Tastytrade

Výber, skúsenosti, poplatky
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
ZT2
Dátum registrácie: Po 07 11, 2022 11:50 pm

UnTastyworks

Príspevok od používateľa ZT2 »

Tak to je fakt sila. Vobec mi neodpovedaju, ci dostali moje osobne udaje - ID card a utility bill!!!
To uz hranici s podvodom!!! Tak som zvedavy, kedy zneuziju moje osobne udaje...
Snad toto vlakno posluzi policii pri vysetrovani...

Moj email:

One simple question:

Did you received my National ID Document and the Utility Bill?
andre
Guru Member ****
Dátum registrácie: Št 02 07, 2015 11:43 pm
Has thanked: 24 times
Been thanked: 290 times

Re: Tastyworks

Príspevok od používateľa andre »

Co ma spolocne, to ze ti neodpisu na email "do hodiny" s podvodom? Ty si len nejaky moc nedockavy, to neni o ziadnom zneuziti..

TW ma uz roky problem s obrovskym mnozstvom novych ziadosti o otvorenie uctu. Bezne to trva niekoko tyzdnov.. Si k tomu pozri nejake diskusie.
ZT2
Dátum registrácie: Po 07 11, 2022 11:50 pm

Príspevok od používateľa ZT2 »

Prestali uplne komunikovat. Velky pozor na nich, ja tam mat prachy, seriozne by som zvazil ich vyber. Potom nehovorte, ze som vas nevaroval...
segi
Active Member
Dátum registrácie: So 27 02, 2021 5:29 pm
Has thanked: 219 times
Been thanked: 17 times

Príspevok od používateľa segi »

Dnes som si doobeda založil účet, poobede som dokončil potrebné klikačky, vypĺňačky a večer som už mal účet schválený. Suma sumárum ani nie 8h. Ale treba priznať že s nahrávaním potrebných dokladov som sa trochu potrápil ale to bola skorej chyba na mojej strane.
Melouch
Dátum registrácie: Št 17 11, 2022 10:49 pm

Príspevok od používateľa Melouch »

Caute, mam ucet na tastyworks, mam tam akcie uz kupene ale rozmyslam kupit krypto ked je teraz dole a pozeram ze sa tam da kupit. Oplati sa tam kupovat? To si kupujem asi len poziciu ci? Je vacsie riziko vlastnit takto krypto?
andre
Guru Member ****

Uz sa to tu riesilo asI 10X - kvoli daniam a zdravotnym odvodom spolu asi 30 - 35% sa neoplati kupovat priamo krypto, ale ETP na krypto napr. https://21shares.com/product kde vies vyuzit casovy test a po 1 roku dane neplatis.
andre
Guru Member ****

Re: Tastytrade

tastyworks Name Change to tastytrade
https://support.tastyworks.com/support/ ... trade-faqs
Používateľov profilový obrázok
Baba Jaga
Gold Member **
Dátum registrácie: St 25 08, 2021 6:56 pm
Has thanked: 52 times
Been thanked: 126 times

Príspevok od používateľa Baba Jaga »

Tastytrade blokuje akcie/ETF z nizkou likviditou na opčnom trhu a nie je možné vypisovat ani call ani put opcie, ked som ich žiadal o odblokovanie tak mi napísali , že pokial je na trhu nizka až nulová likvidita tak sa to využiva na fraud a ,že burza s nimi nechce spolupracovať a aby ochranili klientov a firmu tak je to nastavené na close only ,ale pokiaľ by som chcel urobiť aj tak obchod mám zavolať na trade desk :). Zaujívavé ciže obchod sa nedá urobiť ,ale aj dá. Takže ho asi urobím cez IBKR.
IB-https://ibkr.com/referral/roman3131
Tasty-https://tastytrade.com/welcome/?referralCode=CEKTJ78ZFX
Alpaca 3 ref na mesiac.Vklad 500USD 30 dní výplata do 10 prac. dní dostaneme obidvaja 100USD prvý mesiac je do 28.02.2026) V prípade záujmu cez správu
rand
Active Member
Dátum registrácie: Po 17 06, 2024 9:29 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 49 times

