len proste trosku rozmyslam nahlas, a nic to nemeni na tom ze stale si myslim ze BGuru "proste umí " A vlastne aj preto sme na diskusii aby sme roznymi nazormi na vec a vecnou protiargumentaciou ( ziadny "pako" a podobne úlety) posuvali sami seba navzajom v tradingu dopredu.
JUGGLER : kolko ludi tolko nazorov ...k vysledkom Bank of America najdes na webe aj taketo hodnotenie (cikomodity) :
Bank of America (BAC) predčasne zverejňuje hospodársky výsledok za 3Q2008. Zisk na akciu dosiahol 15 centov. Očakávania boli na 66 centov, ale v súčasnej situácii to vôbec nie je dôležité. Zároveň BAC ohlásila zníženie dividendy o 50% a emisiu nových akcií v objeme 10 miliárd dolárov. Komentár: toto sa môže zdať ako zlá správa, veď zisk je výrazne nižší, emisia akcií opäť znehodnotí hodnotu aktuálnych akcií, dividendy sa znižujú. No ale dôležité bude toto: tým že banka zverejňuje predčasne, môže navodiť dojem, že očakáva koniec momentálne extrémne napätej situácie na trhoch a chce využiť vlnu stabilizácie, ktorá môže prísť po prudkých prepadoch a očakávanej koordinácii svetových veľmocí v tejto kríze (je to veľmi pravdepodobné). Ďalšia vec je, že keď BAC má odvahu ísť s emisiou nových akcií, určite je si istá, že investori majú záujem kupovať ich akcie. Zároveň to zlepší ich kapitálovú základňu a už sa pravdepdoobne neobáva, že jej akcie môžu ešte viac prepadnúť. Sentiment bol maximálne medvedí a toto môže vyvolať opačnú reakciu na tieto typy správ ako pred pár dňami. Tento krok Bank of America môže byť v kombinácii s prvými správami o možnom vytvorení centra clearingu pre credit default swapy New Yorským FEDom signálom pre krátkodobé dno na akciovom trhu. Signálom pre korekciu strát akciových indexov
............Bguru: Tvoja metoda rozkolisaneho trhu zase zafungovala, hadam to videli aj neveriaci Tomasi ,
Mozno som nieco prehliadol ale pokial si dobre spominam tak Guru niekde hovoril o predpokladanom dne 1100 (+- 40 bodov). Dnes sme dosli na niejakych 1010 co od stredu jeho predpokladu je podla mna uz dost daleko (aj pre pozicny obchod s väcsou mierou rizika ),cize inymi slovami to teraz trosku nevyslo .Samozrejme tym nechcem znevazovat niekoho pracu ani na nikoho "utocit" ( na Guru uz vobec nie
JUGGLER : kolko ludi tolko nazorov ...k vysledkom Bank of America najdes na webe aj taketo hodnotenie (cikomodity) :
Bank of America (BAC) predčasne zverejňuje hospodársky výsledok za 3Q2008. Zisk na akciu dosiahol 15 centov. Očakávania boli na 66 centov, ale v súčasnej situácii to vôbec nie je dôležité. Zároveň BAC ohlásila zníženie dividendy o 50% a emisiu nových akcií v objeme 10 miliárd dolárov. Komentár: toto sa môže zdať ako zlá správa, veď zisk je výrazne nižší, emisia akcií opäť znehodnotí hodnotu aktuálnych akcií, dividendy sa znižujú. No ale dôležité bude toto: tým že banka zverejňuje predčasne, môže navodiť dojem, že očakáva koniec momentálne extrémne napätej situácie na trhoch a chce využiť vlnu stabilizácie, ktorá môže prísť po prudkých prepadoch a očakávanej koordinácii svetových veľmocí v tejto kríze (je to veľmi pravdepodobné). Ďalšia vec je, že keď BAC má odvahu ísť s emisiou nových akcií, určite je si istá, že investori majú záujem kupovať ich akcie. Zároveň to zlepší ich kapitálovú základňu a už sa pravdepdoobne neobáva, že jej akcie môžu ešte viac prepadnúť. Sentiment bol maximálne medvedí a toto môže vyvolať opačnú reakciu na tieto typy správ ako pred pár dňami. Tento krok Bank of America môže byť v kombinácii s prvými správami o možnom vytvorení centra clearingu pre credit default swapy New Yorským FEDom signálom pre krátkodobé dno na akciovom trhu. Signálom pre korekciu strát akciových indexov
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Ja sa na zverejňovania špecializujem a pre mňa je to jednoducho slabé zverejnenie (a signál na short).kuky969 napísal:
Samozrejme, pre banku je to asi taktický ťah, keď to zverejnila do dnešného poklesu.
