stefko obchody
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Re: stefko obchody
no to je prave to,co som sa chcel dozvediet na stretnuti teraz naposledy,proste sa mi nedalo prist,tak velmi som sa chcel deteilnejsie porozpravat,na tom prvom stretku som mal co robit,aby som vas udrzal na uzde,ako sa vsetci do mna obuli-V DOBROM.ale to mi hodne dalo,mozmno preto ,ze som tam otvoril karty..tak aj vy ste boli otvoreni,ale proste taketo detaily-ohladne brokera,hlbky trhu ,softveru ....atd by som rad rozobral .problem bol ten,ze ja som bol novy,a nevedel som nic o vasej partii,kto co robi- akcie,opcie,futures,komodity....
a preto som zacal aj sem pisat,aby ste videli ,ze ma to bavi a chcem sa ucit.
inak na orientaciu pouzivam http://www.level2stockquotes.com/level-ii-quotes.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.freestockcharts.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
aj som sa chcel dozvediet viac o IB-CI PRESNEvidim kotacie,mnozstvo ,atd.stale som zatial v brokerjete,ak robim akcie do 6 usd poplatky su este lacnejsie,v pripade atpg je to drahsie.
takze dufam ze stretko bude skorej nez za pol roka.
a preto som zacal aj sem pisat,aby ste videli ,ze ma to bavi a chcem sa ucit.
inak na orientaciu pouzivam http://www.level2stockquotes.com/level-ii-quotes.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.freestockcharts.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
aj som sa chcel dozvediet viac o IB-CI PRESNEvidim kotacie,mnozstvo ,atd.stale som zatial v brokerjete,ak robim akcie do 6 usd poplatky su este lacnejsie,v pripade atpg je to drahsie.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2479 times
- Been thanked: 2862 times
U vsetkých direct access (s priamym prístupom) brokerov vidíš real time kotácie a nakupuješ priamo na burze, teda od marketmakerov a iných traderov. Vidíš cenu i množstvá (loty) a pozíciu vieš otvoriť v zlomku sekundy.stefko napísal: aj som sa chcel dozvediet viac o IB-CI PRESNE vidim kotacie,mnozstvo ,atd.stale som zatial v brokerjete,ak robim akcie do 6 usd poplatky su este lacnejsie,v pripade atpg je to drahsie.
http://www.interactivebrokers.com/image ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
u BJ vidim kotacie na burze xetra,ale usa tam neni,tak si vypomaham odkazom vyssie.
k ATPG-pri tom vyklese som sa nastavil nakup 14,4o-a nekupilo,to nasere,cakam na to cely vecer a nic.no dalsi postup zvazim.
co sa tyka otvorenia pozicie ,tak to je tiez zlomok,akurat niekedy nestihnem zadat ten kod z grid carty,ale to je zas o bezpecnosti
k ATPG-pri tom vyklese som sa nastavil nakup 14,4o-a nekupilo,to nasere,cakam na to cely vecer a nic.no dalsi postup zvazim.
co sa tyka otvorenia pozicie ,tak to je tiez zlomok,akurat niekedy nestihnem zadat ten kod z grid carty,ale to je zas o bezpecnosti
-
Coudy
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Pi 22 06, 2007 9:14 pm
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 6 times
Štefko, futures si môžeš pekne pozrieť aj tu:JUGGLER napísal: Stačí http://www.marketwatch.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tam sú futures ropy a zlata na titulke.
Neviem akého máš brokera a či ti umožňuje vidieť real-time kotácie, ale je dobre mať nahodené v pozorovaní futures indexov a niektorých komodít. Futures sa obchodujú 24 hodín denne, takže vidíš sentiment aj mimo trading hours. Tickery si pozri u svojho brokera. Pri amerických brokeroch sa používa QM pre ropu, NG pre plyn, YM pre zlato, NQ pre Nasdaq, ES pre SP500 a YM pre DowJones.
Môžeš pozerať aj na tickery ETF indexov a komodít, ale tie sa obchodujú len počas trading hours.Keď ropa, alebo indexy klesajú v preopen - tak si treba dávať pozor na otváranie longov. Vtedy sa lepšie shortuje.
