Interactive Brokers
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
- Dátum registrácie: St 16 11, 2011 10:34 pm
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 2 times
Re: Interactive Brokers
Dobrá zpráva pro české klienty IBCE. Nově zřízen sběrný účet u české banky v CZK.
Wire Funds to Beneficiary/Account Title
Interactive Brokers Central Europe Zrt
Madach Imre ut 13-14 1075
Budapest
Hungary
International Bank Account Number (IBAN)
CZ48 5500 0000 0052 2001 5258
SWIFT/BIC Code
RZBCCZPPXXX
Beneficiary Bank
Raiffeisenbank A.S.
Hvezdova 1716/2b
Prague 140 78
Czech Republic
For domestic transfers, use the following
Bank Code
5500
Account Prefix (optional)
000000
Bank Account Number
5220015258
Wire Funds to Beneficiary/Account Title
Interactive Brokers Central Europe Zrt
Madach Imre ut 13-14 1075
Budapest
Hungary
International Bank Account Number (IBAN)
CZ48 5500 0000 0052 2001 5258
SWIFT/BIC Code
RZBCCZPPXXX
Beneficiary Bank
Raiffeisenbank A.S.
Hvezdova 1716/2b
Prague 140 78
Czech Republic
For domestic transfers, use the following
Bank Code
5500
Account Prefix (optional)
000000
Bank Account Number
5220015258
-
- Dátum registrácie: St 16 11, 2011 10:34 pm
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 2 times
We are pleased to announce that as of Monday, 17 October, you will be able to make withdrawals in EUR, USD and your home currency (e.g., the currency of your country of legal residence). You can make these withdrawals even if there are no positive balances in these currencies. Please note there is no change in available base currencies for deposits and withdrawals: EUR, USD, CHF, GBP, HUF, CZK, PLN, NOK, DKK and SEK.
To take advantage of this new feature, simply make a withdrawal in your desired currency. IBKR will automatically check the availability of the currency. If there are insufficient funds available in the requested currency, IBKR will automatically convert positive balances in the supported currencies to the requested one.
You may also use the option “Withdraw All Available Cash,” which allows you to withdraw all available funds to a single currency: EUR, USD or your home currency. IBKR will automatically convert positive balances in the supported currencies to the requested one without leaving residuals.
Additional information is available in our FAQs regarding converting currencies.
Please note that currency conversion at IBCE must be connected to an investment service transaction and its resulting cash flows. To comply with this regulation, you can make a currency conversion in a trading platform only to close a negative balance created by borrowing. In other cases, IBCE performs the conversion automatically.
We are glad to support your investment goals and hope our focus on the needs of European investors will provide even more value to you in the future.
-
- Dátum registrácie: Ne 07 03, 2021 6:06 pm
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 7 times
Je nejaký spôsob ako kúpiť u IBCE alebo IBIE americké ETF? Viem, že sa to dá nejak cez opcie, len neviem či to funguje aj pri ETFkach.
Už sa to tu možno riešilo, ale nenašiel som to.
Už sa to tu možno riešilo, ale nenašiel som to.
- Franto
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ne 01 08, 2021 2:24 pm
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 79 times
iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc) (ticker: CSPX.L)
ETF spravuje BlackRock, Inc. - medzinárodná investičná a správcovská akciová spoločnosť so sídlom v Spojených štátoch, ktorá spravuje aktíva svojich akcionárov. Poskytuje aj služby v oblasti manažérstva rizika a poradenské služby pre inštitucionálnych a retailových klientov.
Je najväčšou správcovskou firmou na svete, pričom hodnota ňou spravovaného majetku činí vyše 10 biliónov dolárov. Zákazníkmi BlackRock sú súkromní investori a inštitúcie, napr. banky, dôchodkové sporiteľne, nadácie, poisťovne, štátne fondy a centrálne banky.
-
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 436 times
- Been thanked: 709 times
Dá sa cez opcie, ale tiež už mohli zaviesť do toho nejaké obmedzenia. Im totiž nejde o to aby ti niečo neumožnili. Im ide o to, aby klienti EU nemali na účtoch americké ETFs ktoré nesplňajú MIFID kritéria (letáky ) a môžu im za to napariť pokutu.
IB už podostávalo pokuty za kadečo.
Ja som to robil tak, že som kúpil call opciu tesne pred expiráciou. Každá callka in the money, čím je nižší strike tým má nižšiu (najlepšie žiadnu ) prémiu a po expirácii v piatok máš v pondelok na účte za každú opciu 100 akcií ETF.