Neskúmam to podrobne, je to prvé zverejnenie zo strany bánk.
Zajtra môžu dať do titulkov, že sezónu nevykopla Alcoa ale BofA.
Zníženie dividendy a offering - to nepoteší investorov.
S tou emisiou to neberiem ako odvahu, ale nutnosť.
Banka je vycicaná a potrebuje kapitál.
Pre mňa sú to špatné signály.
Ale samozrejme, všetko špatné sa hneď vstrebá do cien a investori si povedia: čo ju nezabije, to ju posilní. teraz má možnosť takmer zadarmo nakupovať konkurenciu. teraz sa formujú víťazi budúcnosti.
Lenže kedy bude tá budúcnosť? To je otázka pre investorov ( a pre ich signály na long).
Mňa ako trejdera zaujíma len, čo bude zajtra.
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 594 times
- Kontaktovať používateľa:
Priatelia, prispejem aj ja svojou prvou mesacnou skusenostou s obchodovanim.Zacalo to slubne za par dni som spravil 50% zisku na ucte pri pomere 12 strat 18 vitazstiev,az prisiel minuly stvrtok ked som len tak /predtym som kazdy trejd si dokladne pripravil, musel mat min.3 signaly z TA .../asi z pocitu svojej dokonalosti kupil DAX, co by nebolo az tak zle, pretoze som nekupil vela, strata max.3% z uctu.Ale to co sa dialo potom,to som si precital u Wiliamsa,Eldera ...a myslel som si ze to sa mi nemoze stat.Ked sa trh prepadal ja som dokupoval a dokupoval,skratim to dnes rano mam len 50% uctu s ktorym som zacinal.Juggler viem uz co je stres.Drzim vsetkym palce a vy drzte mne.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
No ja si myslim, ze preto tieto obchody robi aj cez opcie, lebo presne sa to neda urcit ani hodnotovo ani casovo.A ak mu pokles SP o 10 bodov robi stratu na ucte 1%, pri 240 kontraktoch (to je len moj predpoklad,ked tak veselo dokupuje v prepade lebo neviem aku ma velkost jeho ucet),tak kym strati 20% uctu, to uz by sme boli v roku 2003. Myslim, ze take prepady zatial este nehrozia a vzdy tam bude nejaka korekcia, kde by mohol vystupit.kuky969 napísal:Jogobela: proti tomuto citatu si v tejto chvily dovolim trosku protirecit:
Mozno som nieco prehliadol ale pokial si dobre spominam tak Guru niekde hovoril o predpokladanom dne 1100 (+- 40 bodov). Dnes sme dosli na niejakych 1010 co od stredu jeho predpokladu je podla mna uz dost daleko (aj pre pozicny obchod s väcsou mierou rizika ),cize inymi slovami to teraz trosku nevyslo.
Inac podla mojho ponimania TA ten vcerajsi support bol poslednou prekazkou prepadu SP na urovne roku 2003.Takze po tejto korekcii to bude uz velmi neprijemne.
