TIPY NA AKCIE 2022

Trading, tipy na obchody a investície, zverejňvanie pozícií, denníky traderov a investorov
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 436 times
Been thanked: 709 times

Re: TIPY NA AKCIE 2022

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Franto napísal: So 29 10, 2022 10:00 am Čo sa týka cien uránu, že ich vnímaš ako vysoké - rovnako tak si mi reagoval aj keď som tu zavesil tip na SGML. Písal si, že je to predražené. Vtedy sa cena pohybovala okolo 15 USD/ akcia. Frakanovi sa podarilo nakúpiť pod 15 USD. Pozri kde je jej cena dnes (blíži sa k 40 USD/ akcia).
Franto. Nehnevaj sa, ale máš to nejak popletené. Prekrúcaš moje slová a vyvodzuješ mylné závery.
Robíš hlúposti a hladáš vinníka niekde inde?
Degraduješ moju snahu prispieť svojím názorom, analýzou a faktami? Otáčaš veci naopak, tak ako sa ti hodí.

K SGML som sa vyjadroval koncom mája pri cene 18,30
https://ako-investovat.sk/diskusia/view ... hp?t=25033

...a čo bol môj podčiarknutý záver?
JUGGLER napísal: Pi 27 05, 2022 11:20 pm U mňa zrelá na price alert a špekulatívne kúpiť ak by klesla ku 14-15.

Pod cenu 15 klesla odvtedy x krát a v pohode sa dala nakupovať pri cene 13-15 USD až do júla.

Frakan sa ozval v júli, keď nakupoval pri poklese pod 15. Vtedy sa ťa opýtal, či držíš ,,svoj tip,,.
Ty si mu odpovedal, že všetko si predal, dokonca si shortoval a že akcie asi pôjdu dole pod 15.

Potom 10 augusta si sa ozval, keď akcia vyskočila na 23.
Bol to taký ,,plač nad rozliatým mliekom,, :
Franto napísal: St 10 08, 2022 9:01 pm Pred necelým mesiacom bola cena 13,65 USD (začiatkom roka 8,80 USD). Dnes vyskočili na 23 USD.
Preto som sa ťa pýtal, prečo to píšeš, ked si ju videl na pokles a predal?
Až vtedy (10 augusta ), pri cene 23 som napísal, že je tu aj riziko, že cena lítia nemusí stúpať, ale klesať.

Podložil som to faktami:
JUGGLER napísal: Št 11 08, 2022 12:41 am
Riziko:

Každý si myslí, že cena lítia musí stúpať. Lenže realita bude zrejme taká, že bude klesať.
Pretože cena už vyskočila +400% za posledný rok.

Priemerná cena lítia v 2022 je US$46,640 per tonne. Priemerná dlhodobá cena je US$11,500 per tonne..

Goldman Sachs predpovedá pokles ceny o 70% za 3 roky. Zo 46 000 na:

US$20,500 per tonne in 2023
US$17,180 per tonne in 2024
US$14,468 per tonne in 2025.
Zaujíma ma, odkiaľ si 12 augusta zobral to obvinenie , že ja som Ti radil shortovať ?:
Franto napísal: Pi 12 08, 2022 1:16 pm Ešte k akcii SGML, skúsil som ich shortovať (tak ako si aj Ty radil), ale to uletelo krásne hore :graf: . Takže :dislike: .
Zaujíma, na základe čoho si teraz vymýšlaš, že ty si tu prišiel dať tip pri cene 15 a ja som písal, že je predražená:
Franto napísal: So 29 10, 2022 10:00 am Čo sa týka cien uránu, že ich vnímaš ako vysoké - rovnako tak si mi reagoval aj keď som tu zavesil tip na SGML. Písal si, že je to predražené. Vtedy sa cena pohybovala okolo 15 USD/ akcia. Frakanovi sa podarilo nakúpiť pod 15 USD. Pozri kde je jej cena dnes (blíži sa k 40 USD/ akcia).
Okrem toho, čo to má spoločné s tým, že po ďalších 3 mesiacoch je cena pri 40?
Moje vyjadrenia sú vždy k aktuálnej cene. Pri cene 18,30 USD som sa vyjadril za nákup pri 14-15.
Keby si kúpil pri 14-15, mohol si dnes mať +200%. :) Za dobrotu, na žobrotu.

P.S. Ak budeme takto pokračovať, moja snaha prispievať vlastným názorom a faktami z platených zdrojov je nanič - proste vyhodený čas. :roll:
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect."
,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri hedge fondov,, B.
Používateľov profilový obrázok
Franto
Gold Member **
Dátum registrácie: Ne 01 08, 2021 2:24 pm
Has thanked: 84 times
Been thanked: 79 times

Príspevok od používateľa Franto »

JUGGLER napísal: Ne 30 10, 2022 1:09 am Franto. Nehnevaj sa, ale máš to nejak popletené.
Juggler, nehnevaj sa, ale popletené to máš ty.
JUGGLER napísal: Ne 30 10, 2022 1:09 am Okrem toho, čo to má spoločné s tým, že po ďalších 3 mesiacoch je cena pri 40?
Moje vyjadrenia sú vždy k aktuálnej cene. Pri cene 18,30 USD som sa vyjadril za nákup pri 14-15.
Keby si kúpil pri 14-15, mohol si dnes mať +200%. :) Za dobrotu, na žobrotu.

P.S. Ak budeme takto pokračovať, moja snaha prispievať vlastným názorom a faktami z platených zdrojov je nanič - proste vyhodený čas. :roll:
Reagoval si 6.7. a cena vtedy nebola 18,30 USD ako píšeš ale 15 USD. Písal si, že kúpiť techn.long ak to pôjde dole na 13 USD, ale tam už cena nepadla. Ale si dodal aj svoje videnie, že je cena lítia premrštená a že keby to kleslo, tak akcia tiež... viď.:
JUGGLER napísal: St 06 07, 2022 6:55 pm
Franto napísal: St 06 07, 2022 5:55 pm Sledujem SGML, kam až zíde.
Technicky long pri 13 (support ) alebo 12 (SMA 200 ).
Ale pozerám, že tie ceny lítia sú premrštené. Keby to kleslo, tak akcia klesne tiež.

P.S. Ceny ostatných kovov naznačujú, že čochvíla bude v USA po inflácii...
Neklesla cena lítia ani nie je po inflácii :)

Kľudne si pozri graf ako sa vyvíjala cena akcií SGML (kde bola 6.7. a že na 13 už nešla): https://finance.yahoo.com/quote/SGML?p=SGML

Pozri aj graf premršteného lítia, cena ide napriek tvojmu videniu hore:
https://tradingeconomics.com/commodity/lithium

Úsmevné je, že to píšeš, ako keby si to bol nakoniec ty, kto radil kúpiť akcie SGML :D Si mi ponúkal 200% zhodnotenie ale na dobrotu na žobrotu som to nezobral od teba :D .

