áno, ide úplne normálne
Fio
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 02 03, 2009 2:17 pm
- Has thanked: 812 times
- Been thanked: 452 times
-
- VETERAN MEMBER *****
Re: Fio
Hmm... s tým som sa ešte nestretol, ja som maximálne spokojný, nikdy žiaden problém/výpadok.
-
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Št 07 01, 2021 10:24 am
- Has thanked: 239 times
- Been thanked: 216 times
- Kontaktovať používateľa:
tak €STR je aktuálne 2.9%, takže cca niečo také môžeš očakávať od XEONu
Viac info o mojej EIC ponuke bez manažérskeho poplatku na: https://www.pasivneinvestovanie.sk/
-
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Št 02 07, 2015 11:43 pm
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 260 times
Daju, ale poplatky maju vysoke, pozri radsej Freefom24 https://ako-investovat.sk/diskusia/view ... hp?t=24840
Ako bonus, FIO posielalo spravu:
Ukončenie shortovania USA CP
v súvislosti so zmenami služieb správy investičných aktív nášho poskytovateľa by sme Vás chceli informovať, že s účinnosťou od 31. 3. 2025 bude ukončená možnosť našim prostredníctvom shortovať cenné papiere na trhoch v USA a od 17. 3. 2025 už nebude možné otvoriť novú krátku pozíciu.
Všetky otvorené krátke pozície bude potrebné najneskôr do 31. 3. 2025 uzavrieť.
Sme si vedomí, že táto zmena môže ovplyvniť Vaše investičné plány, a preto už teraz hľadáme spôsoby, ako túto službu v budúcnosti opäť sprístupniť.
-
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Po 18 04, 2022 8:14 am
- Has thanked: 33 times
- Been thanked: 72 times
Díky, radšej raz za čas nakúpim za 8 USD cez fio a budem to mať na domácej pobode a prípadne ak by sa mi niečo stalo tak sa moja rodina velmi jednoducho dostane k portfoliu a pravdepodobne aj bez US estate tax.
-
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
- Has thanked: 1004 times
- Been thanked: 101 times
Ten poplatok je vysoky (oproti IBKR napriklad)... ale ak nehodlas kupovatpo 20 eur ETFka, ale dajme tomu za 3-5 tisic naraz, tak je to "skoro jedno"

-
- Active Member
- Dátum registrácie: Ut 21 10, 2014 10:07 pm
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 17 times
Mne by tie poplatky az tak nevadili, pre dlhodobe investovanie sa daju zniest - vyhodou je, ze maju kamenne pobocky aj na SVK, co je velmi vhodne napr. pre rodinnych prislusnikov ktori sa az tak nevyznaju, alebo v pripade smrti/dedenia atd.
Co mne najviac vadi je ten user interface z 90-tych rokov, neposobi velmi doveryhodne. To uz si mohli za ten cas zaplatit nejakeho studenta co by im za 1000ku urobil kludne aj na existujuci system novy user interface...
Co mne najviac vadi je ten user interface z 90-tych rokov, neposobi velmi doveryhodne. To uz si mohli za ten cas zaplatit nejakeho studenta co by im za 1000ku urobil kludne aj na existujuci system novy user interface...
-
- Gold Member **
u IB nekúpim ale US etfka a to je celý ten kameň úrazu. Ono stačí spraviť nakup za 800USD čo bude odpovedať poplatku 1% a to je pre mňa priajteľné za to čo dostanem. Ale ta ich obchodná platforma je hrozná no

-
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Po 25 04, 2022 9:27 pm
- Has thanked: 71 times
- Been thanked: 82 times
A btw boli ste niekedy niečo riešiť na pobočke?
Ja som teda zvyknutý z veľkých bánk a cítil som sa dosť nekomfortne, keď som videl 40 ročný nábytok, na ktorom ležal 20 ročný monitor a na ňom bežalo niečo pripomínajúce MS-DOS (videl som v natočenom monitore detaily klienta predo mnou, našťastie mal mizerné pozorovacie uhly). Pracovníci ako zombie, poddimenzovaný staff, očividne aj na BA slabo platení, dlhé čakacie doby, lebo majú v BA dokopy asi 8 stolov na niekoľko desiatok tisíc klientov, vrátane firiem.