Príspevok od používateľa rand »

Prosím, aké doklady vyžaduje Tastytrade od občanov SR na overenie identity? A aká je aktuálne najlacnejšia možnosť vkladu do Tastytrade z EÚ? Cez Wise? Strhne si z toho Tastytrade nejaký poplatok? Na ich stránke Commissions & Fees majú uvedené iba Outgoing Domestic Wire a Outgoing Foreign Wire, ale nič ohľadom incoming wire tam nevidím, takže chápem správne, že zo strany Tastytrade to bude bez poplatku?
kixog47100
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 26 12, 2023 2:24 pm
Has thanked: 130 times
Been thanked: 165 times

Príspevok od používateľa kixog47100 »

https://tastytrade.com/how-to-fund/

DO YOU CHARGE FOR INCOMING WIRE TRANSFERS?
We don’t charge an incoming fee for wire transfers..

HOW SOON WILL MY FUNDS BE AVAILABLE?
Wires typically post to your account the next trading day after initiating the wire from your bank. Wires from foreign sources can take 3-5 business days to post in your account after initiating the wire from your bank.

Moze ti ale strhnut poplatok nejaky medziclanok (korespondecna banka)
Takze lespie je ist cez zmenaren (Wise pod.), nez cez klasicku banku.
kixog47100
Platinum Member ***

Ti co maju IB.
Si mozu z IB vybrat USD na lokalne cislo v USA cez ACH vyber - cislo je uvedene v apke Wise pod USD uctom.

IB si v ramci prveho pokusu o vyber cez ACH transfer nastavi inkaso na vas Wise ucet a strhne vam 2 sumy - nejake centy. Tie sluzia na overenie, ze sa jedna o vas ucet. Tieto 2 sumy po strnuti z Wise uctu prepisete do tiketu od IB.

Inkasny vztah je nasledne vidiet aj v apke Wise.
Ze vas IB moze do buducna inkasovat (a bude sluzit na vklady do IB)

Nasledne je mozne z IB posielat cez ACH na Wise ACH ucet alebo z neho inkasovat=vkladat do IB.

V TT si viete tiez nastavit ACH inkaso ucet vo Wise a zinkasovat si peniaze zo svojho uctu vo Wise (ktore tam prisli z IB).

Toto bude asi najlacnejsie riesene = bezplatne.
Kedze nie je nutna konverzia vo Wise ani klasicky transfer (pojde cez inkaso).

Prijatie ACH do Wise je zadarmo =je to lokalna platba v ramci USA.
Tak isto aj inkaso z Wise, ktore zrealizujete cez IB alebo TT - prepokladam, lebo pri prvotnom overeni cez inkaso mi nebol zuctovany ziadny poplatok

Proces inkasa zacina vzdy v IB/TT.
Tj neposielate peniaze cez apku Wise.
Ale vklad inkasom iniciujete u brokera.

Stranu z IB do Wise mam odskusanu.

Vkladat cez inkaso do IB som zatial neskusal.
Ale kedze IB bolo schopne mi z Wise strhnut centy aj mi ich vratit. Tak by to malo byt funkcne.
Nestalo ma to nic.

TT - nemam ale podla navodu na webe, by to malo fungovat obdobne.

Pozor
- metodu vyberu penazi u IB som si zvolil USD a ACH (s tym, ze som zadal detail USD uctu z apky Wise), lebo ma zaujimal ACH vyber
- je tam este moznost vyberu priamo na Wise (to nemam odskusane) - to mozno nebude ACH ale nieco ako na penazenku.

Ak budete skusat - tak odporucam vyskusat si najprv s mensou sumou. napr. 10 USD a potom sa rozhodnut. Aby ste si overili funkcnost a ze nezvniknu poplatky.

