Zakon pre vodičov kamionov, ktorí jazdia 80km/h určuje prestávku:osamely chodec napísal: ↑Pi 09 09, 2022 5:47 pm Jogo aj v mojom veku sa mi nechce kazdych 200km stat na pumpe 25 minut ked na naftaku mam dojazd 900km , ale kto vie mozno kvoli prostate sa oplati Tesla![]()
https://magazin.autobazar.eu/pauzy-vodi ... k6282.htmlBez ohľadu na druh dopravy, vodič má nárok na pravidelné prestávky. Vodiči cestnej dopravy majú absolvovať po 4 hodinách jazdy 1 polhodinovú prestávku. Od 2. 2. 2022 bude mať zamestnávateľ pri rozvrhovaní pracovného času vodiča cestnej dopravy väčšiu voľnosť. Na prestávku bude mať vodič nárok po 4 hodinách, môže tak však môcť urobiť aj skôr.
Nebudem sa tu s tebou baviť o problémoch s prostatou, lebo zatiaľ neviem, o čom hovoríš.

p.s: Jazdil som aj do Luxemburska, ale vždy, keď bola fajčiarska prestávka cca 2h, tak sme sa prestriedali. Sam som šoféroval max Prahu(s fajčiarskými prestávkami) a bol som úplne vyšťavený a len kvôli kolegom-alkoholikom z práce som šiel na doraz...keby som mal elektromobil, nemohli by ma tak hnať na doraz.