Tak, tak.
To som ani netušil, že tak rýchlo zarobím na kurze (všetko mám cash USD).
Videl som graf, kde bol dopočítaný kurz EURUSD 0.64, veď koniec-koncov v roku 1950 bol kurz USDMARKA tuším 4.2, tak mame kde padať.
Ano, je to dobrý trejd, konečne sú na EURUSD kladné swapy.
Ja zas dúfam, že po jeho rozpade, zachovajú aspoň nízke poplatky za zahraničné platby, také, aké sú teraz na Eure.
No minimalne tam smeruje a nie len kvoli kurzu...
Proč? Teda pokud se bavíme o US akciích.
Pokiaľ viem, tak všetky meny v histórii skrachovali pri najslabšom resp. padajúcom kurze a neviem ani o jednej mene, ktorá by skrachovala pri silnom a rastúcom kurze.
Euro už malo 2x namále a zachránili ho "neštandartným" spôsobom.jaja napísal: ↑Ut 23 08, 2022 10:57 am To by musel ten kurz padat úplně jiným způsobem. A ten pád by musel být důsledkem úplně jiných příčin než teď. Tady píšete jakoby pád pod paritu měl být příčinou konce EUR, to je totální blbost. EUR bude asi proti USD oslabovat dál, tedy zejména bude obecně posilovat USD stejně jako při předchozích krizích, ale nic to pro stabilitu EUR neznamená.
Jo IT dluhopisy problém jsou, ale dlouhodobě a s aktuálním pohybem nesouvisí.
Pred rokom bolo EurUSD 1.20 teda za rok padlo o 20 bodov. Preco padlo? Podla mna kvoli Rusku a USA, ktore spolu s Cinou EU konkuruju, Pokial viem, tak SK je sucastou EU a Euro je nasa mena.
Jaja , ja si to osobne nemyslim , ja len pisem ze ked zacina carry trade naplnat ekonomicke poucky ,tak dalsia poucka tvrdi ze by mal nastat odliv kapitalu z akcii do dlhopisov , ja som momentalne osobne long a to dost, kedze mam len nekryte short putsjaja napísal: ↑Ut 23 08, 2022 1:38 amProč? Teda pokud se bavíme o US akciích.
Jinak ostatní, co píšete o konci Eura: jak souvisí kurz EUR/USD s propadlištěm dějin pro EUR? Neextrapolujete náhodou svá přání do predikce budoucnosti? Tohle je největší prohřešek tradera.
Krize pro integritu EUR může přijít jen zevnitř, aktuálně třením severu a jihu, rozhodně ne kurzem EUR/USD. A v nedávné minulosti byly mnohem krizovější okamžiky pro budoucnost EUR než ty, které jsou teď na stole.
Chytiť pohyb 100pipsov, to je sen každého forexového obchodníka a nazýva sa to v slangu nuklear. 20pips je vrabec, 50pips je holub, 90-100 pips je nuklear. Nechápem tvoju potrebu opovržlivo komentovať príspevky iných ľudí...
Všetky centrálne banky tlačia peniaze, nie len ECB, tak kvôli tomu EURUSD nepadá., kvôli tomu mame vo svete infláciu.michael89 napísal: ↑St 21 09, 2022 4:02 pm Túto moju "potrebu" spustil práve komentár nadomnou, kde sa užívateľovi zdí, že Euro z 1 na 0,99 padlo, lebo sa natlačilo veľa peňazí. A na to, aby tento názor považoval za hodný publikovania, mu stačí iba jeho negatívne nastavenie voči Európskej únii a Euru.
Michael89: Čo sú to za príspevky? Nevyjadruješ sa k téme (EUR/USD). Vkuse kritizuješ prispievateľov.michael89 napísal: ↑St 21 09, 2022 4:02 pm Moja "potreba" vyplýva skôr z príspevkov tých, ktorí sem píšu svoje dojmy namiesto toho, aby argumentovali vecne. Tým sa z fóra stáva obyčajná krčma, kde si každý napíše hocičo a reaguje na hocičo len preto, aby niečo napísal.
Túto moju "potrebu" spustil práve komentár nadomnou, kde sa užívateľovi zdí, že Euro z 1 na 0,99 padlo, lebo sa natlačilo veľa peňazí. A na to, aby tento názor považoval za hodný publikovania, mu stačí iba jeho negatívne nastavenie voči Európskej únii a Euru.
Je to niečo viac ako krčma?
Výsledok: môj priateľ a dlhoročný člen fóra Osamelý chodec, ktorý 14 rokov obchoduje americký plyn sa odmlčal.michael89 napísal: ↑Ut 13 09, 2022 12:01 pm Táto diskusia mi už trochu pripomína hystériu. A denníky informujúce o každom jednom návrhu či už EK alebo našich politikov (ktoré ešte neboli ani prerokované a ani schválené!) sa na tejto vlne hystérie iba vezú, pretože kliknutia a zisky z reklám.
Čakal by som na tomto fóre viac investorov a diskutérov s chladnými hlavami.
Padlo to z 0.99 na 0.97, stále to nestojí za zmienku?