stary gambler a jeho gambling real

Trading, tipy na obchody a investície, zverejňvanie pozícií, denníky traderov a investorov
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1778 times
Been thanked: 2257 times

Re: PLUG POWER

Príspevok od používateľa JUGGLER »

stary gambler napísal: Po 04 11, 2024 10:43 pm to sa mi nezda,- nesuhlasim s tym - volby bezia uz niekolko tyzdnov,
Uvidíš v stredu:
môj tip ked vyhrá Kamala: výskok ku 3
ked vyhrá Trump...rachot ku 2

Ty vlastne už máš vsadené na volby.
Aj ja som si dnes vsadil na PLUG kúpou 10 opcií. Len tak, aby nebola nuda.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 557 times
Been thanked: 245 times

Re: stary gambler a jeho gambling real

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Kam zleti, ved je blizko k ATminimum :)
Dajme tomu, ze ropa vystreli k 80+ po volbach (a je jedno kto vyhra), co potom urobi PLUG ?
Vcera oznamili Q3 vysledok, mozno to pohlo +20%, u takychto spolocnosti je to pomerne normalne.. Cim su nizsie, tym menej dava logiku pozerat sa na % pohyb, je ine ked $2 vystreli na $3 a ine, ak $100 streli na $120.
/nesledujem, len tak, nazor co som odsledoval, v PLUG mam drobne v porovnani s tym co tam mas stary gmabler, aj ked mam average nad $9 :)
Odoslané z počítača
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

iceberg8 napísal: Ut 05 11, 2024 10:18 am Vcera oznamili Q3 vysledok, mozno to pohlo +20%, u takychto spolocnosti je to pomerne normalne..
Neoznámili. Včera oznámili, že oznámia kvartálne výsledky 12.11. (utorok o týždeň ) a konferencia bude 1 hodinu pred otvorením burzy.

Ale pozrel som sa na katalyzátory rastu za posledné 2 dni. Pretože žiadny 20% pohyb sa nedeje bez príčiny.
Tu sú katalyzátory rastu ceny:

1. Akcie solárnej a čistej energie v pondelok poskočili, keďže nový prieskum naznačuje potenciálne víťazstvo Harrisovej vo voľbách:
Plug Power (PLUG) +20.3%, Green Plains (GPRE) +11.2%, Sunnova Energy (NOVA) +11.1%, Bloom Energy (BE) +8.6%, Shoals Technologies (SHLS) +7.3%, Canadian Solar (CSIQ) +5.7%, FuelCell Energy (FCEL) +5.4%...atd...je ich veľa

2. Spoločnosť Plug Power (NASDAQ:PLUG) v piatok uzavrela na úrovni +7,6 % po tom, čo nórska centrálna banka podľa údajov SEC zvýšila svoj podiel v spoločnosti na 88 mil. akcií, čo predstavuje takmer 8 % z celkového počtu akcií v obehu, v porovnaní s 26 mil. akcií na konci 2. štvrťroka.

Mám skúsenosti, že ked nejaká správa vyjde v piatok, v pondelok sa pridajú investori, ktorí si dianie na trhu naštudújú cez víkend.
Proste v pondelok po open pokračuje vysoký nákupný záujem.

3. Federálna energetická regulačná komisia (FERC) zamietla žiadosť o zvýšenie množstva energie z jadrovej elektrárne Susquehanna, ktorá má zásobovať energiou areál dátového centra spoločnosti Amazon. Investori vidia možnosť napájania dátových centier ako potenciálne veľmi lukratívny nový trh pre spoločnosť Plug Power.
Spoločnosť Plug Power pracuje na vybudovaní vodíkového ekosystému, ktorý by využíval jej elektrolyzéry na zabezpečenie čistej energie pre potreby priemyslu.

P.S. Každý pohyb hore púšťa žilou shorterom, ktorí jednak majú stopky, jednak musia NAKUPOVAŤ (= uzatvárať pozície) kvôli margin požiadavkám a hlavne sa boja toho, aby akcia po víťazstve Harris nevyskočila o +50%. Pretože ,,short squeeze,, takéto pohyby vie spôsobiť....
Zdôraznil som slovo nakupovať, lebo pre tých, čo nevedia: špekulácia na pokles sa začína predajom (požičanej) akcie a končí nákupom akcie.
Ak špekulácia vyjde, zisk je to čo získame poklesom ceny.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 557 times
Been thanked: 245 times

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Blbo som to napisal, myslel som ze oznamili, ze oznamia :)
Zajtra budeme mudrejsi, po volbach :)
Odoslané z počítača
Glogol
Guru Member ****
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 93 times
Been thanked: 262 times

Príspevok od používateľa Glogol »

JUGGLER napísal: Po 04 11, 2024 11:16 pm
stary gambler napísal: Po 04 11, 2024 10:43 pm to sa mi nezda,- nesuhlasim s tym - volby bezia uz niekolko tyzdnov,
Uvidíš v stredu:
môj tip ked vyhrá Kamala: výskok ku 3
ked vyhrá Trump...rachot ku 2

Ty vlastne už máš vsadené na volby.
Aj ja som si dnes vsadil na PLUG kúpou 10 opcií. Len tak, aby nebola nuda.
Tip vysiel aj s premiou. 1.88
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
stary gambler
Silver Member *
Dátum registrácie: Ne 04 12, 2022 10:37 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 38 times

Príspevok od používateľa stary gambler »

