PREZIDENT U.S.A

Politika, svetonázory, naša spoločnosť
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.

Kto sa stane najbližším prezidentom Usa a koho by som volil ?

Hlasovanie ukončené Ut 05 11, 2024 1:16 pm

1. Kamala Harris, ale volil by som Trumpa
2
11%
2. Donald Trump, ale volil by som Harrisovú
2
11%
3. Kamala Harris...aj ja by som ju volil
8
42%
4. Donald Trump...aj ja by som ho volil
7
37%
5. Je mi to jedno, nemám názor, alebo by som nevolil
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 19

MiiikPiiik
Dátum registrácie: Št 24 08, 2023 11:35 am
Has thanked: 14 times
Been thanked: 7 times

Re: PREZIDENT U.S.A

Príspevok od používateľa MiiikPiiik »

jaroslav80 napísal: St 28 01, 2026 6:19 pm Robert Fico: Dôrazne odmietam klamstvá nenávistného, probruselského liberálneho portálu POLITICO
Ako keby sa dalo Ficovi v niečom veriť. :?
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 880 times
Been thanked: 482 times

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

psycholog: Donald Trump trpí bipolární poruchou, maligním narcismem a začínající demencí - YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=itkhczsgYek
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2268 times
Been thanked: 2672 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Ouch. Nové fakty o Trumpovi...
Ďalšia vec ktorá ho v snahe odpútať pozornosť od seba môže pohnať do útoku na Irán:

Eduard Chmelár
10 h
·
LAJČÁK, EPSTEIN, TRUMP A IRÁN

Čo sa týka samotného Miroslava Lajčáka, zverejnenie ďalších podrobností o jeho vzťahu k sexuálnemu delikventovi Jeffreymu Epsteinovi ma vôbec neprekvapuje. Už pred Vianocami som napísal, že je to pre neho na uterák, a teraz sa len potvrdilo, že Lajčák klamal, keď sa vyhováral, že s Epsteinom komunikoval len v rámci svojich diplomatických povinností. Jeho záujem o dohadzované mladé dievčatá bol evidentný.

Tento človek pre mňa nikdy nebol dôveryhodný.
Vždy ma prekvapovalo skôr to, že kvôli obchodu so zbraňami je premiér Fico ochotný riskovať svoju reputáciu, hoci dlhodobo veľmi dobre vie, kto je to Lajčák. Teraz však má táto kauza potenciál poškodiť samotný Smer-SD, takže jeho pozícia je neudržateľná a predpokladám, že Robert Fico bude musieť konať.
Ale možno sa mýlim, veď odkedy sa táto strana zastáva neonacistov, násilníkov a iných grázlov, možno jej voliči odpustia aj pedofilov...

O tomto však nebudeme žartovať. Mňa však už na tejto kauze nezaujímajú Lajčákove slizké manévre.
Neprekvapuje ma dokonca ani to, že na zozname dievčat v Epsteinovom pedofilnom impériu sa objavujú aj Slovenky a že jeho súkromné lietadlo niekoľkokrát pristálo v Bratislave a Poprade. Oveľa viac ma na tých zverejnených nechutných zvrátenostiach znepokojuje možná reakcia Donalda Trumpa.
Spisy podrobne opisujú jeho aktívnu účasť na dražbe dievčat, ako im prstom odmeriaval tesnosť vagíny, ako znásilnil 13-ročné dievča...
a ďalej radšej nebudem pokračovať, lebo mi je z toho fyzicky nevoľno.

Znepokojuje ma to o to viac, že od čias Moniky Lewinsky sa sexuálne aféry amerických prezidentov riešili odvedením pozornosti vojnami - aj keď si nie som istý, či bombardovanie Iránu prehluší atómovú bombu, ktorá Trumpovi práve vybuchla v rukách.

Na príklade Iránu vidíte, že Európa sa napriek veľkolepým rečiam v Davose a na následnom mimoriadnom summite EÚ nepoučila.
Pokračuje v tej istej politike ako doteraz. Najvýrečnejšie o tomto stave vypovedá, že rady, čo treba robiť, rozdáva v médiách Mikuláš Dzurinda - namiesto toho, aby pykal za to, že nás zatiahol do niekoľkých protiprávnych vojen.