Kocinavi: Elder tusim pise, ze ak stratis 6% uctu za mesiac, daj si pauzu do konca mesiaca a prehodnot svoju strategiu. Ja by som to urobil urcite tak. Ak si trader, nic ti neutecie, trhy sa budu stale hybat ci bude Dawo na 14000 alebo 5000.
Iba investor sa teraz trapi, ci uz je to definitivne dno a ma nastupit aby ho nezmeskal alebo to este prepadne. Takze drzim palce.
JUGGLER :: ano ano ako vravim kolko ludi tolko nazorov ...mna zas z pozicie intradenneho obchodnika fundamenty nezaujimaju vobec resp. rad si ich precitam ale neberiem ich do uvahy kedze obchodujem kratkodenne intradenne trendy
KOCINAVI: drzim palce ...
KOCINAVI: drzim palce ...
Jogobela:
ano , ano ,ja som len chcel poukazat na samotnu skutocnost , ze co najpresnejsi timing obchodu ( a predpoklad dna) nevysiel asi celkom tak akú asi aj mal predstavu BGuru . Samozrejme to nic nemeni na skutocnosti ze väćsina jeho predoslých obchodov boli dobre takze metoda z pohladu pravdepodobnosti uspechu je fajn.
Riadenie rizika v obchode je druhá vec a samozrejme
pri velkom ucte ako predpokladame ze Guru ma , je riadenie podstatne "velkorisejsie" a kedze uz ma niejake tie skusenosti tak z toho viacmenej v pohode vykorculuje a pravdepodobne po predpokladanej "trampoline" aj so slusnym ziskom . Drzim palce
ano , ano ,ja som len chcel poukazat na samotnu skutocnost , ze co najpresnejsi timing obchodu ( a predpoklad dna) nevysiel asi celkom tak akú asi aj mal predstavu BGuru . Samozrejme to nic nemeni na skutocnosti ze väćsina jeho predoslých obchodov boli dobre takze metoda z pohladu pravdepodobnosti uspechu je fajn.
Riadenie rizika v obchode je druhá vec a samozrejme
pri velkom ucte ako predpokladame ze Guru ma , je riadenie podstatne "velkorisejsie" a kedze uz ma niejake tie skusenosti tak z toho viacmenej v pohode vykorculuje a pravdepodobne po predpokladanej "trampoline" aj so slusnym ziskom . Drzim palce
No, ono to "dno" moc nevyšlo ani minule. Z předpovídanýho několikaměsíčního dna se stalo jen "jednodenní" (i když pořádný
). Navzdory tomu BGuruovi obchody kupodivu vycházejí. Opět platí ono "když dva dělají totéž..."
-
singularita
- Active Member
Kukal som dnes COT na SP
http://www.softwarenorth.net/cot/current/charts/SP.png
Zdá sa, že commercials sú na strane predaja, takže naozaj sa veľmi neradujte, že trh pôjde hore iba ako korekcia dlhodobej recesie. Vyhliadky z dlhodobého hľadiská sú na strane short.
LArge spekulanti teraz nakupujú, lenže budú predávať pri ďalšom páde, čo spôsobí ďalší voľný pád.
Zdá sa, že commercials sú na strane predaja, takže naozaj sa veľmi neradujte, že trh pôjde hore iba ako korekcia dlhodobej recesie. Vyhliadky z dlhodobého hľadiská sú na strane short.
LArge spekulanti teraz nakupujú, lenže budú predávať pri ďalšom páde, čo spôsobí ďalší voľný pád.
- Honzajs
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: So 13 01, 2007 9:58 am
- Been thanked: 1 time
Já ze své pozice zaměřené na delší dobu očekávám další poklesy.
Chystá se prý koordinovaná záchranné akce. Tak jsem zvědav.
Chystá se prý koordinovaná záchranné akce. Tak jsem zvědav.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Singularita, porovnaj to s tymto grafom. Je to uplne rozdielne. Kto ma pravdu?http://www.timingcharts.com/index.phpsingularita napísal:Kukal som dnes COT na SP
Naposledy upravil/-a jogo v Ut 07 10, 2008 11:08 am, upravené celkom 1 krát.
