ETF cez IAD
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Ne 06 02, 2022 6:31 am
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 64 times
Re: ETF - POROVNANIE 21 možností investovania do ETFs
Dalsi hrac na poli ETF IAD Investments (https://iad.sk/sporenie/etf-sporenie/). Vstupny poplatok 4% - riadenie 0.95%p.a.(vratane DPH)- vykonnost 12% (vratane DPH). S kampanou zacali zaciatkom novembra.
Admin webu www.pasivneinvestovanie.sk
Podporujem fórum cez: https://www.buymeacoffee.com/akoinvestovat Podpor ho aj Ty
Podporujem fórum cez: https://www.buymeacoffee.com/akoinvestovat Podpor ho aj Ty

-
- Dátum registrácie: So 15 10, 2022 2:31 pm
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 3 times
Re: ETF - POROVNANIE 21 možností investovania do ETFs
Len doplním, že sprostredkovateľ môže dať ľubovolnu zľavu zo vstupu.JanH napísal: ↑Po 14 11, 2022 8:51 pm Dalsi hrac na poli ETF IAD Investments (https://iad.sk/sporenie/etf-sporenie/). Vstupny poplatok 4% - riadenie 0.95%p.a.(vratane DPH)- vykonnost 12% (vratane DPH). S kampanou zacali zaciatkom novembra.
-
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 436 times
- Been thanked: 709 times
ETF cez IAD
Doba sporenia v rokoch: 5 – 40 rokov
Minimálny mesačný pravidelný vklad: od 20 EUR
Frekvencia sporenia: jednorazová, mesačná
Investičné stratégie: ETF MIX 1, ETF MIX 2, ETF MIX 3
ETF MIX 1 – Cieľom je prinášať stabilné výnosy pri strednom stupni investičného rizika. IAD v súlade s investičnou stratégiou ETF MIX 1 do portfólia klienta nadobúda cenné papiere ETF, ktoré investujú svoj majetok predovšetkým do dlhopisov a v menšej miere do akcií (75 % cenné papiere ETF dlhopisových fondov a 25 % cenné papiere ETF akciových fondov).
ETF MIX 2 – Cieľom je prinášať vyššie výnosy pri strednom až vysokom stupni investičného rizika. IAD v súlade s investičnou stratégiou ETF MIX 2 do portfólia klienta nadobúda cenné papiere ETF, ktoré investujú svoj majetok do akcií a do dlhopisov vo vyváženej miere (50% cenné papiere ETF akciových fondov a 50% cenné papiere ETF dlhopisových fondov).
ETF MIX 3 – Cieľom je prinášať vyššie výnosy pri vysokom stupni investičného rizika. IAD v súlade s investičnou stratégiou ETF MIX 3 do portfólia klienta nadobúda cenné papiere ETF, ktoré investujú svoj majetok do akcií (100% cenné papiere ETF akciových fondov).
Nás zaujíma hlavne MIX 3 ( 100% akcie )
V prvom rade musíme zistiť či je to oslobodené od daní. Lebo už sme jedno IAD Sporenie rozoberali vo vlákne IAD Investments a bola to hrôza.
To bolo sporenie kde išlo min. 50% do podielového fondu IAD Global Index, tam sa to aktívne spravovalo a na konci sa platila zrážková daň. Ak toto nové sporenie je do čistých ETFs a daňovo oslobodené, tak ho môžem zahrnúť aj do Hitparády. Do porovnania musíme rozlúštiť celú nákladovosť.
Zatiaľ píšem, čo dal Ján:
vstup 1-4%
priebežný poplatok: 0,95% p.a
výkonnostný poplatok: 12%
Ouch...už ich vidím na poslednom mieste..ved to je viac ako Across
Minimálny mesačný pravidelný vklad: od 20 EUR
Frekvencia sporenia: jednorazová, mesačná
Investičné stratégie: ETF MIX 1, ETF MIX 2, ETF MIX 3
ETF MIX 1 – Cieľom je prinášať stabilné výnosy pri strednom stupni investičného rizika. IAD v súlade s investičnou stratégiou ETF MIX 1 do portfólia klienta nadobúda cenné papiere ETF, ktoré investujú svoj majetok predovšetkým do dlhopisov a v menšej miere do akcií (75 % cenné papiere ETF dlhopisových fondov a 25 % cenné papiere ETF akciových fondov).
ETF MIX 2 – Cieľom je prinášať vyššie výnosy pri strednom až vysokom stupni investičného rizika. IAD v súlade s investičnou stratégiou ETF MIX 2 do portfólia klienta nadobúda cenné papiere ETF, ktoré investujú svoj majetok do akcií a do dlhopisov vo vyváženej miere (50% cenné papiere ETF akciových fondov a 50% cenné papiere ETF dlhopisových fondov).