JUGGLER napísal: Po 04 11, 2024 11:16 pm Aj ja som si dnes vsadil na PLUG kúpou 10 opcií. Len tak, aby nebola nuda.
Jugler, ak nie je tajnost, aky poplatok si zaplatil za tie opcie? kupoval si call, alebo putky, ak das aj strike, datum expiracie bolo by to len pridana hodnota-ale k tomu ta nenutim , zaujma ma poplatok- ja mam predane putky na 2,00, mesacne novembrove ,
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Nákup 10 opcií stál spolu 5,86 USD a predaj 7 USD. Niekedy u IB mám negatívne poplatky, to znamená, že nejaká burza mi zaplatí za likviditu.
Vsadil som symbolicky za 200 USD teda nákup putiek 10 x po 0,20, strike 2,50. Expiracia najbližšia (piatok, najnižšie premium)
Trochu priskoro. Mohol som počkať dovčera a bolo by to po 0,16. Opcie sú dnes +230%.
Prílohy
PLUG short.png
stary gambler
Silver Member *

JUGGLER napísal: St 06 11, 2024 8:53 pm Nákup 10 opcií stál spolu 5,86 USD a predaj 7 USD. Niekedy u IB mám negatívne poplatky, to znamená, že nejaká burza mi zaplatí za likviditu.
Vsadil som symbolicky za 200 USD teda nákup putiek 10 x po 0,20, strike 2,50. Expiracia najbližšia (piatok, najnižšie premium)
Trochu priskoro. Mohol som počkať dovčera a bolo by to po 0,16. Opcie sú dnes +230%.
ak som dobre pochopil expiraciu budes mat dnes vecer, cize si isiel , priamo , na vysledky volieb kratka drzba putiek max tyzden, investovanie len 200 dolarov, a cena v case expiracie vecernej ocakavam okolo 2 usd, tvoj zisk 30 centov, cize 150% investovanej sumy za par dni , 300 dolarov zarobenych na kavu
P.S. moj poplatok za 25 opcii cez lynx bol 63 dolarov-nekrestanske.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

stary gambler napísal: Pi 08 11, 2024 9:40 am ak som dobre pochopil expiraciu budes mat dnes vecer, cize si isiel , priamo , na vysledky volieb kratka drzba putiek max tyzden, investovanie len 200 dolarov, a cena v case expiracie vecernej ocakavam okolo 2 usd, tvoj zisk 30 centov, cize 150% investovanej sumy za par dni , 300 dolarov zarobenych na kavu
P.S. moj poplatok za 25 opcii cez lynx bol 63 dolarov-nekrestanske.
Expiráciu na také skokové pohyby chcem najbližšiu, aby som platil minimálnu prémiu ( čím dalej do expirácie, tým drahšie sú opcie ).
PLUG nie je dobrý na opcie, lebo je lacný, preto pri cene 2,50 môžem brať strike 2...2,50...alebo 3.
Každý z nich však znamená vysoký cenový rozdiel ...v % viac ako 20%. Následne treba kupovať veľa opcií, čo je tiež drahé.
Po tretie: hrať na short neznášam, lebo zisk je limitovaný len do 100% ceny akcie...čo samozrejme opcia môže dať tisíce%...ale pri longu môže cena akcie vyskočiť nelimitovane. Zažil som aj výskok velkej firmy o 100% ( kto sa pametá na short squeeze AVISu..akcia CAR )

Najradšej mám expiráciu 1 deň, teda napr. hrať vo štvrtok na zverejnenie v afterclose a v piatok predať.
Predáva sa najlepšie a najrýchlejšie za cenu bez prémie, takže preto je dôležité aby som platil za opcie MINIMUM.
Preto beriem vždy na long ITM ( in the money, pod strikom) a na short ITM nad strikom. u PLUG to bolo at the money, lebo cena bola 2,50 a nemal som na výber. 10 opcií ITM by stálo okolo 700 USD.

Napríklad včera som zahral na zverejnenie UPST cez call opciu strike 54 exp dnes. Cena akcie bola cca 55,50 a vsadil som 600USD (1 opcia po 6).
Teda čistá cena opcie ( prémia ) bola +450 USD. Keby som kúpil 100 akcií, zaplatil by som 5 550 US.
Pri páde 10% by som prišiel o 555 USD, pri páde 20% o 1110 USD. Pri páde o 50% až o -2775 USD ( aj to som zažil ).

Cez opcie riskujem svojích 600 USD..to je maximálna možná strata.
Ale ked akcia neklesne tak tratím iba prémiu 450USD ( pri open len časť tejto prémie ) a ked stúpne tak od nuly sa mi črtá nejaký zisk.
Pri zverejnení,ktoré pohne akciou o viac ako 10%, mám celkom peknú šancu, že zarobím viac ako +100%.
Ako vravia američania: ,,Double or Nothing,, Aj v stávkovaní, čo robím raz za pár rokov neberiem nižší kurz ako 2.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

JUGGLER napísal: Pi 08 11, 2024 2:19 pm Napríklad včera som zahral na zverejnenie UPST cez call opciu strike 54 exp dnes. Cena akcie bola cca 55,50 a vsadil som 600USD (1 opcia po 6).
Teda čistá cena opcie ( prémia ) bola +450 USD. Keby som kúpil 100 akcií, zaplatil by som 5 550 US.
Pri páde 10% by som prišiel o 555 USD, pri páde 20% o 1110 USD. Pri páde o 50% až o -2775 USD ( aj to som zažil ).

Cez opcie riskujem svojích 600 USD..to je maximálna možná strata.
Ale ked akcia neklesne tak tratím iba prémiu 450USD ( pri open len časť tejto prémie ) a ked stúpne tak od nuly sa mi črtá nejaký zisk.
Pri zverejnení,ktoré pohne akciou o viac ako 10%, mám celkom peknú šancu, že zarobím viac ako +100%.
Ako vravia američania: ,,Double or Nothing,, Aj v stávkovaní, čo robím raz za pár rokov neberiem nižší kurz ako 2.
V tomto trejde šla akcia UPST pred open po cca 64 USD...Keby som mal kúpených 100 akcií, bol by som v zisku 850 USD... asi by som predal.
Pri opciách musím čakať do open...Predal som opciu 1 minútu po open po 14...zhruba pri cene 68 ( prémia takmer žiadna ):
.
UPST.png
.

