domain registration scam

Podnikanie, podnikateľské nápady, skúsenosti, príbehy
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
jonatanus
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 12 04, 2007 4:02 am

domain registration scam

Príspevok od používateľa jonatanus »

skoro som tomu uveril :lol:
Dear Manager,

We received a formal application from a person who is called John Alldis is applying to register "finviz" as their domain names and Internet brand in Hong Kong and also in Asia on Nov 13th 2008. During our auditing procedure we find out that the alleged John Alldis has no trade mark,brand nor patent even similar to that word.As authorized anti-cybersquatting organization we hereby suspect the alleged John Alldis to be a domain or trademark grabber.Hence we need you confirmation for two things.First of all,whether this alleged John Alldis is your business partner or distributor in Asia.Secondly,whether you are interested in registering these domains and Internet brand instead of that alleged person.(The alleged John Alldis will be entitled to obtain a domain not needed by original trademark owner.)
If you are not in charge of this please forward this email to appropriate dept.
This is a letter for confirmation.If the mentioned third party is your business partner or distributor in Asia,please DO NOT reply.We will automatically confirm application from your business partner after this audit procedure.

Best Regards,

Rita
Registration Commissioner
Sponsoring Registrar:Asia Network
Tel: +852-3118 1808 +852 3065 8284
Fax: +852-3065 8189
Email: rita@asianetworks.asia
Website: http://www.asianetworks.asia
MarTiny
Dátum registrácie: Po 18 08, 2008 6:47 pm

Re: domain registration scam

Príspevok od používateľa MarTiny »

Priznám sa, že som to veľmi nepochopil. Keď zistili, že spomínaný John nemá so spomínanou doménou nič spoločné tak čo riešia. Resp. ak je to fake, čo asi je, tak čo tým chceli dosiahnuť?
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

MarTiny napísal:Priznám sa, že som to veľmi nepochopil. Keď zistili, že spomínaný John nemá so spomínanou doménou nič spoločné tak čo riešia. Resp. ak je to fake, čo asi je, tak čo tým chceli dosiahnuť?
aby som si te domeny/znacky rychlo kupil..
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

tuším by som si mal rýchlo regnúť fin-viz.com, finviz.eu, finviz.biz, ...
a poslať jeden pekný mail na oddelenie úhrady faktúr spoločnosti finviz inc. :lol:
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

filip glasa napísal:tuším by som si mal rýchlo regnúť fin-viz.com, finviz.eu, finviz.biz, ...
a poslať jedne pekný mail :lol:
mozes to vydrazit na webtrhu za miliony
niektore te domeny mame inac kupene, len koli tomu aby na tom nesedel naky skur.. skuseny domenovy podnikatel.
MarTiny

Aha, tak to nepochopenie bude mojou neznalosťou. Myslel som, že keď máš nejakú doménu, tak je akosi registrovaná a to pre celý svet. Alebo ty to máš ako doménu a oni po tebe chcú aby si si ju registroval ako obchodnú značku? Možno splietam viac vecí dokopy, ale sám som sa nejko zamotal :roll:
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

MarTiny napísal:Aha, tak to nepochopenie bude mojou neznalosťou. Myslel som, že keď máš nejakú doménu, tak je akosi registrovaná a to pre celý svet. Alebo ty to máš ako doménu a oni po tebe chcú aby si si ju registroval ako obchodnú značku? Možno splietam viac vecí dokopy, ale sám som sa nejko zamotal :roll:
domena je pre kazdy stat osobitne, napr. ako-investovat.sk, ako-investovat.cz, ako-investovat.de, ako-investovat.co.uk, ako-investovat.co.jp.. no a oni zastupuju nake azijske domeny, vid napr.
Dear CEO,
We are the domain name registration organization in Asia, which mainly deal with international company's in Asia. We have something important need to confirm with your company.
On the Jan 11, 2008, we received an application formally. One company named "Viva International Holdings Ltd" wanted to register following
Domain names:
mobiledatanow.cn
mobiledatanow.com.cn
mobiledatanow.net.cn
mobiledatanow.org.cn
mobiledatanow.com.hk
mobiledatanow.hk
mobiledatanow.tw
mobiledatanow.com.tw
mobiledatanow.mobi
mobiledatanow.asia
Internet brand keyword:
mobiledatanow
through our body.
After our initial examination, we found that the keywords and domain names applied for registration are as same as your company's name and trademark. These days we are dealing with it. If you do not know this company, we doubt that they have other aims to buy these domain names. Now we have not finished the registration of Viva company yet, in order to deal with this issue better, Please contact us by telephone or email as soon as possible.
Best Regards,
Lance Chen
Email: lance.chen@domaininasia.org
Web: http://www.Asiadnr.org
a ty si rychlo te domeny zaregistrujes (cez nich) aby ti ich nezobral ten fiktivny zloduch, na ktoreho ta ti dobri ludia upozornili..
MarTiny

