Je nějaké téma, na které byste v těchto časech chtěli diskuse?

Upřímně si myslím, že ne. Poplatky by ještě šly, ale inflaci na roky dopředu neodhadneš.osamely chodec napísal: ↑Po 14 03, 2022 4:46 pm Pozrel som to. Zasa klasicka chyba pri odhadoch pravdopodobneho dlhodobeho vynosu. Stale sa uvadzaju % nominalneho vynosu a nie realneho. Neslo by to uz konecne s realnym vynosom ocistenym o inflaciu a poplatky ?
1) Děkuji za zpětnou vazbu!
Děkuji za zpětnou vazbu!Ondrej17 napísal: ↑St 06 07, 2022 6:48 pm Ďakujem, pre mňa ako začiatočníka veľmi poučné a ukľudňujúce, že má moja stratégia význam a zmysel pokračovať. Aktuálne pravidelne nakupujem po menších čiastkach MSCI World, S&P 500, NASDAQ 100 a MSCI World Small CAP podľa investičných horizontov v rozmedzí 10 až 30 rokov![]()
Velmi se omlouvám, dlouho jsem tu nebyl.JUGGLER napísal: ↑So 05 11, 2022 11:03 pm Preto sa čudujem, že v sekcii INVESTOVANIE chýba možnosť pravidelného investovania do ETFs, tak ako do fondov, ktoré si ľudia vždy vyberali sami.
ETFs sa stali revolúciou v investovaní, ale odrazu všetky inštitúcie miešajú rôzne ETFs, robia z nich portfólia a tvária sa, že nad tými portfóliami robia nejakú správu.
Iste chápeš, že toto nie je plne pasívne investovanie, ani poplatkovo najvýhodnejšie investovanie.
Sú to len portfólia fondov, pričom neviem ani o jednom, čo by prekonal ETF USA, alebo ETF SVET.
Verejnosť tak dlhodobo prichádza o značnú časť výnosov. V sporení na dôchodok je to kľúčová vec.
Prosím ťa, aby si do investovania zaradil kategóriu najvýhodnejšiu pre široké masy a to PRAVIDELNÉ INVESTOVANIE DO ETFs, alebo SPORO-INVESTOVANIE do ETFs ...proste tak ako je to pre ľudí najvýhodnejšie, nie cez zapoplatkovanú správu portfólii ETFs.
P.S. Trochu sa čudujem, že Zlatú mincu sponzorovalo EIC, ale kategória kde EIC kraľuje v Zlatej minci chýba.
Nejde o fondy Jirko. ( keby šlo o hlasovanie indexové ETF vs. fondy, žiadny fond by nikdy nedostal cenu )Jirka Scobak napísal: ↑Ne 22 01, 2023 10:42 pm Otázka zní: Jak bude odborná porota vybírat z tak velkého množství fondů? Dá se vybrat podle něčeho 30 hlavních?
Toto je hlavní důvod, proč dosud tato kategorie zařezena nebyla.
Mám dvě kategorie pro brokery a jednu pro investiční portfólia. Nestačí? Jak by sis to představoval jinak?JUGGLER napísal: ↑Po 23 01, 2023 12:43 am Nejde o fondy Jirko. ( keby šlo o hlasovanie indexové ETF vs. fondy, žiadny fond by nikdy nedostal cenu )
Môžu tam byť aj 2 kategórie: napr. broker ZADARMO na individuálne investovanie cez ETFs ( nakupuješ si sám):
XTB
deGiro
Trade Republic
Trading212
TastyWorks
atd
pre ľudí (verejnosť) je najdolezitejšie plnoautomatické individuálne investovanie cez ETFs ( posielaš peniaze a tie sa automaticky investujú ):
EIC
Portu - vlastna strategia
Finax - vlastna strategia
Trade REPUBLIC
AION bank (ETFmatic)