Dilema s bývaním

Nehnuteľnosti ako alternatíva k (ne)existujúcemu slovenskému akciovému trhu. Hypotekárne úvery - na bývanie aj investovanie.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4038
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 490 times
Been thanked: 182 times

Re: 1.pilier

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Podla mna to moze mat daleko sirsi problem, nez "icebergovi sa to nepaci" :) napr, vtactvo, hmyz, mikroklima, tam je hromada veci, ktore su naozaj nebezpecne pre hlavne obyvatelov daneho uzemia, "hustota" sa neda hustit donekonecna :)
Ale tak, snad si kazdy urobi svoje "DD" predtym, nez kupi danu nehnutelnost :)
Odoslané z počítača
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15945
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1084 times
Been thanked: 1444 times

Re: Dilema s bývaním

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Som celú debatu presunul s 1 piliera tu.

Pripadá mi trochu šibnuté dávať obrázky totálneho slumu niekde z južnej ameriky, že takto to vyzerá v okolí BA.
Hoci aj my máme menšie slumy na Horehroní, Spiši a kadekde na východe...
Lunik IX v Košiciach, to bol omyl socializmu... ked si mysleli, že vojaci, policajti a cigáni tam budú bývať spolu. Nakoniec cigáni prevážili a bieli utiekli.
Ak vám to teraz pripadá nejaké rasistické, tak oficiálny názov vtedy znel Sídlisko typu ABC (A-armáda),(B-bezpečnosť) a (C-Cigáni).


Tá zástavba developera v Austrálii je podľa mňa normálna - pozemky sú tam veľmi drahé a sú tam velké horúčavy, preto ľudia volia malé pozemky s tienistou prízemnou zástavbou, s dobrým parkovaním (tradičná dvojgaráž ako v USA, či UK ) a súkromím. Všimnite si že nemajú ploty (ani v USA ).
Ten velký pozemok uprostred si pametám..to nejaký farmár odmietol predať developerovi svoj pozemok. Tak ho obstavali.

Stavím sa, že keby sme tým austrálčanom ukázali v akých panelákoch sa u nás žije...trebárs Petržalku, gúľali by očami, že toto nemôže byť v EU...

Ked sa dívam popri cestách na Slovensku, tak vidím rovnaký fenomén: praktické prízemné bungalovy na menších pozemkoch.
Skrátka dom za cenu bytu s kúskom zelene, so súkromím, s parkovaním... Dajte si do googla a fakt sa zmestíte do sumy 150 000 - 200 000.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7081
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 150 times
Been thanked: 286 times

Re: 1.pilier

Príspevok od používateľa jogo »

Trumpeta1978 napísal: Ne 19 05, 2024 11:59 am Napr taka radová zastavba, človek by povedal ze tam ma minimum sukromia. Ale na druhej strane, radova zastavba existovala aj v minulosti, dokonca aj v zahranici su cele historicke stvrte a sama radovka.
Takže to nie je žiaden moderný výmysel, ale racionalny pristup ako nebyvat v byte aj ked clovek nemá na normalny rodinny dom.
Myslím, že radová zástavba je vhodný kompromis medzi bývaním v bytovke a bývaním v rodinnom dome s veľkým pozemkom.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4038
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 490 times
Been thanked: 182 times

Re: Dilema s bývaním

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Este raz, tu neslo o ghetto alebo slum ako taky, tu islo o velmi hustu zastavbu.. EU sa smeje slumom (hustote zastavby), ten obrazok je z Indie, tam tak normalne ziju, ale EU sa pretvori presne do toho isteho slumu v style "male, ale mne to staci" :)

Bungalov rozhodne nie je prakticky, kedze zabera viac m2 z pozemku, nez poschodovy dom :) S klimou to nema nic spolocne, skor naopak - husta zastavba = zhorsenie mikroklimy, ved si vsimnite teplotu v Petrzalke a potom niekde mimo betonovej dzungle, napriklad.. Ta zastavba je len ozrutna nenazranost developera, tam sa casto nezmesti bager na zahradu, pretoze medzi domom a dalsim domom nei je ani 90cm priestoru, tak uzky bager na trhu nie je... (resp jeden ma 71cm, ale nema ho kazda firma, kedze stoji viac, ako bezny ~95cm bager)...

Panelaky su este v pohode, clovek vie do coho ide, ale to skor tie novostaby mozu byt loteriou.. A byty sa tiez zmensuju, šákčó japonci byvaju 25ti v 1izbe :)

Alebo staci pozriet do IKEA, vedia o tom svoje, to by ma zaujimalo, kto by takto seriozne byval a bol naozaj stastny..
Prílohy
22m2.png
Odoslané z počítača
Napísať odpoveď

Návrat na "Nehnuteľnosti / Nemovitosti, Reality, Hypotekárne úvery"