-
singularita
- Active Member
Toto je podľa mňa veľká príležitosť na jing – jang . Commercials budú kompenzovať nákupy large špekulantov až kým sa to neotočí do shortu a nezačne voľný pád, potom začnú commercials nakupovať a špekulanti predávať. Tie správy v blízkej budúcnosti naštartujú na stranu long špekulantov.
Jogobela zatial sa nic vyrazne v prospech long pozicii nestalo aby sme si mohli tlieskat. Metoda rozkolisaneho trhu funguje spolahlivo a je teraz to spravne obdobie kedy treba kumulovat a nakupovat o tom niet z mojej strany pochyb. Posledne pochybnosti sa stratia ked trh o par tyzdnov a mesiacov bude hore. To tak byva vzdy.kuky969 napísal:Jogobela: proti tomuto citatu si v tejto chvily dovolim trosku protirecit:
Mozno som nieco prehliadol ale pokial si dobre spominam tak Guru niekde hovoril o predpokladanom dne 1100 (+- 40 bodov). Dnes sme dosli na niejakych 1010 co od stredu jeho predpokladu je podla mna uz dost daleko (aj pre pozicny obchod s väcsou mierou rizika ),cize inymi slovami to teraz trosku nevyslo .Samozrejme tym nechcem znevazovat niekoho pracu ani na nikoho "utocit" ( na Guru uz vobec nie, skor naopak ) len proste trosku rozmyslam nahlas, a nic to nemeni na tom ze stale si myslim ze BGuru "proste umí " A vlastne aj preto sme na diskusii aby sme roznymi nazormi na vec a vecnou protiargumentaciou ( ziadny "pako" a podobne úlety) posuvali sami seba navzajom v tradingu dopredu.
Kuky ma samozrejme pravdu, ze som sa pri svojich vlastnych swing nakupoch viacmenej spoliehal na support v okoli 1100 preto som aj zacal nakupovat na 1130, pretoze ak by bola reakcia trhu po schvaleni planu pozitivna tak by sme sa len mohli prizerat kde sme mohli nakupovat ale nenakupovali sme. Teraz ked nam cena klesla este nizsie tak si vravime ze sme mali pockat.
Zial toto je bezne pri nakupovani v okoli dna a preto treba obchod riadit tak, ze nenakupim vsetko naraz ale predpokladam, ze trh moze sklznut este nizsie a necham si teda niektore nakupy na neskor. Tak ako ja ked som potom nakupil na 1072 a 1032 a mam pripravene dalsie nakupy. Samozrejme treba nakupovat aj potom ked trh zacne stupat.
Treba si uvedomit, ze taketo spravanie ako teraz na trhu mame nie je kazdodenny trh. Mame historicky najvyssiu volatilitu a najviac strachu na trhu. Viac ako po 11.septembri, viac ako v 1998mom alebo po dot.com buble v 2000 Je preto v takomto prostredi uplne normalne, ze ak cakame ze trh nam teoreticky zastavi na vyznamnom supporte 1060 a nestane sa tak, tak je obchodnik odkazany na plan B a tym je riadenie rizika v mojom pripade cez dalsie pozicie a dalsie obchody. Je dolezite neobchodovat nad svoje limity, to nerobim nikdy a preto mi tento mierny prepad dolu nerobi zatial ziadny vacsi problem. Moja priemerna nakupna cena je 1078 a trh nam teraz kotuje v okoli 1055. Opcie mam dokupene za super ceny = za polovicne ako som kupoval vo stvrtok. Cize pri tychto dokupoch uz riskujem len polovicnu premiu ako pri tych co som kupoval vo stvrtok. Ak trh zacne rast, tie opcie pojdu hore zavratnym tempom na dvoj az trojnasobok svojej hodnoty.
