JUGGLER - Obchody
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
Airmike
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 31 times
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2641 times
- Been thanked: 2994 times
Re: JUGGLER - Obchody
ES out 1167 ( -10,25 b )
- pekne som to podrbal
- díval som sa na zisk nad +500, nastavil SL na break-even a spokojne odišiel
- keď som sa vrátil, bolo to tesne pri SL...zrušil som SL, nastavil MKT a pozoroval
- nakoniec som vybral stratu - 515...presne toľko, ako som mohol vybrať zisk
- aby toho nebolo dosť, ešte som minul dve pekné trejdy v afterclose ( RHT a BBBY long)
- pekne som to podrbal
- díval som sa na zisk nad +500, nastavil SL na break-even a spokojne odišiel
- keď som sa vrátil, bolo to tesne pri SL...zrušil som SL, nastavil MKT a pozoroval
- nakoniec som vybral stratu - 515...presne toľko, ako som mohol vybrať zisk
- aby toho nebolo dosť, ešte som minul dve pekné trejdy v afterclose ( RHT a BBBY long)
- Prílohy
-
- ES postFed2.png (7.53 KiB) 11192 zobrazení
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Vstup sa podaril. Ale čo s toho, keď som nevybral zisk a nedokázal vystúpiť ani na break-even?thekeisen napísal:si chladnokrvny trader... klobuk dole
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Dík za názor. Znova mám inýMika napísal:podla mna ideme na target 1081
Ja som čakal presne to, čo Fed ohlásil. Čakal som aj to, že to bude pre davy sklamanie.
Aj bolo. Očakávania davov bolo QE3 v takej istej forme ako QE2 v 2010.
Ale mám taký názor, že big boys vedia, že Fed nemohol urobiť iné. A že trhy sa vrátia do pásma 1180-1200, keď sa všetkým rozleží v hlave. Tam by mohli byť trhy primerane ocenené (vzhľadom na stagnujúcu ekonomiku), pokiaľ by neprichádzali ďalšie zlé správy z EÚ.
Podľa analýz, čo som čítal v poslednom čísle ITC a na marketwatch,,operácia Twist,, by mala mať v konečnom dôsledku podobný účinok ako QE2. Malo by to vytesniť časť investorov s dlhopisov a priniesť peniaze do akcií. Uvidíme. V každom prípade nečakám, že by akcia Fedu bola spúšťačom ďalších panických výpredajov.
Ak budú zajtra makrá s trhu práce aspoň in line a neprídu ďalšie zlé správy z EU, tak očakávam, že sa trhy stabilizujú, resp. že nemajú dôvod klesnúť pod 1150.
Ovšem z EÚ z velkou pravdepodobnosťou nič dobré nepríde a keď sa ani nič zlé neudeje vo vnútri EÚ, tak vo vzduchu visí zvonku napr. zníženie AAA ratingu Francúzska ( za expozíciu jeho bánk v dlhopisoch Grécka), takže pri tejto neistote nemienim hrať na long overnight.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Nastavil som tgt na 1195 a SL na vstup a nechal som to tak. Dnes som predominantne nechcel trejdiť Fed, ale vybrané akcie v afterclose. Potreboval som sa pripraviť. Takže ani tých 500 USD zisku mi nestálo zato, aby som sa koncentroval len na ten trade. To, že som s toho nevybral zisk ma neštve. Štve ma, že som zrušil SL, lebo som myslel, že sa to tam znova odrazí. Ale nakoniec som nedopadol až tak zle, lebo z -10 b mohlo byť aj -20b.thekeisen napísal:preco si nevystupil? veril si ze ten prepad bude tak velmi skupeny?
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
ES in 1129
- schválne beriem tesne pred initials ( posledne dáta budú o 16)
- tgt 1151 ( ak by dáta boli velmi zlé, predam skor)
- schválne beriem tesne pred initials ( posledne dáta budú o 16)
- tgt 1151 ( ak by dáta boli velmi zlé, predam skor)
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Initial Claims 423K vs 418K Briefing.com consensus; Prior revised to 432K from 428K
Continuing Claims falls to 3.727 mln from 3.755 mln
- dáta in line, ostávam v pozícii
- predbežná SL 1123,75 ( pod denným minimom )
Continuing Claims falls to 3.727 mln from 3.755 mln
- dáta in line, ostávam v pozícii
- predbežná SL 1123,75 ( pod denným minimom )
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
ES out 1123 ( -6b )
- bojuje to, ale viac ako 1 bod pod SL to nepustim. Škoda.
