Frosy, pisal si v teme Ako dnes nalozit s 100k? - chcel som ti tam odpisat, ale aby som tam nrobil offtopic...
Frosy napísal:
tuto strategiu obchoduje Vitustus, pozri si jeho diskusnu temu:
http://ako-investovat.sk/diskusia/viewt ... =48&t=5800" onclick="window.open(this.href);return false;
Schvalne som uviedol Coca - Cola ako priklad, lebo je to akcia s o DOST slabsim vykonom ako tie, ktore som hore menoval. Ak by si ty toto urobil so 100k na zaciatku 90 rokov, tak dnes mas hodnotu investicie 800k a rocny dividendovy prijem vo vyske 28k. To za predpokladu, ze si dividendy ani raz neinvestoval do nakupu dalsich akcii, inak by si roztocil uplne iny kolotoc a dividendovy prijem by bol este vyssi.
.
zaujimava uvaha..ale...
ale aka je sanca podla teba, ze by sa dnes dala okopirovat ta investicia v poslednom odstavci?
nesnazim sa chytat za slovicka, vseobecne, cize kludne napr coca cola, alebo nieco podobne dnes v 2017, ako by to vyzeralo v 2037 ?
aj ked, asi sa tazko predpoveda, co bude.. a 100 poslednych rokov asi tiez velmi nepomoze, lebo sa moze stat nieco uplne ine.. krach, kriza, financna nedovera, vojny, japonsko deflacia, zmena ekonomie celkovo, pripadne infarkt investora...
keby ma clovek 5 kariet, jednu by som osobne asi zo srandy takto investoval, no ked ma clovke len jednu kartu, tak to je tazke.. lebo ked ju podeli, tak ta investicia je prilis nizka aby sa s nou zapodieval..
moje pochybnosti su hlavne preto, ze mi pride cele to investovanie ako "too good to be true" - sice poziciavam firme peniaze, aby zarobila, a ona mi da cast zarobku, resp vlastnim tu firmu cez akcie, ale aj tak.. pride nejaky downswing a zotrie mi to cele.. ale tak, co asi tak chcem od takmer pasivneho podnikania...
sor ma zaujimali zaroven aj rizika,aj ked asi toto nie je tema, kde by to bolo dobre rozoberat, vsak?
Ale otazka je aj na Vitususa, ak chces odpovedat