Už je mi to jasné. Tak v prípade ako-investovat.co.jp by som sa asi neobával, že to nejaký beťár využije :) , ale v tvojom prípade to asi stojí za zváženie. Konieckoncov si aj písal, že niektoré máš registrované.
Ešte mi napadá, nebolo by práve lepšie registrovať si finviz ako obchodnú značku? Potom by nemohla byť použitá v doméne ktorá by ti nepatrila, nie? Alebo to takto nefunguje? Prípadne taká registrácia je asi dosť mastná predpokladám.
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

lenže značku zase registruješ pre jednotlivé regióny - podobne ako domény.
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

MarTiny napísal:Ešte mi napadá, nebolo by práve lepšie registrovať si finviz ako obchodnú značku? Potom by nemohla byť použitá v doméne ktorá by ti nepatrila, nie? Alebo to takto nefunguje? Prípadne taká registrácia je asi dosť mastná predpokladám.
jednak netusim co stoji zaregistrovat si znacku a predpokladam ze to neni otazka 100 korun.
no a ta druha vec, tazko sa budes sudit napriklad s nakym cinanom.. a aj keby natom sedel naky skur.. skuseny domenovy americky podnikatel, vies si predstavit ten sudny spor, zalovat tuto zo slovenska neviem jaky spobom (asi nie zrovna lacnym) niekde niekoho...

registrovat si znacku ma vyznam ked si microsoft alebo coca-cola, to potom mozes vyhodit $bar-kolko na pravnika nech si to riesi, kludne aj s martanmi..

ako to funguje regionalne tiez netusim.. (co spominal filip)

proste - drahe a neefektivne. rozhodne ta vide lacnejse (a bude to ucinnejsie) zaregistrovat si vsetky mozne pouzitelne domeny.
MarTiny

Aj ja som mal ten dojem, že o.z platí zvlášť pre jednotlivé regióny a určite by to bolo o dosť drahšie. Len som chcel vedieť, či to nemáš nejako zmapované a tak...
mf_sk
Dátum registrácie: Po 25 02, 2008 8:15 pm

Príspevok od používateľa mf_sk »

Ja si pamatam spor ohladne znacky Linux. Linus Torvalds musel proste dokazat, ze aby znacka platila, tak sa ju musi snazit vzdy chranit pri nejakom poruseni. Tusim v Australii sa kvoli tomu musel byt spor, aby ta znacka nezanikla.

Cize prakticky - ak si nejaky Cinan zacne pouzivat znacku finviz a jonatanus ju nebude sa snazit sudne ochranit v Cine, tak nejaky sudca neviem kde sa proste moze rozhodnut, ze uz znacka neplati, ak ju tam bude chciet jonatanus vymahat. Takto bolo aspon pred par rokmi.
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

mf_sk napísal:Cize prakticky - ak si nejaky Cinan zacne pouzivat znacku finviz a jonatanus ju nebude sa snazit sudne ochranit v Cine, tak nejaky sudca neviem kde sa proste moze rozhodnut, ze uz znacka neplati, ak ju tam bude chciet jonatanus vymahat. Takto bolo aspon pred par rokmi.
existuje vobec v cinskom prave nieco ako trademark?
te cinske mercedesy, atd. su tam legalne, intellectual property im moc nehovori, necudoval by som sa keby im nic nehovorilo nic.
Napísať odpoveď

Návrat na "Podnikanie, podnikateľské nápady, skúsenosti, príbehy"