V hlave som mal problém so všetkým, čo som tam videl (ako človek, čo robí dlhé roky v bankovníctve). Data security,... Nečakal som od nich veľa (lacná banka, ide sa silne po costoch), ale tak málo ma dosť prekvapilo. Majú podľa mňa brutal šťastie, že ich tak do hĺbky nerieši regulátor.
To len taká moja rada, aby ste si ich skúsili, pozreli systémy, pozreli služby klientom, výkazy, kvalitu reportingu, aby ste boli s tým mentálne ok a mohli ste robiť dobré rozhodnutia.
Ja som teda zvyknutý z veľkých bánk a cítil som sa dosť nekomfortne, keď som videl 40 ročný nábytok, na ktorom ležal 20 ročný monitor a na ňom bežalo niečo pripomínajúce MS-DOS (videl som v natočenom monitore detaily klienta predo mnou, našťastie mal mizerné pozorovacie uhly). Pracovníci ako zombie, poddimenzovaný staff, očividne aj na BA slabo platení, dlhé čakacie doby, lebo majú v BA dokopy asi 8 stolov na niekoľko desiatok tisíc klientov, vrátane firiem.
V hlave som mal problém so všetkým, čo som tam videl (ako človek, čo robí dlhé roky v bankovníctve). Data security,... Nečakal som od nich veľa (lacná banka, ide sa silne po costoch), ale tak málo ma dosť prekvapilo. Majú podľa mňa brutal šťastie, že ich tak do hĺbky nerieši regulátor.
To len taká moja rada, aby ste si ich skúsili, pozreli systémy, pozreli služby klientom, výkazy, kvalitu reportingu, aby ste boli s tým mentálne ok a mohli ste robiť dobré rozhodnutia.
-
- Gold Member **
Neviem ako na Slovensku, ale tu v Čechách je Fio banka celkom obľúbená a má dobré meno..PredsaJa napísal: ↑Pi 14 02, 2025 10:55 am A btw boli ste niekedy niečo riešiť na pobočke?
-
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
- Has thanked: 93 times
- Been thanked: 262 times
Vcera som tam prave bol ( max 2x za rok). Ok suhlasim - je to dost podobne ako je to spominane ale neriesil som. Za malo penazi necakam vela muziky. p.s. Cakal som na dvoch ludi predo mnou - obaja menili telefon a nevedeli ten smartbanking dat z jedneho telefonu do druheho. Ja ked som to naposledy robil - som musel cez pocitac - netvrdim na 100% ale sa mi mari ze z telefonu do telefonu sa smartbanking neda dat bez navstevy pobocky. Cakal som asi 10 min. Prezijem ( surfoval som a pozeral ceny stockov a cital toto forum ).
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
-
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Ut 06 04, 2021 9:13 pm
- Has thanked: 56 times
- Been thanked: 249 times
Nie je to pravda, netreba na pobočku. Po nainštalovaní apky Fio do nového mobilu a prihlásení menom a heslom sa objaví v internet bankingu v Nastavenia / Smartbanking nové zariadenie, ktoré len potvrdím, že je to OK. Je to akoby dvojfaktorová autentifikácia pri prvom spustení a následne sa už Smartbanking v mobile nevyžaduje nič. Je to intuitívne a normálne, nevidím v tom žiadny problém.Glogol napísal: ↑Pi 14 02, 2025 12:59 pmVcera som tam prave bol ( max 2x za rok). Ok suhlasim - je to dost podobne ako je to spominane ale neriesil som. Za malo penazi necakam vela muziky. p.s. Cakal som na dvoch ludi predo mnou - obaja menili telefon a nevedeli ten smartbanking dat z jedneho telefonu do druheho. Ja ked som to naposledy robil - som musel cez pocitac - netvrdim na 100% ale sa mi mari ze z telefonu do telefonu sa smartbanking neda dat bez navstevy pobocky. Cakal som asi 10 min. Prezijem ( surfoval som a pozeral ceny stockov a cital toto forum ).
Fio je progresívna banka, ako prví poskytovali XML výpisy bez poplatku a umožňovali import prevodných príkazov. Pamútám iné banky, ako takéto základné funkcie podmieňovali vyšším paušálom za internet banking a v základných balíkoch to neumožňovali.