Externe sa to dá i na stránkach ako: http://futuresource.quote.com/quotes/indices.action" onclick="window.open(this.href);return false;
http://finviz.com/futures_charts.ashx" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja ich pozerám doobeda aj poobede pred obchodovaním cca každú hodinu, aby som mal, ako Juggler písal, prehľad o nálade na trhu.
- Prílohy
-
- futures.png (346.66 KiB) 16035 zobrazení
tak ,ak by som to zavrel za chvilu po tomto oznameni ,tak by bolo dobre.ale osobne by som cakal na viac ,takze dneska by som bol pekne v keli.stefko napísal:tip na short LNG cheniere energy-6,30
sam som zvedavy ...
inak uvedenu akciu som dlho drzal na long a ako vzdy predal skoro za okolo 3,30.no vidite aky som blbec,stacilo vyckat 2 tyzdne a bolo by tam cez 100%
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 198 times
- Been thanked: 457 times
Nuz neviem,ci sa nemylis.stefko napísal:takze zisk 13,4 %-poplatky 1,06%=12,34% zhodnotenie inv .ciastky,no snad som sa nemylim
Zisky na obchodoch su zhruba 2%, to by vychadzalo tych 13.4%
Ale poplatky u BJ su predsa 12$+12$ za nakup-predaj.
Hore na vypise si obchodoval HL za 3000$. Tym padom poplatok za 1 obchod mas 24$ a to je 0.8%. Mal si sedem obchodov, to dokopy dava 5.6% na poplatky. Cize cisty zisk vychadza 6.74%.
Vsimni si, ze polovica zisku ide brokerovi na poplatky..
P.S:Presne to som zazil ja v roku 2007 a 2008. Tradingoval som o dusu s podobnymi poplatkami a 3/4 zisku mi zobral broker na poplatkoch.
Ak chces robit akcie, musis ist do IB, ako ti radil Coudy.
Alebo sa daj na derivaty, ak nemas 25 000$ na splnenie limitu pre daytrading akcii.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
jogobela nap-Hore na vypise si obchodoval HL za 3000$
nemam cas to dohladavat,ale asi sa mylis ,za tak malo som nemal nikdy nakupenu heclu.
takto to bolo-takze ak som zaobchodoval 3100 ks ,tak u IB poplatok 15,5 usd a u BJ /viz hore/ len 13,45 usd.takze v tomto pripade bol vyhodnejsi BJ.ale u obchodu akcie s hodnotou vyssou sa urcite oplati ib.
nemam cas to dohladavat,ale asi sa mylis ,za tak malo som nemal nikdy nakupenu heclu.
takto to bolo-takze ak som zaobchodoval 3100 ks ,tak u IB poplatok 15,5 usd a u BJ /viz hore/ len 13,45 usd.takze v tomto pripade bol vyhodnejsi BJ.ale u obchodu akcie s hodnotou vyssou sa urcite oplati ib.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Aha, to boli ks a nie dolare. Tak to je potom "ina kava".
BJ je idealny broker na "penny stocks", len nemam odvahu, odkedy mam v krachu ABK,FNM,FRE obchodovat taketo podozrive akcie
BJ je idealny broker na "penny stocks", len nemam odvahu, odkedy mam v krachu ABK,FNM,FRE obchodovat taketo podozrive akcie
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
egle -predaj na sl 4,89-4,9O strata 3%
ked tak na to pozeram,mal som to vysypat hned dnes na zaciatku,ked som videl tie silne predaje.no nic ideme dalej
ked tak na to pozeram,mal som to vysypat hned dnes na zaciatku,ked som videl tie silne predaje.no nic ideme dalej
update.
