Fyi
GME - extreme short squeeze
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
- DanteUnchained
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: So 05 06, 2021 12:26 pm
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 127 times
-
Ivix
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Po 05 12, 2022 9:00 am
- Has thanked: 406 times
- Been thanked: 48 times
Re: GME - extreme short squeeze
Vyzera to tak, ze RK rozluskol FTD cykly, inak by tolko neriskoval.
Jediny trh, z ktoreho vo vypredaji ludia utekaju, je akciovy trh. Warren Buffett.
Diverzifikovane portfolio moze bohatstvo ochranit, ale koncentrovane portfolio ho buduje. Warren Buffett.
Diverzifikovane portfolio moze bohatstvo ochranit, ale koncentrovane portfolio ho buduje. Warren Buffett.
- DanteUnchained
- Guru Member ****
7.6. mal DFV stream a cena tankovala, vcera poslala FINRA CAT report.
Aka náhoda ze zrovna 7.6. ma burza 1 miliardu chyb v opciach (prve 2 tabulky su equities) ked mal DFV stream a cena tankovala zo 66 pre-market na 28
, treba ešte pockat na FTD data.
https://catnmsplan.com/sites/default/fi ... Update.pdf strana 33
Hodil som to do tabulky:
Equity errors
Late: avg 18mil, median 1,9 mil.
Overall: average 20,3 mil, median 5,8.
Max hodnota 7.6.2024 200 mil
Options errors:
late: average 51 mil, median 428 000
Overall: average 51,5 mil, median 1,4 mil.
Max 1,2 miliardy tiez 7.6.2024
Fuckery at its finest.

Aka náhoda ze zrovna 7.6. ma burza 1 miliardu chyb v opciach (prve 2 tabulky su equities) ked mal DFV stream a cena tankovala zo 66 pre-market na 28
https://catnmsplan.com/sites/default/fi ... Update.pdf strana 33
Hodil som to do tabulky:
Equity errors
Late: avg 18mil, median 1,9 mil.
Overall: average 20,3 mil, median 5,8.
Max hodnota 7.6.2024 200 mil
Options errors:
late: average 51 mil, median 428 000
Overall: average 51,5 mil, median 1,4 mil.
Max 1,2 miliardy tiez 7.6.2024
Fuckery at its finest.

-
Ivix
- Silver Member *
Dokupene:
30 GME @23.87
19 GME @23.80
Chvilu to brnkalo na 23.60. Co uz. Ale uz sme vyssie.
30 GME @23.87
19 GME @23.80
Chvilu to brnkalo na 23.60. Co uz. Ale uz sme vyssie.
Jediny trh, z ktoreho vo vypredaji ludia utekaju, je akciovy trh. Warren Buffett.
- DanteUnchained
- Guru Member ****
- DanteUnchained
- Guru Member ****
-
Ivix
- Silver Member *
Larry Cheng during today’s LIVE stream on raising capital: “If you can’t use capital accretively then don’t raise capital.”
Chcelo by to nejake konkretne pozitivne spravy z manazmentu.
Chcelo by to nejake konkretne pozitivne spravy z manazmentu.
- DanteUnchained
- Guru Member ****
let them cook.
RC mal enormny zaujem o BBBY, aj mal plan a vsetko, ale poradcovia z JPmorgan "poradili" spravnej rade aby ho odmietli. Myslim si ze BBBY je uz odpredane a uzavrete, ale ktovie, mozno nejaky segment preberie GME.
Napr. tu je BBBY spekulacia https://www.reddit.com/r/Teddy/comments ... an_23_and/
btw nahlad do RC mentality:
https://www.reddit.com/r/Superstonk/com ... _familiar/
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2456 times
- Been thanked: 2844 times
Mohli by vymyslieť ako využiť predajne aj na inú činnosť. Som bol nedávno prekvapený v iStores, ako oni rozširujú sieť svojích predajní.
Už ich majú 14 v SR.
Gamestop nemusí predávať len hry, ale napr. aj skladať a predávať špičkové herné zostavy, či už sám, alebo v spolupráci s niekým.