Nezamieňajme si kritiku banky a ich služieb s neznalosťou užívateľov. Taký užívateľ, ktorí si nevie dať Smartbanking do mobilu u Fio, bude mať rovnaký alebo väčší problém v hocijakej inej banke. U Fia som skončil práve kvôli normálnym službám. V iných bankách bol problém bez návštevy pobočky meniť PIN, meniť limit na karte a všetko navyše spoplatnené) a iné bežné v dnešnej dobe funkcie.
Cez Fio servis vybavíte vúčšinu vecí bez návštevy pobočky, to považujem tiež za veľkú výhodu ako chodiť po pobočkách iných bánk a čakať na dôchodcov v rade.
-
- Gold Member **
Mňa vymkol internet banking minule, lebo som podotýkam 1x dal zlé heslo + dokonca aj zlý login a automaticky ma to spojilo s mojim účtom - všetko len osobne čo sa týka generovania nového hesla, "príjemných" 45 minút v rade. + o infolinke ani nehovorím, tam robia nejakí študenti snáď. Inak všetko OK.
Viac info o mojej EIC ponuke bez manažérskeho poplatku na: https://www.pasivneinvestovanie.sk/
-
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Št 16 06, 2016 12:14 pm
- Been thanked: 60 times
Ako ta to mohlo vymknut, ked si dal zly login?
Nemohol ten zly login dat skor niekto iny?
Nemohol ten zly login dat skor niekto iny?
Inflacia je predsa nula.
2025: Lekár už nemá voľné termíny
2025: Táto elektronická služba momentálne nie je dostupná
-
- Silver Member *
To je inak presne rovnaký dôvod, prečo som tam skončil aj ja.aviceN napísal: ↑So 15 02, 2025 9:16 am Mňa vymkol internet banking minule, lebo som podotýkam 1x dal zlé heslo + dokonca aj zlý login a automaticky ma to spojilo s mojim účtom - všetko len osobne čo sa týka generovania nového hesla, "príjemných" 45 minút v rade. + o infolinke ani nehovorím, tam robia nejakí študenti snáď. Inak všetko OK.
A už som asi rozmaznaný inými bankami a napr. hlasovou biometriou.
-
- Platinum Member ***
Prihlasujem sa do Fio odtlačkom prsta, nezadávam login/meno, takže biometria (aj keď nehlasová) funguje aj im. Pobočku navštevujem len kvôli výberu alebo vkladu hotovosti, podotýkam bez poplatkov, o čom sa tiež môže snívať zákazníkom iných bánk.PredsaJa napísal: ↑So 15 02, 2025 10:46 amTo je inak presne rovnaký dôvod, prečo som tam skončil aj ja.aviceN napísal: ↑So 15 02, 2025 9:16 am Mňa vymkol internet banking minule, lebo som podotýkam 1x dal zlé heslo + dokonca aj zlý login a automaticky ma to spojilo s mojim účtom - všetko len osobne čo sa týka generovania nového hesla, "príjemných" 45 minút v rade. + o infolinke ani nehovorím, tam robia nejakí študenti snáď. Inak všetko OK.
-
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Št 16 06, 2016 12:14 pm
- Been thanked: 60 times
Fio ma bankomatovu kartu, netreba chodit na pobocku 
(Ak nepotrebujes 200 a 500 bankovky)

(Ak nepotrebujes 200 a 500 bankovky)
Inflacia je predsa nula.
-
- Gold Member **
Samozrejme, smart banking funguje bez problémov, išlo mi o login do ich internet bankingu cez browser skrz výpisy z účtu a tam nastal problém.miror napísal: ↑So 15 02, 2025 11:02 amPrihlasujem sa do Fio odtlačkom prsta, nezadávam login/meno, takže biometria (aj keď nehlasová) funguje aj im. Pobočku navštevujem len kvôli výberu alebo vkladu hotovosti, podotýkam bez poplatkov, o čom sa tiež môže snívať zákazníkom iných bánk.PredsaJa napísal: ↑So 15 02, 2025 10:46 amTo je inak presne rovnaký dôvod, prečo som tam skončil aj ja.aviceN napísal: ↑So 15 02, 2025 9:16 am Mňa vymkol internet banking minule, lebo som podotýkam 1x dal zlé heslo + dokonca aj zlý login a automaticky ma to spojilo s mojim účtom - všetko len osobne čo sa týka generovania nového hesla, "príjemných" 45 minút v rade. + o infolinke ani nehovorím, tam robia nejakí študenti snáď. Inak všetko OK.