Jeden vyber z IB / mes. - je zdarma, dalsi 1 USD.
Naposledy upravil/-a kixog47100 v Po 19 08, 2024 5:29 pm, upravené celkom 4 krát.
kixog47100
Platinum Member ***

IB nema rad ked ho vyuzivate ako zmenaren.
Takze peniaze treba vyberat z pripisanych dividend, z predaja pozicie v USD alebo po konverzii pockat stanoveny cas - daju vam vediet.
Je to dost vela dni - odhadom 2 mesiace - presne cislo si nepamatam - je to preto aby zamadzili tomu aby boli vyuzivani ako zmenaren.

Ja to aktivne nevyuzivam, len som si chcel vyskusat ten ACH vyber, plus cash mi tam uz lezal dlhsie. Takze som nemusel cakat stanoveny cas..
rand
Active Member

Ďakujem. Ale vyzerá to, že na Tastytrade nejdú ACH prevody cez Wise a prevod musí ísť ako wire.

Toto odpísal Tastytrade support na otázku, či sa u nich dajú robiť ACH vklady a výbery cez Wise:
Unfortunately, Wise is not equipped to support ACH relationships the way that our system processes them. This causes returned deposits and withdrawals, incurring fees on the client side which we aim to avoid.

The ACH functionality is really optimized for US based trading accounts and financial institutions.

If funding from Wise, we kindly ask that instead, you please consider a wire instead. If possible, you would enter your tastytrade account number in a further credit to/memo section. Additionally, we would ask that after a transaction is submitted to Wise, you provide a copy of the transaction receipt. Our clearing firm would require this to post the funds to ensure the transaction is not third party.
kixog47100
Platinum Member ***

Oni by ani nedeli, ze mas Wise, pretoze ty by si si nalinkoval ucet otvoreny na tvoje meno priamo v Community Federal Savings bank, NY (USA). Aj v IB sa mi nezobrazuje Wise ale tato Banka. Ale Ok. Mozno nemas ani IB.

Vo Wise ti otvoria lokalne ucty v 9 krajinach, priamo na tvoje meno.
https://wise.com/gb/blog/get-local-acco ... currencies
Tj v kazdej krajine mas ine cislo uctu, v inej banke, podla lokalnych standardov danej krajiny.
Tie ucty potom patria priamo len tebe, s nikym ich nezdielas. Nie je to zberny ucet ale ucet vedeny na tvoje meno. Moze ti nan zamestnavatel posielat vyplatu ak pracujes v cudzine a pod.
Naposledy upravil/-a kixog47100 v Ut 20 08, 2024 9:07 pm, upravené celkom 1 krát.
kixog47100
Platinum Member ***

Vyssie bol BUSINESS link ale tie iste lokalne ucty mam k dipozicii aj u Wise Personal.
https://wise.com/us/blog/wise-as-bank-a ... 20overseas.

You’ll also get local bank details for up to 9 currencies — including USD, GBP, EUR and more, to receive convenient local payments from overseas.
rand
Active Member

A podarilo sa niekomu nedávno spraviť ten ACH prevod medzi Wise a Tastytrade? Lebo aj ty si písal, že na Tastytrade si to ešte neskúšal a moc sa mi nezdá, že by to išlo, keď Tastytrade support tvrdí, že to nejde a na Reddite ľudia tiež píšu, že kedysi tie ACH prevody z Wise na Tastytrade išli, ale už to nejde a treba to poslať ako wire transfer.

Aj v tomto článku na brokerchooser.com sa píše, že ACH prevody cez Wise nejdú, lebo ich neakceptuje clearingová firma Apex Clearing, ktorú využíva Tastytrade (a niektorí ďalší US brokeri). Navyše za neúspešnú vrátenú ACH platbu je strhnutý poplatok 30 USD (niečo v tom zmysle písal aj Tastytrade support), tak neviem, či to vlastne stojí za to.