Ak si myslíš, že ceny uránu alebo lítia sú premrštené a budú klesať OK. Tebe to tak vyšlo z toho, čo si sa dočítal. Môžeme sa na túto tému porozprávať na bud. rok.

Vodu kážeš, víno piješ. Máš plné ústa o slobode slova atď. a pritom máš problém čo i len si prečítať iný názor. Ak je ti niečo proti srsti, už aj berieš do úst hovná, sračky atď. Stalo sa to x krát, ale OK, proti gustu žiaden dišputát.

Čo sa týka vlastného sebahodnotenia, trocha by si sa mohol začať krotiť, nakoľko na viacerých ľudí tu pôsobíš ako majiteľ pravdy. Aj majiteľom webstránky jedného dňa dôjde trpezlivosť a prestanú tolerovať tvoje správanie. Ak nie, bude tento web naďalej len tvojim osobným klubom. Tvojim a tebe nakloneným. Realita je taká, že plašíš odtiaľto ľudí.

Že tu tráviš svoj voľný čas a radíš tu ľuďom, ti nedáva automaticky právo k tomu, aby si sa tu správal ako pán kráľ.

Moje prvé kroky v obchodovaní s akciami si ohodnotil správne, ako hlúposti, ale by bolo fajn, keby si mal schopnosť sa pozrieť aj na vlastné kroky/úspechy v obchodovaní, príp. to podobne korenisto pomenuj. Ako starý veterán si ma dokázal tromfnúť keď tak len tým, že si prišiel o viac peňazí ako ja (napriek plateným zdrojom).

Asi nemáš najlepšie zdroje, keďže tvoje tipy nevychádzajú. Napr. aj koncom júna si hodnotil FEDEX ako podhodnotenú akciu a si písal, že nehrozí pokles... Krátko na to začala padať. Vtedy bola cena akcie 242 USD. Dnes po 35% páde je na 160 USD. A je viac tých tvojich jednoznačných videní.

Na tvojom mieste by som sa zamyslel a prestal buď tipovať alebo veľkohubo reagovať.
Tango
Gold Member **
Dátum registrácie: St 16 11, 2011 7:49 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 5 times

Príspevok od používateľa Tango »

Franto zklidni se laskavě, přeháníš to.
tomáš virdzek
Guru Member ****
Dátum registrácie: Po 02 03, 2009 2:17 pm
Has thanked: 299 times
Been thanked: 205 times

Príspevok od používateľa tomáš virdzek »

@Franto: neviem čo Ťa vedie k takému postu, ale neblázni :)

Píšeš: "Realita je taká, že plašíš odtiaľto ľudí." Akých ľudí a čím ich platí? A od tiaľto? Máš nejaké indície, že odtiaľto je niekto platený cez Jugglera? :lol: :mrgreen:

Na dušičky dobrá téma :lol:

PS: Keď skončíme pri slove Rusko, končím a mažem túto tému. :pozor:
tomáš virdzek
Guru Member ****
Dátum registrácie: Po 02 03, 2009 2:17 pm
Has thanked: 299 times
Been thanked: 205 times

Príspevok od používateľa tomáš virdzek »

Moja hlúposť, nie platíš, ale plašíš. Neviem čítať, ospravedlňujem sa :) Každopádne, prosím tu o kľud. To fórum nie je v stave, že dáme ďalší lapsus na nejakej hádke "o ničom". Toto fórum nie je finančný poradca. Je to diskusné fórum. Tu si môže k téme napísať, kto chce, čo chce.
Adammd
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
Has thanked: 143 times
Been thanked: 85 times

Príspevok od používateľa Adammd »

Juggler ze plasi ludi? Nalejme si cisteho vina, Juggler je jeden z najhodnotnejsich uzivatelov tohto fora(ak nie najviac). Ked odides Franto ty, alebo ja, nikto si nic nevsimne :wink:
f.i.r.e.
has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 117 times
Been thanked: 164 times

Príspevok od používateľa jogo »

Tip na SMGL bol dobrý a ako ho kto zobchodoval je jeho vec. Ak sa takto budeme hecovať za tipy a nazory na tipy, tak tu už nikto žiaden tip nedá.

Obrázok

Tip na uranové akcie ma tiež svoju logiku odklonu od ruských energii a kto ho ako zobchoduje je jeho vec. Tak isto turecké indexy som si už dávno všimol, že sú podhodnotené a možno sa vrátia na pôvodné valuácie vyjadrené v USD.

Obrázok

Len pripomeniem, že venezuelské najväčšie spoločnosti aj v hyperinflácii udržali svoju hodnotu vyjadrenú v USD.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Franto napísal: Po 31 10, 2022 11:54 pm Juggler, nehnevaj sa, ale popletené to máš ty.
Reagoval si 6.7. a cena vtedy nebola 18,30 USD ako píšeš ale 15 USD.
Neuveriteľné, že dokážeš ďalej klamať, pričom tu na fóre je všetko zdokumentované aj z dátumami.
Každý si to môže odkontrolovať. Všetko čo tu bolo popísané o SGML sa dá rýchlo nájsť vo vyhľadávači.

REKAPITULÁCIA (a viac sa ku klamstvám nebudem vyjadrovať).

SGML si dal ako tip dňa 7.4. 2022 . Založil si k nemu osobitné vlákno s názvom
Sigma Lithium Corporation (SGML) +50% za mesiac:
https://ako-investovat.sk/diskusia/view ... 10&t=24989
Franto napísal: Št 07 04, 2022 11:57 pm Začiatkom marca som kúpil akcie spoločnosti Sigma Lithium Corporation (SGML). Potom som ešte prikúpil koncom marca. Za mesiac vyšli o 50% a teraz zvažujem, či do toho investovať ešte viac. Podľa toho čo čítam o nich, to vyzerá, že by tam mohol byť potenciál. Čo na to vravíte?
Prišiel si sa pochváliť jednou z 18 akcií, ktorá vyskočila +50% a pýtal si sa ľudí, čo na to vravia..
Cena bola v teň deň 17,66 USD. Ja som sa nevyjadroval.

Koncom mája ma napadlo, že môžeme mať všetky tipy v jednom vlákne, písať k tomu svoje názory a po čase môžeme vyhodnotiť, či sme rozmýšlali dobre. Tak vzniklo toto vlákno: TIPY NA AKCIE 2022. Zámer bol, aby vlákno slúžilo pre všetkých a každý nech si robí závery a rozhodnutia aké len chce.
JUGGLER napísal: Po 23 05, 2022 4:00 pm Budujme si databázu rôznych nápadov, pridávajme k tomu svoje názory a po čase si budeme vedieť aj vyhodnotiť vlastný úsudok. Zároveň každý podľa vlastného rozhodnutia môže hocikedy nejaký tip využiť na investovanie/trejdenie.
Dňa 27.5. si tu do vlákna pridal svoj tip SGML. V skratke:
Franto napísal: Pi 27 05, 2022 7:14 pm Včera aj dnes ide pekne hore Sigma Lithium Corporation (SGML).