SD in 5,79 stale drzim,momentalne aj v pripade prave prebiehajucej korekcie na akciach sa stale drzi na 5,20.ako som napisal vyssie,mam malinku poziciu,takze zatial sa neznepokojujem,sledujem.
egle -vyhodilo ma na sl 4,90 takze sa mi predalo aj za 4,89,ked si vsimnete obchodovanie 29.11.10,tak vidite ,ze v podstate dno bolo na mojom sl.to je prave to,co som spominal na stretnuti,a snazil som sa vyzistit od vas,ci mate taketo skusenosti,ze vo vacsine pripadov /ak mam vacsiu poziciu/mi to pripada ako keby to bolo naschval stlacene a vybrate.
preto je niekedy lepsie mat sl v hlave a byt u toho-tam je problem zas ten,ze v pripade rapidneho vypredaju nestihnem zareagovat.tak radte.
SD in 5,79 stale drzim,momentalne aj v pripade prave prebiehajucej korekcie na akciach sa stale drzi na 5,20.ako som napisal vyssie,mam malinku poziciu,takze zatial sa neznepokojujem,sledujem.
egle -vyhodilo ma na sl 4,90 takze sa mi predalo aj za 4,89,ked si vsimnete obchodovanie 29.11.10,tak vidite ,ze v podstate dno bolo na mojom sl.to je prave to,co som spominal na stretnuti,a snazil som sa vyzistit od vas,ci mate taketo skusenosti,ze vo vacsine pripadov /ak mam vacsiu poziciu/mi to pripada ako keby to bolo naschval stlacene a vybrate.
preto je niekedy lepsie mat sl v hlave a byt u toho-tam je problem zas ten,ze v pripade rapidneho vypredaju nestihnem zareagovat.tak radte.
-
Coudy
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Pi 22 06, 2007 9:14 pm
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 6 times
Myslím, že najlepšie je mať napevno zadaný SL, síce ťa zopár krát vyhodí na úplnom dne, ale v konečnom dôsledku ti to zachráni omnoho viac peňazí.
Výsledky trejdov zjednodušene môžu byť:
-veľká strata
-malá strata
-break-even (= 0)
-malý zisk
-veľký zisk
Musíš sa hlavne vyvarovať veľkých strát a potom sa snažiť čo najviac o veľké zisky, čiže pridávať do ziskovej pozície.
Ľahko sa povie, ťažšie sa urobí. Osobne s malými stratami problém nemám, snažím sa učiť dolovať tie veľké zisky.
"Nevýhodou" pridávania do ziskovej pozície je fakt, že sa musíš zmieriť s tým, že budeš mať viacej malých strát, BE a malých ziskov, než keď vystupuješ na pevnom targete.
Ale raz za čas ti veľký zisk všetko vynahradí. Čiže musíš mať dobrú psychiku a vedieť, čo ťa asi čaká.
Výsledky trejdov zjednodušene môžu byť:
-veľká strata
-malá strata
-break-even (= 0)
-malý zisk
-veľký zisk
Musíš sa hlavne vyvarovať veľkých strát a potom sa snažiť čo najviac o veľké zisky, čiže pridávať do ziskovej pozície.
Ľahko sa povie, ťažšie sa urobí. Osobne s malými stratami problém nemám, snažím sa učiť dolovať tie veľké zisky.
"Nevýhodou" pridávania do ziskovej pozície je fakt, že sa musíš zmieriť s tým, že budeš mať viacej malých strát, BE a malých ziskov, než keď vystupuješ na pevnom targete.
Ale raz za čas ti veľký zisk všetko vynahradí. Čiže musíš mať dobrú psychiku a vedieť, čo ťa asi čaká.
SD stale drzim za 5,79 ,ani som nestihol zareagovat a uz je na 6,08. +5%
ak by som jej mal viac ,uz by som predal,ale ako som napisal ,mam malicko.
rozbehnuta je dobre,je tam gap 5,63-5,80 ,co ma zvadza k tomu,ze ho uzavrie.zaroven skoro dvojnasobne objemy 6-7.12. by mohli svedcit distribuciu .no nasledny den sa udrzala nad 6,0,ku koncu obch.posilila,co mi distribuciu vylucuje.
6,0 by mohla byt podpora,ak smerom hore ,tak odpor vidim na 7,0-ale ma nato?
bola upgradovana na buy tg-7,5
cital som ,ze by z hladiska zasob a polohy mohla by byt v hladacku na prevzatie aj s dlhom za 10.
skusim dnes dokup do ziskovej pozicie a sl umiestnim tesne nad priemernu nakupku.