Kamenné predajne sa dajú využiť, len manažment musí vymyslieť nejakú transformáciu. Herný priemysel tu bude...hrať sa bude zrejme čoraz viac, s miliardami cashu a bez dlhu to chce iba kreatívny manažment.
Teraz ma však zaujíma, či ten trejd má ešte zmysel držať krátkodobo. V piatok expirovali opcie, nič sa neudialo, žiadny short squeeze...
Roaring Kitty má teraz na účte 9 mil. akcií po 23,41 a cash 6,3 mil. USD. Je teraz 4 najväčší akcionár po RC Ventures, Vanguarde, and BlackRocku.
Cena GME je teraz 23,25...teda RK sa preklápa do straty ... zarobil síce niečo na opciách, ale čo teraz?
V apríli šiel GME po 10...Dante tu prišiel dať tip 21 apríla po 10 USD a v máji začalo divadlo.
Roaring Kitty vstúpil dosť vysoko, nad 20 USD..to ma dosť prekvapuje...
Legendou sa stal, ked vstupoval do GME po 5 usd v 2020. Vstup po 10 USD by som tlieskal...Ale po zdvojnásobení ceny..to som myslel, že
fakt hraje na nejaký squeeze.
Ja mám teraz po expirácii opcií 400 ks, priemer 27,47 a strata sa každým dňom zväčšuje . Tak uvažujem, čo ďalej.
je tam nejaké svetlo na konci tunela...chystá sa nejaký event...komentuje niečo Roaring Kitty...sú nejaké hlášky na reddite?
Už ich majú 14 v SR.
Gamestop nemusí predávať len hry, ale napr. aj skladať a predávať špičkové herné zostavy, či už sám, alebo v spolupráci s niekým.
Kamenné predajne sa dajú využiť, len manažment musí vymyslieť nejakú transformáciu. Herný priemysel tu bude...hrať sa bude zrejme čoraz viac, s miliardami cashu a bez dlhu to chce iba kreatívny manažment.
Teraz ma však zaujíma, či ten trejd má ešte zmysel držať krátkodobo. V piatok expirovali opcie, nič sa neudialo, žiadny short squeeze...
Roaring Kitty má teraz na účte 9 mil. akcií po 23,41 a cash 6,3 mil. USD. Je teraz 4 najväčší akcionár po RC Ventures, Vanguarde, and BlackRocku.
Cena GME je teraz 23,25...teda RK sa preklápa do straty ... zarobil síce niečo na opciách, ale čo teraz?
V apríli šiel GME po 10...Dante tu prišiel dať tip 21 apríla po 10 USD a v máji začalo divadlo.
Roaring Kitty vstúpil dosť vysoko, nad 20 USD..to ma dosť prekvapuje...
Legendou sa stal, ked vstupoval do GME po 5 usd v 2020. Vstup po 10 USD by som tlieskal...Ale po zdvojnásobení ceny..to som myslel, že
fakt hraje na nejaký squeeze.
Ja mám teraz po expirácii opcií 400 ks, priemer 27,47 a strata sa každým dňom zväčšuje . Tak uvažujem, čo ďalej.
je tam nejaké svetlo na konci tunela...chystá sa nejaký event...komentuje niečo Roaring Kitty...sú nejaké hlášky na reddite?
- DanteUnchained
- Guru Member ****
Gamestop nepredava len hry uz celkom dlho, minimalne od 2022, maju aj hracky, PC komponenty, elektroniku, herny merch atd. RC ma velke plany, uvidime co konkretne, tweetoval davno Colu a vyzyval Berkshire (hej tiez by som rad nejake blizsie info). Ako mozes vidiet price action, GME floor je niekde okolo 20 USD napriek riedeniu akcii. Podla technickej analyzy zacina bullish momentum (MA crossovers, MACD na monthly atd.). Co sa tyka RK, jeho exercise casti, mozeme spekulovat ci boli/neboli FTD tzn. T+35 cyklus, zatial chyba report z dni kedy spravil exercise.JUGGLER napísal: ↑Ut 25 06, 2024 8:16 pm Mohli by vymyslieť ako využiť predajne aj na inú činnosť. Som bol nedávno prekvapený v iStores, ako oni rozširujú sieť svojích predajní.
Už ich majú 14 v SR.
Okrem toho RC uz nie je na hornom limite poctu akcii, moze dokupit.
