TIPY NA AKCIE 2022
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Po 15 02, 2021 2:46 pm
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 20 times
- Franto
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ne 01 08, 2021 2:24 pm
- Has thanked: 86 times
- Been thanked: 79 times
- Franto
- Gold Member **
Re: TIPY NA AKCIE 2022
Padajú každý deň závratnou rýchlosťou (dnešná cena 1,08 USD). Taký osud čaká asi viaceré firmy, ktoré majú veľké dlhy. Majú trhovú kapitalizáciu 196,94 milióna USD, ročné tržby len 890 000,00 USD a sú -77 970 000,00 USD. Jediné čo tam zostáva, je viera, že majú dobrý produkt, ktorý by sa mohol chytiť. "Len" musia prežiť ťažké obdobie drahých peňazí.
- Trumpeta1978
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
- Has thanked: 200 times
- Been thanked: 171 times
- Franto
- Gold Member **
Skončila doba lacných peňazí a asi takto, ako teraz SIVB, budú postupne padať ďalšie spoločnosti, ktoré boli zapojené do reťazca lacných peňazí. Otázka je, kto je ďalší na rade.Trumpeta1978 napísal: ↑Pi 10 03, 2023 6:01 pm Vysoke uroky stazuju silno zadlzenym firmam buducu obsluhu dlhu
-
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 462 times
- Been thanked: 734 times
...a možno práve to FED chce
Položíme konkurenciu a keby sme padali my (FED je konzorcium súkromných bánk), tak nás štát (rozumej my sami ) zachráni. V kríze 2008/2009 sa vytvoril recept ,,too big to fail,, skrátka veľké banky padnúť nemôžu.
V USA i v Europe je zoznam bánk ,,too big to fail,,. Ale tie malé nechajú padnúť..to si píšte, že presne toto gigantom treba. Starým kaprom netreba v rybníku mladé šťuky... Vyžerú im potravu..
Ja som dnes zachytil ohladom SIVB jedinú správu...že je možno na predaj.
Takže kto kúpi...kúpi najprestížnejšiu Silicon Valley banku za lacný peniaz.
Ešte sa vrátim k 2008/2009....Z piatich najväčších investičných bánk v USA padol najprv Bear Stearns,potom Lehman Brothers. Potom sa investiční bankári začali zachraňovať: slávny Merill lynch sa nechal kúpiť Bank of America...Goldman Sachs dostal injekciu od Buffetta...Všetky mega banky vrátane bánk FEDu zachránil potom štát.

V USA i v Europe je zoznam bánk ,,too big to fail,,. Ale tie malé nechajú padnúť..to si píšte, že presne toto gigantom treba. Starým kaprom netreba v rybníku mladé šťuky... Vyžerú im potravu..
Ja som dnes zachytil ohladom SIVB jedinú správu...že je možno na predaj.
Takže kto kúpi...kúpi najprestížnejšiu Silicon Valley banku za lacný peniaz.
Ešte sa vrátim k 2008/2009....Z piatich najväčších investičných bánk v USA padol najprv Bear Stearns,potom Lehman Brothers. Potom sa investiční bankári začali zachraňovať: slávny Merill lynch sa nechal kúpiť Bank of America...Goldman Sachs dostal injekciu od Buffetta...Všetky mega banky vrátane bánk FEDu zachránil potom štát.
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect."
,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri hedge fondov,, B.
,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri hedge fondov,, B.
-
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 1:24 pm
- Has thanked: 87 times
- Been thanked: 78 times
Tak tu pridam od Gladiša k SIVB
@danielgladis
https://twitter.com/danielgladis/status ... N9dmgQDXBw
@danielgladis
https://twitter.com/danielgladis/status ... N9dmgQDXBw
Čtvrtina vkladů odtekla za jediný den? Hmmm. $SIVB
Referral link IBKR. Aktualizované 02/2023.
Kludne sa pripojte, zostáva 5 aktivácií.
https://ibkr.com/referral/jozef719
Veľa úspechov prajem a nech sa darí.
Joki
Ďakujem.
Joki bought a coffee. Ty môžeš tiez
https://www.buymeacoffee.com/akoinvestovat
Joki
Ďakujem.