Zaknihoval som zisk z opcie +135%. Cena UPST však šla ďalej až ku 78...čiže dalo by sa predať aj po 24 a mať zisk +300%.
Na druhej strane často po open cena zletí a potom ľutujem, že som som čakal.
Prílohy
UPST real price.png
stary gambler
Silver Member *

Jugller: chapem co mi chces povedat. na kupu opcii som sa doterez pozeral len ako na cistu stratu , aj ked som to skusal na deme , na priklad na PLTR, tam som mal vzdy zisk,, zavse aj aj alibabe,ale daval som dlhsi casovy horizont, 2-6 mesiacov- a ked opcia bola v 50%zisku som uzatvoril-ostatne spolocnosti vzdy davali stratu, chapem tvoj odkaz kupa, pri najmensej cena, len na par dni-najlepsie na na jeden den , ci to vystreli- predpadklad zisku cez 100%, alebo z toho nic nebude, stracam realtivne malo, zial uz som dal do tohto projektu dost penazi-cca 130 k euro, a aby sa mi neznizil zivotny standart, uz nemienim to dotovat, mam tam cca 12 k volych dolarov a uz len budem vypisovat putky, aj ked mas pravdu, ze zisk obmedzeny, a vyskok nezazijem , dokonca mozem zaznemenat aj stratu.
Ale aj tak si cenim tvoju radu- dik
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Pripájam info z dnešného downgradu:

Plug Power: Obrat, ale stále je pred nami veľa práce; zníženie ratingu na neutrálny (z Buy) -- BTIG Research (1,97 ) :

Gregory Lewis z BTIG poznamenal: „Spoločnosť PLUG pokračuje v prijímaní potrebných krokov na predĺženie svojej likvidity, keďže čaká na zrýchlenie dynamiky objednávok vodíkových zariadení. A hoci globálny dopyt po vodíku naďalej rastie, sklon tohto rastu je naďalej nižší, než sme očakávali. Výhľad tržieb spoločnosti PLUG na rok 2025 vo výške 850 - 950 miliónov USD, ktorý bol oznámený na dnešnom sympóziu, bol v strede ~20 % pod konsenzom. Okrem toho manažment aktualizoval svoje dlhodobé maržové ciele, pričom na konci roka 2025 plánuje dosiahnuť kladné hrubé marže (na minuloročnom sympóziu bol cieľ kladných hrubých marží v 2. polroku 24) a v 2. polroku 26 dosiahnuť kladné marže EBITDA.
Poznamenávame, že ponuka produktov spoločnosti PLUG je dobre pripravená na globálnu výstavbu vodíkových zariadení a náš downgrade na NEUTRAL z úrovne BUY je funkciou dopytu (na zlepšenie marží je potrebný väčší predaj produktov), ktorý tlačí doprava.
Na preklenutie nedostatku likvidity získala spoločnosť PLUG od začiatku roka ~877 mil. dolárov vo vlastnom imaní a minulý týždeň dobila svoj bankomat na ~1 mld. dolárov a včera vydala konvertibilný dlhopis v hodnote ~200 mil. dolárov (myslíme rýchlejší prístup k likvidite). Po vyriešení krátkodobej likvidity sa manažment naďalej zameriava na zabezpečenie financovania zo strany DOE, ktoré by malo obnoviť výstavbu zariadenia na výrobu vodíka v Texase (manažment dúfa, že toto financovanie bude k dispozícii začiatkom budúceho roka), ale predovšetkým na zníženie nákladov (na dosiahnutie kladných hrubých marží koncom roka 2025 sú potrebné nižšie náklady aj vyšší predaj).“
stary gambler
Silver Member *

PLUG

opcie 20.12.PNG
dnes ma k niecomu priradi ci 6 putkam , alebo k 51 call, netusim, do vecera sa mi cakat nechce pozriem sa zajtra cen den
stary gambler
Silver Member *

plug2.PNG
plug1.PNG
expiracie zo dna 20.12, 2024 dopadli tak ako som si zelal , nejake eura respektive USD sa pripisali na ucet a podsttane uvolnil som si hotovost s ktorou mozem manipulovat, pre info som real ucet a hotovostny, takze tam nemam ziadnu paku, tak si cenim kazdy dolar ktory sa mi uvolni pre zadavnie prikazov. obchodujem vyhradne plug, pre ine mi neostava ani energia-tu mozno by som nabral , ale hlavne zdroje, si nedovolujem triestit roznymi smermi, -poucky poznam hlavne toto sa neodporuca-, ale ked uz vas tu otravujem tymto vlaknom , tak sa patri dat moju viziu dopredu. , stale si myslim ze plug je na dne ci je to tearz alebo to bude na 1,50SD je v podstate nepodstatne,vidim v nom velky potencial, ale to som videl aj ked bol 5 x vysie ako dnes, takze moje nazory mozu byt zmatocne-aby som nikoho nazavadzal. V prilohe nastavne prikazy, zatial ma to minulo o 1 cent prvu poziciu, prikazy som nastavoval v sobotu
stary gambler
Silver Member *

hitparada

novy-cele obdobie.PNG
novy rok 20224.PNG
4Q 2024.PNG
4,Q rok 2024.............................+18,98%
cely rok 2024...........................-28,03%
cele obdobie,..........................-65,73%
Prajem stastny a pokojny novy rok 2025
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Ďakujem Starý gambler a držím palce aby sa to konečne obrátilo. :graf:
PF 2025 !
:beer:
stary gambler
Silver Member *