400 akcii je dost, chapem ze to mas celkom velke vykyvy, ale average mas lepsi ako ja, original dlhodoby hodler. Poviem ti tak hlavny dovod "preco sme vsetci in", je ze shorty stavili na bankrot, ktory je uplne mimo, teraz je to hra trpezlivosti.
-
Ivix
- Silver Member *
Cena zase takmer na 25 ako tyzden dozadu. RK ziadny novy koment a Reddit sa znazi rozlustit FTD cykly GME a XRT ETF (Biggy ma celkom dobry kalendar). Presny datum dalsieho spiku je tazko odhadnut, po predchadzajucich dvoch sme ale vzdy skoncili na vyssej cene.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Dík.
Len čo som ukončil príspevok, kobra sa začala dvíhať z -3% a skončila na +5,5%
. .
Dante: to bol šialene dobrý call pri tých 10 USD.
Len sa divím ako si odolal vybrať zisk ked to vyskočilo +500% ku 60 USD.
Aj Roaring Kitty sa mohol nabaliť a potom znova kúpiť. Šiel už ku 1 miliarde !
Len čo som ukončil príspevok, kobra sa začala dvíhať z -3% a skončila na +5,5%
. .
Dante: to bol šialene dobrý call pri tých 10 USD.
- DanteUnchained
- Guru Member ****
Hej no ja som to sem pisal, ale sam som nekupil nejake dlhsie opcie za rozumny peniaz, ze by som to riadne vyuzil, dokonca som ani vyrazne neprikupil, lebo som nemal tak nizko nastaveny alert FFSJUGGLER napísal: ↑Ut 25 06, 2024 10:57 pm Dík.
Len čo som ukončil príspevok, kobra sa začala dvíhať z -3% a skončila na +5,5%![]()
Dante: to bol šialene dobrý call pri tých 10 USD.![]()
K market close zmene - asi nejaky FTD cyklus (mozno z piatka na opciach t+2)
Ad to ze som nepredal. Proste lifechanging money or nothing, akoze teoreticky som to mohol vsetko (resp. to co nemam DRS) strelit, nakupit naspat povodny pocet akcii na 20-30 USD (keby som nostradamus a viem ze to tam klesne) a zas drzat, lenze nikto nevedel ci toto je squeeze alebo nie, obzvlast ked DFV povstal z mrtvych. A 80% akcii co mam su po rocnom teste, keby to zas otocim a realne squeezneme v juli (alebo jednoducho do 1 roka)- povedzme k (naschval to podhodnotim) 200 USD/share, tak musim tejto bande amaterov poslat 33%, dost shitty deal. A ked som kukol na mobile jedneho brokera kde mam vacsi objem akcii, floating profit tam bol 2500 (mam priemer nakupu okolo 35), no kvoli jednej lepšej vyplate to fakt nedrzim 3 roky
RK vie ze tie peniaze ziska tak ci tak podla mna, a je to len otazkou casu, radsej to drzal pre nas vsetkych, a nacasoval exercise tak, aby z toho mali osoh viaceri. Mozno on sam zas nakupi akcie/opcie - bude ocakavat ze tych 5 mil akcii je FTD k T+13/35 zas nakupi opcie, cim potlaci floor vyssie, a mozno znova zacne gamma rampa.
Inak XRT teraz zmensilo expoziciu voci GME (rebalancing) o -45%. Neviem co to bude znamenat pre FTD a XRT fuckeries, ale zmenilo sa to, tak nech viete.
- DanteUnchained
- Guru Member ****
Load up on shares.
Time to call bullshit. - Mark Baum.
edit: gamestop predava aj digitalne kluce hier.
https://www.reddit.com/r/Superstonk/com ... _store_is/
Time to call bullshit. - Mark Baum.
edit: gamestop predava aj digitalne kluce hier.
https://www.reddit.com/r/Superstonk/com ... _store_is/
- DanteUnchained
- Guru Member ****
- aviceN
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Št 07 01, 2021 10:24 am
- Has thanked: 259 times
- Been thanked: 226 times
- Kontaktovať používateľa:
Do dvoch dní zistíme ci RC dokúpil.