OCNF-sledujem dlhsie,tazko sa obchoduje na kratky termin,slaba likvidita,komunikacia manazmentu s okolitym svetom nic moc,prebehol rs aby sa udrzala akcia nad 1,0 usd ale ani to velmi nepomohlo.-takze same negativa.
ale vcera boli vysledky,oznamili vysoku stratu 63 mil.za 3q-z toho 64 mil.bolo z predaja 4 lodi.straty z predaja lodi boli aj v minulosti,
inak bol zisk z prevadzky 2,2mil resp 0,03 na akciu za 3Q.
http://finance.yahoo.com/news/OceanFrei ... l?x=0&.v=1" onclick="window.open(this.href);return false;
spolu s TOPS boli uvadzane ako kandidati na strmy rast v pripade ozivenia nam.dopravy.
ak nieco uvadzam,ze som cital,tak nedavam link,lebo sim ich nezakladam a hladat to nechcem.
ak sa niekto rozumie tym vysledkom a chce sa mu ,nech sem nieco doplni.
ako velmi rizikova spekulacia s malou poziciou-co vy na to?
ak by som jej mal viac ,uz by som predal,ale ako som napisal ,mam malicko.
rozbehnuta je dobre,je tam gap 5,63-5,80 ,co ma zvadza k tomu,ze ho uzavrie.zaroven skoro dvojnasobne objemy 6-7.12. by mohli svedcit distribuciu .no nasledny den sa udrzala nad 6,0,ku koncu obch.posilila,co mi distribuciu vylucuje.
6,0 by mohla byt podpora,ak smerom hore ,tak odpor vidim na 7,0-ale ma nato?
bola upgradovana na buy tg-7,5
cital som ,ze by z hladiska zasob a polohy mohla by byt v hladacku na prevzatie aj s dlhom za 10.
skusim dnes dokup do ziskovej pozicie a sl umiestnim tesne nad priemernu nakupku.
OCNF-sledujem dlhsie,tazko sa obchoduje na kratky termin,slaba likvidita,komunikacia manazmentu s okolitym svetom nic moc,prebehol rs aby sa udrzala akcia nad 1,0 usd ale ani to velmi nepomohlo.-takze same negativa.
ale vcera boli vysledky,oznamili vysoku stratu 63 mil.za 3q-z toho 64 mil.bolo z predaja 4 lodi.straty z predaja lodi boli aj v minulosti,
inak bol zisk z prevadzky 2,2mil resp 0,03 na akciu za 3Q.
http://finance.yahoo.com/news/OceanFrei ... l?x=0&.v=1" onclick="window.open(this.href);return false;
spolu s TOPS boli uvadzane ako kandidati na strmy rast v pripade ozivenia nam.dopravy.
ak nieco uvadzam,ze som cital,tak nedavam link,lebo sim ich nezakladam a hladat to nechcem.
ak sa niekto rozumie tym vysledkom a chce sa mu ,nech sem nieco doplni.
ako velmi rizikova spekulacia s malou poziciou-co vy na to?
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Pekný trejd!stefko napísal:SD predaj 6,68 +15,5%
Škoda, že si mal máličko.
Teraz sa zamysli, či by si tak pekne podržal a vybral, keby si mal veľa
Ak asi nie, tak treba popracovať na systéme a set-upoch.
- Prílohy
-
- SD.png (8.51 KiB) 15865 zobrazení
juggler-t ak v prvom rade,po tom prepade povysledkoch,to nebolo ok,ale zafungovala psychika-a to -ze mam malo,tak som sa nevzrusoval,mal som v umysle doriedit ako som pisal.ale znova-preto ze toho bolo malicko,tak som to v podstate nejako odsunul nabok.a potom ked som pisal okolo 6,0 ze doberiem,tak to nebolo tam,kde som mal v umysle.
a asi iste by som nepodrzal ,keby som mal toho ,,normalne",takze tam je chyba.