Myslím, že za krátky čas (keď sa to rozbehne) to môže vyletieť hore.
Isto ešte bude šanca kúpiť akcie lacnejšie počas roka, keďže všetko lieta hore-dole.
V ten istý deň 27.5. som sa vyjadril prvý krát. Cena bola 18,30 USD:
JUGGLER napísal: Pi 27 05, 2022 11:20 pm
Pre info dodám, že Franto SGML prezentoval začiatkom apríla, ked cena vyskočila z marcových 11-14 USD:

SGML, aktuálna cena 18,30 USD. Brazílska firma listovaná na Nasdaqu.

Ako vidíme na grafe, teraz sa rozhoduje, či urobí breakout, alebo bude pullbackovať.
Trejderi radšej berú breakouty, alebo počkajú na pullback.
Darmo, že je tu potenciál - ked pozriete väčší timefrejm, zistíte, že pred 1,5 rokom išla po 2 USD. Stále nič neťaží ( nemá tržby ), takže fundamenty sa ešte len budú tvoriť.
Forward P/E vidím 5,23 ..ked je to pravda, to naznačuje, že ked sa splnia očakávania, pôjde rýchlo do ziskov.

U mňa zrelá na price alert a špekulatívne kúpiť ak by klesla ku 14-15.
Takže môj osobný názor bol počkať, nastaviť si price alert na kúpu pri 14-15, čo bolo zhruba o 20% nižšie.
Vyjadril som sa preto, aby som upozornil, že je síce pekné ľuďom napísať, že akcia vyskočila, ale z trejderského hľadiska je zrelá na pokles (voláme to pullback).

Akcia na druhý deň vyskočila ku 20 a na tretí deň padla pod 15. Dno vtedy bolo tesne nad 14.

SGML od 26.5 do 30.6:
.
SGML 26.5 - 30.6.png
.
.

Tá lož, čo tu ľuďom podsúvaš, že som to nepísal pri cene 18,30 ale pri cene 15 je môj príspevok zo dňa 6.7., teda až po poklese ku 15. Vtedy si sa ozval v mojom vlákne:
https://ako-investovat.sk/diskusia/view ... ML#p167967
Franto napísal: St 06 07, 2022 5:55 pm Sledujem SGML, kam až zíde.
Takže 6.7. šla po 15 USD a sledoval si ,,kam až zíde,,. Ja som sa vyjadril ,,kam až môže zísť,,.

Napísal som, že z technického hľadiska je na long (rast ceny ) pri supporte 13, alebo 12 ( my trejderi sledujeme SMA 200 ). Zároveň som upozornil, že ceny kovov prudko klesli a pridal som tabuľku kde boli všetky ceny kovov za 2022 dole, len lítium bolo +430%.
JUGGLER napísal: St 06 07, 2022 6:55 pm
Technicky long pri 13 (support ) alebo 12 (SMA 200 ).
Ale pozerám, že tie ceny lítia sú premrštené. Keby to kleslo, tak akcia klesne tiež.

P.S. Ceny ostatných kovov naznačujú, že čochvíla bude v USA po inflácii...
Cena v ten istý deň dosiahla minimum 13,28 USD a z pásma 14-15 začala rásť až koncom júla.
SGML od 6.7 do 31.7:
.
SGML 6.7 do 31.7.png

.
.

Presne 30. júla si vo vlákne o SGML napísal, že očakávaš pád a že si všetko predal.

Franto napísal: So 30 07, 2022 8:45 pm SGML sa mi pozdáva, ale keďže to nevyzerá ružovo na trhoch, očakávam pád. Preto som predal všetky akcie, čo som držal. Občas niečo kúpim/ predám v rámci dňa. Dokonca som už shortoval aj sgml. Aj v najbližších dňoch pôjdu asi dole pod 15 USD. Ako to sledujem, ide to stále hore a potom dole. Lieta to medzi 14-17. Z dlhodobého hľadiska tej akcii verím a aj mám v pláne investovať do nej. Ak budeš mať nejaké info ohľadom výstavby/ťažby daj vedieť.
Potom 10 augusta si upozornil, že akcia po správe vyskočila na 23 USD.
Franto napísal: St 10 08, 2022 9:01 pm Pred necelým mesiacom bola cena 13,65 USD (začiatkom roka 8,80 USD). Dnes vyskočili na 23 USD.

Včerajšia správa:
https://finance.yahoo.com/news/sigma-li ... 00175.html
K tomu som napísal, že čo z toho, keď ju nemáš. Chcel som vedieť tvoj záver, či chceš niečo ľuďom povedať.
Pozrel som sa na SGML a usúdil, že na správe sa nabalili insideri, keďže tam bol dátum spred týždňa. Tí čo o tom vedeli potrebujú vybrať zisky. To je znova pravdepodobnosť pullbacku, že cena pôjde nižšie. Nepísal som o tom, ale cena išla dole k 19, čo je -18%.

Ty si odpovedal, že si jedným z tých, čo čakajú na dno, že akciový trh vidíš na celkový pokles 40-50% od začiatku 2022.

Nikto ťa za tvoj názor nekritizoval, ani nechválil. Ale ku mne si sa vyjadril akoby som ja bol na vine, že SGML nemáš a vymyslel si, že som ti radil shortovať:
Franto napísal: Pi 12 08, 2022 1:16 pm Ešte k akcii SGML, skúsil som ich shortovať (tak ako si aj Ty radil), ale to uletelo krásne hore :graf: . Takže :dislike: .
Nechcel som sa k tebe negatívne vyjadrovať. Prišiel Frakan a poďakoval za dobré tipy.
Tešil som sa, že niekomu padlo na úžitok, že urobil také rozhodnutie/načasovanie, že je v zisku. Zároveň som ho upozornil, že tip GWH nie je odo mňa a keby nemal dobrú cenu vstupu 2,88..tak pri cene 15, ked bol tip prezentovaný by v zisku nebol.

Koniec story.

Keď niekto zarobí, treba podakovať Frantovi. :potlesk:
Ked niekto prerobí, na vine je juggler. :dislike:

jogo napísal: Ut 01 11, 2022 9:03 am Tip na SMGL bol dobrý a ako ho kto zobchodoval je jeho vec. Ak sa takto budeme hecovať za tipy a nazory na tipy, tak tu už nikto žiaden tip nedá.
Súhlas. Všetky tipy sú niečím zaujímavé. Aj tie čo nevyjdú. Nikoho som nikdy neobviňoval, že mu nevyšiel tip, alebo načasovanie. Každý je strojcom svojho šťastia. Zo všetkého sa dá niečo naučiť, alebo poučiť.

Ľudia majú tendenciu dávať tipy, keď cena akcie vyskočí a byť ticho, ked cena ide dole. Jedna vec je vidieť graf, ktorý vyzerá ako veľkolepý tip a druhá vec je vyjadriť sa k realite, keď si predstavím, že niekto to okamžite kúpi pri 18-19 a môj názor je, že cena môže zletieť ku 14. Len sa snažím podeliť s názorom ako to vidím ja. Nikomu nič neradím.