Viac info o mojej EIC ponuke bez manažérskeho poplatku na: https://www.milosbubniak.sk/
-
Ivix
- Silver Member *
Uz nasadzuju silnejsie BS kalibre. Brian Sozzi ma predpisany Trash Talk, aby velki chlapci neprisli znova o balik.
-
Ivix
- Silver Member *
Ved to, ked uz drzis tak dlho to by som aj ja cakal na TOP prilezitost. Keby nemame taky zakon, tak na tradovanie by to bola lahodka. Hlavne, ze zadrbu 14% zdravotny odvod, aby sa predislo kratkodobej spekulacii a nedavno riesili jeho zrusenie pre krypto co asi spekulacia "nebude". Na hlavu postavene. Presny opak dosiahnu a celkovo sa vyberie na dani menej. Mne bude stacit 2 x investicia (cena okolo 47-48)DanteUnchained napísal: ↑Ut 25 06, 2024 11:41 pm Ad to ze som nepredal. Proste lifechanging money or nothing, akoze teoreticky som to mohol vsetko (resp. to co nemam DRS) strelit, nakupit naspat povodny pocet akcii na 20-30 USD (keby som nostradamus a viem ze to tam klesne) a zas drzat, lenze nikto nevedel ci toto je squeeze alebo nie, obzvlast ked DFV povstal z mrtvych. A 80% akcii co mam su po rocnom teste, keby to zas otocim a realne squeezneme v juli (alebo jednoducho do 1 roka)- povedzme k (naschval to podhodnotim) 200 USD/share, tak musim tejto bande amaterov poslat 33%, dost shitty deal.
- DanteUnchained
- Guru Member ****
Hej no, jedine spravit kansas city shuffle - double down, inak som nevidel pointu vypinat pozicie 
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Dnes bude zverejnovat BB. Je dost nízko. Zobral som nejaké call opcie
- DanteUnchained
- Guru Member ****
blackberry?
Aj po Share offering je (fake) selfreported SI skoro nezmeneny. SI sa vyrazne nezmenil ani ked GME bolo na 10 USD, oni proste neplanuju uzavriet poziciu. Takze dobry tah od Cohena.GME Short Interest as of June 14th still stands at 44,73M shares (only down 2M).
- DanteUnchained
- Guru Member ****
Gme +10%. Vcera som poslal na IBKR 400€, a cakal som na dip na 22 kym kupim GME, tak si to povedalo ze haha smola, nemate za čo. 
-
Ivix
- Silver Member *
Klasika, ked ma clovek love na ucte ziadny vypredaj a ked je plne zainvestovany tak prilezitosti ako hub po dazdi. Este bude moznost, je to dost volatilne. Inak myslis, ze RK pojde do call options aj pri aktualnej cene?DanteUnchained napísal: ↑Št 27 06, 2024 5:42 pm Gme +10%. Vcera som poslal na IBKR 400€, a cakal som na dip na 22 kym kupim GME, tak si to povedalo ze haha smola, nemate za čo.![]()
- DanteUnchained
- Guru Member ****
Ja ocakavam ze RK spravi este call option play na jeho exercise FTD prip. transfer z e-trade von.Ivix napísal: ↑Št 27 06, 2024 6:31 pmKlasika, ked ma clovek love na ucte ziadny vypredaj a ked je plne zainvestovany tak prilezitosti ako hub po dazdi. Este bude moznost, je to dost volatilne. Inak myslis, ze RK pojde do call options aj pri aktualnej cene?DanteUnchained napísal: ↑Št 27 06, 2024 5:42 pm Gme +10%. Vcera som poslal na IBKR 400€, a cakal som na dip na 22 kym kupim GME, tak si to povedalo ze haha smola, nemate za čo.![]()
https://finance.yahoo.com/quote/CHWY/ CHEWY 15% spike, RK Tweet.
Chewy planuje share repurchase
https://finance.yahoo.com/news/chewy-ch ... 00279.html
- DanteUnchained
- Guru Member ****
-
Ivix
- Silver Member *
...as RK sets off the ALGO army again 
- DanteUnchained
- Guru Member ****
hej, hlavne ked chewy ohlasilo den predtym buyback shares za 500 mil USD, a ak ho zacali a chewy nie je likvidne tak to vytalcilo cenu prip. niekto short vyskocil z obchodu.