-
- Guru Member ****
Pokial sa dobre pamatam ti ludia nevedeli meno alebo heslo. Alebo nepamatali. Pri mobile im to netrebalo. Mali alebo faceid alebo otlacok - neviem.miror napísal: ↑So 15 02, 2025 7:52 amNie je to pravda, netreba na pobočku. Po nainštalovaní apky Fio do nového mobilu a prihlásení menom a heslom sa objaví v internet bankingu v Nastavenia / Smartbanking nové zariadenie, ktoré len potvrdím, že je to OK. Je to akoby dvojfaktorová autentifikácia pri prvom spustení a následne sa už Smartbanking v mobile nevyžaduje nič. Je to intuitívne a normálne, nevidím v tom žiadny problém.Glogol napísal: ↑Pi 14 02, 2025 12:59 pmVcera som tam prave bol ( max 2x za rok). Ok suhlasim - je to dost podobne ako je to spominane ale neriesil som. Za malo penazi necakam vela muziky. p.s. Cakal som na dvoch ludi predo mnou - obaja menili telefon a nevedeli ten smartbanking dat z jedneho telefonu do druheho. Ja ked som to naposledy robil - som musel cez pocitac - netvrdim na 100% ale sa mi mari ze z telefonu do telefonu sa smartbanking neda dat bez navstevy pobocky. Cakal som asi 10 min. Prezijem ( surfoval som a pozeral ceny stockov a cital toto forum ).
-
- Guru Member ****
Pokial sa dobre pamatam ti ludia nevedeli meno alebo heslo. Alebo nepamatali. Pri mobile im to netrebalo. Mali alebo faceid alebo otlacok - neviem. Len opakujem ze osobne nemam nic proti fio. Ale mam ju len ako druhu banku.miror napísal: ↑So 15 02, 2025 7:52 amNie je to pravda, netreba na pobočku. Po nainštalovaní apky Fio do nového mobilu a prihlásení menom a heslom sa objaví v internet bankingu v Nastavenia / Smartbanking nové zariadenie, ktoré len potvrdím, že je to OK. Je to akoby dvojfaktorová autentifikácia pri prvom spustení a následne sa už Smartbanking v mobile nevyžaduje nič. Je to intuitívne a normálne, nevidím v tom žiadny problém.Glogol napísal: ↑Pi 14 02, 2025 12:59 pmVcera som tam prave bol ( max 2x za rok). Ok suhlasim - je to dost podobne ako je to spominane ale neriesil som. Za malo penazi necakam vela muziky. p.s. Cakal som na dvoch ludi predo mnou - obaja menili telefon a nevedeli ten smartbanking dat z jedneho telefonu do druheho. Ja ked som to naposledy robil - som musel cez pocitac - netvrdim na 100% ale sa mi mari ze z telefonu do telefonu sa smartbanking neda dat bez navstevy pobocky. Cakal som asi 10 min. Prezijem ( surfoval som a pozeral ceny stockov a cital toto forum ).