-
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 1:24 pm
- Has thanked: 87 times
- Been thanked: 78 times
Referral link IBKR. Aktualizované 02/2023.
Joki
Ďakujem.
Joki
Ďakujem.

-
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 56 times
To by asi prepustil všetkých z banky a dosadil by tam ľudí z Tesly. Práve som len tak v rádiu zachytil že ju v pondelok otvoria. Pod dohľadom. Aký to potom že vraj krach
nikto nema ani paru kam trhy pojdu ani z dlhodobeho ani z kratkodobeho pohladu
je jedno ci clovek povie ze nieco pojde ci hore ci dole - raz na jeho slova isto dojde
je jedno ci clovek povie ze nieco pojde ci hore ci dole - raz na jeho slova isto dojde
-
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 462 times
- Been thanked: 734 times
Analýza .
Robím relatívne posúdenie.. U väčšiny akcií vývoj k súčasnej cene, aby sme sa vedeli zamyslieť akou cestou môžeme dostať z trhu nejaké zisky.
Zároveň sa prosím zamyslíme nad tým, čo by sme asi urobili, keď máme zvyk nakupovať hocijaké akcie pri hocijakej cene.
Za najväčšie nebezpečie stockpickingu a tradingu totiž považujem to, že svoje konanie prešpekulujeme a následne vyberáme malé zisky a veľké straty.
Tie akcie nekončia - budem ich sledovať aj v 2023, ale už iba štatisticky, bez komentárov.
Ak sa niečo šustne, prídte to dať sem, aby vlákno žilo.
TIPY roku 2022.
IVC pri cene 1,48. Tip od Reynholm.D zo dňa 19.4.22. Do konca roka pád na 0,42 USD -71%.
Dnes už nie je na burze. Firma skrachovala vo februári 2023. Cena je 0,03 USD ( obchoduje sa už na OTC pod tickerom IVCRQ)
HOFT pri cene 15,70. Tip od Trumpetu. Dnešná cena 20,36 ( +29,7% )
SGML pri cene 18,30. Tip od Franta. Mal ju kúpenú už predtým za 11,35 USD. Dnes cena 33,60 ( +114% )
CNCE (bio) pri 4,50, tip od Trumpetu z 28 mája z upozornením na možný pokles (príležitosť na short ), ktorý by však mohol vytvoriť dno s priestorom na rast.
K nej som sa vyjadril, že je to dobrý tip na short (pokles). Tipol som si, že bude klesať aspoň 2 mesiace a že je dlhodobo na krach.
Klesala len 2 týždne, k cene 4,10. Dnes je cena 8,37 ( +86% )
VNTR ( Venator materials ), tip od Andreho z 2.júna, cena bola 2,70 USD.
K nej som sa vyjadril, že ak sa fundamenty nezhoršia, pásmo na nákup po 1,70-1,80 sa mi páči. Dnes je cena 0,39 ( -85% )
TKR (Timken ) tip od Glogola z 3. júna. Ide o firmu, ktorá kúpila slovenskú Spineu.
Cena na burze bola 62 USD.
K nej som sa vyjadril, že dobrý tip na long term a nákup by som časoval do pásma 56-58.
Bol to dobrý tip, ale uhral by ho zrejme len investor s DCA. Cena v lete klesla k 52, ale do konca roka bola 75. Pozdejšie až 87. Cena dnes: 80,61 ( +30% )
ON (On Semiconductor ) osobný tip od Danteho z 11.6. Cena 60 USD.
Cena išla dole k 45...potom k 75 a dnes je 77,75 ( +29% ). Dobrý investičný tip, ale trader by zrejme neustál pokles o -25%.
TSLA short pri 697. Úvaha a tip od Glengoolieho. Cena padla do konca 2023 na 110 ( +84% ).
Dnes je cena 175.
Gevorkyan – tip na prvú slovenskú firmu na Pražskej burze od Glogola. IPO v júni 2022 sa upisovalo po 248 CZK a obchodovanie začalo pri cene cca 270 CZK. Cena dnes 228 Kč ( - 8% od úpisu a -15% od prvého dňa na burze )