EGLE-5,15 NAKUP
a asi iste by som nepodrzal ,keby som mal toho ,,normalne",takze tam je chyba.
EGLE-5,15 NAKUP
egle predaj sl 5,06 strata 1,7%
nema silu prejst 5,30 a mam dojem ,ze bude testovat 4,9.
nema silu prejst 5,30 a mam dojem ,ze bude testovat 4,9.
SD-SandRidge Energy -myslel som,ze zkoriguje nejako viac,aj cez celkove zavahanie trhu tato akcia sa stale drzi,mam dojem ,ze pojde este vyssie.ked som ju predaval,povedal som si ,ze pri 6,0 by som znova skusil naskocit,no nejako sa jej tam nechce.je tu niekto ,kto by z hladiska TA povedal nazor?
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Celý tvoj trading mi pripadá, že je len na základe dojmov.stefko napísal:SD-SandRidge Energy -myslel som,ze zkoriguje nejako viac,aj cez celkove zavahanie trhu tato akcia sa stale drzi,mam dojem ,ze pojde este vyssie.ked som ju predaval,povedal som si ,ze pri 6,0 by som znova skusil naskocit,no nejako sa jej tam nechce.je tu niekto ,kto by z hladiska TA povedal nazor?
To podľa mňa nie je dobre.
Treba mať systém. Jasné kritéria, prečo do trejdu vstupuješ a jasnú predstavu o tom, čo očakávaš a urobíš.
Z hľadiska TA podľa mňa tá akcia nevyzerá na long. Dala +27% za mesiac, je prekúpená a treba sa zamyslieť, prečo by ju kupci mali tlačiť vyššie.
Rast posledného mesiaca môže mať príčiny v upgradoch. Súvisia s tým, že firma predáva majetok, čo jej vylepší finančnú situáciu a zrejme aj produkciu a budúcu ziskovosť.
Ináč je to fundamentálna troska. Po každom zverejnení zletí o 10-20% - to trvá už viac ako rok.
OK. Vidíme svetlo na konci fundamentálneho tunela. Čo ďalej?
Prečo špekulovať na rast ceny, keď už má za sebou rast 27% za mesiac?
Ja by som to urobil z hladiska FA iba vtedy, keby som predpokladal reálne výsledky. Zatial je to len v teoretickej rovine: CFO rezignoval, firma predala nejaký majetok a povedala, že zainvestuje do výnosnejšej produkcie.
Z hladiska TA ju vidím na short, alebo stagnáciu. Longoval by som ju len ako ,,breakout stratégiu,,. To znamená, pri prerazení kľúčovej rezistencie pri vysokom objeme.
Z psychologického aspektu je skôr na výber ziskov, na otváranie shortov a zbytok závisí na tom, čo s ňou robia inštitúcie.
Napríklad 10% tam vlastní Fairfax Financial ( je to asi ten Fairfax, čo sme analyzovali na poslednom stretnutí ) a ten prikupoval 6 miliónov akcií po 5,10-5,20 USD. Môžu ju držať, mať s ňou plány, vyhnať cenu atď, ale to môže byť na dlhú trať a to načasovanie na nákup práve teraz nie je dobré ani na swing, ani na investing.
Všimni si, ako nakupoval Fairfax ( od 10.11 do 16.11) a vzápätí prišli upgrady a rast ceny... To sú profíci ..
Summa sumárum:
Z krátkodobého hladiska nie je dobré hrať túto akciu na long ( viď graf SD daily).
Z dlhodobého hladiska je graf na long výborný, len načasovať vstup treba lepšie, aby bolo lepšie RRR. Z dlhodobého hladiska totiž takí profíci ako Fairfax investujú, zmenia manažment, predajú neplodné assets, vylepšia fundamenty a zarobia na tom (viď graf SD weekly)
Drž sa.
