Etoro

Výber, skúsenosti, poplatky
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1566 times

Etoro - Target 2030 – Franklin Templeton

Príspevok od používateľa MiBi »

eToro ponuka Smart Portfolio a garantuje 100% ochranu kapitálu - počiatočná investícia je plne chránená v čase splatnosti – bez ohľadu na výkonnosť trhu – s nulovými poplatkami za správu.
https://go.etoro.com/cs-cz/FT-Target2030
  • Ak trhy rastú, ponecháte si svoj kapitál plus všetky potenciálne zisky.
  • Ak trhy klesnú, stále dostanete späť celý svoj počiatočný kapitál pri splatnosti.
  • 60 % do akcií, s diverzifikací na vyspělých a rozvíjejících se trzích prostřednictvím ETF v USD;
  • 40 % u pevných výnosů, přičemž k zajištění stability a generování příjmu používá vysoce kvalitní dluhopisové ETF denominované v USD.
S blížícím se cílovým rokem se portfolio postupně přesouvá na 90 % akcií s pevným výnosem a 10 % akcií, což snižuje riziko v průběhu splatnosti.
Společnost eToro každé pololetí (nebo podle potřeby) rebalancuje portfolio, aby zůstalo v souladu s vývojem sestupu a podmínkami na trhu.

Vas nazor - vyhodnost, nevyhodnost? Pre mna nevyhoda v podobe danovej povinnosti
portfolio-Target2030-FT.png
https://bullaware.com/etoro/Target2030-FT/marketing
Prílohy
performance-Target2030-FT.png
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 293 times
Been thanked: 200 times

Re: Etoro - Target 2030 – Franklin Templeton

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

MiBi napísal: Ut 31 03, 2026 12:34 pm Vas nazor - vyhodnost, nevyhodnost? Pre mna nevyhoda v podobe danovej povinnosti
Ponuka platna do dnes, cize ako zamyslat sa nad minulotyzdnovym letakom z Kauflandu, ci tam boli dobre ceny.

Z Unicredit som raz dostal 5 rocny certifikat. Robil aritmeticky priemer vynosu SP500, europskeho a japonskeho indexu. Ak by vysledok po 5 rokoch bol v minuse, vyplatili by mi moj pociatocny vklad. Ak by vysledok bol v pluse, dostal by som vklad plus 50% zo zisku.
Nevyhoda - zrejme nepocitali total return indexy, ale hodnotu indexov bez dividend.
Neskor som nad tym premyslal, ake percento by bola dobra cena (za garanciu, ze pri maturite budes prinajhorsom na nule).
Povedal by som, ze ak v pripade zisku by 70% nechavali zakaznikovi, bolo by to akceptovatelne. Co by si povedal ty?

Druhy pohlad na vec:
5 rocny akumulacny dlhopis denominovany v EUR, verejne obchodovany, s urokom povedzme 5,5% p.a. - predany mesiac pred maturitou, aby si bol oslobodeny od danovej povinnosti.
MiBi
VETERAN MEMBER *****

Re: Etoro

Platnost ponuky neriesim, urcite pridu este s niecim podobnym, co mi je trochu podozrive, ze z coho financuju garanciu, kedze pisu o nulovych poplatkoch za spravu a plny zisk.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 293 times
Been thanked: 200 times

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

MiBi napísal: Ut 31 03, 2026 12:58 pm Platnost ponuky neriesim, urcite pridu este s niecim podobnym, co mi je trochu podozrive, ze z coho financuju garanciu, kedze pisu o nulovych poplatkoch za spravu a plny zisk.
Presne to som tam prve hladal ja - ze ked v Unicredit za garanciu proti prepadu pytali 50% zo zisku - ako to akoze financuje tamten Templeton. Povedal som si, ze zrejme to je len fake ponuka, kedze sa jedna o "kup dnes". Alebo ze tie poplatky za spravu a rebalansovania (prikazy na nakup takeho a onakeho ETF) mozno maju horibilne a financuju to z toho.
MiBi
VETERAN MEMBER *****

Predplatné Forbes Print + Digital na 2 roky v hodnote 213,60 € bez poplatku. Pri prvom depozite získate od eToro 100 % zľavový kód na predplatné Forbes Print + Digital. Vložené prostriedky pritom môžete na platforme ďalej investovať.
https://www.forbes.sk/predplatne/?modal ... ky-zadarmo
Wolf
Active Member
Dátum registrácie: Po 19 04, 2021 10:29 am
Has thanked: 59 times
Been thanked: 52 times

Príspevok od používateľa Wolf »

Forbes sa nedá čítať, je to samé self-promo
Pessimists sound smart. Optimists make money.
Napísať odpoveď

Návrat na "Brokeri - cez koho na burzu"