uz dlhsie sa pohravam s myslienkou - nastolit temu:
Je poistenie (myslim poistenie osôb) len pre chudobnych?
Mam prilezitost mat blizky kontakt s min. 3 osobami, ktorych majetok (kazdeho z nich) je viac ako 1.000.000E (a radovo viac) . No a ked som sa ich pytal, ake maju poistky(uraz,smrt,invalidita) - len sa pousmiali a odpovedali, ze ziadne. Ze - naco by minali peniaze na taku zbytocnost (pre nich).
Dokonca jeden z nich ma zopar sportovych modelov aut - kazde stalo viac ako 150.000E. No a - pri tych autach - som si bol takmer isty, ze ich ma havarijne poistene. A on mi zakontroval, ze ci on je hlupak - vyhodit tolke peniaze za havarijne poistenie. A ja jemu - no a co ked dostanete napr. smyk - a niektore z nich rozbijete na totalku. A on, ze: "nevadi - hlavne ze ja budem cely. Aj ked ich rozbijem vsetky - moj biznis to neohrozi - to su len moje hracky - som s tym zmiereny".
No a teraz my (chudáci
Za vsetko platime. Bohati to nekupuju. Asi preto bohatnu - a my chudobnieme. (inac, Juggler- mohol by si sa podelit s tvojim know-how, ze co mas poistene?)
Preto, mam taky plan: (inac je taky vtip - ze: "Chces rozosmiat Pana Boha? Povedz mu o svojich plánoch..."
Nasetrit este do tych 150-200tis. a potom - huráááá - výpovede poistnych zmluv pojdem zaniest na postu na káre