- Prílohy
-
- SDdaily.png (9.49 KiB) 16201 zobrazení
-
- SD weekly.png (7.92 KiB) 16201 zobrazení
http://finance.yahoo.com/q/it?s=SD+Insider+Transactions" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nasdaq.com/asp/holdings.asp? ... Type=form4" onclick="window.open(this.href);return false;
no prave ,to ma zaujalo-tie nakupy aj insiderov,brali aj za 5,87 -Acquisition (Non Open Market) -mam tomu rozumiet ,ze to bolo v ramci nejakeho upis.programu-teda nekupovali za cash?
inak tie dojmy-mas pravdu,ale myslim ze aj ty musis mat dojem ,aby si do niecoho vliezol.ak nadobudnem ten ,,dojem" tak to nie je len ze pozrem na akciu 5 minut,snazim sa nieco dozvediet z dostupnych materialov,hodne ak sa da-zistim z blogov,aby som zistil sentiment,ocakavania a snazim sa tomu nejako nepodlahnut ale vyuzit tu situaciu.ak to nakupim a vychadza mi to-problem ma skorej v unahlenom predaji-viz LNG,GENCO-SILVERMEX,DRYS,DNN-tu som nepisal ale u honzajsa .tu som daval skorej kratkodobe veci.
momentalne mam dojem ,pripravena na start je EGLE aj sem davam vstupy ,vystupy zatial slaby minus.akurat sa potrebujeme dostat cez 5,30 a udrzat sa tam.
http://www.nasdaq.com/asp/holdings.asp? ... Type=form4" onclick="window.open(this.href);return false;
no prave ,to ma zaujalo-tie nakupy aj insiderov,brali aj za 5,87 -Acquisition (Non Open Market) -mam tomu rozumiet ,ze to bolo v ramci nejakeho upis.programu-teda nekupovali za cash?
inak tie dojmy-mas pravdu,ale myslim ze aj ty musis mat dojem ,aby si do niecoho vliezol.ak nadobudnem ten ,,dojem" tak to nie je len ze pozrem na akciu 5 minut,snazim sa nieco dozvediet z dostupnych materialov,hodne ak sa da-zistim z blogov,aby som zistil sentiment,ocakavania a snazim sa tomu nejako nepodlahnut ale vyuzit tu situaciu.ak to nakupim a vychadza mi to-problem ma skorej v unahlenom predaji-viz LNG,GENCO-SILVERMEX,DRYS,DNN-tu som nepisal ale u honzajsa .tu som daval skorej kratkodobe veci.
momentalne mam dojem ,pripravena na start je EGLE aj sem davam vstupy ,vystupy zatial slaby minus.akurat sa potrebujeme dostat cez 5,30 a udrzat sa tam.
naposledy 9.12.som pisal o TOPS,OCNF,SD,egle
odvtedy :tops + 34%
ocnf -8% drzi pasmo 0,9-1,0
sd este +10% od mojho predaju.
pochopitelne,ani jednu z nich som nemal.
EGLE-BOHUZIALtu som napisal ,ze je pripravena na rast,a snazil som sa ju zaobchodovat,no podla posledneho vyvoja sa mi to teraz kratkodobo prestava pozdavat.isla k 4,90 ,kde sa odrazila a znova naspat,kde zatial nachadza podporu .teraz na nu kaslem,budem len sledovat.cele by to s nou mohlo byt tak,ze ak by udrzala ziskovost 0,13 usd/akcia ako za posledny q,tak potom by mala ist tym smerom.takze uvidime.
STASTNE A VESELE VIANOCE ,hodne pohody,zdravia,zelam vsetkym.
odvtedy :tops + 34%
ocnf -8% drzi pasmo 0,9-1,0
sd este +10% od mojho predaju.
pochopitelne,ani jednu z nich som nemal.
EGLE-BOHUZIALtu som napisal ,ze je pripravena na rast,a snazil som sa ju zaobchodovat,no podla posledneho vyvoja sa mi to teraz kratkodobo prestava pozdavat.isla k 4,90 ,kde sa odrazila a znova naspat,kde zatial nachadza podporu .teraz na nu kaslem,budem len sledovat.cele by to s nou mohlo byt tak,ze ak by udrzala ziskovost 0,13 usd/akcia ako za posledny q,tak potom by mala ist tym smerom.takze uvidime.
STASTNE A VESELE VIANOCE ,hodne pohody,zdravia,zelam vsetkym.