Co je vsak dolezite. Aj som to tuna niekolkokrat spomenul. DNO JE TU PREDOVSETKYM PRE INVESTOROV nie pre daytraderov alebo swing obchodnikov. Dno je pre tych, ktory vedia dnes nakupit a cakat par mesiacov na vysledok.
Pri urcovani dna nejde az tak o urcenie urovne na indexe od ktorej treba nakupovat lebo to uz nizsie nepojde, ale HLAVNE o urcenie obdobia kedy treba zacat robit nakupy. To dolezite som povedal hned na zaciatku:
"Pocas nasledujucich 4-6 tyzdnov sa oplati nakupovat, alebo postupne prikupovat."
"Nakupy pre dlhodobejsich investorov su na tychto cenach atraktivne."
"Odporucam rozdelit nakupy do viacerych faz a nakupovat postupne."
Toto je ta spravna chvila pre investorov, na ktoru dlho cakali. Nie nakupovat na vrchole lebo media omielaju same pozitivne spravy o rekordnom raste a all time high Dow Jonesa. Toto su tie chvile kedy je KAUFLAND na trhoch.
Investor, ktory veril mediam a naladam trhu pocas minuleho leta a minulej jesene kedy v septembri po necakanom 0.5% znizeni sadzieb FEDom media omielali o rekordnom jednodennom raste indexov za poslednych x rokov, taky investor keby vtedy nakupil tak prerobi.
Rovnako prerobi ako investor, ktori teraz podlahne celkovym naladam trhu a medii a zacne predavat svoje akcie namiesto toho aby ich este lacnejsie kupoval! Vcera sme videli iba PANICKY VYPREDAJ LUDI, KTORI NESTIHLI PREDAT HORE TAK PREDAVALI DOLE. Trh tak zial funguje. Dobre to popisal Kostolany vo svojich knihach.
Mali sme obrovske objemy na trhoch, cize vsetko to mnozstvo co sa predalo musel niekto aj kupit. Dajte si vzdy otazku kto stoji na druhej strane trhu!
Zarobi iba investor, ktori nakupi v case paniky a preda v case spokojnosti. Toto platilo odjakziva a platit bude navzdy.
No, doufám, že tady budeš mít aspoň víc, než 50% úspěšnost. Pak si klidně i nech ten svatej grál.
Jinak z dnešního pohledu máš s tím dokupováním samozřejmě svatou pravdu. Ale my ostatní žádným svatým grálem nedisponujeme a ono "dno" mohlo být klidně ve všech tebou zmiňovaných situacích (samozřejmě kromě toho all time highu). Přesně jak uvádíš, kdo by nenakoupil a skutečně by to pak dlouhodoběj rostlo, trhal by si teď vlasy.
Krom toho mou ambicí nebylo trefit přesně dno (i když bych to samozřejmě velice ocenil
), ale využívat poklesů k nákupům. Jen jsem měl trochu jinou představu o délce a intenzitě poklesu. 
Jinak z dnešního pohledu máš s tím dokupováním samozřejmě svatou pravdu. Ale my ostatní žádným svatým grálem nedisponujeme a ono "dno" mohlo být klidně ve všech tebou zmiňovaných situacích (samozřejmě kromě toho all time highu). Přesně jak uvádíš, kdo by nenakoupil a skutečně by to pak dlouhodoběj rostlo, trhal by si teď vlasy.