Môžeš aj vypísať opciu, teda ju predať, ale ja nevypisujem z princípu. Výpisom získaš prémiu.
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect."
,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri hedge fondov,, B.
,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri hedge fondov,, B.
- Baba Jaga
- Active Member
- Dátum registrácie: St 25 08, 2021 6:56 pm
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 14 times
Ja som sa raz na to pýtal IBKR ,že prečo je možné cez opcie sa dostať k US ETFkam. Je to pre to ,že OptionClearingCorporation ,ku každému novému ETFKu ,ktoré splní podmienky na začatie obchodovania s opciami na dané ETF tak vytvorí ten leták aby splnilo podmienky MIFID.JUGGLER napísal: ↑Ne 23 10, 2022 10:29 pmDá sa cez opcie, ale tiež už mohli zaviesť do toho nejaké obmedzenia. Im totiž nejde o to aby ti niečo neumožnili. Im ide o to, aby klienti EU nemali na účtoch americké ETFs ktoré nesplňajú MIFID kritéria (letáky ) a môžu im za to napariť pokutu.
IB už podostávalo pokuty za kadečo.
Ja som to robil tak, že som kúpil call opciu tesne pred expiráciou. Každá callka in the money, čím je nižší strike tým má nižšiu (najlepšie žiadnu ) prémiu a po expirácii v piatok máš v pondelok na účte za každú opciu 100 akcií ETF.
Môžeš aj vypísať opciu, teda ju predať, ale ja nevypisujem z princípu. Výpisom získaš prémiu.
referral link IBKR https://ibkr.com/referral/roman409
referral link Tastyworks https://start.tastyworks.com/#/login?re ... CEKTJ78ZFX
referral link Birdwingo https://birdwingo.page.link/RvuHjht3czmY3RuD7
referral link Tastyworks https://start.tastyworks.com/#/login?re ... CEKTJ78ZFX
referral link Birdwingo https://birdwingo.page.link/RvuHjht3czmY3RuD7
Ahojte, vlastní tu niekto ľubovolný korporátny dlhopis v EUR mene u Interactive Brokers? Ideálne US domicilovanej firmy.
Zaujímali by ma marginové požiadavky na držanie tohto dlhopisu a zároveň ako sadzbou dane je zdaňovaný vyplácaný kupón. Ďakujem.
Zaujímali by ma marginové požiadavky na držanie tohto dlhopisu a zároveň ako sadzbou dane je zdaňovaný vyplácaný kupón. Ďakujem.
-
- Dátum registrácie: Št 27 01, 2022 6:09 pm
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 3 times
Ako moze byt SXR8 tento rok dole iba o 3 percenta a spx o 20 ci kolko percent? chcem okrem VWCE kupit nieco co kopiruje spx ale asi niecomu nechapem ked na to pozeram.
-
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 164 times
Lebo SXR8 kotuje v Eurách a Euro oslabilo toho roku 15% voči USD
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
-
- Dátum registrácie: Ut 31 05, 2022 10:28 pm
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 1 time
Ten limit 25000 euro na vklady pre nových klientov u IBCE stále platí?
-v r. 2021 si zakladal nový klient v IB účet a limit vkladov pre nových klientov je len 25000 euro kvôli reguláciám ibce Maďarsko ten odkaz sa dozvedel od IBCE pri ich výzve na prvé vloženie peňazí.
-v r. 2021 si zakladal nový klient v IB účet a limit vkladov pre nových klientov je len 25000 euro kvôli reguláciám ibce Maďarsko ten odkaz sa dozvedel od IBCE pri ich výzve na prvé vloženie peňazí.
-
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
- Has thanked: 277 times
- Been thanked: 25 times
https://www.interactivebrokers.hu/en/index.php?f=38234Marko napísal: ↑Pi 04 11, 2022 12:04 am Ten limit 25000 euro na vklady pre nových klientov u IBCE stále platí?
25.000 som nenasiel spomenute nikde... pre "individual"... je "account minimum" hned prva tabulka, ze 0 usd... Tak predpokladam, ze 0
-
- Guru Member ****
aby som pravdu povedal, nepamatam si odkedy to sledujem (5-7 rokov), ze by som pocul o minimalnom zostatku 25k...
-
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 31 times
Minimalny zostatok je predsa minimum, ktore musi ostat klientovi uz otvoreneho uctu na ucte. A to moze byt 0.