Sematon link na video

mozno mi to odpustite , aj ked okrem mojich obchodov -ktore su aj tak nudne pre ineho, nakolko obchodujem len plug aj to so znacnou stratou, dam sem link na mojho oblubenca Sematoan na netradicnom portali 5reasons, ale readaktor aj ked mlady bol celkom dobry, , a Sematoan ma opat nesklamal , aj ked som bol uz na pochybnostiach ked mu v polke videa doniesli jedlo -kolacik, ze prestane rozpravat-ale ovladol sa. . Najviacsi prinos mala pre mna etapa od 1:17-1:22 hod.
P.S. dik Jugler, uvidime iste to nie je- moju dost znacnu poziciu so stratou nikdy nepredam , teraz som sa trosku odrezal, dal som 8% z tej sumy na usd, a obchodujem rovnaky titul, s tym ze som si oslobodil hlavu ze pug pojde hore obchodujem tak ako ide, zial s tou 92%uctu, sa neviem vyrovnaat, ze by som to predal so stratou tak drzim. Viem ze to nie je spravne kazat mi nemusis. 8% uctu aj zo ziskom , nikdy neprekona 92% uctu zo stratou. To mozu len simulacie ked neziskovu simulaciu zrusis a nahodis noyv model., real peniaze su obmedzene u kazdeho aj u miliardara, simulacne peniaze u nikoho.
stary gambler
Silver Member *

a zabudol som

stary gambler
Silver Member *

PLUG

mimo obchodne dni, pred uvedenim na trh uz zatial spravil cez 10% a objem, co tu nikdy nebol mimo obchodnych dni cez 5 mil akcii, vzdy sa to pohybovala len v urovnach par desiatok az stotic akcii, , navyse posledny obchodny den v piatok spravil tiez cez 10% zo slusnym objemom, okolo o 80 mil akcii.Posledny den obchodovania v minulom roku uzatvoril na 2,14 teraz svieti cena 2,91 USD, slabych 40% za 7 dni ked sa ani poriadne este neobchoduje., teraz asi pochopite preco sa mi moc nechce obchodovat ETFka- su nudne.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Re: PLUG

stary gambler napísal: Po 06 01, 2025 3:35 pm Posledny den obchodovania v minulom roku uzatvoril na 2,14 teraz svieti cena 2,91 USD, slabych 40% za 7 dni ked sa ani poriadne este neobchoduje., teraz asi pochopite preco sa mi moc nechce obchodovat ETFka- su nudne.
Ešte +60% a si na nule. :palec_hore:
Ale radšej by som zvolil nudu ETF nasdaq100, ktoré sa posledné 2 roky dalo +100%.

Bidenová administratíva rozdáva peniaze na zelené energie, ktoré jedným ťahom škrtne za pár týždňov káčer Donald.

(Bloomberg) - Bidenova administratíva uvoľnila niektoré prísne ochranné opatrenia týkajúce sa daňového kreditu v hodnote miliárd dolárov na výrobu vodíka po tom, čo spoločnosti namietali, že pravidlá by potlačili domácu výrobu paliva.
Americké ministerstvo financií v piatok zverejnilo konečné pravidlá výroby čistého vodíka, ktoré musia výrobcovia splniť, aby mali nárok na daňový kredit na výrobu čistého vodíka vo výške až 3 USD za kilogram. Tento krok vo všeobecnosti objasnil spoločnostiam, či môžu využiť daňový kredit, keďže podľa pozorovateľov z odvetvia mnohé z nich neboli ochotné investovať do projektov výroby vodíka, kým sa pravidlá nevyjasnia.
Daňový kredit na vodík, ktorý sa pohybuje v rozmedzí 0,60 - 3 USD za kilogram v závislosti od úrovne emisií uhlíka z projektu, je súčasťou zákona o znížení inflácie alebo IRA, ktorý podpísal prezident Biden v roku 2022.
Ministerstvo financií v piatok umožnilo, aby sa jadrová energia spolu s výrobcami zemného plynu mohli kvalifikovať na kredity v hodnote miliárd dolárov na výrobu vodíka.
Výroba čistého vodíka, ktorý sa vyrába z obnoviteľných zdrojov energie, bola v minulosti oveľa drahšia v porovnaní s konvenčnými metódami výroby vodíka. Nová daňová úľava sa snaží znížiť cenu a motivovať spoločnosti, aby rozšírili infraštruktúru na výrobu čistého vodíka.
stary gambler
Silver Member *

ze ma nepriradi som som si vobec nemyslel, par minut pred uzavretim trhom moje pozicie-otvorene, ale nejake dolare by mali klapnuT, v pondelok nahodim dalsie prikazy
Prílohy
Snímka17.1.PNG
Glogol
Guru Member ****

Nie celkom chapem ci je to riedenie za miliardu ci nie - davam sem neskor pozriem viac.
https://fuelcellsworks.com/2025/02/10/f ... e-advisors
stary gambler
Silver Member *

