iceberg8 napísal: ↑Ut 05 11, 2024 10:18 am
Vcera oznamili Q3 vysledok, mozno to pohlo +20%, u takychto spolocnosti je to pomerne normalne..
Neoznámili. Včera oznámili, že oznámia kvartálne výsledky
12.11. (utorok o týždeň ) a konferencia bude 1 hodinu pred otvorením burzy.
Ale pozrel som sa na katalyzátory rastu za posledné 2 dni. Pretože žiadny 20% pohyb sa nedeje bez príčiny.
Tu sú katalyzátory rastu ceny:
1. Akcie solárnej a čistej energie v pondelok poskočili, keďže nový prieskum naznačuje
potenciálne víťazstvo Harrisovej vo voľbách:
Plug Power (PLUG) +20.3%, Green Plains (GPRE) +11.2%, Sunnova Energy (NOVA) +11.1%, Bloom Energy (BE) +8.6%, Shoals Technologies (SHLS) +7.3%, Canadian Solar (CSIQ) +5.7%, FuelCell Energy (FCEL) +5.4%...atd...je ich veľa
2. Spoločnosť Plug Power (NASDAQ:PLUG) v piatok uzavrela na úrovni +7,6 % po tom, čo
nórska centrálna banka podľa údajov SEC zvýšila svoj podiel v spoločnosti na 88 mil. akcií, čo predstavuje takmer 8 % z celkového počtu akcií v obehu, v porovnaní s 26 mil. akcií na konci 2. štvrťroka.
Mám skúsenosti, že ked nejaká správa vyjde v piatok, v pondelok sa pridajú investori, ktorí si dianie na trhu naštudújú cez víkend.
Proste v pondelok po open pokračuje vysoký nákupný záujem.
3. Federálna energetická regulačná komisia (FERC) zamietla žiadosť o zvýšenie množstva energie z jadrovej elektrárne Susquehanna, ktorá má zásobovať energiou areál dátového centra spoločnosti Amazon. Investori vidia
možnosť napájania dátových centier ako potenciálne veľmi lukratívny nový trh pre spoločnosť Plug Power.
Spoločnosť Plug Power pracuje na vybudovaní vodíkového ekosystému, ktorý by využíval jej elektrolyzéry na zabezpečenie čistej energie pre potreby priemyslu.
P.S. Každý pohyb hore púšťa žilou shorterom, ktorí jednak majú stopky, jednak musia NAKUPOVAŤ (= uzatvárať pozície) kvôli margin požiadavkám a hlavne sa boja toho, aby akcia po víťazstve Harris nevyskočila o +50%. Pretože ,
,short squeeze,, takéto pohyby vie spôsobiť....
Zdôraznil som slovo nakupovať, lebo pre tých, čo nevedia: špekulácia na pokles sa začína predajom (požičanej) akcie a končí nákupom akcie.
Ak špekulácia vyjde, zisk je to čo získame poklesom ceny.