Je to škoda hlavne pri výberoch, lebo by sa dalo vyhnúť tomu 25 USD poplatku za odchádzajúcu wire platbu na strane Tastytrade + poplatku za prichádzajúcu USD wire platbu na Wise (to by malo byť 6.11 USD).
kixog47100
Platinum Member ***

Tak to je potom problem v tom, ze Wise a Revolut maju na blackliste.
Nie preto, ze by to nebol plnohodnotny US ucet. ale preto, ze chcu zarobit na poplatkoch za medzinarodne platby (in/out) a na konverzii mien...
kixog47100
Platinum Member ***

Malo by sa to dat poslat aj priamo z IB (IBKR - Interactive Brokers) do TT(TW-Tasty Works).
Cize netreba posielat najprv na TW(TransferWise)
https://p2pforum.cz/viewtopic.php?t=472&start=40

Len treba spravne opravit cislo uctu na tvoje.
A skontrolovat si ci stale sedi banka a zvysok.

Je to ale diskusia z 2021.
Jeden vyber z IB / mes. je zadarmo, dalsi za 1$.
segi
Active Member

Ja som si tak posielal peniaze z IBKR na TT. Ale budú tomu už 2r. Bolo to cez APEX clearing a trvalo to asi 3 dni. A ako píše @kixog47100 jeden výber z IBKR za mesiac je zadarmo.
Čo som ale nerobil, ani neštudoval je poslanie späť.
Baba Jaga
Gold Member **

segi napísal: Pi 23 08, 2024 7:43 am Ja som si tak posielal peniaze z IBKR na TT. Ale budú tomu už 2r. Bolo to cez APEX clearing a trvalo to asi 3 dni. A ako píše @kixog47100 jeden výber z IBKR za mesiac je zadarmo.
Čo som ale nerobil, ani neštudoval je poslanie späť.
Ja som minulý rok robil prevod z TT do IBKR a peniaze išli ako ACH prevod nesledoval som čas ,ale 15-20 minút a boli na IBKR účte samozrejme poplatok 25USD za prevod vrámci USA.
Alpaca 3 ref na mesiac.Vklad 500USD 30 dní výplata do 10 prac. dní dostaneme obidvaja 100USD prvý mesiac je do 28.02.2026) V prípade záujmu cez správu
kixog47100
Platinum Member ***

Podla cennika to ma byt zadarmo
https://tastytrade.com/commissions-and-fees/

FEES
Banking Fees
ACH Deposits & Withdrawals FREE
Outgoing Domestic Wire $25
Outgoing Foreign Wire $45
segi
Active Member

@Baba Jaga podľa mňa si to nemal ako ACH ale ako Domestic Wire. Lebo ACH trvá 1-3 dni a býva bez poplatkov, kdežto Domestic Wire je priamo medzi bankami a tak býva už v ten istý deň ale poplatky sú 20-30€.
rand
Active Member

Diky za info. Dodatočne pridám aj moju skúsenosť. Vklad do tastytrade som spravil cez Wise (ako wire transfer), poslal potvrdenie (PDF stiahnuté z Wise) e-mailom do tastytrade a nasledujúci deň som už mal peniaze pripísané na účte. Poplatky na Wise boli 1.13 USD za wire transfer a poplatok za konverziu EUR na USD cca 0.46 %.

Ak by niekoho zaujímalo, tak pri registrácii na tastytrade stačil občiansky preukaz + fotka seba + ešte jeden doklad, ja som použil výpis z bankového účtu (stačilo PDF v slovenčine). Účet mi schválili deň po registrácii.
Naposledy upravil/-a rand v Pi 11 10, 2024 12:23 am, upravené celkom 1 krát.
rand
Active Member

Inak kixog47100: ešte čo sa týka Wise, tak ty nemáš pri tom USD účte uvedené, že account holder je Wise US Inc.? Lebo u mňa je pri USD účte uvedené, že Account holder je Wise US Inc. a moje meno je uvedené iba ako Wise Account Holder. Účet je v banke Column National Association. A píše sa tam toto:
The account referenced above is established by Wise US Inc. ("Wise") at Column National Association for the benefit of Wise’s customers. XXX XXX does not hold an account at Column National Association but does hold an account with Wise, a licensed money transmitter. Wise safeguards your Funds with other bank providers.