-
- Platinum Member ***
Glogol napísal: ↑So 15 02, 2025 1:56 pmPokial sa dobre pamatam ti ludia nevedeli meno alebo heslo. Alebo nepamatali. Pri mobile im to netrebalo. Mali alebo faceid alebo otlacok - neviem. Len opakujem ze osobne nemam nic proti fio. Ale mam ju len ako druhu banku.miror napísal: ↑So 15 02, 2025 7:52 amNie je to pravda, netreba na pobočku. Po nainštalovaní apky Fio do nového mobilu a prihlásení menom a heslom sa objaví v internet bankingu v Nastavenia / Smartbanking nové zariadenie, ktoré len potvrdím, že je to OK. Je to akoby dvojfaktorová autentifikácia pri prvom spustení a následne sa už Smartbanking v mobile nevyžaduje nič. Je to intuitívne a normálne, nevidím v tom žiadny problém.Glogol napísal: ↑Pi 14 02, 2025 12:59 pmVcera som tam prave bol ( max 2x za rok). Ok suhlasim - je to dost podobne ako je to spominane ale neriesil som. Za malo penazi necakam vela muziky. p.s. Cakal som na dvoch ludi predo mnou - obaja menili telefon a nevedeli ten smartbanking dat z jedneho telefonu do druheho. Ja ked som to naposledy robil - som musel cez pocitac - netvrdim na 100% ale sa mi mari ze z telefonu do telefonu sa smartbanking neda dat bez navstevy pobocky. Cakal som asi 10 min. Prezijem ( surfoval som a pozeral ceny stockov a cital toto forum ).
meno a heslo je rovnaké ako do internet bankingu a je napísané v zmluve
ak zabudli meno a heslo a a aj stratili zmluvu o elektronickej komunikácií, to netreba naozaj dávať za vinu banke a neviem si predstaviť, ktorá banka by poskytla meno a heslo po telefóne pri zabudnutí, to skôr takej by som a vyhol
-
- Platinum Member ***
áno, karty majú ale k starším účtom mám ešte mastercard, ktorý mal len dva výbery mesačne z cudzích bankomatov, teraz už majú visa a tá má neobmedzený počet z cudzích
a presne tak, s bankovkami je problém, bankomaty dávajú najviac 100-eurovky a navyše limit môže byť maximálne 4000€ denne na výber, takže aj keď mám viac účtov, tak som obmedzovaný v prípade náhlej potreby niečo kúpiť, niekedy vyprázdnim bankomat a nemá čo dať
a tiež je problém nájsť bankomat, čo dáva viac ako 200€ (jediný v meste mám unicredit, ostatné limitujú výbery), bankomaty nie sú riešením
pobočka je taká istota a ak ešte pred záverečnou nezaniesli pokladňu, tak mi na výber neaplikujú ani tie potrebné nahlásenia dopredu pri väčšom ...
-
- Guru Member ****
Na pobocke som bol asi 2-3x (zalozit synovy ucet a nejake nastavania zblbli pre syna... "non-standard" asi pre 15rocnych)... Inac 0% otravovania za tie roky. Pobocka na Zahradnickej take zariadenie ok "domacka / poistovancka"...
Na margo kvality... mam asi 28 rocne skusenosti s TB a take storky mam (ohladne bezpecnosti / dat k hypoteke apod, ze jaaj)... VUB niekolkorocne skusenosti (starsie)... - masaker... 365, mbank... (ok, to su tiez low cost)... takze nejak ma to netrapi... lebo pomer cena-vykon je stale asi najlepsie... a to som bol v TB premiovy klient (nie privatny, ale premiovy)...
do 100k ma to neberie nijako...
Na margo kvality... mam asi 28 rocne skusenosti s TB a take storky mam (ohladne bezpecnosti / dat k hypoteke apod, ze jaaj)... VUB niekolkorocne skusenosti (starsie)... - masaker... 365, mbank... (ok, to su tiez low cost)... takze nejak ma to netrapi... lebo pomer cena-vykon je stale asi najlepsie... a to som bol v TB premiovy klient (nie privatny, ale premiovy)...
-
- Dátum registrácie: Po 17 06, 2024 9:29 pm
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 29 times
K jednému účtu by mali byť zadarmo 2 karty - 1 Visa a 1 Mastercard. Akurát od minulého roka už nedávajú nové karty pre Fio konto, takže kartu je možné vydať už len k bežnému účtu.
Toto je vo Fio cenníku:
Zadarmo sú k účtu až dve platobné karty, a to prvá karta Visa a prvá karta Mastercard bez ohľadu ich vydania na majiteľa účtu či inej osoby; V ostatných prípadoch 3,99 € jednorazovo.