Co si ja ale pamatam, pre otvorenie uctu na daytrading byval minimalny vklad pri otvoreni uctu 15k alebo 25K USD, uz si presne nepamatam. Inak si nemal k dispozicii bud vsetky nastroje, alebo moznost short, alebo si bol obmedzeny nejakou limitovanou frekvenciou obchodov; ak si si otvoril nizsi typ uctu.
Ale ja som u IB ucet nikdy nemal.
Co si ja ale pamatam, pre otvorenie uctu na daytrading byval minimalny vklad pri otvoreni uctu 15k alebo 25K USD, uz si presne nepamatam. Inak si nemal k dispozicii bud vsetky nastroje, alebo moznost short, alebo si bol obmedzeny nejakou limitovanou frekvenciou obchodov; ak si si otvoril nizsi typ uctu.
-
- Guru Member ****
tak mozno to bude ono...jaroslav80 napísal: ↑Pi 04 11, 2022 2:35 pm Minimalny zostatok je predsa minimum, ktore musi ostat klientovi uz otvoreneho uctu na ucte. A to moze byt 0.
-
- Dátum registrácie: Ut 31 05, 2022 10:28 pm
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 1 time
presne od 13 min. to je o tých 25000 euro o limite vkladu na IBcE:
https://www.youtube.com/watch?v=jFA1NOu ... l=Financia
-
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Po 15 02, 2021 2:46 pm
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 20 times
...staci si prelozit to upozornenie a mas odpoved a ked chces zistit ci ti pripisu viac ako 25K tak ich tam posli a uvidis,pripadne kontaktuj support.
...video je rok stare,takze sa mohlo vselico zmenit
...video je rok stare,takze sa mohlo vselico zmenit
-
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 55 times
Jedna drobnost ( som lenivy to hladat). Kde sa v IBKR da nastavit aby sa graf vykonnosti zobrazoval bez priebeznych vkladov ? Stve ma uz graf mi napriek hlbokemu minusu stale stupa ...
nikto nema ani paru kam trhy pojdu ani z dlhodobeho ani z kratkodobeho pohladu
je jedno ci clovek povie ze nieco pojde ci hore ci dole - raz na jeho slova isto dojde
je jedno ci clovek povie ze nieco pojde ci hore ci dole - raz na jeho slova isto dojde
Kam premigrovat ucet?
Caute,
kam odporucate premigrovat ucet z IB? Dezolatny Tastyworks prosim vynechajte. Ide o long-term investment, cize bez inactivity fees. Uver nie je potrebny.
Dik za rady.
kam odporucate premigrovat ucet z IB? Dezolatny Tastyworks prosim vynechajte. Ide o long-term investment, cize bez inactivity fees. Uver nie je potrebny.
Dik za rady.
-
- Gold Member **
- Dátum registrácie: So 25 11, 2017 11:39 am
- Has thanked: 33 times
- Been thanked: 26 times
Pre otvorenie nie je ziadne minimum, to uz zrusili pred rokmiMarko napísal: ↑Pi 04 11, 2022 5:07 pm presne od 13 min. to je o tých 25000 euro o limite vkladu na IBcE:
https://www.interactivebrokers.hu/en/index.php?f=4969
Vo videu sa hovori o maximume na vklady. Na stranke nic o tom nemaju, hoci JUGGLER v minulosti spominal, ze tam nemoze vlozit viac ako 25k naraz, resp, ze to potom potrebuje nejake speci schvalovanie. Ale mozno si to zle pamatam, JUGGLER ma doplni.
https://www.interactivebrokers.hu/hu/in ... 930&p=cash
Neverte vsetkemu co najdete na internete

-
- Guru Member ****
Re: Kam premigrovat ucet?
Najprv asi napis dovod presunu... nech ti mozme dat relevantne rady...
Lebo co ja mam info, tak jedina nevyhoda IB (CE) je asi iba, ze sa nedaju kupovat US ETF normalne... inac ma nic nenapada...
-
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Po 18 04, 2022 8:14 am
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 15 times
Môžeš mať účet napríklad u brokera v ČR - Fio broker alebo Patria, cez nich je možné nakupovať aj US ETF, samozrejme nákup je drahý, u Fio sa platí skoro 8usd za nákup na US burze, ale ak by si nakupoval za vyššie sumy tak je to asi v poriadku.