Zverejnené esemesky Emmanuela Macrona Donaldovi Trumpovi ukazujú, že bol ochotný americkému imperátorovi so zvrhnutím iránskeho režimu pomôcť. Iránsky minister zahraničných vecí na sociálnej sieti uviedol: "V súčasnosti sa pokúša odvrátiť vypuknutie totálnej vojny v našom regióne niekoľko krajín. Žiadna z nich nie je európska."

Z času na čas sa ma niekto spýta, prečo nepodporujem útoky na Irán, veď sám tvrdím, že ten režim je veľmi nepríjemný.
Za iných okolností by stačilo povedať, že nepodporujem žiadne násilné riešenia konfliktov a už vôbec nie tie, ktoré sú v príkrom rozpore s medzinárodným právom. Ale tu musím dodať niekoľko podrobností.

Len hlupáci veria vojnovej propagande o Iráne.
Neexistuje nič, čo by ma presvedčilo, že vojenský intervencionizmus na Blízkom východe je správna myšlienka a že nám Trump hovorí o Iráne pravdu. Neexistuje nič, čo by ma presvedčilo, že ľudia, ktorí trávili dva roky vyhladením Gazy, majú s iránskym ľudom dobrosrdečné úmysly.
Neexistuje nič, čo by ma presvedčilo, že mocenská aliancia sústredená okolo amerického impéria by mala rozhodovať o osude celého ľudstva.
Nie je normálne 23 rokov od hanebnej invázie do Iraku stále nechápať, že Biely dom, Pentagon a skorumpované západné médiá nám klamú.
Nie je normálne žiť v roku 2026 a stále veriť, že intervencionizmus USA povedie k pozitívnym výsledkom.
Nie je normálne prežiť to, čo tieto monštrá vyvádzali v Líbyi, čo títo šialenci urobili s Gazou, a veriť, že majú šľachetné úmysly.
Je mi pritom úplne jedno, či svoje argumenty opierate o konzervatívnu protimoslimskú rétoriku, o liberálnu predstavu ľudských práv alebo o ľavicovú solidaritu s iránskymi pracujúcimi - vo všetkých prípadoch je táto argumentácia chybná a vaša pozícia nesprávna.

Plán na rozbitie Iránu nie je o ničom inom ako o ovládnutí Blízkeho východu a sveta vo všeobecnosti.
Ide len o moc a kontrolu a vaše fantazmagórie o slobode a demokracii budú okamžite podriadené iným cieľom.
Pretože cieľom nie je oslobodiť iránsky ľud. Spojené štáty a Izrael nikdy nedovolia, aby sa na Blízkom východe rozvíjala demokracia, ak nedokážu kontrolovať jej výsledky - ako to ukazujú v Iraku.
Cieľom je buď dosadiť do Teheránu bábkový režim alebo balkanizovať národ do viacerých nezávislých štátov, ktoré sa dajú ľahko ovládať, prípadne uvrhnúť celý štát do nezvládnuteľného chaosu, ako to urobili v Líbyi.
Žiaden z týchto scenárov nesleduje záujmy iránskeho ľudu.
A každý, kto chce spôsobiť takéto hrôzy ktorémukoľvek národu na Zemi, by mal byť vyhlásený za nepriateľa ľudstva.

Väčšina ľudí na Západe strávi celý svoj život v propagandistickej komnate, ktorá ich neustále živí zveličenými príbehmi o tom, ako sú všetci naši konkurenti zlí a ako nás chcú zničiť, lebo nenávidia našu slobodu.
Takíto ľudia žijúci v Platónovej jaskyni tieňov nedostanú ani len príležitosť na to, aby si uvedomili, že najtyranskejšou mocenskou štruktúrou na Zemi je americké impérium.
Odmietam sa zapájať do tejto imperiálnej vojnovej propagandistickej kampane, pretože svoju kritiku chcem sústreďovať na mocenskú štruktúru, v ktorej žijem a ktorá spôsobuje ľudstvu väčšinu problémov.
Neviem, ako to zvrátiť, ale viem, že v ľuďoch treba prebúdzať túžbu po mieri, priateľstve a spolupráci, nie po dobýjaní, ovládaní a rivalite.
A v tomto duchu budem vždy hovoriť a konať.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****

epsteinove spisy pôsobia velmi nechutne až bizarne. Ťažko veriť tomu, že tolko vyznamnych a vplyvnych ludi by dobrovolne podstupilo take riziko. Su dost inteligentni na to, aby vedeli, že niečo také skôr či neskôr zaručene praskne.
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****