WBD (Warner bros discovery ) združený long-term tip Glen + Predsaja , cena bola 14 USD.
Ak si pametáte, bol to aj titul ktorý sa páčil Burrymu. Cena ku koncu 2023 padla k 9, dnes je 14,02 ( 0% ).
Ako investičný tip by sa držala. Trader by zrejme neustál pokles o -35%.
BROS (Dutch Bros ) pridal George (stála okolo 30 USD ), s podmienkou kúpy pri cene 25.
Túto cenu nedosiahla (ale george ju má po 25 ). Na konci roka bola po 27. Potom sa vyšplhala k 40 a dnes je cena 30,58.
Ako investičný tip ju hodnotím dobre.
XOM (Exxon) zatipoval Glen ako short na ropu 14 júna pri cene 96.
Akcia išla dole 1 mesiac k cene 83, potom späť k 100 v auguste a znova k 83 v septembri. Dnes stojí 106 USD.
Ako trejderský tip na short klesla -14%, teda potenciál zisku s ideálnym PT bol +14%. Tip bol OK.
FDX short pri cene 225 videl Glen 16 júna. Ja som sa vyjadril, že pripúšťam krátkodobý short ako pullback , ale na dlhodobo dobré fundamenty.
O týždeň zverejnila a vyrástla k 236. Akcia sa držala hore celé leto. Zlom nastal v septembri, keď sa prepadla -20% po varovaní, že bude mať horšie výsledky. Minimum bolo -38%, Dnes ide po 197. Bol to nakoniec dobrý tip, lebo Glen správne predpovedal problémy spojené s vysokou cenou ropy, zlou kúpyschopnosťou a menším počtom zásielok pre FDX. Presne to sa stalo, ale až o pár mesiacov pozdejšie. Je otázne či by sme taký short uhrali.
Boli by sme v zisku aj dnes, takže hodnotím ako podmienečne dobrý tip na pozičný short.
DBB (ETF na Base metals ) pri vyklesanej cene 21 USD tipoval Glen na +20% do konca roka.
Z recesiou a poklesom ceny mu kontroval Iceberg. Už v júli klesla k 17, potom šla späť k 21 a rok skončila na 19,50 ( -7% ).
Tip na pokles SP500. V júni pri cene SP500 cca po 3680 si Glen tipol, že prichádza armagedon a prerazíme 3200.
Napísal, že nekupuje nič, kým neprerazíme 3000. Odvtedy začala rally k 4300, potom pád k 3500, ale rok sme skončili nad 4000.
TELL na long po 3,30 prezradil 29. júna ako svoj tip Glen, ked investoval 30 000 USD.
Vyjadril sa, že podrží krátkodobo na zisk +20% a keď nie, tak dlhodobo.
Akcia išla v lete k cene 4,60 (+30% ).
18 augusta však Glendoolie napísal, že TELL nepredal, ale bude držať dlhodobo.
Do konca roka a akcia klesla k 1,60 ( -51%), teraz ide po 1,18 ( -64% ).
Keď 23 septembra Glen upozornil, že padla z +40% do -40% ( po vypovedaní zmlúv so Shell), dal som analýzu od chlapíka, ktorý na pád upozorňoval a dal tip na ,,strong sell,,. Ponaučenie by malo byť, že pri negatívnych news sa neoplatí ďalej hrať na long.
V analýze sa objavil môj starý covidový tip akcia ESTE
ESTE som dal ako fundamentálne dobrý tip pri cene 11,27 USD (23 septembra).
Pridal som analýzu. Cena potom vyrástla k 17,50 ( +55% )...do konca roka potom klesala...dnes je 12,83 (+14% ).
Na trejd ju hodnotím ako dobrý tip, ale fakt neviem, kde by som vybral zisk.
Osamelý chodec sa vyjadril, že drží dlhodobo podobnú akciu FCG .
FCG sa v ten deň (24 sept. ) obchodovala po 27 USD.