ETF MIX 3 – Cieľom je prinášať vyššie výnosy pri vysokom stupni investičného rizika. IAD v súlade s investičnou stratégiou ETF MIX 3 do portfólia klienta nadobúda cenné papiere ETF, ktoré investujú svoj majetok do akcií (100% cenné papiere ETF akciových fondov).
Nás zaujíma hlavne MIX 3 ( 100% akcie )
V prvom rade musíme zistiť či je to oslobodené od daní. Lebo už sme jedno IAD Sporenie rozoberali vo vlákne IAD Investments a bola to hrôza.
To bolo sporenie kde išlo min. 50% do podielového fondu IAD Global Index, tam sa to aktívne spravovalo a na konci sa platila zrážková daň. Ak toto nové sporenie je do čistých ETFs a daňovo oslobodené, tak ho môžem zahrnúť aj do Hitparády. Do porovnania musíme rozlúštiť celú nákladovosť.
Zatiaľ píšem, čo dal Ján:
vstup 1-4%
priebežný poplatok: 0,95% p.a
výkonnostný poplatok: 12%
Ouch...už ich vidím na poslednom mieste..ved to je viac ako Across
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect."
,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri hedge fondov,, B.
,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri hedge fondov,, B.
-
- Silver Member *
Re: ETF cez IAD
Zo zvedavosti som porovnal scenare IAD kalkulacky s investicnou kalkulackou. Vypocty nie su na euro presne ale podstata je jasna. Uz aj na dosiahnutie ich negativneho scenara by museli trhy celkom slusne performovat. V priemere na urovni 8%p.a. co nie je malo.
Negativny scenar: 7.9%p.a.
Neutralny scenar: 9.5% p.a.
Pozitivny scenar: 11.3% p.a.

-
- VETERAN MEMBER *****
Nahodil som sporenie 1000 € mesačne na dobu 40 rokov ( od veku 25 do 65 ).
Tých 1000 treba brať ako priemer..začne sa trebárs po 200€ mesačne a končí pri 2000 € ( vplyv inflácie a rastu miezd ).
Neutrálny scénar ( 9,5% p.a )
Záver: človek by prišiel o 55% výnosu vďaka poplatkom.
Tých 1000 treba brať ako priemer..začne sa trebárs po 200€ mesačne a končí pri 2000 € ( vplyv inflácie a rastu miezd ).
Neutrálny scénar ( 9,5% p.a )
Záver: človek by prišiel o 55% výnosu vďaka poplatkom.
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect."
-
- VETERAN MEMBER *****
Question: Počítam dobre ten efekt poplatkov v % ?
Doteraz som to počítal takto:
Hodnota investície 2 436 000 je 44,45% z toho, čo by som mal bez poplatkov 5 479 330.
Prišiel som teda o -55,54% z celkového možného výnosu.
Ale z toho konečného stavu 2 436 000 sú moje vlastné vklady 480 000 .
Bez mojích vkladov mám čistý výnos 1 956 000 €
Nemalo by sa to počítať takto? :
Ak by som teda bez poplatkov mal 5 479 330, ked odčítam vklady, čistý výnos by bol 4 999 330 €.
Takže keď mám 1 956 000 € namiesto 4 999 330 €, to je 39,12%.
Prišiel som teda o -60,87% z možného čistého výnosu.
Doteraz som to počítal takto:
Hodnota investície 2 436 000 je 44,45% z toho, čo by som mal bez poplatkov 5 479 330.
Prišiel som teda o -55,54% z celkového možného výnosu.
Ale z toho konečného stavu 2 436 000 sú moje vlastné vklady 480 000 .
Bez mojích vkladov mám čistý výnos 1 956 000 €
Nemalo by sa to počítať takto? :
Ak by som teda bez poplatkov mal 5 479 330, ked odčítam vklady, čistý výnos by bol 4 999 330 €.
Takže keď mám 1 956 000 € namiesto 4 999 330 €, to je 39,12%.
Prišiel som teda o -60,87% z možného čistého výnosu.
-
- Silver Member *
Hodnota investície = suma vkladov + zisk z úrokov
Bez poplatkov by si mal = efekt poplatkov + hodnota investície
Čo sa percent týka, je v podstate na tebe, čo s čím chceš práve porovnať. Nie je tam jedna pravda
Bez poplatkov by si mal = efekt poplatkov + hodnota investície
Čo sa percent týka, je v podstate na tebe, čo s čím chceš práve porovnať. Nie je tam jedna pravda