Fun fact Chewy ma #1 vahu v XRT ETF.
https://www.morningstar.com/etfs/xmex/xrt/portfolio
Nepredpokladam vyrazny nepriamy vplyv na GME/AMC, aj ked "basket" teoria je aktualna.
Dneska je maximum pain 24 USD, ak niekto bude chciet silou mocou drzat cenu nad 25, je mozna gamma rampa k 30 USD.
strelil si to, ako bol spike?
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Opcie išli po open aj po +150%. Ja som predal priskoro po +100%. ale nemal som veľa..bolo to len ,,double or nothing,, na earnings.
Na konci dňa som kúpil ďalšie (expirujú dnes ), s tým, že dnes by mohlo dať BB ešte +5%. Dali sa kúpiť bez prémie.
Ked BB nedá dnes 5%, nechám sa priradiť a akcie predám na budúci týždeň.
Aj GME verím predovšetkým na spajk po close, alebo po víkende v preopen. Tak zvykla vyskočiť.
Na konci dňa som kúpil ďalšie (expirujú dnes ), s tým, že dnes by mohlo dať BB ešte +5%. Dali sa kúpiť bez prémie.
Ked BB nedá dnes 5%, nechám sa priradiť a akcie predám na budúci týždeň.
Aj GME verím predovšetkým na spajk po close, alebo po víkende v preopen. Tak zvykla vyskočiť.
- aviceN
- Platinum Member ***
RK podľa všetkého kúpil 6.6% stake v CHWY, symbolických 9.001.000 akcií.
Viac info o mojej EIC ponuke bez manažérskeho poplatku na: https://www.milosbubniak.sk/
-
Ivix
- Silver Member *
CHWY +19%
GME -6%
Predpoklada sa, ze predal GME co nemusi byt pravda (zrejme mal este cash vo fidelity).
GME -6%
Predpoklada sa, ze predal GME co nemusi byt pravda (zrejme mal este cash vo fidelity).
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
- Has thanked: 142 times
- Been thanked: 349 times
Pripomina mi to scenku z Foresta Gumpa ked Forest zrazu prestal bezat ...a dav zrazu nevedel co ma robit ....
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
- DanteUnchained
- Guru Member ****
MSM to tak isto predostrie, ale nemyslim si ze by predal GME. Chewy a GME su TOP2 v XRT ETF.
-
Ivix
- Silver Member *
Ked velkych chlapcov porazis v ich vlastnej hre.
https://finance.yahoo.com/video/keith-g ... 39681.html
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Práveže ho idú zastrašiť žalobami.
Investor Keith Gill, na sociálnych sieťach známy ako "Roaring Kitty", čelí hromadnej žalobe za podvod s cennými papiermi v súvislosti s údajným umelým navyšovaním hodnoty akcií spoločnosti GameStop (GME).
Reportér Yahoo Finance Josh Schafer sa pripojí k Rannému spravodajstvu, aby rozobral žalobu a to, čo bude znamenať pre Gilla v budúcnosti.
Preklad videa
Povedzte mi, čo v tejto chvíli vieme o tejto žalobe týkajúcej sa údajného dumpingu akcií GME.
Áno.
Takže ide o hromadnú žalobu od niekoho, kto tvrdí, že bol ovplyvnený pumpovaním a dumpingom akcií Gamestop.
A v podstate sa v nej uvádzajú veci, ktoré by ste si mysleli, že sa budú týkať Keitha Gilla za posledný mesiac a pol.
Tvrdí, že sa v podstate podieľal na potenciálnej manipulácii s trhom.
Vie, že má moc nad akciami Gamestop alebo čo môže urobiť s akciami Gamestop, a uvádza dlhý zoznam.
Je to 40-stranové spis, ktorý prechádza všetkými rôznymi časmi, kedy Keith Gill zverejnil reakciu trhu, a opäť sa hlboko zaoberá inými zdrojmi, pričom uvádza, že by mohol byť schopný manipulovať s trhom.
To je niečo, o čom ľudia špekulovali, odkedy sa Keith Gill znovu objavil, že nakoniec by mohlo prísť takéto podanie alebo žaloba.