- Trumpeta1978
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
- Has thanked: 663 times
- Been thanked: 420 times
všeobecne, v bankách je na základných pozíciách velká fluktuácia, takže častokrát chýbajú seniornejší pracovníci /buď medzitym odišli inde alebo sa posunuli vyššie v rámci danej banky/. Zároveň, interné bankové procesy bývajú zložité a priebežne sa menia, takže pre zamestnancov to nie je vždy jednoduché aj ked to ich samozrejme neospravedlnuje a maju povinnost odvadzat kvalitny servis.rmaly napísal: ↑Ne 16 02, 2025 12:03 am Na pobocke som bol asi 2-3x (zalozit synovy ucet a nejake nastavania zblbli pre syna... "non-standard" asi pre 15rocnych)... Inac 0% otravovania za tie roky. Pobocka na Zahradnickej take zariadenie ok "domacka / poistovancka"...
-
- Guru Member ****
S tym naprosto suhlasim. Ja vlastne ani neobvinujem zamestnancov ani tych "drahych" bank (okrem VUB a OTP, tam bola okrem chyby banky aj brutal arogancia personalu)... len vravim, ze za mna kvalitativny rozdiel (at the end) medzi "luxusnou" Tatrou a "low cost" Fio je ze uplne rovnaky...Trumpeta1978 napísal: ↑Ne 16 02, 2025 7:08 amvšeobecne, v bankách je na základných pozíciách velká fluktuácia, takže častokrát chýbajú seniornejší pracovníci /buď medzitym odišli inde alebo sa posunuli vyššie v rámci danej banky/. Zároveň, interné bankové procesy bývajú zložité a priebežne sa menia, takže pre zamestnancov to nie je vždy jednoduché aj ked to ich samozrejme neospravedlnuje a maju povinnost odvadzat kvalitny servis.rmaly napísal: ↑Ne 16 02, 2025 12:03 am Na pobocke som bol asi 2-3x (zalozit synovy ucet a nejake nastavania zblbli pre syna... "non-standard" asi pre 15rocnych)... Inac 0% otravovania za tie roky. Pobocka na Zahradnickej take zariadenie ok "domacka / poistovancka"...
- Trumpeta1978
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
- Has thanked: 663 times
- Been thanked: 420 times
na tých základných pozíciách front officu pravdepodobne nie je žiaden zásadný kvalitatívny rozdiel medzi pracovníkmi z jednotlivych bánk.rmaly napísal: ↑Ne 16 02, 2025 6:46 pmS tym naprosto suhlasim. Ja vlastne ani neobvinujem zamestnancov ani tych "drahych" bank (okrem VUB a OTP, tam bola okrem chyby banky aj brutal arogancia personalu)... len vravim, ze za mna kvalitativny rozdiel (at the end) medzi "luxusnou" Tatrou a "low cost" Fio je ze uplne rovnaky...Trumpeta1978 napísal: ↑Ne 16 02, 2025 7:08 amvšeobecne, v bankách je na základných pozíciách velká fluktuácia, takže častokrát chýbajú seniornejší pracovníci /buď medzitym odišli inde alebo sa posunuli vyššie v rámci danej banky/. Zároveň, interné bankové procesy bývajú zložité a priebežne sa menia, takže pre zamestnancov to nie je vždy jednoduché aj ked to ich samozrejme neospravedlnuje a maju povinnost odvadzat kvalitny servis.rmaly napísal: ↑Ne 16 02, 2025 12:03 am Na pobocke som bol asi 2-3x (zalozit synovy ucet a nejake nastavania zblbli pre syna... "non-standard" asi pre 15rocnych)... Inac 0% otravovania za tie roky. Pobocka na Zahradnickej take zariadenie ok "domacka / poistovancka"...

-
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ut 01 03, 2022 1:40 pm
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 13 times
Mne príde divné, že TB poučuje o commerce, keď Rakúsko nevedia, Maďarsko doyebali a na Slovensku predstavujú byrokratickú mašinériu, ale s biznisom až tak firmám nepomohli a ani sebe. Maďarsko trpí a odvetvie dokonca aj v Nemecku dobíjajú Taliani, ale dnes v regióne strednej Európy(kam Rakúsko patrí) odvetvie ide divoko ďalej, ale bez TB a aj bez Reiffeisen ako živnostníckej banky.
