JUGGLER napísal: ↑St 22 02, 2023 4:51 pm
Day order SIVB out na BE ( 278,50 )
Znova DAY order na SIVB out na BE ( 278,50 )
Zabudol som, že som tu dal
day order. Dnes po open by sa to predalo.
Day order dávam pre prípad, že by sa overnight stalo niečo negatívne. Vtedy by som podržal a zavrel nižšie.
WISH padol -28%.
nebol som včera pri zverejnení, ale dodatočne som pozrel:
Strata bola -0,16 a tržby 123 ( očakávania boli -0,18 / 152 ). Adjusted Ebidta bola -95 mil.
Guide bol, že v ďalšom kvartáli bude aEBI -70 až -80 mil. Výsledok: postupný pokles ceny o -30% ( z 0,72 na 0,51 )
Kupci (špeciálne tí, čo kupovali príliš vysoko po odporúčaní Citronu ) spôsobili paniku.
Análi sú v názoroch rozdelení:
Credit Suisse potvrdili OUTPERFORM a target znížili na 4,40 USD (predtým 5,70 ).
Citigroup začalo rating tvrdým SELL a target 0,50 USD.
Aby sme videli aké asymetrické sú v týchto časoch reakcie na zverejnenia porovnám to zo zverejnením minule:
Strata bola -0,18 a tržby 125 ( očakávania boli -0,21 / 156 ). Adjusted Ebidta bola -95 mil.
Guide bol, že v ďalšom kvartáli bude aEBI -90 až -110 mil. Výsledok: cena postupne vyrástla o +15% ( z 0,63 na 0,73 USD )
Zhrnutie:
Minule sa mierne prekonala v zisku/strate a sklamala v tržbách. Išla hore 15%.
Teraz sa mierne prekonala v zisku/stratách a rovnako sklamala v tržbách.
Spálila rovnako veľa cashu ako minule ( -95 mil. ) ale bolo to pri dolnej hranici guide.
Nový guide bol, že v Q1 spáli ešte menej cashu: -70 až -80 mil.
Fundamenty sa teda vylepšujú, ale tržby stále viaznú a spotreba cashu klesá zrejme menej ako boli predstavy.
Ja však WISH nehodnotím, že ide ďalej dolu vodou. Pozitívne zmeny tam vidno, firma má stále viac cashu ako je market cap a nemá dlhy. To je v prostredí vysokých úrokov dobrá základňa.
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect."
,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri hedge fondov,, B.