There’s a 6.11 USD fee to receive wire transfers
Pri iných účtoch (EUR a GBP) toto nie je a moje meno je uvedené rovno ako Account holder. Ale aj keď som spravil prevod z eurového Wise účtu do Fio banky, tak vo Fio banke bolo meno odosielateľa prázdne a moje meno bolo iba v správe pre príjemcu.

Inak Wise sprístupnilo novým klientom tieto "vlastné" USD účty len niekedy teraz v septembri. Začiatkom septembra som tam ešte vôbec nemal číslo USD účtu (a na help stránke mali napísané, že USD account details sú momentálne dostupné len pre nových klientov z USA a ostatní sa môžu pridať na waitlist).
kixog47100
Platinum Member ***

Nie, mam tam svoje meno. Ucet mam otvoreny dlhodobo a v inej banke nez ty (CFB) a este pred Brexitom.
Anglicania maju lepsie podmienky - lepsie zmluvy ako EU, brokeri su v SIPS a pod. kedze su fin.centrom.
Mozno tam je pes zakopany, ze obcanom EU uz neotvaraju plnohodnotne ucty v ost.krajinach.
Ja mam v ramci Wise vlastne lokalne ucty, na svoje meno, vsade kde ich ponukaju.
https://wise.com/gb/blog/get-local-acco ... currencies
kixog47100
Platinum Member ***

Oprava - mam len tych povodnych 9
https://wise.com/gb/blog/swift-receive-business
kixog47100
Platinum Member ***

Tych 6,11 tam mam aj ja ale zaroven je tam poznamka ze ACH* je zadarmo (prijimanie).
Ale aj odosielanie ak si nalinkujes cez ACH inkaso.
Ked ma IB zinkasovalo z Wise US bankoveho uctu(FSB), tak ma Wise nespoplatnil.
Mal som nalinkovanie nie ako Wise ale rovno ako americku banku FSB.
Cize IB ani nevie, ze mam Wise.

*ACH je len lokalny transfer alebo inkaso v ramci US.
Wire je (aj) medzinarodny.
Baba Jaga
Gold Member **

kixog47100 napísal: So 12 10, 2024 10:22 am Tych 6,11 tam mam aj ja ale zaroven je tam poznamka ze ACH* je zadarmo (prijimanie).
Ale aj odosielanie ak si nalinkujes cez ACH inkaso.
Ked ma IB zinkasovalo z Wise US bankoveho uctu(FSB), tak ma Wise nespoplatnil.
Mal som nalinkovanie nie ako Wise ale rovno ako americku banku FSB.
Cize IB ani nevie, ze mam Wise.

*ACH je len lokalny transfer alebo inkaso v ramci US.
Wire je (aj) medzinarodny.
Ja mám tiež USD účet u Wise pod CommunityFederalSavingsBank na moje meno a účet je Checking. Čiže teoreticky by mal APEX akceptovať ACH transfer pokiaľ je účet vedený na meno pokiaľ je to zberný účet tak nebude akceptovať ACH prevod.
Baba Jaga
Gold Member **

na stranke Tastytrade som našiel toto
https://support.tastytrade.com/support/ ... 3000631663
Third-party errors are generated when trying to link a bank account. tastytrade does not accept third-party funding of any kind. For ACH relationships, this means that the name on the bank account must match the name on the tastytrade account exactly. For example, you could receive a "third-party" error if your bank account includes a middle initial or suffix that is not listed on your tastytrade account, or vice-versa.