je to torosku zmatacne vsetko co deje okolo plug , ale ked si to uz nadhodil dam moj pohlad na to:
vypovedali/plug /predchadzajuci bankomat- kde tiez bolo riedenie cca 1 milarda, neviem kolko sa z toho stihlo vycerpat, ale odhadujem cca 40%-konci zaciatkom marca jednomesacna vypovedna doba, dali to teraz Trumpovej spolocnosti, pod nejakou skryvkou aby to nevyznelo zo to odovzdali Trumpovi, tam je nie milaiarda akcii , ale objem 1 miliarda dolarov, tusim max cca10 milionov za den alebo kazdy druhy den to som si uz zle prelozil ale za len za cenu 95% ako dena priemerka, a podmienka je ze tieto akcie nemozu shortovat.-len uvaha mimochodom neshortuje sa viac akcii ako je skutocnost akciiii ked chcete niekoho polozit- nechcem do toho zachazdat lebo je dost citliva tema a nevymotali by sme sa z nej ani za mesiace, takze akceptujem ze shortovanie akcii aj ked ziadne nemas je legitimne.aj ked podla mojho nazoru je to chybne/. Stale sa diskutuje aj o pozicke 1,6miliardy ci ju dostali , alebo nie, ale nakolko si teraz pozicali dalsiu miliardu od trumpovej spolocnosti tak si myslim ze aj tu pozicku dostali, ci budu mat dokopy teraz na rozvoj spolu 2,6 milardy z toho som sa nevyvsomaril. myslim si ze to je len poistka , lebo dnesna kapitalizacia ich je celkova na urovni cca1,5 miliardy, a mat prostriekdy za pekne slovo za 2,6 miliardy navyse - to by chcel asi kazdy. Ja osobne to hodnotim ako chytry tah co teraz spravili. A ked j deda Marsch kazdy preklina-generalny riaditel , ak to on vymylsel tak klobuk dole pred nim pre objektivitu hodnota spolocnosti plug sa papierovo teraz odhoduje na 3,4 miliardy, ale keby to islo ku krachu tak je to nie ani strvtina z toho, Len moj amatersky pohlad na to.-nevidim do toho tak ako by som si zelal.
Glogol
Guru Member ****

stary gambler napísal: Št 13 02, 2025 11:38 pm je to torosku zmatacne vsetko co deje okolo plug , ale ked si to uz nadhodil dam moj pohlad na to:
vypovedali/plug /predchadzajuci bankomat- kde tiez bolo riedenie cca 1 milarda, neviem kolko sa z toho stihlo vycerpat, ale odhadujem cca 40%-konci zaciatkom marca jednomesacna vypovedna doba, dali to teraz Trumpovej spolocnosti, pod nejakou skryvkou aby to nevyznelo zo to odovzdali Trumpovi, tam je nie milaiarda akcii , ale objem 1 miliarda dolarov, tusim max cca10 milionov za den alebo kazdy druhy den to som si uz zle prelozil ale za len za cenu 95% ako dena priemerka, a podmienka je ze tieto akcie nemozu shortovat.-len uvaha mimochodom neshortuje sa viac akcii ako je skutocnost akciiii ked chcete niekoho polozit- nechcem do toho zachazdat lebo je dost citliva tema a nevymotali by sme sa z nej ani za mesiace, takze akceptujem ze shortovanie akcii aj ked ziadne nemas je legitimne.aj ked podla mojho nazoru je to chybne/. Stale sa diskutuje aj o pozicke 1,6miliardy ci ju dostali , alebo nie, ale nakolko si teraz pozicali dalsiu miliardu od trumpovej spolocnosti tak si myslim ze aj tu pozicku dostali, ci budu mat dokopy teraz na rozvoj spolu 2,6 milardy z toho som sa nevyvsomaril. myslim si ze to je len poistka , lebo dnesna kapitalizacia ich je celkova na urovni cca1,5 miliardy, a mat prostriekdy za pekne slovo za 2,6 miliardy navyse - to by chcel asi kazdy. Ja osobne to hodnotim ako chytry tah co teraz spravili. A ked j deda Marsch kazdy preklina-generalny riaditel , ak to on vymylsel tak klobuk dole pred nim pre objektivitu hodnota spolocnosti plug sa papierovo teraz odhoduje na 3,4 miliardy, ale keby to islo ku krachu tak je to nie ani strvtina z toho, Len moj amatersky pohlad na to.-nevidim do toho tak ako by som si zelal.
JJ. Mne sa to nezda zly deal... za cenu 95% dennej priemerky. Akurat ze to bude pokusenie pri kazdom vacsom vyskoku ...aj ked horny max denny limit nie extra velky.
stary gambler
Silver Member *

pre ucel hitparady 1.stvrok 2025

prvy stvtrok 2025............................................-41,75%
cele obodbie febr2022-april2025..........-80%
pre zaujmavost nasiel som mj prvy naakup plug power za cenu 19,95, dnesna cena cca 1,25 screny prikladam
ak by vedel niekto povedat co sa stane s vypisanymi, a kuepenymi opciami po reverznom rozdeleni , ak expiruju- budu priradene az po case reverzneho rozdelenia. dik
Prílohy
cele obdobie
cele obdobie
1 stvrtok 2025
1 stvrtok 2025
historicky moj prvy nakup plug power
historicky moj prvy nakup plug power
stary gambler
Silver Member *

info

Z celej burzy som dost sklamany, este dobre, ze som tam venoval len patinu. dal som prikaz na nakup plun 11.000 kusov za 0,615, ak to nevynde a budeme sa plandat niekede medzi tym cakam , ak to vynde bude to asi krach, a s burzou koncim ine aktiva su ovela bezpecnejsie a vynosnejsie, keby som ich nemal nemozem si dovolit ani tento hazard. Skusenost zapletne 140.k, euroami. Pisem to len preto, aby ini ucastnici nemali velke oci.
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 663 times
Been thanked: 420 times

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

stary gambler
stockpicking je vždy značne rizikový. Tiež som ho robil a výsledok nestojí za to, ovela lepsie je dlhodobo investovat do ETF.
stary gambler
Silver Member *

Trumpeta1978 napísal: Ut 15 04, 2025 8:28 pm stary gambler
stockpicking je vždy značne rizikový. Tiež som ho robil a výsledok nestojí za to, ovela lepsie je dlhodobo investovat do ETF.
dik za opdpoved, ale necham to uz na teba, ak to nevynde budem sa potom venovat len aktivam ktorym rozumiem , a prispievaju mi na zivot. logiku v cenach burzy som za 5 rokov ako som tu nedokaazal pochopit, . moje ego sklaplo naplno, to som si myslel, ze dokazem vsetko pochopit a obratit v moj prospech, Zjavne to tak nie je. Treba si priznaat aj porazkua nesilit to na existencnu hranu.
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 663 times
Been thanked: 420 times