CVVT-vcera som si robil strucny prehlad a ked som prisiel k zaveru,ze by sa oplatila kupit,prisiel pad na zaklade tejto spravy.nastastie som ju nekupil.
http://citronresearch.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
a dnes reakcia cvvt
http://www.prnewswire.com/news-releases ... 02094.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tak som sa odhodlal az dnes mikropozicia za 6,85 sl davam na 6,59 a idem driemat
aky mate nazor na tie spravy.?
http://citronresearch.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
a dnes reakcia cvvt
http://www.prnewswire.com/news-releases ... 02094.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tak som sa odhodlal az dnes mikropozicia za 6,85 sl davam na 6,59 a idem driemat
aky mate nazor na tie spravy.?
cvvt dokup dvojnasobok 7,45 priemer 7,25 sl 7?25
http://www.prnewswire.com/news-releases ... 99649.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.prnewswire.com/news-releases ... 99649.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Aka chyba?
Pekny, vydareny obchod, bez ohladu na to kde sa akcia teraz pohne.
Ak si mal aj predstavu o tom kolko maximalne moze byt tvoja pripadna strata, tak je vsetko v poriadku.
Pekny, vydareny obchod, bez ohladu na to kde sa akcia teraz pohne.
Ak si mal aj predstavu o tom kolko maximalne moze byt tvoja pripadna strata, tak je vsetko v poriadku.
to bolo stanovene stoplosom-vid vyssie.
to bolo stanovene stoplosom-vid vyssie.
aha, to som si nevsimol.
Vydareny obchod.
Ja v takychto pripadoch zvyknem davat stopku nad priemerny nakup, aby som mal aspon symbolicku odmenu za to, ze som spravne odhadol smer.
Urcite by som si nenechal vziat cely zisk z prveho vstupu, ktory bol uz takmer 10 percent, len kvoli tomu, ze dalsi vstup nevysiel.
Vydareny obchod.
Ja v takychto pripadoch zvyknem davat stopku nad priemerny nakup, aby som mal aspon symbolicku odmenu za to, ze som spravne odhadol smer.
Urcite by som si nenechal vziat cely zisk z prveho vstupu, ktory bol uz takmer 10 percent, len kvoli tomu, ze dalsi vstup nevysiel.
no ,% vyzeraju slusne,ale ako som napisal-mikropozicia-takze to nemalo vyznam zatvarat ten maly zisk,tak som dokupil do zisku s sl na nakup a vyslo to.jan napísal:
CVVT-podobna akcia-http://www.google.com/finance?q=SHE:000777
zdravim vsetkych,po dlhej dobe sem hodim nieco-a ako inac -taka ceresnicka.
CVVT in 3,33 vsetci sa teraz boja do ciny na podobne nieco,f.oznacena citronom na adepta na stiahnutie s nasdaqu kvoli netransparentnosti prevzatia dalsich troch firiem-pribuzenstvo atd.klesa dlhu dobu,spravy ohladne hospodarenia ,buducnosti su pozitivne,k fundamentom sa nevyjadrujem-zbytocné.tlacene za nizkych objemov dolu,piper jafray udajne navstivili dve z troch prevzatych f. a vsetko je ok-ciel 9 usd.mozno by sa niekedy teraz mohli objavit nejake info,ze nie vsetky tie sracky su pravdive,tak by aj tato cvvt z toho nieco vytazila.
som si vedomy rizika.
tak ateraz hor sa do mna..
CVVT in 3,33 vsetci sa teraz boja do ciny na podobne nieco,f.oznacena citronom na adepta na stiahnutie s nasdaqu kvoli netransparentnosti prevzatia dalsich troch firiem-pribuzenstvo atd.klesa dlhu dobu,spravy ohladne hospodarenia ,buducnosti su pozitivne,k fundamentom sa nevyjadrujem-zbytocné.tlacene za nizkych objemov dolu,piper jafray udajne navstivili dve z troch prevzatych f. a vsetko je ok-ciel 9 usd.mozno by sa niekedy teraz mohli objavit nejake info,ze nie vsetky tie sracky su pravdive,tak by aj tato cvvt z toho nieco vytazila.
som si vedomy rizika.
tak ateraz hor sa do mna..
