Nizsie ceny by som privital hlavne kvoli tomu aby som dokupil viac pozicii lebo tak som to mal pripravene.
Medzitym sa vsak venujem naplno i daytradom
Myslím, že ne jednou.ricmund napísal:no a..? Ty jsi někde psal, že kukuřice poroste nebo je čas nakupit nebo proč to tady je??
Stačí umět (a chtít) číst. Nebo že by nám v tom řádili ňácí duši??BGuru napísal:Coudy,
Ale podla COT reportu ma vyborne nasliapnute Kukurica - Corn. Tam moze prist k peknej explozii hore.
Já myslím, že se má bguru čím pochlubit, zatím to víceméně trefuje. Určitě se eště úplně nefelil. A to, že sem dává další tipy, je OK, zvlášť, když byl o to požádán. Každej si to může probrat, nikdo nikoho nenutí podle nich nakupovat.jonatanus napísal:bguru dlhsie sledujem co tu predvadzas na fore a pravdupovediac som nieco podobne este nevidel, ty si to dotiahol do absolutneho extremu. len by ma zajimalo ci aj veris vobec tomu co tu pises a jak si vyhodnocujes svoje predpovede, alebo ti len staci naky falosny pocit genialnosti, ked sa pochvalis a dufas, ze sa v tom snad nikdo hrabat nebude a ze su tu vsetci padnuti na hlavu?
keby si bol aspon taky "chlap", ze by si te tvoje predpovede racej nerozmazaval a bol ticho a tato tema o "spickovych holygrailovych fantastickych signaloch" zapadla prachom, nepoviem ani slovo, ale toto je skutocne moc..
ps. nechcel som reagovat, myslel som ze skor ci neskor ti to tu niekdo "natre", ale uz moj diplomaticky pohar trpezlivosti jaksik pretiekol....
ps2. reagovat na tento moj infantilny prispevok ani nemusis, ako vidis tu v poslednej dobe moc casu netravim, mne sa tymto prispevkom ulavilo a ostatnym je to evidetne jedno. kludne v tom pokracuj a nielen v tejto teme, pochvalit sa vies pekne, informacna hodnota sice slabsia, ale to az tak nevadi...
konkrétne čo je problém? že sa Bguru chvasce (už názov témy aj meno užívateľa hovorí svoje :- ) , alebo je niekde celkom konkrétna chyba či údaj ?ti to tu niekdo "natre"
Nechvasce, obchodovanie je o uspechoch a neuspechoch. O dobrych obchodoch a tipoch a o zlych, nic viacej ...konkrétne čo je problém? že sa Bguru chvasce (už názov témy aj meno užívateľa hovorí svoje :- ) , alebo je niekde celkom konkrétna chyba či údaj ?
Ak by to malo s takou istotou fungovať, asi by si bol manažerom vlastného úspešného fondu.Co myslite aku cenu by mal takyto nastroj vediet kedy s istotou nakupit alebo aspon kumulovat?
Me by potěšil pád až na 0! O všecko bych přišel a měl po starostech.BGuru napísal:O par dni sme blizo dalsieho docasneho dna na akciovych indexoch (DJI, SPX).
Mna osobne by najviac potesil pokles k urovni DJ na 12000.
Planujem v najblizsie dni dalsie pozicne nakupy.
Existuje niekolko metod ako sa priblizne da urcit. Niektore su presnejsie niektore menej presne. Ktoru pouzivam ja? Samozrejme vlastnu a rad by som si ju nechal pre seba, aspon zatial. To ze si ty neslysel od zadneho chlapka urcit dno neznamena, ze to nejde. Nikto z nas nie je vsadebol, vsetkovie a vsetkozazil.No,a podle ceho,identifikujes ty,to dno...Podle akvity smart money,reportu,ci divergenci,nejakeho indikatoru? Rici tedy,tady je dno,jsem jeste neslysel od zadneho rozumneho chlapka,co se pohybuje na burze,protoze kde je dno,nevi nikdo-ani to lokalni!
Lze se ovsem na zaklade neceho domnivat,ze na urcitem miste bude vytvoreno,na zaklade neceho.
COT pouzivam k rozhodovaniu tak na 5-10%. Dal som sem vsak par uplne jasnych a nespochybnitelnych prikladov dvoch najvacsich otociek za poslednych 10 rokov. Mohol by som si tiez mysliet, ze si sa v tom asi malo rypalPokud vezmu reporty COT jako bernou monci,a sve zkusenosti nabyte cca pred dvema lety,kdy jsem se v tom rypal dost a dost,mohu smele rici,ze COT neplati pro dna indexu.
Kdo se tak domniva,myli se.
Poprosim uviest nalezity COT graf k tomuto tvrdeniu s oznacenim tych 14 "naprosto nepovedenych pokusu". Rad si ich skonfrontujem s vlastnym pohladom na COT report.Pri padu od r.2000,byly tyto aktivity tzv "smart money" na indexex tak presne,ze kupovali na samem vrcholu jak zbesili,aby trh vyhnali jeste vyse.To se jim nepovedlo,a pri padu ,provedli asi 14 naprosto nepovedenych pokusu o zvraceni trendu,pricemz kazdy musel stat miliardy..
Ale to ides na margin, nie?BGuru napísal:P.S.
NG - plyn: od uverejnenia tuna +$4810 na jeden kontrakt. (aktualna cena 8.45)
HG - med: od uverejnenia tuna +$2375 na jeden kontrakt. (aktualna cena 332.9)