- bojuje to, ale viac ako 1 bod pod SL to nepustim. Škoda.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Tak ešte raz. Posledný pokus. Nechám tak a za polhodiny idem vonku.
ES in 1124
- SL 1119,50
- PT 1151
- za chvilu pridám graf ( vstupy a výstupy dávam real time, ale graf musím dať opozdený)
ES in 1124
- SL 1119,50
- PT 1151
- za chvilu pridám graf ( vstupy a výstupy dávam real time, ale graf musím dať opozdený)
- Prílohy
-
- ES stv22.png (6.32 KiB) 11035 zobrazení
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
update po open: ES 1127-1128 Spokojnosť. Odhádzam z domu. SL a PT zadané natvrdo.
-
Airmike
- Guru Member ****
updatujem
, myslim ze dnes uz na 1081 nepojdeme, tipoval som to na dnes ale asi ma esko dost
dnesne low vidim maximalne tak na 1098, predsalen este su to 3 hodky
dnesne low vidim maximalne tak na 1098, predsalen este su to 3 hodky
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
ES out 1119,5 ( -4,5b )
- na SL mimo mňa
ES in 1112
SL 1109
- som silne presvedčený, že to pôjde hore ( tá panika musí skončiť)
- na SL mimo mňa
ES in 1112
SL 1109
- som silne presvedčený, že to pôjde hore ( tá panika musí skončiť)
- Prílohy
-
- ES stv22v.png (6.54 KiB) 10986 zobrazení
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
CTAS in 28,62
-
Airmike
- Guru Member ****
JUGGLER
pozeram ze mi mame velmi podobne casovanie, ked ja hlasim exit tak ty hlasis longy.obchodovat tak spolu
tak pokryjeme cely trh
hedgova strategia, ja len shorty ty len longy 
pozeram ze mi mame velmi podobne casovanie, ked ja hlasim exit tak ty hlasis longy.obchodovat tak spolu
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Čauko. Teraz je zhruba jedna hodina pred close a tipujem, že sme už dnešné, týždenné aj septembrové low videli. 1110. Pred hodinou a teraz znova. Odtiaľ sa to odrazí a dôjde znova do pásma 1150-1200. Bull začne ručať ešte dnes.Mika napísal: dnesne low vidim maximalne tak na 1098, predsalen este su to 3 hodky
Očakávam ešte jedna bullish fázu až ku 1220 a potom - obávam sa, že v novej earnings sezóne ( druhá polovica októbra) môžeme rachnúť aj pod 1000.
-
Airmike
- Guru Member ****
ja sa sice neodvazim tipovat na viac ako 2-3 dni dopredu, ale podla mna prejdeme postupne cez konsolidacne pasma na targety 1081 az na 980 ktore som daval predtym a to v priebehu zopar tyzdnov.JUGGLER napísal: Čauko. Teraz je jedna hodina pred close a tipujem, že sme už dnešné, týždenné aj septembrové low videli. 1110. Odtiaľ sa to odrazí a dôjde znova do pásma 1150-1200.
Bude ešte jedna bullish fáza nad 1220 a potom - obávam sa, že v novej earnings sezóne ( druhá polovica októbra) to môže rachnúť aj pod 1000.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Update:
ES 1107-1108.
Držím. Som pri tom. Podržím, kým nebude jasné, že sa spúšťa dole ďalšia noha ( cca pod 1105)
ES 1107-1108.
Držím. Som pri tom. Podržím, kým nebude jasné, že sa spúšťa dole ďalšia noha ( cca pod 1105)
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Pred close by mal prísť short covering. Zajtra nie sú žiadne makrá, trh sa zrejme upokojí.
Ale na víkend si to zrejme netrúfnem podržať.
Ale na víkend si to zrejme netrúfnem podržať.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Môže byť. S tým súhlasím.Mika napísal:...podla mna prejdeme postupne cez konsolidacne pasma na targety 1081 az na 980 ktore som daval predtym a to v priebehu zopar tyzdnov.