Potom padla k 22 ..vyrástla k 28 a dnes je znova 22 ( -18% ).
Neviem ako by som to uhral..Zrejme by som to vzdal pri poklese cien zemného plynu.
Ale musím si priznať, že aj pri poklese zemného plynu som sa zachoval tak, že som zemný plyn držal a čakal na opätovný rast.
Takže možno by som dopadol tak ako pri zemnom plyne, že nakoniec som z úľavou vybral ,,prijateľnejšiu,, stratu
RYCEY ( rolls-royce) padol ako tip od Iceberga 3. júla pri cene 1,10...keďže idú vyrábať malé jadrové elektrárne.
Glengoolie napísal, že nakúpil 99 000 akcií pri cene 1,01.
Cena šla dole k 0,75..ovšem dnes je 1,76. Ak to Glen uhral ako investor dnes má +75%.
Tip NU pri 5,80 USD dal 16 augusta do pozornosti Franto . Môj názor bol, že po výskoku +25% má skôr potenciál k poklesu.
Franto zakontroval, že Buffett a ďalšie fondy kúpili po 9,38 USD. Zhodli sme sa, že je to dobrý dlhodobý tip, u mňa pri počiatočnom nákupe pri cene 5 USD s rezervou na dokup pri 3,50. Akcia išla k 4,40 následne späť ku 5,70 a tesne po Novom roku padla k 3,40. Dnes ide po 4,52 ( -22% ).
NU stále pozorujem, keďže ju má Buffett ( ale pozor, u Buffetta tvorí len 0,2% v portfóliu ! )
Ak by som sa držal svojho úsudku a investoval po 5 a neskôr po 3,50..bol by som v miernom zisku. Kľúčová otázka je, čo z ňou bude dlhodobo.
26 októbra dal Franto tipy na niekoľko akcií s odvetvia uránu:
CCJ ( cena 24,90) najväčšia váha
UEC (cena 4,30 )
UUUU (7,47 )
DNN (1,29)
NXE (4,22)
napísal som, že som prekvapený, že ani jedna nie je zisková.
K CCJ som upozornil na analýzu, ktorá po posledných správach vraví SELL.
Takisto som upozornil na vysoké ceny uránu.
Poukázal som (bez analýzy ), že podľa parametrov zisku sa mi páči len LEU ( cena 47,06).
Investičné vyhodnotenie narýchlo:
CCJ +2%,
UEC -21%,
UUUU (-25% ),
DNN -18%,
NXE -11%.
LEU, čo sa páčila mne je-25%.
Cena uránu je zhruba rovnaká.
Na záver ako sa vedie mojím tipom, čo si pametám, že som dával niekde inde:
EFLVF – batérie, 6 marec 2022 pri cene 0,60 USD..dnes 0,77 (+28% )
CTRM – námorná preprava, 19 máj, po 2 USD...padla k 0,40 (-80%), dnes 0,78 (-61% )
XAIR – biotech , 29 jún (smart) pri cene 5,25.. Dnes 6,37 ( +21% )
Robím relatívne posúdenie.. U väčšiny akcií vývoj k súčasnej cene, aby sme sa vedeli zamyslieť akou cestou môžeme dostať z trhu nejaké zisky.
Zároveň sa prosím zamyslíme nad tým, čo by sme asi urobili, keď máme zvyk nakupovať hocijaké akcie pri hocijakej cene.
Za najväčšie nebezpečie stockpickingu a tradingu totiž považujem to, že svoje konanie prešpekulujeme a následne vyberáme malé zisky a veľké straty.
Tie akcie nekončia - budem ich sledovať aj v 2023, ale už iba štatisticky, bez komentárov.
Ak sa niečo šustne, prídte to dať sem, aby vlákno žilo.
TIPY roku 2022.
IVC pri cene 1,48. Tip od Reynholm.D zo dňa 19.4.22. Do konca roka pád na 0,42 USD -71%.
Dnes už nie je na burze. Firma skrachovala vo februári 2023. Cena je 0,03 USD ( obchoduje sa už na OTC pod tickerom IVCRQ)
HOFT pri cene 15,70. Tip od Trumpetu. Dnešná cena 20,36 ( +29,7% )
SGML pri cene 18,30. Tip od Franta. Mal ju kúpenú už predtým za 11,35 USD. Dnes cena 33,60 ( +114% )