Že tu nejaké Fio funguje v českých podnikateľských kruhoch, tiež okúsilo strbiny bankového sektora bez uvedomenia si jeho limitov a podnikatelia sa prirodzene prispôsobili, ale bez TB a aj bez Fia v istých kruchoch, ale ťažko povedať, že či tam práve TB nechýba.
TB má na Slovensku vyše 100 ročnú tradíciu...
Že tu nejaké Fio funguje v českých podnikateľských kruhoch, tiež okúsilo strbiny bankového sektora bez uvedomenia si jeho limitov a podnikatelia sa prirodzene prispôsobili, ale bez TB a aj bez Fia v istých kruchoch, ale ťažko povedať, že či tam práve TB nechýba.
-
- Silver Member *
Ja som z tohto nepochopil hádam jedinú vetu... Skúsiš ešte raz?hifron napísal: ↑Ne 16 02, 2025 6:57 pm Mne príde divné, že TB poučuje o commerce, keď Rakúsko nevedia, Maďarsko doyebali a na Slovensku predstavujú byrokratickú mašinériu, ale s biznisom až tak firmám nepomohli a ani sebe. Maďarsko trpí a odvetvie dokonca aj v Nemecku dobíjajú Taliani, ale dnes v regióne strednej Európy(kam Rakúsko patrí) odvetvie ide divoko ďalej, ale bez TB a aj bez Reiffeisen ako živnostníckej banky.
TB bola založená v 1990. Ak nie si z budúcnosti, tak 100 rohov rozhodne nemá.
-
- VETERAN MEMBER *****
Tatra banka[1][2][3] (do 1920 Hornouhorská banka Tatra) bola obchodná banka na Slovensku od roku 1884 do roku 1948.
Wiki: https://sk.wikipedia.org/wiki/Tatra_ban ... ick%C3%A1)
-
- Silver Member *
Pointa je, že táto inštitúcia a dnešná Tatra nemajú nič spoločné. Tatra banka vznikla až v 1990 a ako korporátna banka.tomáš virdzek napísal: ↑Ne 16 02, 2025 10:03 pm Tatra banka[1][2][3] (do 1920 Hornouhorská banka Tatra) bola obchodná banka na Slovensku od roku 1884 do roku 1948.
Nie že by to veľmi malo súvis s témou. Kľudne presuňte alebo vymažte.
-
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Po 15 02, 2021 2:46 pm
- Has thanked: 224 times
- Been thanked: 86 times
...uplne offtopic,je to nieco podobne ako dnesna SNS,ktora nema nic spolocne so starou historickou SNSPredsaJa napísal: ↑Ne 16 02, 2025 10:28 pmPointa je, že táto inštitúcia a dnešná Tatra nemajú nič spoločné. Tatra banka vznikla až v 1990 a ako korporátna banka.tomáš virdzek napísal: ↑Ne 16 02, 2025 10:03 pm Tatra banka[1][2][3] (do 1920 Hornouhorská banka Tatra) bola obchodná banka na Slovensku od roku 1884 do roku 1948.
Nie že by to veľmi malo súvis s témou. Kľudne presuňte alebo vymažte.

-
- Guru Member ****
Tak zase ciste hypoteticky, SNS za Rakusko-Uhorska asi mala nejaky zmysel ako urcenie Slovakov vramci RU monarchie... to nemozes absolutne porovnavat s nejakou polofasistickou dementnou stranou, ktora nesie nazov nejakej strany, co asi vznikla pre potreby pozdvihnutia (skoro zaniknuteho) naroda vramci monarchie... rozdiel je urcite v case, mieste, dovodu existencie tej strany, nie?
By som to prirovnal k Berkshire...
"Berkshire Hathaway Inc. is an American multinational conglomerate holding company headquartered in Omaha, Nebraska. Originally a textile manufacturer..." - tiez nema terajsia BH nic spolocne s tou spred 200 rokov ci kedy vznikla ta textilka... len meno

-
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Ne 20 06, 2021 12:20 am
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 29 times
Prave som si vsimol, ze uroky na fio sporiacich uctoch klesli na 2,2% pri ucte do 10 tisic a na 1,8% pri ucte nad 10 tisic. Cize v podstate tieto produkty prestavaju pokryvat inflaciu a nemaju zmysel.