Ja len verím, že to nebude skôr kým nezačnú nové earnings reporty. Pred earnings sa zvyknú trhy ešte raz nadýchnúť. Je pozoruhodné ako sa strieda optimizmus s pesimizmom a ilúzie so strachom.
Držím palce.
P.S. Píšeš, že hlásiš exit...Hlásiš niekde trejdy??
-
Airmike
- Guru Member ****
pardon to bolo asi nedorozumenie. ja svoje trejdy nehlasim, pouzil som spatne slovoJUGGLER napísal:
P.S. Píšeš, že hlásiš exit...Hlásiš niekde trejdy??
este raz to pre istotu zopaknem. aby bolo jasne, ja si s vami rad vymenim nazory zatipujem vyvoj ESka. ale trejdim nieco ine, z frekvenciou rotacneho gulometu. takze ja "hlasit" neplanujem
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Mika: OK. Tak aspoň tipuj, nech viem, čo si myslíš.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Update:
ES close cena o 22,15: 1124,75. Teraz ide nad 1126. Do close short covering a bargain hunting, po close optimizmus dodalo zverejnenie Nike.
Fajn. Už tretí krát som od vstupu v zisku nad 10 bodov, ale nevyberiem ho.
Včera som nevybral zisk z hlúposti, dnes som nebol doma a teraz nechám na overnight z príncípu, že chcem ísť na väčší zisk. Už ma nebaví toľko makať a nič s toho.
CTAS je OK.. Typická moja play. Plánujem vybrať zisk nad cenou 30. Už tam prebehli nejaké trejdy, ale zatiaľ som sa nechytil.
Takže vyberiem asi zajtra. Aj tak budem sedieť pri tom kvôli ES. Žiadne voľno, ako som plánoval.
ES close cena o 22,15: 1124,75. Teraz ide nad 1126. Do close short covering a bargain hunting, po close optimizmus dodalo zverejnenie Nike.
Fajn. Už tretí krát som od vstupu v zisku nad 10 bodov, ale nevyberiem ho.
Včera som nevybral zisk z hlúposti, dnes som nebol doma a teraz nechám na overnight z príncípu, že chcem ísť na väčší zisk. Už ma nebaví toľko makať a nič s toho.
CTAS je OK.. Typická moja play. Plánujem vybrať zisk nad cenou 30. Už tam prebehli nejaké trejdy, ale zatiaľ som sa nechytil.
Takže vyberiem asi zajtra. Aj tak budem sedieť pri tom kvôli ES. Žiadne voľno, ako som plánoval.
- Prílohy
-
- ES stv ah.png (6.64 KiB) 11626 zobrazení
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
ES out 1112 na SL ( 0 b.)
- ES teraz 1114
- ráno som pozrel, bol som v zisku cca 20b , dal som SL na vstup a odišiel
- teraz som sa vrátil a som šokovaný
- potenciálny zisk 26b ( max bolo v noci 1138) je vyparený
- všetky signály mám na long + bude cez víkend zasadanie v D.C, takže koncom dňa bude zrejme zase short covering....ale otázka je, kde to padne počas dňa ? ( eu zase v depresii, grecke banky padajú a DAX je už -35% od maxím)
- takže zatial si dám pokoj. Pôjdem vonku a večer možno otvorím long na víkend.
- ES teraz 1114
- ráno som pozrel, bol som v zisku cca 20b , dal som SL na vstup a odišiel
- teraz som sa vrátil a som šokovaný
- potenciálny zisk 26b ( max bolo v noci 1138) je vyparený
- všetky signály mám na long + bude cez víkend zasadanie v D.C, takže koncom dňa bude zrejme zase short covering....ale otázka je, kde to padne počas dňa ? ( eu zase v depresii, grecke banky padajú a DAX je už -35% od maxím)
- takže zatial si dám pokoj. Pôjdem vonku a večer možno otvorím long na víkend.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
CTAS out 28,97 ( +1,2% )
- smola, lebo včera bolo pár trejdov nad 30
- smola, lebo včera bolo pár trejdov nad 30
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
ES in 1121
- SL 1113,75 PT 1147
- idem znova vonku, takže SL i PT zadávam natvrdo
- SL 1113,75 PT 1147
- idem znova vonku, takže SL i PT zadávam natvrdo
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Update:
- ES close na 1131. V nerealizovanom zisku +10 bodov to nechávam na víkend.