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

stary gambler napísal: Ut 15 04, 2025 8:39 pm
Trumpeta1978 napísal: Ut 15 04, 2025 8:28 pm stary gambler
dik za opdpoved, ale necham to uz na teba, ak to nevynde budem sa potom venovat len aktivam ktorym rozumiem , a prispievaju mi na zivot. logiku v cenach burzy som za 5 rokov ako som tu nedokaazal pochopit, . moje ego sklaplo naplno, to som si myslel, ze dokazem vsetko pochopit a obratit v moj prospech, Zjavne to tak nie je. Treba si priznaat aj porazkua nesilit to na existencnu hranu.
stockpicking robím cez 15rokov a bola to chyba. Vplyvov ktoré ovplyvňujú cenu akcií je veľké množstvo a zároveň veľkí hráči sú vždy vo výhode oproti retailu, majú informácie skorej, resp dokážu rýchlejšie reagovať na zmenu situácie.
Za ďalšie, pre malého bežného investora je investovanie či nebodaj trejdovanie velkým stresom, čo negatívne ovplyvnuje jeho konanie.
Dlho som sa spoliehal na udaje fundamentalnej analyzy spolocnosti, rôzne analýzy atd. To je síce pekné, lenže to sú všetko minulé informácie. Majú svoju hodnotu, ale do buducnosti nikto nevidí. Ďalšia vec je, že manažéri firiem častokrát vedome manipuluju s udajmi tak, aby firma vyzerala dôveryhodnejšie a malý retailový investor je práve ten ktorý sa nechá nachytať, lebo nepozná "zákulisie".
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Stary gambler: prepáč, ale čo čakáš od firmy ktorá má ročné tržby 630 mil, ale vyrobí stratu 2,1 miliardy?
Strata za 2024: 2,1 mld.
Strata za 2023: 1,4 mld.
Je prirodzené, že ide dole vodou a pravdepodobne skrachuje.

Finančné ukazovatele (2024)
Tržby: 191,5 milióna USD v 4. štvrťroku 2024, čo predstavuje pokles o 13,8 % oproti predchádzajúcemu štvrťroku .​
Čistá strata: 2,1 miliardy USD za rok 2024, čo je nárast oproti strate 1,4 miliardy USD v roku 2023 .​
Hrubá marža: -122 % v 4. štvrťroku 2024, čo poukazuje na výrazné prevádzkové straty.

Mýliť sa je ľudské, ale dokupovať donekonečna takú akciu je šialenstvo.

Ešte stále však nie si stratený.
Ak by si teraz všetko predal a buchol to do Amundi Nasdaq-100 Daily (2x) Leveraged UCITS ETF Acc môžeš byť na nule za 5 až 10 rokov.
To je môj hrubý odhad, ak by si investoval 40 000 a dostal sa na nulu pri cca 160 000.

Je to sto firiem najvýkonnejšieho indexu, 2/3 najlepšie svetové techno firmy, 1/3 všetko ostatné okrem bánk.
Sám mám v tom investované a spím ako bábetko.
Nulové zdanenie výnosov a ked to raz bude tak vysoko, že sa začneš obávať o zisky, stačí zameniť za normálny nasdaq 100, alebo SP500.
Prešiel si testom najagresívnejšieho špekulanta - si v rovnakom investičnom profile ako ja. :)
Sprav to tak a budeme sa z výnosov tešiť spolu. Čas letí a čím si starší, tým ti poletí rýchlejšie.

:beer:
stary gambler
Silver Member *

sory nebol som tu dlhsie tak skusim odpovedat nie na dotazy, resp. odporucania , ale co som skopirova ako prveverim ze sa dostanem aj k vassim radam-odporucaniam
https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/ ... ocid=msedg
tak toto bola moja prva akcia nakpupena na burze, ze po 30 dnoch intenzivneho nakupu bola zablokovane, co trva doteraz sa nejdem vyjadrovat, trva to uz 4 roky, ponukala ju spolocnost etablevana v EU, s s 200% geraanciou. nedala sa skraata predat ani zo ziskom ani zo stratou-peniaze spolocnost vratit nechcela , , skrtaka mate tam peniaze, o ktorych netusite nic, ,,, blizsim skenerom , zhruba 40% nakupnej ceny by sa mi vratilo len divindendami, sankcie na tuto spolocnost nepomohli , dokonca sa vraatila k povodnemu zisku, prepad po 26 rokov do straaty mala len pocas dvoch rokov co naasledovali sankcie, ze vy platite za ten plyyn dva krat viac, a spolocnosti gazprom sa to vobec nedotklo a zaraba, aj ked vam v ramci sankci nedodava ziadny plyyn necham bokom,za ten plyn z inych zdrojov platite dva krat viac. vynimajic Slovensko , ale aj na neho to dojde-zatial to dotuje stat-Fico.......... ze som po potomto krachu pre mna logicky nepochopitelnom-lacna spolocnost ktora generuje , rocne 20-30 % zislu nakupil a som na nule , tak som sa ubral opacnym smerom......... stratova spolocnost, Pug power, len vizie slnieckarov,..... cista energia ,o nenici zivotne prostredie, , plug pover, spocnost registrivaana v USA, ktore presadzuju zakony na svoj obraz...tak som do toho isiel na plno, zacal som cca na hodnote 20,50 usd, teraz je hodnaato 0,80 usd, pre kuriozitu max hodota bola na urovni caa 70 doloarov moj posledny nakup cca 40%pozicie bol na urovni 2,2 Eur, posledny cakacka na urovni cca 30%pozicie 0, 615 ma minula o cca7 centov,na akciu aj ked su tam v poseldych dnoch vykyyy, cca 50%, pri max objeme , 20%kapitalizacie celj spolocnosti je robustny pomer ked si to niekto uvedomi, nemenim a caakam , , pre zaujmavos sucansy generalny riaditel predala akcie tejto spolocnosti pri cene cca 70 dolaarov , ddobre pocujete, je este staale na slobome chodi aj do podcastov,, sucaansa cena je zhruba 100 x nizsia ako on predal., jaa neobvinujem nikoho...................... aj predavat vzduch co nic nestoji je umenie. ....................................odhliandnic od z tohto co som napisal stale si myslim ze energie su klucove pre fungovaanie ludstva tak preto som sa vybral tymto smerom, Ze my nevysla ani cesta Gazpraom -tradicne spalovanie, ani cesta zelenaj enrgie-pug power, je na moju skodu. Daval som do toho veskere moje vygenerovane prijmy z inej cinosti, co som si za svoj zivot vyybudoval pocas 4 rokov som ich tam daval , na podklad tych aktiv som zatial nesiahol. ze som frustorvany a vobec ma to netesi je zbytocne pisat, , ale beriem to ako dalsiu skusenost, len ak to neskonci nejak pozitvne tak sa vtom uz viac angazovaat nebudem. sory kym som to dopisal je vela hodin, k inym a vyyjadrima o dva dni
dusantt
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Št 16 06, 2016 12:14 pm
Been thanked: 60 times

