Stala sa mi teraz taka zaujimava vec a zaujimalo by ma, co si o tom myslite, pripadne ci nemate podobnu skusenost. Nestala sa mi skoda, len sa snazim aj pre buducnost prist na potencialny problem, kde to mohlo vzniknut.
Fio mi zablokovalo pristup do IB, appku aj debetku z dovodu zneuzitia karty/pristupu do IB. Nevedeli mi uplne presne povedat, co sa stalo, lebo raz sa mi niekto mal prihlasit do IB, ale ako zneuzita je oznacena karta a nejake extra detaily som k tomu nedostal.
Nejaku ucelenejsiu info mam akurat, ze sa niekto zo zahranicia prihlasil do mojho IB, ale nechapem, preco mi blokovali aj kartu, ked k nej sa cez IB ani nedostane, iba vidi, ze ju mam k uctu. V zasade by sa nemalo nic stat, lebo bez potvrdenia SMSkou sa z uctu neda nic poslat. Co je ale funny, ze heslo mi neohlo leaknut z hacku inej stranky, lebo je pre Fio unikatne + nebolo trivialne na bruteforce nejakym amaterom.
Vo Fio si mysleli, ze heslo utocnik dostal tak, ze som klikol na nejaky podvodny email, no ja som na nic neklikol

Co sa tyka zneuzitia karty, tak tu som za posledny pol rok pouzil iba raz v obchodnom centre v bankomate velkej banky, takze nejake klonovanie nepredpokladam + neviem, co by malo zneuzitie karty s ukradnutim pristupu do IB. Potom som kartu pouzil parkrat cez Google Pay, ale to je myslim safe.