Nemám záujem sa tu s nikým hádať, ani hecovať. Tak ako som písal na začiatku, zámer bol taký, aby vlákno slúžilo pre všetkých. Teraz vidím, že nemôžem písať pre všetkých. Budem sa vyjadrovať len pre tých, čo o to stoja, čo si vedia veci vyhodnotiť, vedia si vytvoriť vlastný názor a robiť rozhodnutia na vlastnú zodpovednosť.

Vlákno budem ďalej moderovať. Tipy čo tu padli vyhodnotím, ale s písaním mojích názorov do tohto vlákna som skončil.
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect."
,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri hedge fondov,, B.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 237 times
Been thanked: 48 times

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Trefa..
Prílohy
kevin.jpg
Benjamin Franklin, "An investment in knowledge pays the best interest "
Odoslané z počítača
Franto
Gold Member **

JUGGLER napísal: Ut 01 11, 2022 10:58 pm Nikto ťa za tvoj názor nekritizoval.....
Pozri sa na svoje reakcie, ako tu na mňa reaguješ.
JUGGLER napísal: Št 11 08, 2022 12:41 am Čo z toho?

Operácia sa podarila, ale pacient zomrel?

Každý si myslí, že cena lítia musí stúpať. Lenže realita bude zrejme taká, že bude klesať.
Komentoval som ja niekedy tvoje neúspešné ťahy týmto spôsobom? Že "Čo z toho?" ?
Neustále máš potrebu provokovať.

JUGGLER napísal: Ut 01 11, 2022 10:58 pm Nechcel som sa k tebe negatívne vyjadrovať. Prišiel Frakan a poďakoval za dobré tipy.
Tešil som sa, že niekomu padlo na úžitok, že urobil také rozhodnutie/načasovanie, že je v zisku. Zároveň som ho upozornil, že tip GWH nie je odo mňa a keby nemal dobrú cenu vstupu 2,88..tak pri cene 15, ked bol tip prezentovaný by v zisku nebol.
Nechcel? Však si to robil opakovane.
A že čo ti robí radosť, je jasné z tvojich komentárov: "Čo z toho?" "Operácia sa nepodarila, ale pacient zomrel" "To sú somariny, sračky, voloviny atď."
JUGGLER napísal: Ut 01 11, 2022 10:58 pm Nemám záujem sa tu s nikým hádať, ani hecovať.
Nechceš sa hádať a hecovať?
Čo potom znamenala tá provokačná otázka: "O čo lepší je Erdogan než Putin?" tu v tejto téme, kde sa riešia tipy na akcie?
JUGGLER napísal: Pi 28 10, 2022 11:11 pm
Franto napísal: Pi 28 10, 2022 9:49 pm Čo si myslíte o Tureckých ETF?
HSBC MSCI Turkey UCITS ETF (HTRD.L)
iShares MSCI Turkey UCITS ETF (ITKY)
Chytanie diabla za vocas. Turecká inflácia je 88% p.a.
O čo lepší je Erdogan než Putin?
Už nejaký čas nereagujem do tém, kde sa rieši politika. A ty sa ešte aj v tejto téme snažíš opäť načať tú tému a zapáliť oheň. Čo čakáš, že ti odpíšem na otázku "Aký je rozdiel medzi Erdoganom a Putinom?". Spomenul som v tom príspevku len ETF, žiadneho politika, preto nechápem, aký máš dôvod na rozdúchavanie niečoho, čo tu len nedávno bolo riešené (aby sa na fóre politika dostala do úzadia). Ale môžem ti dodatočne odpovedať na tú otázku. Podľa mňa je jeden aj druhý zlý človek. Ale tak ako som už predtým písal, pre mňa sú nebezpečnejší ľudia, ktorí do posledného momentu obhajujú zlo a zloduchov.

Juggler, sám robíš to, čo iným vyčítaš.
Franto
Gold Member **

tomáš virdzek napísal: Ut 01 11, 2022 12:08 am PS: Keď skončíme pri slove Rusko, končím a mažem túto tému. :pozor:
Ak si dobre pamätám, ja som tu Rusko ani Putina nespomenul.
tomáš virdzek napísal: Ut 01 11, 2022 1:11 am Tu si môže k téme napísať, kto chce, čo chce.
:beer:

Tomáš, poprosím Ťa o vymazanie.
Adammd
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
Has thanked: 143 times
Been thanked: 85 times

Príspevok od používateľa Adammd »

:graf: :graf: :graf:
f.i.r.e.
has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Franto napísal: Št 03 11, 2022 12:03 am Juggler, sám robíš to, čo iným vyčítaš.
Franto. Neberiem ti tvoj názor. Rešpektujem ho.
Každý môže vyjadriť svoj názor. Pozitívny, aj negatívny. O tom je diskusné fórum.

Jasne to napísal Tomáš:
tomáš virdzek napísal: Ut 01 11, 2022 1:11 am Toto fórum nie je finančný poradca. Je to diskusné fórum. Tu si môže k téme napísať, kto chce, čo chce.
Ak máš nejaký problém s mojím názorom, treba to napísať ihneď. Rád svoj postoj vysvetlím a ideme ďalej.
Nemám záujem sa hádať a donekonečna vypravdovať.
Ak sa s niekým na niečom pochytím a vznikne spor, nemám problém veci prehodnotiť. Ak som niekomu ublížil, dokážem sa ospravedlniť.

Každý normálny človek by mal vedieť uznať svoje chyby a povedať prepáč, keď niekomu ublížil, urazil ho, alebo krivo obvinil.
Ak som na teba niekde útočil ad hominem, nerešpektoval tvoj názor, niečím ťa urazil , alebo sa ti posmieval, či nebodaj z niečoho obvinil, čo nebola pravda, tak PREPÁČ. OSPRAVEDLŇUJEM SA.
Franto napísal: Št 03 11, 2022 12:08 am Tomáš, poprosím Ťa o vymazanie.
Ako moderátor a prispievateľ nesúhlasím s tým, aby boli vymazávané celé profily a história príspevkov.
Každý by mal byť zodpovedný za obsah, čo tu napíše. Ak niekto žiada o vymazanie konkrétnych príspevkov, to je v poriadku.
X krát sme tu vymazávali príspevky na požiadanie, alebo s nevhodným obsahom. Po dohode môžeme vlákno prečistiť od nepodstatného obsahu. Aj od hádok, vypravdovania a zbytočných polemík. Ale z vymazovaním všetkých príspevkov nesúhlasím, lebo to môže zničiť integritu celého diskusného fóra. Jednotlivé príspevky na seba nadväzujú, obsahovo sú prepojené a s vymazaním profilu zmiznú aj celé vlákna ktoré daný prispievateľ založil a ostatní tam prispievali.

Ak sa niekto nedokáže kontrolovať a má problémy so sebareflexiou, nech neprispieva, alebo požiada o ban.
Franto napísal: Po 31 10, 2022 11:54 pm
Vodu kážeš, víno piješ. Máš plné ústa o slobode slova atď. a pritom máš problém čo i len si prečítať iný názor. Ak je ti niečo proti srsti, už aj berieš do úst hovná, sračky atď. Stalo sa to x krát, ale OK, proti gustu žiaden dišputát.