CNCE (bio) pri 4,50, tip od Trumpetu z 28 mája z upozornením na možný pokles (príležitosť na short ), ktorý by však mohol vytvoriť dno s priestorom na rast.
K nej som sa vyjadril, že je to dobrý tip na short (pokles). Tipol som si, že bude klesať aspoň 2 mesiace a že je dlhodobo na krach.
Klesala len 2 týždne, k cene 4,10. Dnes je cena 8,37 ( +86% )

VNTR ( Venator materials ), tip od Andreho z 2.júna, cena bola 2,70 USD.
K nej som sa vyjadril, že ak sa fundamenty nezhoršia, pásmo na nákup po 1,70-1,80 sa mi páči. Dnes je cena 0,39 ( -85% )
TKR (Timken ) tip od Glogola z 3. júna. Ide o firmu, ktorá kúpila slovenskú Spineu.
Cena na burze bola 62 USD.
K nej som sa vyjadril, že dobrý tip na long term a nákup by som časoval do pásma 56-58.
Bol to dobrý tip, ale uhral by ho zrejme len investor s DCA. Cena v lete klesla k 52, ale do konca roka bola 75. Pozdejšie až 87. Cena dnes: 80,61 ( +30% )
ON (On Semiconductor ) osobný tip od Danteho z 11.6. Cena 60 USD.
Cena išla dole k 45...potom k 75 a dnes je 77,75 ( +29% ). Dobrý investičný tip, ale trader by zrejme neustál pokles o -25%.
TSLA short pri 697. Úvaha a tip od Glengoolieho. Cena padla do konca 2023 na 110 ( +84% ).

Dnes je cena 175.
Gevorkyan – tip na prvú slovenskú firmu na Pražskej burze od Glogola. IPO v júni 2022 sa upisovalo po 248 CZK a obchodovanie začalo pri cene cca 270 CZK. Cena dnes 228 Kč ( - 8% od úpisu a -15% od prvého dňa na burze )
WBD (Warner bros discovery ) združený long-term tip Glen + Predsaja , cena bola 14 USD.
Ak si pametáte, bol to aj titul ktorý sa páčil Burrymu. Cena ku koncu 2023 padla k 9, dnes je 14,02 ( 0% ).
Ako investičný tip by sa držala. Trader by zrejme neustál pokles o -35%.
BROS (Dutch Bros ) pridal George (stála okolo 30 USD ), s podmienkou kúpy pri cene 25.
Túto cenu nedosiahla (ale george ju má po 25 ). Na konci roka bola po 27. Potom sa vyšplhala k 40 a dnes je cena 30,58.
Ako investičný tip ju hodnotím dobre.
XOM (Exxon) zatipoval Glen ako short na ropu 14 júna pri cene 96.
Akcia išla dole 1 mesiac k cene 83, potom späť k 100 v auguste a znova k 83 v septembri. Dnes stojí 106 USD.
Ako trejderský tip na short klesla -14%, teda potenciál zisku s ideálnym PT bol +14%. Tip bol OK.
FDX short pri cene 225 videl Glen 16 júna. Ja som sa vyjadril, že pripúšťam krátkodobý short ako pullback , ale na dlhodobo dobré fundamenty.
O týždeň zverejnila a vyrástla k 236. Akcia sa držala hore celé leto. Zlom nastal v septembri, keď sa prepadla -20% po varovaní, že bude mať horšie výsledky. Minimum bolo -38%, Dnes ide po 197. Bol to nakoniec dobrý tip, lebo Glen správne predpovedal problémy spojené s vysokou cenou ropy, zlou kúpyschopnosťou a menším počtom zásielok pre FDX. Presne to sa stalo, ale až o pár mesiacov pozdejšie. Je otázne či by sme taký short uhrali.
Boli by sme v zisku aj dnes, takže hodnotím ako podmienečne dobrý tip na pozičný short.
DBB (ETF na Base metals ) pri vyklesanej cene 21 USD tipoval Glen na +20% do konca roka.
Z recesiou a poklesom ceny mu kontroval Iceberg. Už v júli klesla k 17, potom šla späť k 21 a rok skončila na 19,50 ( -7% ).
Tip na pokles SP500. V júni pri cene SP500 cca po 3680 si Glen tipol, že prichádza armagedon a prerazíme 3200.
Napísal, že nekupuje nič, kým neprerazíme 3000. Odvtedy začala rally k 4300, potom pád k 3500, ale rok sme skončili nad 4000.
TELL na long po 3,30 prezradil 29. júna ako svoj tip Glen, ked investoval 30 000 USD.

Akcia išla v lete k cene 4,60 (+30% ).