Kremeľ aj Kazachstan majú na Trumpa kompromateriály, hovorí bývalý šéf tajnej služby KGB
https://www.kyivpost.com/post/69648
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 26 times
Been thanked: 1455 times

Príspevok od používateľa MiBi »

Dvakrát a dosť? Keď dve funkčné obdobia nestačia
vyber z https://dennikn.sk/5132445/donald-trump ... emokracie/
„Nikto nesmie byť zvolený do úradu prezidenta viac než dvakrát.“ (Prvá veta dvadsiateho druhého dodatku Ústavy Spojených štátov amerických)
Dvadsiaty druhý dodatok ústavy Spojených štátov nevznikol ako akademická formalita, ale ako ústavná poistka proti koncentrácii moci krátko po skončení druhej svetovej vojny. Jeho cieľ bol jasný. Zabrániť tomu, aby sa prezidentská funkcia zmenila na dlhodobú osobnú vládu legitimizovanú opakovanými voľbami.

Aj preto je dnešná diskusia znepokojujúca. Na verejnosti sa objavujú aj konkrétne symboly politických ambícií, ktoré s ústavným limitom otvorene nepočítajú. V Spojených štátoch sú dnes v obehu reklamné čiapky s nápisom „TRUMP 2028“. Tento vizuálny slogan korešponduje s politickými vyhláseniami Steva Bannona, dlhoročného ideológa trumpovského hnutia, ktorý 24. októbra 2025 v rozhovore pre Economist otvorene hovoril o Trumpovi ako o budúcom prezidentovi Spojených štátov v roku 2028. Na otázku, čo v takom prípade s dvadsiatym druhým dodatkom, Bannon odpovedal, že „existuje mnoho rôznych alternatív“ a „v primeranom čase bude predstavený plán“. Dodal, že „prezident Trump bude prezidentom Spojených štátov“, „krajina ho potrebuje“ a Trump je „nástrojom božej prozreteľnosti“. Redaktorka Economistu v tejto výmene názorov správne upozornila, že takéto úvahy sú v rozpore s duchom ústavy a jej základným účelom obmedzovať výkon moci.

Kam až môže viesť obchádzanie ústavných pravidiel, ukazuje ruský príklad. Ruská ústava sa pôvodne inšpirovala osvedčeným modelom limitovania počtu prezidentských funkčných období. Postupné obchádzanie tohto obmedzenia a jeho následná ústavná revízia v prospech Vladimira Putina však otvorili cestu k bezprecedentnej koncentrácii moci a k premene pôvodne demokraticky zvoleného prezidenta na fakticky doživotného diktátora. Ruská skúsenosť tak jednoznačne ukazuje, že obchádzanie týchto limitov nie je marginálnou odchýlkou, ale bodom zlomu, po ktorom sa ústavný poriadok mení na nástroj osobnej moci – s následkami, ktoré ďaleko presahujú hranice jednej krajiny.

Donald Trump sa sám netají tým, že jeho politické konanie je nepredvídateľné a že sa zámerne vymyká zabehnutým pravidlám. Táto deklarovaná nepredvídateľnosť nie je neutrálnou taktikou, ale výslovným popretím základnej logiky vlády práva a samotnej idey, že právo má byť limitom politického rozhodovania a nie jeho podriadeným nástrojom.

Viac než rok jeho vládnutia ukázal, že nejde len o rétoriku, ale o praktický spôsob výkonu moci jeho i jemu blízkych spolupracovníkov. Nemožno pritom očakávať, že by sa v zostávajúcich troch rokoch jeho mandátu tento prístup zásadne zmenil. MAGA predstavy o riadení štátu vedú k MEGA problémom, a to nielen pre samotné Spojené štáty, ale aj pre širšie medzinárodné prostredie. Pôjde o obdobie, ktoré nepochybne vstúpi do učebníc nie ako pozitívny príklad, ale ako jeden z najvážnejších testov funkčnosti demokracie a systému bŕzd a protiváh v novodobej histórii. Verím, že tento spôsob vládnutia vyvolá primeranú reakciu nielen amerických inštitúcií, ale najmä občianskej spoločnosti.
eToro 500$ v akciach: https://etoro.tw/4brWhXi
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 260 times
Been thanked: 192 times

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

MiBi napísal: St 11 02, 2026 3:28 pm „Nikto nesmie byť zvolený do úradu prezidenta viac než dvakrát.“ (Prvá veta dvadsiateho druhého dodatku Ústavy Spojených štátov amerických)
OK, cize ziskat urad americkeho prezidenta volbami sa da len dva krat - treti krat by sa dalo pripadne bez volieb. Trump rad zhadzuje masky tak mozno demaskuje aj "americke volby" a "americku demokraciu".