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Aby sa to lepsie sledovalo:

- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Ja mám trochu iný graf ako Jogo.
Podľa môjho grafu to nie je zlý trejd na bottom, ale sure, SL musí byť.
Číny sú vyklesané a slabé akcie stiahli zo sebou aj tie dobré. Takže ak sa fundo nemení, môžeme tie dobré hrať na bottom anytime. Kto nehraje, nevyhrá.
U tejto sa fundo mierne zhoršuje, ale je hlboko podhodnotená. Ďalej sa mi nepáči, že je pri nákupe prekúpená a ďalej timing s trhami - tie klesajú s rezistov.
Takže ak nemám špecificky dôvod, radšej by som skúsil chytiť lepšiu cenu a bez problému do strachu aký tu vládol, nie po dvoch dňoch rastu. Pre mňa by tento trejd mal byť trigerovaný fundamentálnym optimizmom. Skrátka mal by som vidieť dôvod, prečo by ju mali investori kupovať. Mne nestačí dôvod, prečo by ju mali kupovať technici.
Podľa môjho grafu to nie je zlý trejd na bottom, ale sure, SL musí byť.
Číny sú vyklesané a slabé akcie stiahli zo sebou aj tie dobré. Takže ak sa fundo nemení, môžeme tie dobré hrať na bottom anytime. Kto nehraje, nevyhrá.
U tejto sa fundo mierne zhoršuje, ale je hlboko podhodnotená. Ďalej sa mi nepáči, že je pri nákupe prekúpená a ďalej timing s trhami - tie klesajú s rezistov.
Takže ak nemám špecificky dôvod, radšej by som skúsil chytiť lepšiu cenu a bez problému do strachu aký tu vládol, nie po dvoch dňoch rastu. Pre mňa by tento trejd mal byť trigerovaný fundamentálnym optimizmom. Skrátka mal by som vidieť dôvod, prečo by ju mali investori kupovať. Mne nestačí dôvod, prečo by ju mali kupovať technici.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Nuž, ale to je strata -25%. To je príliš veľa.stefko napísal:SL nemam,ak pojde proti mne ,pri 2,7-2,6 vyhadzujem-ak stihnem.
A vystúpiť v pásme 2,60-2,70 - to je dobrá šanca, že vyžerieš stratu a akcia sa obráti.
To je presne all time low, tam niekde je kopa SL, takže akcia zrejme brejkne nižšie a potom sa môže vrátiť. To je akurát dobrá cena na vstup.
Teraz treba počítať s tým, že tento rast je z časti short covering, ktorý dnes ustúpi, keď sa na trh vrátila depresia ( ... FED, eartquake, dáta dnes a zajtra ).
Ja by som to vybral nad 3,40 po včerajšom Fede ( pred close ešte išla 3,45-3,49 čo by dalo slušných 3-5%)...prípadne stopkou na vstupe neriskoval nič.
Neber to ako kritiku. Ber to ako pohľad, že podľa mňa sa práve risk/reward zhoršuje.
urcite to neberiem ako kritiku,som rad za kazdy normalny relevantny nazor.viem ,ze by tam bola strata 25%,ale proste u takejto nizkej likvidity je vo vacsine pripadov zadanie sl vlastne predaj -z mojej skusenosti.riskujem sice 25%stratu pri predaji u 2,6 ,ale ja som si vedomy ,ze ak by sa nahodou nieco potvrdilo z obvinenia citronom ,tak asi pozastavia obchodovanie a akcia otvori urcite dost nizsie.takze tam som pripraveny na ovela vyssiu %stratu.ale v podstate hrajem na to,ze cvvt sa ss toho dostane,a tam by tie % do zisku boli urcite vyssie.z mojho pohladu treba preliezt 4,2 a tam budem uvazovat co dalej.
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
- Has thanked: 251 times
- Been thanked: 607 times
- Kontaktovať používateľa:
Stefko , kolko % z tvojho uctu je tvoja maximalna strata v tomto trejde?
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.