Keď 23 septembra Glen upozornil, že padla z +40% do -40% ( po vypovedaní zmlúv so Shell), dal som analýzu od chlapíka, ktorý na pád upozorňoval a dal tip na ,,strong sell,,. Ponaučenie by malo byť, že pri negatívnych news sa neoplatí ďalej hrať na long.
V analýze sa objavil môj starý covidový tip akcia ESTE
ESTE som dal ako fundamentálne dobrý tip pri cene 11,27 USD (23 septembra).
Pridal som analýzu. Cena potom vyrástla k 17,50 ( +55% )...do konca roka potom klesala...dnes je 12,83 (+14% ).
Na trejd ju hodnotím ako dobrý tip, ale fakt neviem, kde by som vybral zisk.
Osamelý chodec sa vyjadril, že drží dlhodobo podobnú akciu FCG .
FCG sa v ten deň (24 sept. ) obchodovala po 27 USD.
Potom padla k 22 ..vyrástla k 28 a dnes je znova 22 ( -18% ).
Neviem ako by som to uhral..Zrejme by som to vzdal pri poklese cien zemného plynu.
Ale musím si priznať, že aj pri poklese zemného plynu som sa zachoval tak, že som zemný plyn držal a čakal na opätovný rast.
Takže možno by som dopadol tak ako pri zemnom plyne, že nakoniec som z úľavou vybral ,,prijateľnejšiu,, stratu
RYCEY ( rolls-royce) padol ako tip od Iceberga 3. júla pri cene 1,10...keďže idú vyrábať malé jadrové elektrárne.
Glengoolie napísal, že nakúpil 99 000 akcií pri cene 1,01.

Cena šla dole k 0,75..ovšem dnes je 1,76. Ak to Glen uhral ako investor dnes má +75%.

Tip NU pri 5,80 USD dal 16 augusta do pozornosti Franto . Môj názor bol, že po výskoku +25% má skôr potenciál k poklesu.
Franto zakontroval, že Buffett a ďalšie fondy kúpili po 9,38 USD. Zhodli sme sa, že je to dobrý dlhodobý tip, u mňa pri počiatočnom nákupe pri cene 5 USD s rezervou na dokup pri 3,50. Akcia išla k 4,40 následne späť ku 5,70 a tesne po Novom roku padla k 3,40. Dnes ide po 4,52 ( -22% ).
NU stále pozorujem, keďže ju má Buffett ( ale pozor, u Buffetta tvorí len 0,2% v portfóliu ! )
Ak by som sa držal svojho úsudku a investoval po 5 a neskôr po 3,50..bol by som v miernom zisku. Kľúčová otázka je, čo z ňou bude dlhodobo.
26 októbra dal Franto tipy na niekoľko akcií s odvetvia uránu:
CCJ ( cena 24,90) najväčšia váha
UEC (cena 4,30 )
UUUU (7,47 )
DNN (1,29)
NXE (4,22)
napísal som, že som prekvapený, že ani jedna nie je zisková.
K CCJ som upozornil na analýzu, ktorá po posledných správach vraví SELL.
Takisto som upozornil na vysoké ceny uránu.
Poukázal som (bez analýzy ), že podľa parametrov zisku sa mi páči len LEU ( cena 47,06).
Investičné vyhodnotenie narýchlo:
CCJ +2%,
UEC -21%,
UUUU (-25% ),
DNN -18%,
NXE -11%.
LEU, čo sa páčila mne je-25%.
Cena uránu je zhruba rovnaká.
Na záver ako sa vedie mojím tipom, čo si pametám, že som dával niekde inde:
EFLVF – batérie, 6 marec 2022 pri cene 0,60 USD..dnes 0,77 (+28% )
CTRM – námorná preprava, 19 máj, po 2 USD...padla k 0,40 (-80%), dnes 0,78 (-61% )
XAIR – biotech , 29 jún (smart) pri cene 5,25.. Dnes 6,37 ( +21% )
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect."
- glengoolie
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Po 29 03, 2021 5:54 pm
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 8 times
- Kontaktovať používateľa:
Aktualny stav - 110k@1.987$ -41.6%JUGGLER napísal: ↑Ut 14 03, 2023 10:46 am TELL na long po 3,30 prezradil 29. júna ako svoj tip Glen, ked investoval 30 000 USD.![]()
![]()
![]()
Akcia išla v lete k cene 4,60 (+30% ).![]()

for the best of times