Dezorientovany Biden bol tiez v podstate treti krat zvoleny Obama, cize vtedy naplnili len formalne literu zakona, ale nie podstatu toho zakona. Takze uz to samotne jasne hovori o tom, ze americka "demokracia" je len prazdna fasada a Potemkinova dedina. Rusi su v tomto smere este o krok vpred a Cinania sa hrou na "demokraciu" ani neunuvaju zabijat cas.
MiBi
VETERAN MEMBER *****

Tak ked toto uz nie je kult osobnosti
Trumpova tvár po novom zdobí budovu ministerstva spravodlivosti vo Washingtone, dopĺňa ju slogan „Urobme Ameriku opäť bezpečnou“. Nejde o prvú inštitúciu s podobizňou prezidenta, jeho meno najnovšie zrejme ponesie aj letisko v Palm Beach na Floride.
Transparenty s Trumpovou fotografiou sa už vlani objavili na ďalších federálnych budovách vrátane ministerstva poľnohospodárstva, ministerstva práce a Amerického mierového inštitútu (USIP), ktorý po prezidentovi aj pomenovali. O pár týždňov neskôr sa jeho meno objavilo na budove kultúrneho Kennedyho centra v hlavnom meste, ktoré už nesie názov Trumpovo a Kennedyho centrum.
Prezidentova tvár sa tiež objavila na vstupenkách do národných parkov.

Obrázok
MiBi
VETERAN MEMBER *****

priateľské prevzatie Kuby

Prezident Donald Trump v piatok vyhlásil, že USA rokujú s Havanou a nastolil možnosť „priateľského prevzatia Kuby“ bez toho, aby poskytol akékoľvek podrobnosti o tom, čo tým myslel.

Trump v rozhovore pre novinárov pred Bielym domom pri odchode na cestu do Texasu povedal, že minister zahraničných vecí Marco Rubio rokuje s kubánskymi lídrami „na veľmi vysokej úrovni“.
„Kubánska vláda s nami rokuje,“ povedal prezident. „Nemajú žiadne peniaze. Momentálne nemajú nič. Ale rokujú s nami a možno dôjde k priateľskému prevzatiu Kuby.“
Dodal: „Veľmi pokojne by sme mohli skončiť s priateľským prevzatím Kuby.“
https://www.nbcnews.com/politics/trump- ... rcna261081
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****

Snemovna bude hlasovat ohladom obmedzenia Trumpa v dalsom utoceni na Iran.
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****

"Americký Senát většinově ovládaný republikány neschválil rezoluci, která se snaží omezit pravomoci amerického prezidenta Donalda Trumpa pokračovat ve vojenském konfliktu s Íránem bez souhlasu Kongresu. Poměr hlasů byl 47 ku 52 zhruba odpovídající republikánské většině.

Ochranka Kapitolu na místě zatkla protestujícího veterána americké námořní pěchoty Briana McGinnise, který neoprávněně vnikl do sálu. „Nikdo nechce bojovat za Izrael,“ křičel podle stanice CNN muž, který v letošních volbách kandiduje do Senátu za v USA zcela okrajovou Stranu zelených."
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****

Ministerstvo spravodlivosti zverejnilo záznamy z rozhovorov FBI týkajúce sa obvinenia zo sexuálneho zneužívania Trumpa
https://edition.cnn.com/2026/03/05/poli ... tein-files
Medzi chýbajúcimi záznamami boli tri poznámky o rozhovoroch so ženou, ktorá agentom povedala, že Epstein ju pred desiatkami rokov opakovane fyzicky a sexuálne zneužíval, počnúc jej približne 13-ročným vekom, a ktorá tiež obvinila Trumpa zo sexuálneho napadnutia.
V članku su ďalej riadne pikantnosti..
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****

Trump naznačuje, že USA sa po Iráne obrátia na Kubu: „Otázka času“
https://www.cnbc.com/2026/03/05/trump-c ... hange.html
Napísať odpoveď