If you receive a "third-party" error, please email our banking team a copy of a recent bank account statement from the bank account you are attempting to link. Send to banking@tastytrade.com. Feel free to blank out any sensitive information, such as statement totals and account activity. The only information we will need visible is the name on the account, the last four digits of the bank account number, and the date the statement was issued/printed. Once we can verify the name on the bank account, we will be able to manually approve the ACH relationship on our end.
George25
Dátum registrácie: Ne 28 11, 2021 11:23 pm

Príspevok od používateľa George25 »

Zdravim, chcem si prvy krat poslat peniaze z tastytrade na ucet a vidim tam tento oznam ked som sa prihlasil po dlhsom case, mam to vyplnat? predal som teraz akcie ktore som drzal vyse roka tak sa bojim aby mi nejak 30% nestrhli alebo co..., inak ak je tu niekto kto si uz posielal peniaze z tastytrade za ako dlho vam prisli na ucet?
Recertify your W‒8 BEN today
Verify your foreign status to ensure proper US tax withholding on your tastytrade accounts.

This form is to verify your foreign status for tax purposes. Non-US persons are subject to US tax at a 30% rate for income received from US sources. If your country has a tax treaty with the US, your accounts will be subject to a lower tax rate.

Failing to recertify by December 31, 2024 will result in a 30% tax withholding rate regardless of qualifying for a lower rate.
Investor123
Dátum registrácie: Ne 08 12, 2013 1:34 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Príspevok od používateľa Investor123 »

George25 napísal: Št 07 11, 2024 10:21 pm Zdravim, chcem si prvy krat poslat peniaze z tastytrade na ucet a vidim tam tento oznam ked som sa prihlasil po dlhsom case, mam to vyplnat? predal som teraz akcie ktore som drzal vyse roka tak sa bojim aby mi nejak 30% nestrhli alebo co..., inak ak je tu niekto kto si uz posielal peniaze z tastytrade za ako dlho vam prisli na ucet?
Recertify your W‒8 BEN today
Verify your foreign status to ensure proper US tax withholding on your tastytrade accounts.

This form is to verify your foreign status for tax purposes. Non-US persons are subject to US tax at a 30% rate for income received from US sources. If your country has a tax treaty with the US, your accounts will be subject to a lower tax rate.

Failing to recertify by December 31, 2024 will result in a 30% tax withholding rate regardless of qualifying for a lower rate.
W-8BEN formular je urcite vhodne vyplnit u kazdeho brokera, je to kvoli nizsej dani z dividend pochadzajucich z USA. Nema vsak nic spolocne s vyberom penazi z uctu, tam nebudu strhavat ziadne dane.
Ja som vyberal nedavno na Wise ucet a peniaze prisli na nasledujuci pracovny den po zadani vyberu.
segi
Active Member

W-8BEN je formulár pre zamedzenie o dvojitom zdanení. Slovensko má podpísanú dohodu s USA takže ak ten formulár vyplníš nebudeš platiť v USA 30% daň zo zisku (ja viem len o dividendách neviem kde inde by sa to malo ešte uplatňovať) ale iba 15% ak sa nemílim.
Toto sa vypĺňa aj u iných brokerov prípadne niektorí to vyplnia automaticky za teba v procese vytvárania účtu.
rmaly
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
Has thanked: 1119 times
Been thanked: 117 times

Príspevok od používateľa rmaly »

segi napísal: Pi 08 11, 2024 8:05 am W-8BEN je formulár pre zamedzenie o dvojitom zdanení. Slovensko má podpísanú dohodu s USA takže ak ten formulár vyplníš nebudeš platiť v USA 30% daň zo zisku (ja viem len o dividendách neviem kde inde by sa to malo ešte uplatňovať) ale iba 15% ak sa nemílim.
Toto sa vypĺňa aj u iných brokerov prípadne niektorí to vyplnia automaticky za teba v procese vytvárania účtu.
Ja to vo fio vyplnam asi kazde 2 roky (alebo tak)... neviem, preco to pozaduju... ale snad vedia, co robia :)
rand
Active Member

Formulár W-8BEN má obmedzenú platnosť iba 3 roky (presnejšie: do konca tretieho kalendárneho roka po jeho vyplnení, napr. ak ho vyplním v roku 2024, tak platí do konca roka 2027).