Krom toho mou ambicí nebylo trefit přesně dno (i když bych to samozřejmě velice ocenil
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Bguru, vcera som dostal obchodnu horucku, takze som to mozno napisal trochu v euforii. Ale tiez som studoval vyrazne prepady na indexoch a prva podmienka zastavenia prepadu je splnena z mojho pohladu. Teraz cakam na druhu. Uvidime.Inac je to vsetko len teoria z mojej strany, prakticky to nemam odskusane na tych velkych prepadoch. Takze co som napisal a napisem berte vzdy ako reci zaciatocnika. Mozno o mesiac tu budem pisat nieco uplne ine. Ved mam za sebou len dva semestre tradingu.BGuru napísal: Jogobela zatial sa nic vyrazne v prospech long pozicii nestalo aby sme si mohli tlieskat. Metoda rozkolisaneho trhu funguje spolahlivo a je teraz to spravne obdobie kedy treba kumulovat a nakupovat o tom niet z mojej strany pochyb. Posledne pochybnosti sa stratia ked trh o par tyzdnov a mesiacov bude hore. To tak byva vzdy.
Kocinavi:kocinavi napísal:Priatelia, prispejem aj ja svojou prvou mesacnou skusenostou s obchodovanim.Zacalo to slubne za par dni som spravil 50% zisku na ucte pri pomere 12 strat 18 vitazstiev,az prisiel minuly stvrtok ked som len tak /predtym som kazdy trejd si dokladne pripravil, musel mat min.3 signaly z TA .../asi z pocitu svojej dokonalosti kupil DAX, co by nebolo az tak zle, pretoze som nekupil vela, strata max.3% z uctu.Ale to co sa dialo potom,to som si precital u Wiliamsa,Eldera ...a myslel som si ze to sa mi nemoze stat.Ked sa trh prepadal ja som dokupoval a dokupoval,skratim to dnes rano mam len 50% uctu s ktorym som zacinal.Juggler viem uz co je stres.Drzim vsetkym palce a vy drzte mne.
drzim palce aby to bolo skoro naspät.
Jedna dolezita oblast riadenia rizika, ktoru treba pri obchodovani za kazdu cenu dodrziavat je neobchodovat nad limity uctu.
Treba zacat obchod s jednou desatinou alebo dvanastinou kontraktov a mat dalsie naboje v zalohe ako to tam vsetko vrazit na 2 ci na 3 krat.
Netreba dokupovat hned kazdy maly par bodovy pokles. Treba byt len trpezlivy a nakupit ked je cena naozaj atraktivna a dalsi nakup moze vyrazne spriemerovat tvoj predosly nakup.
Ked nezacnes nakupovat rovno niekolkotyzdnovy alebo niekolko mesacny vrchol ale az na spodu tak aj napriek padajucej cene, mas vysoke sance, ze obchod uzavries v pluse.
Hypoteticky priklad:
Mame ucet v hodnote $5000
obchodujeme CFD na SP500 kde jeden bod = $1
Margin mame 1% z hodnoty indexu
Celkovo na plny ucet mozem nakupit priblizne 400 CFD kontraktov (co samozrejme nespravim
Jednotlive vstupy do obchodov budem realizovat maximalne po 3-4 kontraktoch z nasledovnych dovodov:
1. vzhladom na sucasnu volatilitu na trhoch
2. vzhladom na fakt ze pri 1% margine mam vysoku paku.
3. average true range na SP500 za poslednych 14 dni je 40-45 bodov co pri negativnom pohybe proti mojmu obchodu predstavuje skoro az 1% na jeden CFD kontrakt! Pozri graf dole.
Nakupy som zrealizoval po 3 kontrakty na cenach 1130, 1072 a 1032 cize mam priemernu nakupnu cenu 1078 a dokopy 9 CFD kontraktov.
Intradenne low vcera bolo 1008
moja najvacsia intradenna strata bola teda 1078-1008= 70 bodov X 9CFD = $630 (12.6% uctu)
Ku koncu obchodneho dna bola strata uz iba 1078-1057= 21x9= $189 (3.78% uctu)
Stale mam vela nabojov aby som v pripade potreby dokupil a strata nie je vobec velka. Je primerana danemu riziku, potencionalnemu vynosu a sucasnemu stavu na trhu, ktory je historicky najvolatilnejsi. Este nikdy taky volatilny nebol.