Príspevok od používateľa dusantt »

Tiez som to nakupil pri cca $9, sialenost ako tato firma je na tom dnes.
Inflacia je predsa nula.
2025: Lekár už nemá voľné termíny
2025: Táto elektronická služba momentálne nie je dostupná
Glogol
Guru Member ****

Ja na extra stratove pozicie ako tato ( tiez ho mam ) pouzivam taku blbu psycho fintu. Nalievat nove peniaze do toho nechcem tak odpredam cast stratovej pozicie ( napr 20% ). Strata mi ponizi zisk z inych titulov a ak tato stratova pozicia pojde uz len hore tak fajn nechavam tak - ak pojde nizsie kupim za napr polovicu (10%) predanej pozicie cast spat a ak este nizsie tak zas a tak dookola. Pomaly znizujem priemerku drzanej stratovej pozicie s tym ze ak raz snad vystreli o xxx % tak budem nejako v pluse. Chapem ze je to primitivny navod ale neviem ako inac sa z toho dostat von pri nakupnej cene napr 9 ked nechcem do toho nalievat nove prachy. Vystrelu na 2-3-4 mozno aj 5 ( aj to uz je skor risa snov ) by sa snad este dalo uverit ale 9 neviem ....Su tam ale 2 mozne zadrhele - stratovu akciu nesmiem mat viac ako rok a samozrejme treba nejake ine ziskove tituly na zapocitanie straty.
stary gambler
Silver Member *

Glogol napísal: Št 01 05, 2025 1:01 pm Ja na extra stratove pozicie ako tato ( tiez ho mam ) pouzivam taku blbu psycho fintu. Nalievat nove peniaze do toho nechcem tak odpredam cast stratovej pozicie ( napr 20% ). Strata mi ponizi zisk z inych titulov a ak tato stratova pozicia pojde uz len hore tak fajn nechavam tak - ak pojde nizsie kupim za napr polovicu (10%) predanej pozicie cast spat a ak este nizsie tak zas a tak dookola. Pomaly znizujem priemerku drzanej stratovej pozicie s tym ze ak raz snad vystreli o xxx % tak budem nejako v pluse. Chapem ze je to primitivny navod ale neviem ako inac sa z toho dostat von pri nakupnej cene napr 9 ked nechcem do toho nalievat nove prachy. Vystrelu na 2-3-4 mozno aj 5 ( aj to uz je skor risa snov ) by sa snad este dalo uverit ale 9 neviem ....Su tam ale 2 mozne zadrhele - stratovu akciu nesmiem mat viac ako rok a samozrejme treba nejake ine ziskove tituly na zapocitanie straty.
sory Gogol , ale vsetky tieto finty su len oblb , treba si uvedomit v prvom rade ze sme blbo kupili, alebo za blbu cenu, ked to niekomu tieto barlicky pomahaju dobre, ja mam radsej realitu aj ked nie je priazniva, , moj prikaz na kupu 11000 kusov za cenu 0,615 eura este zrealizovany nebol, daval som ho ked cena bola cez jedno 1 euro visi uz cez mesiac , predpokladam ze k jeho naplneniu casom dojde,
k predchadzajucemu prispevku, niekedy ped dvomi rokmi nechce sa mi hladat v grafe presny datum-len viem, ze to bolo leto ,som zhruba jednu tretinu pozicii mojej, odpredal pri vyskoku nad 12 euro,, zbavil som sa vsetkych akcii tych co som nakupil od 20 euro po 8 euro, defakto na nule, zial utrzene peniaze som vrhol do dalsieho nakupu, pri poklese, ked cena bola este dost vysoka, teraz vlastnim akcie v rozpati-10,5-2,2 euro, v roznom objeme v priemerke, cca 4,6 euro. ze nadej nezomiera nebudem pisat, ale racionalne som uz celu investiciu odpisal. Ked z toho nic nebude, a vsetko pojde do haja som pripraveny, Ak by sa to zvrtlo v moj prospech potesi.
Truncus
Gold Member **
Dátum registrácie: Ut 25 04, 2023 10:39 am
Has thanked: 83 times
Been thanked: 98 times

Príspevok od používateľa Truncus »