Čo sa týka vlastného sebahodnotenia, trocha by si sa mohol začať krotiť, nakoľko na viacerých ľudí tu pôsobíš ako majiteľ pravdy. Aj majiteľom webstránky jedného dňa dôjde trpezlivosť a prestanú tolerovať tvoje správanie. Ak nie, bude tento web naďalej len tvojim osobným klubom. Tvojim a tebe nakloneným. Realita je taká, že plašíš odtiaľto ľudí.

Že tu tráviš svoj voľný čas a radíš tu ľuďom, ti nedáva automaticky právo k tomu, aby si sa tu správal ako pán kráľ.

Na tvojom mieste by som sa zamyslel a prestal buď tipovať alebo veľkohubo reagovať.
Ak tu píšeš za viacerých ľudí, nie za jedného zo sto, tak kľudne daj hlasovať o svojom názore.

Ja nemám problém tu prestať prispievať, ak sa ľuďom moje príspevky nepáčia.

Veď pre takých nespokojných ako si ty sme tu na fóre založili VIP sekciu, ktorá je neverejná - len pre nekonfliktných, spokojných a preverených členov.
glengoolie
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 29 03, 2021 5:54 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 8 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa glengoolie »

JUGGLER napísal: Št 03 11, 2022 12:23 pm Veď pre takých nespokojných ako si ty sme tu na fóre založili VIP sekciu, ktorá je neverejná - len pre nekonfliktných, spokojných a preverených členov.
Americania maju na to taky pekny vyraz - echo chamber :D
for the best of times
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Pred chvílou zverejnila NU. Zdá sa mi dobrá - komplikované zverejnenie, lebo net je menší ako minule, adjusted väčší a zisk na akciu neviem získať. Ale čakalo sa 0,01 tak hádam tolko bude. Minule to mali v prezentácii, teraz nie. Skočil som do nej.

Ale čo ma zaráža, tak Buffett ju asi nemá: toto sú najčerstvejšie info

Berkshire Hathaway (Warren Buffett) discloses updated portfolio positions in 13F filing: from 2022 Q3 filing as compared to
Q3 2022:
New positions in: TSM (~60.06 mln shares), LPX (~5.8 mln), JEF (~0.43 mln)
Increased positions in: OXY (to ~194.35 mln shares from ~158.55 mln shares), PARA (to ~91.22 mln from ~78.42 mln), CE (to ~9.71 mln from ~9.16 mln), RH (to ~2.36 mln from ~2.17 mln), CVX (to ~165.36 mln from ~161.44 mln)
Maintained positions in: BAC (~1010.1 mln shares), AAPL (~894.8 mln shares), KO (~400 mln shares), KHC (~325.63 mln shares) AXP (~151.61 mln shares), DVA (~36.1 mln shares), MCO (~24.67 mln shares)
Closed positions in: BK (from ~72.36 mln shares), VRSN (from ~12.82 mln), STOR (from ~6.93 mln), GL (from ~6.35 mln)
Decreased positions in: USB (to ~77.79 mln shares from ~119.81 mln shares), ATVI (to ~60.14 mln from ~68.4 mln), GM (to ~50 mln from ~52.88 mln), KR (to ~50.27 mln from ~52.44 mln)

hehe..ani experti sa nevedia vysomáriť kolko majú zisk na akciu..nie španielska dedina, ale brazílska..

Reports Q3 (Sep) earnings; revs grew to $1.3 bln vs. the $1.18 bln Consensus.
Co added 5.1 million customers in the quarter reaching a total of 70.4 million customers in Brazil, Mexico and Colombia. This represents a 46% growth year-over-year.
Monthly Average Revenue per Active Customer (ARPAC) expanded to $7.9, growing by 61% on a FX neutral basis.
andre
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Št 02 07, 2015 11:43 pm
Has thanked: 12 times
Been thanked: 117 times

Príspevok od používateľa andre »

Krypto fondy od grayscale su v peknej zlave napr. GBTC okolo 40% pod NAV a ETHE este viac. Ked bolo krypto v up trande ten rozdiel bol na urovni jednotiek %. Cize ak pojde krypto hore, rozdiel by sa mal znizovat a tym padom zarobis 2x - na raste krypta + na priblizeni sa ceny k NAV.

Ale mometalne je to stavka na rast krypta a zaroven likviditu samotnej firmy Grayscale vid. https://www.cnbc.com/2022/11/21/graysca ... cerns.html
PredsaJa
Active Member
Dátum registrácie: Po 25 04, 2022 9:27 pm
Has thanked: 20 times
Been thanked: 42 times

Príspevok od používateľa PredsaJa »

andre: tak a teraz otázka za milión... Prečo by malo krypto rásť? 😁
andre
Platinum Member ***

Nejake dovody by sa nasli, ale to by bolo na dlho robit komplexnu analyzu. To vieme niekedy na stretavke/pive prebrat.

Ak chce niekto risknut nejake peniaze na rast krypta, tak takto moze mat vyrazne vyssi zisk. Takze to ber ako kontrariansky trade, proste kupujes ten podklad v zlave.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Predsa ja: Darovanému koňovi na zuby nepozeraj. Treba zvážiť, či sa na tom dá zarobiť , alebo nedá.
Discount je pekný...polovičné ceny...to je Black Friday v crypto.

Dík Andre. :D

Minulého roku ( či predminulého? ) sme zarobili pekné peniaze na prémiách. Teraz treba uvažovať či sa nedá zarobiť na discountoch.

Už len jednoduchý arbitrážny trejd (že podhodnotený BTC cez jedno ETN hrajeme na rast a primerane ocenený BTC na pokles) má svoj špekulatívny edge.

Pozrel som sa na konkrétne súčasné odchýlky od fair ceny:

discounty:
LTCN -47%
BCHG -43%
BITW -51%
ETCG -70%
ETHE -41%
GBAT -25%
GDLC -52%
OBTC -37,4%
ZCSH -48%

prémie:
Polkadot +23%
Solana 39%
FILG +254%

Problém je, že moja dôvera ( a vedomosti ) sú hlavne v BTC a ETHE.

Otázky:

1. Aký máte názor na ETCG..to má najväčší discount -70% a bola by k nemu protistrana.
Ale je to Ethereum Classic... myslíte, že Ethereum classic,, je technologicky zastaralý, alebo neperspektívny ?
Aký je rozdiel medzi Ethereum classic ( ETC ) a Ethereum ( ETH ) ?

2. Aký máte názor na Filecoin ( FILG )?... to má najväčšiu prémiu....prepásli sme možno +1000% ! ...je to nejaký hit zo super budúcnosťou, alebo čo? Lebo ak nie je a my poznáme mechanizmus tvorby ceny u Grayscale, tak prémia pôjde dole k nule...jediné riziko je že by Filecoin ako cryptomena rástla do neba...vtedy by sa na shorte prerobilo. Ale môžem pozrieť na arbitrážnu protistranu...európsku verziu Filecoin ETN ( ak existuje ) na long a tá by bola dokonca po 1 roku oslobodená od daní.