- sumarizujem moje ES trejdy za posledné tri dni:
- 5 vstupov, 4 výstupy = 3 x realizovaná strata a 1x break-even
- 5 x long silne proti trendu, počas ktorých ES klesol o -80 bodov, teda okolo -6,5%
- realizovaná strata okolo -20b je oproti poklesu prijateľná
- moje longovanie do silného downtrendu je crazy,ale som aký som, neviem to zmeniť
Strata -20 bodov tento týždeň nebola z toho, že som robil longy, ale z toho že som hral na väčšie zisky! Po každom vstupe mi totiž obchod šiel do zisku minimálne 10 bodov!
Jedenkrát som dokonca nerealizoval ani zisk nad 25 bodov!
Ak by som z každého obchodu vybral +10 bodov, tak mám zisk na long dokopy +50 bodov, čo je pri poklese trhu o -80 bodov fenomenálny výsledok.
Je mi jasné, že tento trh by som mal hrať na short, ale vzhľadom na moju diagnózu si musím aspoň zapametať, že keď hrám proti trendu, tak treba brať aj menšie zisky! LEPŠÍ VRABEC V HRSTI AKO HOLUB NA STRECHE!
Neviem prečo som tento týždeň hral na väčšie zisky. Nie je blbosť čakať väčší pohyb hore pri silnom pohybe dole?
Je, ale akosi som si to neuvedomoval.
Pekný víkend.
- ES close na 1131. V nerealizovanom zisku +10 bodov to nechávam na víkend.
- sumarizujem moje ES trejdy za posledné tri dni:
- 5 vstupov, 4 výstupy = 3 x realizovaná strata a 1x break-even
- 5 x long silne proti trendu, počas ktorých ES klesol o -80 bodov, teda okolo -6,5%
- realizovaná strata okolo -20b je oproti poklesu prijateľná
- moje longovanie do silného downtrendu je crazy,ale som aký som, neviem to zmeniť
Strata -20 bodov tento týždeň nebola z toho, že som robil longy, ale z toho že som hral na väčšie zisky! Po každom vstupe mi totiž obchod šiel do zisku minimálne 10 bodov!
Jedenkrát som dokonca nerealizoval ani zisk nad 25 bodov!
Ak by som z každého obchodu vybral +10 bodov, tak mám zisk na long dokopy +50 bodov, čo je pri poklese trhu o -80 bodov fenomenálny výsledok.
Je mi jasné, že tento trh by som mal hrať na short, ale vzhľadom na moju diagnózu si musím aspoň zapametať, že keď hrám proti trendu, tak treba brať aj menšie zisky! LEPŠÍ VRABEC V HRSTI AKO HOLUB NA STRECHE!
Neviem prečo som tento týždeň hral na väčšie zisky. Nie je blbosť čakať väčší pohyb hore pri silnom pohybe dole?
Je, ale akosi som si to neuvedomoval.
Pekný víkend.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 202 times
- Been thanked: 466 times
Pozri si tieto prispevky Kurdebeleho a jeho pokus o nahlasenie zivych obchodov. http://www.financnik.cz/forum/read.php? ... msg-191548" onclick="window.open(this.href);return false;
Nevsimaj si reci o fazach mesiaca a ostatne divadlo, ale sleduj princip, ako na to isiel. Dal tam zopar zivych vstupov zo SL 2 body na NQ a profity drzal dlhodobo.Myslim, ze nieco podobne s primerane velkou poziciou by si tiez dokazal.
Nevsimaj si reci o fazach mesiaca a ostatne divadlo, ale sleduj princip, ako na to isiel. Dal tam zopar zivych vstupov zo SL 2 body na NQ a profity drzal dlhodobo.Myslim, ze nieco podobne s primerane velkou poziciou by si tiez dokazal.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Ahoj Jogo.jogobela napísal:Pozri si tieto prispevky Kurdebeleho a jeho pokus o nahlasenie zivych obchodov. http://www.financnik.cz/forum/read.php? ... msg-191548" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozrel som, začítal sa , stratil jednu hodinu... ale neľutujem.