-
- Guru Member ****
Ja viem, ja FIO preto pouzivam... preto som sa pytal, ake mas poziadavky a preco chces odist od IBCroven napísal: ↑Ut 08 11, 2022 9:18 amMôžeš mať účet napríklad u brokera v ČR - Fio broker alebo Patria, cez nich je možné nakupovať aj US ETF, samozrejme nákup je drahý, u Fio sa platí skoro 8usd za nákup na US burze, ale ak by si nakupoval za vyššie sumy tak je to asi v poriadku.

Inac kazdy operuje, ako je fio drahe, ale ruku na srdce, ak kupujem za 5000 eur (napriklad), tak tych 7,95usd je psouk vo vetre...

-
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 436 times
- Been thanked: 709 times
Áno bolo to tak. VTEDY. IBCE bola zaregistrovaná v Maďarsku ako nová firma a podľa môjho názoru vtedy nemohla istý čas prijímať vklady väčšie ako 25 tisíc. Je možné, že to vtedy maďari tak mali vďaka reštrikciám EU, ktoré nariaďovalo preveriť pôvod vkladaných peňazí pri väčších sumách. Myslím, že tých 25K bolo adekvátnych 10 miliónom HUF.
IB na to upozorňovalo pri zakladaní účtu, ale ja som si to zle vysvetlil. Myslel som, že kým účet nie je schválený, tak ako initial deposit ( ktorým sa urýchluje schválenie ) neodporúčajú viac ako 25 000. Initial som urobil 10K a po schválení účtu poslal šesťciferný vklad. Zmrazili ten vklad a nevedeli čo s tým robiť, aby vyhoveli maďarským a európskym regulátorom. Nakoniec to vyriešili tak, že s tými, čo dávali vyššie vklady robili video konferenciu, ktorú si nahrali. Aby mali dôkaz, že ten čo vkladá peniaze je živý človek s identitou, preverený pohovorom, natočený na kameru. Bolo to niečo také, že ked aj u nás vložíte do banky väčšie peniaze, tak banka vás pozná, má vás prevereného, vie sa vás opýtať na pôvod peňazí. Počul som od ľudí, že niektoré banky potrebujú aj vyhlásenie. Dokonca si spomínam, že ked svokre dorazili na účet v banke peniaze za predaj nehnutelnosti, tak si banka vypýtala čestné vyhlásenie a kópiu kúpno-predajnej zmluvy. Neviem, či to funguje aj teraz. Možno to bol chaos ked inštitúcie museli zaviesť do praxe nariadenia EU (pranie peňazí, financovanie terorizmu, peniaze mafie... a pod. )
Podľa mňa to už IB zrušilo. Neviem. Tak to fungovalo tesne po tom ako UK definitívne brexitovalo, nedohodlo sa s EU a bolo prinútené k založeniu pobočiek v EU ( Brexit nadobudol platnosť koncom 2020 a ja som zakladal účet v IBCE začiatkom 2021.)
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect."
Ahojte,
dovod presunu je ten, ze mi vdaka poondiatej politike zlikvidovali ucet skoro na minimum. Nebudem tu uvadzat presne sumy, ale jedna sa o statisice eur. A to nase***rie! Proste menili podmienky marginu niekolkokrat za rok, a to sa u seriozneho brokera proste nerobi!!!
Prosim Vas, Tastyworks je totalny shit, ten mi fakt neodporucajte.,
A co sa tyka FIO - tam su sialene FOREX kurzove spready - ibaze sa dohodnut osobne na stredovom kurze? Ma s tym niekto skusenost? Myslim stredovy kurz EUR/USD.
Idealne by bol presun akcii cez ACAT. Da sa to? From IB >>> FIO?
Mate s tym niekto prakticke skusenosti?
Mate s tym niekto prakticke skusenosti?
-
- Guru Member ****
-
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Št 02 07, 2015 11:43 pm
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 117 times
ACAT funguje len vramci US a Kanady cez dtcc. Realne pokial mas "statisice eur" v US akciach, uz len kvoli krytiu by som chcel US brokera. Nie fio, degiro, etoro s krytym 90% z 20t. Eur...
A co sa tyke marginu tak IB ma jeden z najnizsich urokov a najlepsie podmienky, ked tradis na margin (podla toho co pises) EU brokeri su pre teba nepouzitelny a aj vacsina US.. kedze maju ovela horsie podmienky ako IB. IB ma vyssie marginy akurat na niektore futures.