Takže je zaujímavé vidieť, že príde, treba poznamenať, že akcie Gamestop klesli asi o 7 % v predburzovom obchodovaní, keď to akoby začalo kolovať.
A tak si myslím, že širšia otázka, ktorá z toho vyplýva, je, že zatiaľ ide len o podanie žaloby.
Správne.
Nevieme o nič viac.
Verejne na ňu nereagoval.
Ale či to odvedie meme dav buď od Keitha Gilla, alebo viac ku Keithovi Gillovi, keď sa proti nemu začnú podávať skutočné žaloby, myslím, že je zaujímavé sledovať, ako sa bude ďalej postupovať, je otázka, či si ľudia povedia?
Ach, ja naozaj neviem, čo sa tu deje.
Chcem sa dostať do úzadia.
Alebo hodlerovci naozaj chcú podporiť Keitha Gilla?
A či ho v tomto úsilí tak trochu podporia, to je podľa mňa asi najzaujímavejšia vec, ktorú budeme v nasledujúcich dňoch pri týchto akciách sledovať.
Investor Keith Gill, na sociálnych sieťach známy ako "Roaring Kitty", čelí hromadnej žalobe za podvod s cennými papiermi v súvislosti s údajným umelým navyšovaním hodnoty akcií spoločnosti GameStop (GME).
Reportér Yahoo Finance Josh Schafer sa pripojí k Rannému spravodajstvu, aby rozobral žalobu a to, čo bude znamenať pre Gilla v budúcnosti.
Preklad videa
Povedzte mi, čo v tejto chvíli vieme o tejto žalobe týkajúcej sa údajného dumpingu akcií GME.
Áno.
Takže ide o hromadnú žalobu od niekoho, kto tvrdí, že bol ovplyvnený pumpovaním a dumpingom akcií Gamestop.
A v podstate sa v nej uvádzajú veci, ktoré by ste si mysleli, že sa budú týkať Keitha Gilla za posledný mesiac a pol.
Tvrdí, že sa v podstate podieľal na potenciálnej manipulácii s trhom.
Vie, že má moc nad akciami Gamestop alebo čo môže urobiť s akciami Gamestop, a uvádza dlhý zoznam.
Je to 40-stranové spis, ktorý prechádza všetkými rôznymi časmi, kedy Keith Gill zverejnil reakciu trhu, a opäť sa hlboko zaoberá inými zdrojmi, pričom uvádza, že by mohol byť schopný manipulovať s trhom.
To je niečo, o čom ľudia špekulovali, odkedy sa Keith Gill znovu objavil, že nakoniec by mohlo prísť takéto podanie alebo žaloba.
Takže je zaujímavé vidieť, že príde, treba poznamenať, že akcie Gamestop klesli asi o 7 % v predburzovom obchodovaní, keď to akoby začalo kolovať.
A tak si myslím, že širšia otázka, ktorá z toho vyplýva, je, že zatiaľ ide len o podanie žaloby.
Správne.
Nevieme o nič viac.
Verejne na ňu nereagoval.
Ale či to odvedie meme dav buď od Keitha Gilla, alebo viac ku Keithovi Gillovi, keď sa proti nemu začnú podávať skutočné žaloby, myslím, že je zaujímavé sledovať, ako sa bude ďalej postupovať, je otázka, či si ľudia povedia?
Ach, ja naozaj neviem, čo sa tu deje.
Chcem sa dostať do úzadia.
Alebo hodlerovci naozaj chcú podporiť Keitha Gilla?
A či ho v tomto úsilí tak trochu podporia, to je podľa mňa asi najzaujímavejšia vec, ktorú budeme v nasledujúcich dňoch pri týchto akciách sledovať.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
článok zo SA:
Keith Gill, známy aj ako Roaring Kitty, čelí žalobe za podvod s cennými papiermi v rámci hromadnej žaloby v súvislosti s nedávnym prílivom príspevkov na sociálnych sieťach, ktoré v máji a júni spôsobili prudký výkyv ceny akcií spoločnosti GameStop Corp. (NYSE:GME).
Žalobu podal Martin Radev v mene ďalších investorov, ktorí mohli mať straty z drámy spoločnosti GameStop (GME).