3. názor na GDLC = Digital large Cap Fund a BITW = 10 crypto index? ...To sú diverzifikovanejšie, ale neviem či nájdeme protistranu na short.
andre
Platinum Member ***

1 clen fora ma upozornil, ze pepp.sk tiez cita moje napady: https://www.facebook.com/pepp.sk.invest ... 2704389056
Ale zdroj sa uvies neunuva..

JUGGLER:
1. Ethereum clasic vzniklo pri velkom fraude na ETH, ked cast minerov nesuhlasilo s vratenim blockchainu spat v case viac vid. https://www.alza.sk/ethereum-classic Je tam nejaka komunita.. ale moc to ako projekt nezije. Teraz ked Ethereum preslo z proof of work na proof of stake sa tam presunuli neaky mineri.. ale neviem

2. Nemyslim, si ze by to bol nejaky super projekt. Kvoli regulacii a ochrane dat (GDPR..) taketo riesenia nemozu korporaty vyuzivat, a retail z toho hviezdu podla mna nespravy. Ale teoreticky ustrelit o desiatky, stovky % to moze, uz som v krypte videl vselico. Ale vidim to ako dost nepravdepobne.

3. Ukazuje tam dost akcii na short, len feecko tam je 41.99%. Ked pozeram grafy ide to velmi podobne ako GBTC, alebo ETHE a tam mas free 6 resp. 9%. Tak neviem ci by to ma zmysel vobec zvazovat.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Dík Andre. :beer:
Tak BTC a ETHE. To asi otvorím. Ešte uvidím, či arbitráž. Teraz vyzerajú na long, aspoň risk/reward vyzerá fajn..
andre
Platinum Member ***

VNTR v tomto momente podla grafy to je tip na short https://finance.yahoo.com/chart/VNTR

Ale v dlhodobom horizonte na long. Ocenenie je fakt zaujimave P/B 0.12, P/E 0.96.. https://finance.yahoo.com/quote/VNTR/ke ... ics?p=VNTR

Samozrejme su tam nejake problemy, inak by ten graf vyzeral inak.

J&T v tej firme v lete kupili vyse 9% cez fond J&T MS 1 SICAV. Neprimo teda do ich hlavneho fondu Arch Investments. https://www.e15.cz/byznys/burzy-a-trhy/ ... by-1390496

Teraz by za tie prachy kupili pomaly 50%. "Aj majster tesar sa utne".

Ale stale to drzia a veria v rast "Prodělek samotného fondu činil v úvodu týdne již více než 250 milionů korun. Šnobr však zdůrazňuje, že jde o dlouhodobou záležitost a na své investiční tezi nic nemění." https://www.e15.cz/byznys/burzy-a-trhy/ ... ty-1393843

Som zvedavy ci to podrzia aj ked to pojde dalej dolu, alebo to vzdaju a pripadne nakupia zas nizsie.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 237 times
Been thanked: 48 times

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Za tu ich $50M kapitalizaciu by to mohol niekto s gamblerskymi chutkami kupit aj cele :)
Benjamin Franklin, "An investment in knowledge pays the best interest "
Odoslané z počítača
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

andre napísal: Po 12 12, 2022 4:12 pm VNTR v tomto momente podla grafy to je tip na short https://finance.yahoo.com/chart/VNTR

Ale v dlhodobom horizonte na long. Ocenenie je fakt zaujimave P/B 0.12, P/E 0.96.. https://finance.yahoo.com/quote/VNTR/ke ... ics?p=VNTR
Chcem tie tipy vyhodnocovať. Dávaš ju ako tip?
Zatial vyzerá tak, že keď neskrachuje, tak pôjde hore. :)

andre napísal: Po 12 12, 2022 4:12 pm
J&T v tej firme v lete kupili vyse 9% cez fond J&T MS 1 SICAV. Neprimo teda do ich hlavneho fondu Arch Investments. https://www.e15.cz/byznys/burzy-a-trhy/ ... by-1390496

Teraz by za tie prachy kupili pomaly 50%. "Aj majster tesar sa utne".

Ale stale to drzia a veria v rast "Prodělek samotného fondu činil v úvodu týdne již více než 250 milionů korun. Šnobr však zdůrazňuje, že jde o dlouhodobou záležitost a na své investiční tezi nic nemění." https://www.e15.cz/byznys/burzy-a-trhy/ ... ty-1393843

Som zvedavy ci to podrzia aj ked to pojde dalej dolu, alebo to vzdaju a pripadne nakupia zas nizsie.
Tak už ani ten J&T Arch Investments nestojí za nič. Získali peniaze od ľudí a začínajú gamblovať... Myslel som, že budú investovať doma a investori sa budú spolupodieľať na ich podnikaní. Toto dostane ten fond pod sedliakové vidly...

Je to spoplatnený článok...neviem za kolko sa do toho naložilo JT...ale keď sa píše, že ,,prodělek samotného fondu činil v úvodu týdne již více než 250 milionů korun,,.... vtedy bola cena za akciu okolo 1 USD..teraz je 0,45 USD.

Firma sa trápi a pravdepodobne zahučí na vysokých cenách energií. Po 4 rokoch v stratách nachvíľu prešla do zisku, lebo zvýšila ceny. Ale ceny v Číne išli prudko dole, takže z vysokými cenami sa nechytá. Navyše má problém s produkciou:

V 2. štvrťroku 2022 bola výroba v talianskom závode Scarlino znížená o tretinu, keďže kapacita skládky je obmedzená.
V závode vzniká sadra ako vedľajší produkt a spoločnosť Venator Materials v súčasnosti spolupracuje s vládnymi orgánmi na povolení ďalšieho zneškodňovania sadry. Zdá sa však, že v tejto otázke sa dosiahol len malý pokrok a spoločnosť na svojom konferencii k výsledkom za 2. štvrťrok odhalila, že v súčasnosti pozastavila dve tretiny výroby oxidu titaničitého, aby zachovala zostávajúcu dostupnú kapacitu skládky. Ak sa tento problém čoskoro nevyrieši, závod v Scarline by mohol byť v blízkej budúcnosti nadobro zatvorený.

Ešte horšou správou pre spoločnosť Venator Materials je, že by čoskoro mohla čeliť výraznému cenovému tlaku v Európe, keďže ceny oxidu titaničitého v Číne v posledných mesiacoch rýchlo klesajú.

Keby sme vedeli cenu za ktorú začalo JT nakupovať, tak to môžem prezentovať ako ich ,,dlhodobý tip,,

P.S. Z pohľadu Ladisových kritérii je to sen investora: P/B 0,12 a P/S 0,02
andre
Platinum Member ***

Ja si to "vyhodnocujem" sam tak, ze do toho davam nejake mensie sumy. Toto som zatial nekupil, zatial len sledujem. Dal som to sem, aby ste si to mali cas pozret, kym sa to ( otoci. Inak je to taka lokalna meme stock, podla toho infa patri medzi najkupovanejsie akcie u CZ brokerov. A to zrejme len vdaka tomu nakupu J&T.