Ja by som šiel cestou, ako píše Juggler, keby som bol v akciách... Keď som niekedy v 2003-5 obchodoval akcie, tiež som spravil takú blbosť, že som mal v jednej akcie 50 % účtu. Jednalo sa o farmaceutickú firmu s úźasným liekom kúpenú za nízku cenu a ,samozrejme, skrachovala.
Poučil som s v tom, že by som do jednej akcie rozhodne už nedal taký objem za žiadnu cenu.
Pokiaľ nie je človek fakt mimoriadny talent, aby triafal podhodnotenú akciu, ktoré budú skutočne zisková a šiel do toho s vačším objemom, tak by som tiež šiel cestou etf a na hrátky s jednotlivými akciami by som dal tak 10- max 20 % kapitálu...
stary gambler
Silver Member *

Truncus napísal: Št 08 05, 2025 3:11 pm Ja by som šiel cestou, ako píše Juggler, keby som bol v akciách... Keď som niekedy v 2003-5 obchodoval akcie, tiež som spravil takú blbosť, že som mal v jednej akcie 50 % účtu. Jednalo sa o farmaceutickú firmu s úźasným liekom kúpenú za nízku cenu a ,samozrejme, skrachovala.
Poučil som s v tom, že by som do jednej akcie rozhodne už nedal taký objem za žiadnu cenu.
Pokiaľ nie je človek fakt mimoriadny talent, aby triafal podhodnotenú akciu, ktoré budú skutočne zisková a šiel do toho s vačším objemom, tak by som tiež šiel cestou etf a na hrátky s jednotlivými akciami by som dal tak 10- max 20 % kapitálu...
samozrejme mas pravdu, to si uvedomuje kazdy, co i len trosku pricuchol k aciam , ETF je istota a nie naraz , ale praavidelne dokupy na mesacnej baze , pri poklese o 20% dat uspory odlozene bokom dat do toho okrem prvavidlneho dokupu, ze preco to nerobim, tusim odpoved nepotrebujes pocut, nie je to adrenalin, nie je to gamblerstvo je to uctovnictvo, dal som cast mojho majetku do toho, a uz to tak necham , inak cenu nakupu v eurach 11.000 kusov za cenu 0,615 som navolil ked to bolo cez jedno euro , ze tak dobre sa trafim som nemyslel vobec, minula ju zatial o posraty pol cent, takze nemam nakupene-zatial
dusantt
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Št 16 06, 2016 12:14 pm
Been thanked: 60 times

Príspevok od používateľa dusantt »

Tak co by z toho zivota bolo, ak by sme kazdy prezili len v ETF, nie?
Zivot je aj o gamblerstve (ja som takto "zbankrotoval" v 4 USA spolocnostiach)

Nie je spravne to ale oznacit ako gamblerstvo, ludia maju tendenciu zaskatulkovat kazdy cin pod nejaku skupinu, ale cin je cin, neda sa stanovit presna hranica.
Inflacia je predsa nula.
2025: Lekár už nemá voľné termíny
2025: Táto elektronická služba momentálne nie je dostupná
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Plug jede :
PLug jede.png
...5,5 mld biznis v Uzbekistane
...Finančný riaditeľ, hlavný účtovník a výkonný viceprezident kúpili 650 000 akcií v hodnote približne 672 000 USD.
Prílohy
plug news.png
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Akcie amerických a európskych solárnych a obnoviteľných energetických spoločností v utorok klesli po tom, ako republikáni v Senáte predstavili návrh zákona, ktorý by skôr ako v prípade iných zdrojov energie zrušil daňové úľavy na veternú a solárnu energiu, čím sklamali zástancov čistej energie, ktorí dúfali v úľavu od drastických škrtov schválených Snemovňou reprezentantov.

Sunrun (NASDAQ:RUN) zaznamenal pokles akcií približne o 25 % v predburzovom obchodovaní, zatiaľ čo SolarEdge Technologies (NASDAQ:SEDG) a Enphase Energy (NASDAQ:ENPH) klesli približne o 20 % a 15 %.

V Európe klesla spoločnosť SMA Solar Technology (ETR:S92G) o 4 % do 08:24 GMT, Orsted (CSE:ORSTED) stratila 1,2 %, Nordex (ETR:NDXG) klesla približne o 1 % a RWE (LON:0HA0) klesla o 1,3 %.

Hoci návrh Senátu ruší ustanovenie, podľa ktorého musia projekty začať výstavbu do 60 dní, aby boli oprávnené, stále zachováva ukončenie úverov na veternú a solárnu energiu v roku 2028.
Naopak, stimuly pre jadrovú, vodnú a geotermálnu energiu by pokračovali až do ich postupného zrušenia v roku 2036.

Senátny návrh, ktorý je súčasťou rozsiahleho ekonomického balíčka prezidenta USA Donalda Trumpa, zruší viaceré opatrenia zákona o znížení inflácie.
Úver na elektrické vozidlá vo výške 7 500 USD by bol zrušený 180 dní po nadobudnutí účinnosti zákona, a nie na konci roka, ako to bolo v návrhu Snemovne reprezentantov.

Návrh Senátu tiež ruší úver na výrobu vodíka v hodnote až 3 doláre za kilogram, napriek lobingu zo strany spoločností ako Plug Power (NASDAQ:PLUG) a priemyselných skupín.

Okrem toho ruší stimuly pre prenajaté aj zakúpené solárne systémy na strechách, čo podľa analytikov môže vážne poškodiť solárny sektor, ktorý sa už teraz nachádza v ťažkej situácii.
Pretrvávajúca neistota už prispela k bankrotu spoločnosti Solar Mosaic, popredného poskytovateľa úverov na solárne systémy pre domácnosti.
Napísať odpoveď

Návrat na "Trading, tipy, zverejňovanie obchodov a investícií"