Chodec: účet odhadom dnes ráno tak -13%, teraz tak -15% od koncoročného vyhodnotenia. Zainvestovaná časť bude výrazne nižšie najmä kvôli BULZ (páka), to mi ale neukazuje resp. mi to prepočíta celý účet na EUR, odhadom -30%, možno trochu viac. Voľný cash mám cca 65k USD, čo je zhruba polovica z celkového stavu účtu ku koncu roka.
Illuboll: Prečo padá AMD? Ono teraz padá všetko, Tesla je -11%, Intel -7% - ten je ale po zverejnení, to sa úplne neráta, ten tak veľmi bežne nepadá. Ale k AMD: Deal dopadol OK, pokiaľ ide o Čínu. Ide skôr o to, že AMD malo silný suport na 108 a padajúce trhy ho pri páde stiahli pod a tak pokračuje až k 100-ke. Nejde ale len o pád trhov, polovodičové odvetvie dnes bolo silno zašortované. Vôbec, poslednú dobu je veľmi šortované. Dobrých firiem sa ale báť netreba, treba sa báť špekulácii na firmy bez ziskov, tie budú ale veľmi zaujímavé na dne týchto výpredajov.
Edit: v AH ide trochu hore, ťahajú ho zverejnenia najmä Apple a tak trochu aj Microsoft. Tie idú hore pekne

.
Poznámka. Tie sa mi nachádzajú v ETN-ku BULZ. BULZ obsahuje tieto firmy (15 ks) približne rovnakým dielom avšak na páku 3x:
Apple, AMD, Amazon, Salesforce, Meta Platforms (Facebook), Alphabet, Intel, Microsoft, Micron, Netflix, Nvidia, Paypal, Square, Tesla, Zoom.
If you don´t find a way to make money while you sleep, you will work until you die. Warren Buffett