Kľúčové úryvky zo žaloby sú uvedené nižšie.
"Žalovaný bol kľúčovou postavou takzvaného meme stock movement, v rámci ktorého akcie spoločnosti GameStop a niekoľkých ďalších spoločností v januári 2021 v priebehu dvoch týždňov vzrástli až dvadsaťjedennásobne a v nasledujúcich dňoch sa prepadli na úroveň pred vzostupom.""Obžalovaný sa zapojil do schémy pump-and-dump, v rámci ktorej: (i) krátko pred svojím príspevkom na sociálnych médiách o spoločnosti X z 12. mája 2024 a bez vedomia investorov v tichosti nakúpil veľký objem kúpnych opcií na spoločnosť GameStop na burze E*Trade za relatívne nízke ceny; (ii) 12. mája 2024 opätovne spustil pohyb akcií a vypumpoval hodnotu cenných papierov spoločnosti GameStop svojím prvým príspevkom na sociálnych médiách o spoločnosti X za takmer tri roky; (iii) po znížení cien cenných papierov GameStop opäť napumpoval hodnotu cenných papierov GameStop prostredníctvom príspevku o svojom portfóliu GameStop na Reddite z 2. júna 2024, v ktorom zverejnil svoju veľkú pozíciu v cenných papieroch GameStop vrátane 120 000 kúpnych opcií GameStop a 5 miliónov akcií GameStop; a (iv) do 13. júna 2024 v tichosti predal a/alebo uplatnil (i. e., všetkých 120 000 kúpnych opcií GameStop s veľkým ziskom, čím zdanlivo zvýšil svoj vlastný podiel v akciách GameStop o viac ako 4 milióny akcií, čo investorom oneskorene oznámil 13. júna 2024 počas hodín po skončení obchodovania. 16.""
V dôsledku protiprávneho konania a opomenutia žalovaného a prudkého poklesu trhovej hodnoty cenných papierov spoločnosti utrpeli žalobca a ostatní členovia skupiny značné straty a škody.""Počas obdobia skupiny žalovaný šíril a rozširoval podstatne nepravdivé a zavádzajúce informácie, ako sa uvádza v tejto žalobe, o ktorých vedel alebo úmyselne prehliadal, že sú zavádzajúce v tom zmysle, že informácie obsahovali nepravdivé vyhlásenia alebo neuvádzali podstatné skutočnosti potrebné na to, aby informácie vzhľadom na okolnosti, za ktorých boli poskytnuté, neboli zavádzajúce."
Roaring Kitty tiež vytvára určitú drámu so spoločnosťou Chewy (NYSE: CHWY). Po záhadnom príspevku na sociálnych sieťach s fotografiou psa nasledovalo v pondelok podanie SEC, v ktorom sa uvádza, že Gill vlastní 9 miliónov akcií tohto internetového predajcu.
Keith Gill, známy aj ako Roaring Kitty, čelí žalobe za podvod s cennými papiermi v rámci hromadnej žaloby v súvislosti s nedávnym prílivom príspevkov na sociálnych sieťach, ktoré v máji a júni spôsobili prudký výkyv ceny akcií spoločnosti GameStop Corp. (NYSE:GME).
Žalobu podal Martin Radev v mene ďalších investorov, ktorí mohli mať straty z drámy spoločnosti GameStop (GME).
Kľúčové úryvky zo žaloby sú uvedené nižšie.