Preto ho treba každé 3 roky potvrdiť alebo znovu vyplniť. Sú to predpisy IRS (amerického daňového úradu).
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 557 times
Been thanked: 246 times

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Martin7 napísal: St 10 02, 2021 11:59 am
Trumpeta1978 napísal: Po 08 02, 2021 11:31 am taketo podvody su castejsie ako si bezne ludia myslia, je dobre byt opatrny :)
Súhlasím. A najčastejšie si ľudia myslia, že keď sa niečo stane, tak banka im musí škodu nahradiť :) . Pár rokov dozadu ČT robila v Čechách na túto tému dokument, lebo im prichádzalo množstvo podnetov od ľudí a rozoberali v nej niekoľko prípadov, kde ľuďom zmizli peniaze z účtu. Zaujímavé bola najmä jedna vec. Všetci v tom dokumente pár dní až mesiacov dozadu začali používať internet banking cez mobil. Konkrétne jeden chalan niečo po dvadsiatke len dvakrát použil mobil banking a tretí krát už mal vybielený účet. Zmizlo mu 150.000 Kč a nahlásil to banke. Potom mu volali z banky a povedali mu, že sú ochotní priznať spoluvinu a vrátia mu 60.000 Kč. Ale že sa musí rozhodnúť hneď či to akceptuje, inak nedostane nič. Preto sa aj obrátil na televíziu. Ja by som cez mobil/tablet/android v živote do žiadneho účtu nešiel, nikdy som nešiel ani do emailu, všetko len cez mnou nastavené PC.

Jogo, v drvivej väčšine nedostanú ľudia nič. V banke treba držať len minimum peňazí.
Ani ja, a dari sa mi to cely zivot, lenze teraz ma nutia do appky, Ako sa zmenil Tvoj tento nazor, po rokoch, prosim? :)
Odoslané z počítača
Baba Jaga
Gold Member **

Cez tasty už je možné kupovať aj US bondy ide iba cez web a desktop aplikáciu bez poplatku minimum je nominál 10000USD.
Tastytrade.png
Tastytrade.png (9.9 KiB) 4835 zobrazení
segi
Active Member

Prosím ťa, kde ich cez web nájdem? Nejako sa mi nedarí.
segi
Active Member

Netreba už som našiel pod FixedIncome :)
rand
Active Member

Re: Birdwingo (ex-Tatrym)

Dik za info Croven, toto je dobrá správa, že na Tastytrade sa už dá linknúť Wise účet na ACH prevody. Tastytrade má ACH vklady a výbery bez poplatku, takže tým pádom sa dajú bezplatne vyberať doláre z Tastytrade na Wise (prijatie ACH prevodu na Wise účet by malo byť tiež bez poplatku).

Ale toto by sa viac hodilo do témy k Tastytrade - https://ako-investovat.sk/diskusia/view ... hp?t=24454
Croven
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 18 04, 2022 8:14 am
Has thanked: 33 times
Been thanked: 77 times

Re: Birdwingo (ex-Tatrym)

Príspevok od používateľa Croven »

rand napísal: Št 06 03, 2025 10:41 pm Dik za info Croven, toto je dobrá správa, že na Tastytrade sa už dá linknúť Wise účet na ACH prevody. Tastytrade má ACH vklady a výbery bez poplatku, takže tým pádom sa dajú bezplatne vyberať doláre z Tastytrade na Wise (prijatie ACH prevodu na Wise účet by malo byť tiež bez poplatku).

Ale toto by sa viac hodilo do témy k Tastytrade - https://ako-investovat.sk/diskusia/view ... hp?t=24454
Možno to nejaký moderátor presunie
Napísať odpoveď

Návrat na "Brokeri - cez koho na burzu"