A co sa tyke marginu tak IB ma jeden z najnizsich urokov a najlepsie podmienky, ked tradis na margin (podla toho co pises) EU brokeri su pre teba nepouzitelny a aj vacsina US.. kedze maju ovela horsie podmienky ako IB. IB ma vyssie marginy akurat na niektore futures.
-
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 1:24 pm
- Been thanked: 73 times
Zdravím vás, kupoval niekto z vás BTC na IB cez Paxos? Zatiaľ mi ukazuje moznosť len v amerike, europa zatiaľ nejde alebo…?
Diiik
Diiik
Referral link IBKR. Aktualizované 02/2023.
Kludne sa pripojte, zostáva 5 aktivácií.
https://ibkr.com/referral/jozef719
Veľa úspechov prajem a nech sa darí.
Joki
Ďakujem.
Joki bought a coffee. Ty môžeš tiez
https://www.buymeacoffee.com/akoinvestovat
Joki
Ďakujem.

Zdravím vospolok.
Mam nakúpené akcie + SXR8 za cca 50k.
V sekcii Cash Balance - EUR Cash mam zostatok 75€ a v USD Cash to bolo vždy zvycajne zopar centov(nejaky zostatok po nákupe US akcií).
Asi pred dvomi mesiacmi sa mi v USD Cash objavilo 200$ a tento týždeň to poskočilo na 206$.
Žiadne akcie som neodpredaval a zeby to boli dividendi mi tiež nesedí, keďže až toľko akcií zase nevlastním.
Mam nakúpené akcie + SXR8 za cca 50k.
V sekcii Cash Balance - EUR Cash mam zostatok 75€ a v USD Cash to bolo vždy zvycajne zopar centov(nejaky zostatok po nákupe US akcií).
Asi pred dvomi mesiacmi sa mi v USD Cash objavilo 200$ a tento týždeň to poskočilo na 206$.
Žiadne akcie som neodpredaval a zeby to boli dividendi mi tiež nesedí, keďže až toľko akcií zase nevlastním.
-
- Platinum Member ***
Uz sa to tu riesilo asI 10X - kvoli daniam a zdravotnym odvodom spolu asi 30 - 35% sa neoplati kupovat priamo krypto, ale ETP na krypto napr. https://21shares.com/product kde vies vyuzit casovy test a po 1 roku dane neplatis.
Si pozri vypis tam by mali byt vsetky transakcie.
-
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 1:24 pm
- Been thanked: 73 times
andre napísal: ↑Pi 18 11, 2022 4:31 pmUz sa to tu riesilo asI 10X - kvoli daniam a zdravotnym odvodom spolu asi 30 - 35% sa neoplati kupovat priamo krypto, ale ETP na krypto napr. https://21shares.com/product kde vies vyuzit casovy test a po 1 roku dane neplatis.
Áno andre, viem. Tie cez 21shares mám kúpené, ale sú tam poplatky od 1,5 do 2,5% za správu ETP ročne. Cez ten Paxos som myslel skôr na dlhodobé držanie.
Referral link IBKR. Aktualizované 02/2023.
Joki
Ďakujem.
Joki
Ďakujem.

-
- Platinum Member ***
Zalezi co chces kupovat, 21shares som dal len ako priklad, lebo maju asi najsirsiu ponuku.
Napr. ETP postavene na futkach maju nizsie feecka - BITO ma 0.95%.
Napr. ETP postavene na futkach maju nizsie feecka - BITO ma 0.95%.
Ahojte, chystam sa zmigrovat moj individual ucet na Joint typu "Tenants with Rights of Survivorship". Podla popisu a tiez vyjadrenia z Lynxu, by v pripade umrtia jedneho z manzelov mal ucet prejst automaticky na druheho a vyhnut sa tak dedicskemu konaniu. Mam este podpisat formular a zavolat do IBKR a vyslovit slovny suhlas aby sa ziadost o prevod mohla sprocesovat.
Na co som vsak nemyslel - ma tato zmena nejaky dopad na zdanovanie? Vie niekto, ako by sa malo postupovat, keby sa ETF/akcie predali do 1 roka od kupy a naopak, po 1r plati casovy test?
Na co som vsak nemyslel - ma tato zmena nejaky dopad na zdanovanie? Vie niekto, ako by sa malo postupovat, keby sa ETF/akcie predali do 1 roka od kupy a naopak, po 1r plati casovy test?