Ked nemas co robit mozes to kludne vyhodnocovat aj s dnesnou cenou, uvidime casom co to spravy. :beer:

Nakup ohlasili 30.května, takze nakupka bude niekde okolo 2. Kedze prerobili tych 250mil CZK = 11mil. USD, a ten 2. clanok je z 11. října (Prodělek samotného fondu činil v úvodu týdne již více než 250 milionů korun.). Takze v pondelok 10.10. bola close cena 0.79 => strata cca. 60% = 18.3mil. USD (cca. za kolko to maju nakupene).

V kvartalnych/koncorocnych reportoch by mali mat v tom J&T Arch Investments presne cisla.

Inak podla portfolia je to J&T Arch Investments 1.3% podiel z celkovo 5% verejne obchodovatelnych investicii vid. https://www.jtarchinvestments.sk/portfolio
iceberg8 napísal: Po 12 12, 2022 8:58 pm Za tu ich $50M kapitalizaciu by to mohol niekto s gamblerskymi chutkami kupit aj cele :)
Len to tak nefunguje, pri malych firmach byva malo likvidnych akcii. A vacsina holderov co su tam si ten podiel cenia na ovela viac ako je aktualna cena, cize oni to predaju len s velkou premiou..
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 53 times
Been thanked: 181 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

ten brejk pod 1,5 tam by som opustal lod, v prijatelnej strate. Padaju na w1 grafe s vynimkou jedneho tyzdna. Tolko k TA za mna. Horsie je, ze recesia este ani nezacala a oni su uz riadne dole, aj ked strata z roka na rok je mensia ale stale palia peniaze. Za mna je toto cisty gambling.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Porozumiet znamená zvyknúť si.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
andre
Platinum Member ***

Je mi to jasne, som napisal ako 1., ze teraz to je jasny tip na short. Sledujem to fundamentalne aj technicky. Cakam nejaky break a som pripraveny predat, ked zistim, ze som nakupil zle.. a pripadne nakupit zas nizsie.

Hraju sa na Buffetta, uvidme ako dopadnu - Buy & Hope ;-)
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

andre napísal: Ut 13 12, 2022 9:56 am Nakup ohlasili 30.května, takze nakupka bude niekde okolo 2. Kedze prerobili tych 250mil CZK = 11mil. USD, a ten 2. clanok je z 11. října (Prodělek samotného fondu činil v úvodu týdne již více než 250 milionů korun.). Takze v pondelok 10.10. bola close cena 0.79 => strata cca. 60% = 18.3mil. USD (cca. za kolko to maju nakupene).

OK. Investícia JT do VNTR pri cene 2 USD. Andre priniesol tip pri 0,45 USD

Uvidíme, či sa dlhodobo vzchopí. Predpoklady prosperity sú velmi nízke:

1. energeticky náročná chemická výroba v EU
2. Vysoké platy v EU ( závod v Taliansku...ostatné neviem )
3. Vysoká enviromentálna náročnosť ťažby surovín
4. Konkurencia Ázie v ktorej majú majú všetko lacné a kašlú na enviromentálne záťaže

Ona je proklate nízko...za pouhých 50 mil máme firmu z tržbami 2 miliardy 340 mil. Lenže je zadlžená a ďalej pália peniaze...
VNTR.png
Prílohy
Titanium dioxide.png
andre
Platinum Member ***

Nie je to cisto EU, aj ked maju stale vacsinu fabrik v EU. Ale posledne roky zatvarali fabriky v EU a US a presuvali vyrobu do Azie.

Zavody za 2021 + info co vyrabaju:

Duisburg, Germany Various TiO2, Functional Additives, and Research Facility and Administrative Offices
Greatham, U.K. TiO2 TiO2 Manufacturing Facility
Huelva, Spain TiO2 TiO2 Manufacturing Facility
Lake Charles, Louisiana(3) TiO2 TiO2 Manufacturing Facility
Pori, Finland(5) TiO2 TiO2 Manufacturing Facility
Scarlino, Italy TiO2 TiO2 Manufacturing Facility
Teluk Kalung, Malaysia(1) TiO2 TiO2 Manufacturing Facility
Uerdingen, Germany(1) TiO2 TiO2 Manufacturing Facility
Augusta, Georgia Additives Color Pigments Manufacturing Facility
Birtley, U.K. Additives Color Pigments Manufacturing Facility
Comines, France Additives Color Pigments Manufacturing Facility
Dandenong, Australia(1) Additives Color Pigments Manufacturing Facility
Freeport, Texas Additives Timber Treatments Manufacturing Facility
Harrisburg, North Carolina Additives Timber Treatments Manufacturing Facility
Kidsgrove, U.K. Additives Color Pigments Manufacturing Facility
Los Angeles, California Additives Color Pigments Manufacturing Facility
Sudbury, U.K. Additives Color Pigments Manufacturing Facility
Taicang, China Additives Color Pigments Manufacturing Facility
Turin, Italy Additives Color Pigments Manufacturing Facility
Walluf, Germany(1) Additives Color Pigments Manufacturing Facility
Everberg, Belgium(1) Various Shared Services Center and Administrative Offices
Kuala Lumpur, Malaysia(1) Various Shared Services Center and Administrative Offices
The Woodlands, Texas(1) Various Administrative Offices
Wynyard, U.K.(1) Various Headquarters & Administrative Offices, Research Facility and Shared Services Center
hokaido
Gold Member **
Dátum registrácie: So 25 11, 2017 11:39 am
Has thanked: 33 times
Been thanked: 26 times

Príspevok od používateľa hokaido »

Za dnesny den su +34% na 0.5760
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Niečo sa tam pečie. Objem 35x vyšší ako priemer. Ale žiadne news som nenašiel.
Do 2 mája musia dostať cenu nad 1 USD aby neboli delistovaní z NYSE.
andre
Platinum Member ***

To sa mi nacasovanie tipu teda podarilo. Len skoda, ze som to este nekupil.