"Žalovaný bol kľúčovou postavou takzvaného meme stock movement, v rámci ktorého akcie spoločnosti GameStop a niekoľkých ďalších spoločností v januári 2021 v priebehu dvoch týždňov vzrástli až dvadsaťjedennásobne a v nasledujúcich dňoch sa prepadli na úroveň pred vzostupom.""Obžalovaný sa zapojil do schémy pump-and-dump, v rámci ktorej: (i) krátko pred svojím príspevkom na sociálnych médiách o spoločnosti X z 12. mája 2024 a bez vedomia investorov v tichosti nakúpil veľký objem kúpnych opcií na spoločnosť GameStop na burze E*Trade za relatívne nízke ceny; (ii) 12. mája 2024 opätovne spustil pohyb akcií a vypumpoval hodnotu cenných papierov spoločnosti GameStop svojím prvým príspevkom na sociálnych médiách o spoločnosti X za takmer tri roky; (iii) po znížení cien cenných papierov GameStop opäť napumpoval hodnotu cenných papierov GameStop prostredníctvom príspevku o svojom portfóliu GameStop na Reddite z 2. júna 2024, v ktorom zverejnil svoju veľkú pozíciu v cenných papieroch GameStop vrátane 120 000 kúpnych opcií GameStop a 5 miliónov akcií GameStop; a (iv) do 13. júna 2024 v tichosti predal a/alebo uplatnil (i. e., všetkých 120 000 kúpnych opcií GameStop s veľkým ziskom, čím zdanlivo zvýšil svoj vlastný podiel v akciách GameStop o viac ako 4 milióny akcií, čo investorom oneskorene oznámil 13. júna 2024 počas hodín po skončení obchodovania. 16.""
V dôsledku protiprávneho konania a opomenutia žalovaného a prudkého poklesu trhovej hodnoty cenných papierov spoločnosti utrpeli žalobca a ostatní členovia skupiny značné straty a škody.""Počas obdobia skupiny žalovaný šíril a rozširoval podstatne nepravdivé a zavádzajúce informácie, ako sa uvádza v tejto žalobe, o ktorých vedel alebo úmyselne prehliadal, že sú zavádzajúce v tom zmysle, že informácie obsahovali nepravdivé vyhlásenia alebo neuvádzali podstatné skutočnosti potrebné na to, aby informácie vzhľadom na okolnosti, za ktorých boli poskytnuté, neboli zavádzajúce."
Roaring Kitty tiež vytvára určitú drámu so spoločnosťou Chewy (NYSE: CHWY). Po záhadnom príspevku na sociálnych sieťach s fotografiou psa nasledovalo v pondelok podanie SEC, v ktorom sa uvádza, že Gill vlastní 9 miliónov akcií tohto internetového predajcu.
- aviceN
- Platinum Member ***
Lawsuit dismissed, that escalated quickly 
- DanteUnchained
- Guru Member ****
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Žaloba dobrovoľne odvolaná...
Rozmýšlam, čo také Roaring Kitty urobil, ked cena akcie je vyššie ako on kúpil?
Aké straty mohli utrpieť investori, ked samotný RK kúpil až po raste ceny o +100%.
Veď straty mohli utrpieť len špekulanti, ktorí kupovali privysoko. Ostatní len profitovali...
Ak by taká žaloba prešla, tak potom čo zo shortsellermi ako je Citron...ktorí shortujú pri vysokej cene a zámerne napíšu negatíva?
Alebo Kerrisdale, ked shortovali ALT a zrovna po raste +200% , nad cenou 10 USD ..keď napriek pozitívnym vyjadreniam análov zverejnili samé negatíva. Vtedy ostatní investori stratili milióny..
https://www.kerrisdalecap.com/wp-conten ... ne-ALT.pdf
Rozmýšlam, čo také Roaring Kitty urobil, ked cena akcie je vyššie ako on kúpil?
Aké straty mohli utrpieť investori, ked samotný RK kúpil až po raste ceny o +100%.
Veď straty mohli utrpieť len špekulanti, ktorí kupovali privysoko. Ostatní len profitovali...
Ak by taká žaloba prešla, tak potom čo zo shortsellermi ako je Citron...ktorí shortujú pri vysokej cene a zámerne napíšu negatíva?
Alebo Kerrisdale, ked shortovali ALT a zrovna po raste +200% , nad cenou 10 USD ..keď napriek pozitívnym vyjadreniam análov zverejnili samé negatíva. Vtedy ostatní investori stratili milióny..
https://www.kerrisdalecap.com/wp-conten ... ne-ALT.pdf
-
Ivix
- Silver Member *
MSM uz orgazmy ze co sa ide diat, mozu vychladnut a drzat dekel, ze nie je zaloba na smradov, ktorych oni kryju. GME si zasluzi ucebnicu.
-
Ivix
- Silver Member *
Odvolana zaloba sa velmi nereportuje, ak uz tak na poslednej strane malymi pismenami. Headlines stay in people's head.