Ak SP500 pojde na hodnotu 900 tak moja najvacsia strata bude maximalne 32% z uctu a to je velmi nepravdepodobny scenar.
Ak dokupim dalsich 6-9 CFD kontraktov ci uz nizsie alebo vyssie od mojej priemernej nakupnej ceny a zavriem obchod na 1160-1200 tak odchadzam z obchodu ako vitaz s 20-35% ziskom napriek peklu na trhu.
Na trhu som bol iba s maximalne 15-18 CFD kontraktami.
Ber to ako priklad, ale takto podobne treba rozmyslat.
Neobchodovat nad limity za ziadnu cenu !

- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 594 times
- Kontaktovať používateľa:
Dakujem ,to co si napisal chapem,horsie je ze som to chapal aj predtym,ale nepocital som s emociami,alebo som si myslel,ze su u mna zvladnute.Zasa to nie je az take zle este mam cez 300% marginu,cize dost na vykryvanie straty.Ja som len chcel opisat ako som sa dostal do obchodu, v ktorom som uz davno nemal byt.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
-
singularita
- Active Member
Konečne som pochopil v čom spočíva gurov HG.
1. Diverzifikovať investície do viac trhov,
2. Pozičné obchodovanie v blízkostiach S/R úrovní proti trendovo
3. Rozloženie vstupov a výstupov do viacerých úrovní ceny, pre lepšie zabezpečenie optimálnej ceny v blízkosti S/R úrovne
4. Využivanie techník TA na určovanie S/R úrovní
5. Naklonenie ceny na predajnú – nákupnú cenu v zmysle ostrosti priebehu ceny (v oblasti veľkých pádov a rastov na trhu
6. Riadenie rizika investícií z pohľadu % z účtu
7. Analýza nálady v trhu –rast vs. Pokles
No toto je reálne a určite to môže byť dobrý systém, k HG to má však ďaleko, dôležitá je ako presne a s akou technikou sa vie priblížiť k významným S/R úrovniam. Takže GURU, keby si to napísal čo vlastne máš, tak by tu nebolo toľko negatívnych príspevkov voči tebe.
Nebezpečie je tohto systému predčasné nastúpenie do trhu, neskorý výstup v prípade, že S/R úroveň nebola správne identifikovaná. Resp. strata verzus zisk je v pomere 1:1 a horšie v prospech väčších strát ako ziskov, čo ale kompenzuje vyšší pomer počtu ziskov k stratám. Takže dobrý systém nie HG.
1. Diverzifikovať investície do viac trhov,
2. Pozičné obchodovanie v blízkostiach S/R úrovní proti trendovo
3. Rozloženie vstupov a výstupov do viacerých úrovní ceny, pre lepšie zabezpečenie optimálnej ceny v blízkosti S/R úrovne
4. Využivanie techník TA na určovanie S/R úrovní
5. Naklonenie ceny na predajnú – nákupnú cenu v zmysle ostrosti priebehu ceny (v oblasti veľkých pádov a rastov na trhu
6. Riadenie rizika investícií z pohľadu % z účtu
7. Analýza nálady v trhu –rast vs. Pokles
No toto je reálne a určite to môže byť dobrý systém, k HG to má však ďaleko, dôležitá je ako presne a s akou technikou sa vie priblížiť k významným S/R úrovniam. Takže GURU, keby si to napísal čo vlastne máš, tak by tu nebolo toľko negatívnych príspevkov voči tebe.
Nebezpečie je tohto systému predčasné nastúpenie do trhu, neskorý výstup v prípade, že S/R úroveň nebola správne identifikovaná. Resp. strata verzus zisk je v pomere 1:1 a horšie v prospech väčších strát ako ziskov, čo ale kompenzuje vyšší pomer počtu ziskov k stratám. Takže dobrý systém nie HG.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Bguru, diky, myslim ze si posunul moj pristup ku tradingu hodne dopredu.