Pekna analyza: (clanok je zamknuty, ale staci sa regnut a pristup je zadarmo)
https://bulios.com/status/33120-ma-smys ... maji-jasno

Este pripam par Tweetow od Tomasa Hajeka https://twitter.com/tohajek , ten je udajne uz v TOP 30 holderoch:
Navýšil jsem pozici $VNTR, dle kurzu považuje trh delisting za jistý. Pokud se opravdu ovládající akcionář (má lidi v boardu) dopustí této čuňárny, jsem připraven se aktivně angažovat a sdružit akcionáře. Dorazím i na nadcházející VH, spojím to s cyklistikou v NP North York Moors
Při investici do $VNTR je třeba vidět, že zde prakticky máme majoritního akcionáře, SK Capital se 40 %, průměrka 2,36 $, s opci na dalších 9 %, zbylé 1 % mohou snadno nakoupit na trhu:
https://skcapitalpartners.com
Jistě nenechají firmu padnout, mohou však prosadit restrukturalizaci.
Dle různých nedávných průzkumů dovozuji, že do $VNTR již v ČR investovaly vyšší stovky investorů v řádu stamilionů Kč a jejich celková držba může dosahovat až cca 10 % akcií společnosti, přičemž J&T má dalších 10 %. Možná by stálo za to zvážit duální listing na @prazskaburza 😎
VNTR ve vzestupném trendu, podařilo se mi nastoupit za 1,75 USD, i můj zatím skromný podíl je ekvivalentem firmy s obratem 58 milionů CZK a 3,5 zaměstnanci😎 Zajímalo by mne, do jaké míry se tento pozoruhodný tip @michalsnobr
uchytil mezi českými investory.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

pozerám, čo je to za exot: Je členem Obce spisovatelů ČR, Sexuologické společnosti ČLS J.E.P., International Association of Landscape Archeology, Associazione internazionale mosaicisti contemporanei a Hospodářské a sociální rady Mostecka. V divadelní tvorbě je zastupován agenturou Dilia. Působí jako odborný konzultant Cechu klempířů, pokrývačů a tesařů ČR. Z hlediska identity a víry byl Zakládajícím členem Moravsko-slezské křesťanské akademie, ovšem v roce 2019 obdržel certifikát konverze k modernímu ortodoxnímu judaismu (Gush Etzion Conversion Beit-Hadin, Stát Izrael).

P.S. Myslel som, či to nie je brat Jána Hájeka z fondu Top Stocks. Multifunkčná persona.
Akurát s tou konverziou na judaizmus nezískal certifikát na investičnú chytrosť... :)
polovnik
Active Member
Dátum registrácie: Ne 22 02, 2009 6:00 pm
Has thanked: 16 times

Príspevok od používateľa polovnik »

Juggler to nebude on , tento tvoj hajek je z Krnova tu je foto : http://www.denpoezie.cz/hajek-tomas/
andre
Platinum Member ***

Jo, to bude iny. Ten co som ho uviedol ja (zrejme okrem toho posledneho clanku):
https://www.e15.cz/tag/Tom%C3%A1%C5%A1%20H%C3%A1jek/1
https://podmaz.sk/podcast/jak-investova ... vens-cetin
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

aha. Jasné: aktivistický investor Tomáš Hájek. Združí okolo seba malých akcionárov a bojuje za ich práva...
Poznáme to z Ameriky. Odhalia plytvanie manažmentu, drahé lety, večierky, odmeny a začnú vyžadovať zmeny.
Tak Icahn prinútil Apple , aby vyplácali dividendy. Podľa Icahna bol natočený aj film Wall Street...

Zoberiem pár tisíc VNTR... postupne. Dnes som dal order na 1000 po 0,55 a mám prvých tisíc.
Možno motyka vystrelí...riziko straty nie je veľké a aktivisti s JT možno niečo vymyslia....

Metamusk ešte existuje? Nezbohatli sme?
andre
Platinum Member ***

Tak VNTR je tiez cisto spekulacia, mam na gambling vyhradene nejaku cast penazi, s ktorymi som ochotny riskovat. Kupujem za ne napr. krypto, nejake startupy a zobral som z nich do kasina v Monaku 8) V tomto momente to treba takto brat, nie ako investiciu do podhodnotenej firmy.

Ono je to tak, ze ked si presvedceny napr. o tom, ze je to dobra kupa, najdes na nete kopec argumentov co ti to potvrdia. To plati samozrejme vseobecne na akykolvek nazor. Na analyzy sa v investiciach moc spoliehat neda, existuje k tomu kopec studii..

Ako najvacsie rizika tak vidim, ze:
- 2-3 najvacsi akcionari sa dohodnu a stiahnu firmu z burzy, co zrejme sposoby dalsi pokles ceny. Aj ked zrejme ostane na OTC.
- ak budu dalej palit cash a nebudu schopny uhradit zavazky tak najneskor v 2024 bude na rade restrukturalizacia/konkurz. Kde ako byva zvykom skusia oholit minoritnych akcionarov - zriedia im podiely, alebo nieco podobne.

Metamusk - stale zije. Aktualna cena je cca. -88% oproti nasej nakupnej, co na pomery krypta nie je az taka tragedia. BTC je z ATH dolu 77%, ETH 76%. Ak pojde hore krypto ako celok, vidim tam sancu, ze na tom aj nieco zarobime. Ja som po unlocku predal postupne nejakych 20%, nieco v peknom zisku a ako to klesalo dalsie aj v strate. Ostatne drzim.
andre
Platinum Member ***

JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

SGML news
Spoločnosť Sigma Lithium úspešne uviedla do prevádzky prvý modul výrobného závodu fázy 1 podľa harmonogramu a v rámci rozpočtu:
Spustenie drviaceho okruhu sa začalo minulý týždeň, pričom všetky testy boli úspešne ukončené a očakáva sa, že bude ukončené do februára 2023.
Spustenie okruhu separácie hustých médií sa očakáva vo februári 2023 a predpokladá sa, že bude ukončené do apríla 2023.
Spoločnosť Sigma Lithium je naďalej na dobrej ceste k začatiu komerčnej výroby v apríli 2023.
Tu si pozrite naše nové video s 3D inžinierstvom rozšírenia závodu Greentech (fázy 2 a 3), ako aj súčasného závodu Greentech (fáza 1).
Spoločnosť Sigma Lithium tiež uviedla do prevádzky systém, ktorý bude prečerpávať vodu z Rio Jequitinhonha vzdialeného 6 km do čističky odpadových vôd, aby sa voda vyčistila od pevných fekálnych zvyškov a bola vhodná pre závod Greentech.
Spoločnosť Sigma Lithium očakáva, že v druhom štvrťroku 2023 začne generovať voľný peňažný tok a vyrábať ekologicky a sociálne udržateľný koncentrát lítia na batérie.
Spoločnosť Sigma Lithium pokračuje v prieskumných prácach s cieľom ďalej zvyšovať nerastné zdroje, pričom sa zameriava na vyznačenie ložiska, ktoré bude zahŕňať 4. fázu, ktorá by mala byť väčšia ako 20 mil. ton, pričom aktualizácia odhadu zdrojov by mala byť dokončená v roku 2023.
Podstatné zvýšenie odhadovaných nerastných zdrojov posilňuje pozíciu projektu Grota do Cirilo, ktorý 100 % vlastní spoločnosť Sigma Lithium, ako najväčšieho a najkvalitnejšieho ložiska tvrdých hornín v Amerike a jedného z najväčších na svete.
glengoolie
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 29 03, 2021 5:54 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 8 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa glengoolie »

glengoolie napísal: Št 18 08, 2022 9:02 pm Tellurian za 51 dni +43%. dufam ze nie som jediny s icebergom co to nakupili.
Momentalne -45% :lol:
for the best of times
Napísať odpoveď

Návrat na "Trading, tipy, zverejňovanie obchodov a investícií"