Človek sa stále učí. A keď nie, tak aspoň inšpiruje.
Súhlasím s tým, čo chlapík napísal. Podstata je zdravá, vidno, že prišiel na to, že trading je o psychike. Ďalej vidno, že on sám je ,,iný ako ostatní,, a pochopil, že aj ,,trading je iný ako čokoľvek iné,, a preto treba abstrahovať od faktu, že svojím spôsobom sa správa ako ,,psychopat,,.
Diskusia je siahodlhá..snažil som sa nečítať príspevky iných... lebo reakcie tých, čo si nevedia vybrať podstatu sú nudné.
Chlapík pravdepodobne trejdí na ostro, ale dal tam výsledok z DEMO účtu, čo svedčí o tom, že má zrejme komplexy a treba ho brať z rezervou. Takisto nič nepíše o technickej analýze a nejakom ucelenom systéme...takže od tých lunárnych a solárnych vecí abstrahujem.
I napriek tomu, opakujem, že došiel na to, kde je podstata úspechu a pravdepododobne z neho vyrastá profík.
Ja tomu rozumiem tak, že jeho proces dozrievania trval 6 rokov, teraz sa konečne cíti ako víťaz, ale zatial len mentálne...skrátka ,,teraz viem o čom to je,,..,,teraz viem, čo treba robiť,,...budem sa tým živiť, ale ešte nemôžem o sebe povedať, že som dlhodobo profitujúci
trader.
Aby to nebola zbytočná hodina, čo som strávil čítaním tej linky, tak tu zkopírujem to, čo sa mi páčilo a čo stojí za prečítanie:
Po 6 letech naivních představ o úžasném a klidném vydělávání peněz v tradingu,jsem došel k závěru,že chci-li v tomto burzovním světě okrádat jiné lidi o jejich peníze,musí se ze mne stát absolutní bezcitná a bezcharakterní svině,která končí ztrátové pozice maximálně pár ticků od vstupu a drží plusovou pozici dokud se Země nezačne třást.Při živém obchodování je nanejvýš důležité držet se zásad výcviku sovětských diverzantů a především motta ,,Budu vítězit jen dokud se opravdu budu cítit jako vítěz,,.Pocit agresivního vítěze je nejdůležitější součast celého úspěchu v tomto podnikání.Veškeré připravené plány Vám selžou pokaždé v momentě,kdy Vám tento pocit chybí.A můžete mít plán sebelepší a nikdy nevyděláte ani dolar.Je neprodleně nutné sebrat veškerou odvahu k nekompromisnímu uzavírání začínajících ztrátových pozic a prokázat velkou odvahu k setrváni v pozicích ziskových.Dále je velmi důležité se i po sérii třeba 40 špatných vstupů cítit jako agresivní vítěz a to z toho důvodu,že jste tyto ztratové pozice dokázali ukončit včas.Už to samotné z Vás dělá silnou osobnost.Pokud přežijete takovouto sérii špatných vstupů s minimální ztrátou,je téměř jisté,že další série po této zkušenosti bude přibližně na úrovni vylej nalej a to už je hodně velký úspěch a prokázali jste tím nesmírnou trpělivost a obrovskou odvahu.Další série se tímto předešlým odvážným aktem zcela zlomí a nastupuje období nebývalého rozkvětu Vaši osobnosti a také konec všech naivních představ o tradingu.Stává se z Vás nadobro bezcharakterní svině a na celou záležitost se již díváte čistě jen jako na okrádání vystrašených lidí plných strachu a emocí.Jedině taková cesta mne přivedla k opravdovému úspěchu na trhu.6 let jsem si procházel určitými stupni vývoje a naivního blouznění a jen bezcitnost,pocit agresivního vítěze a bezbřehá odvaha ze mne udělaly ziskového člověka.
Já Vám hoši nevím,jestli se trading dá srovnávat s pokerem a nebo s nějakou jinou hrou.Já si jen ale úplně přesně pamatuji na své začátky a na to,co se se mnou po prvních vstupech dělo.Nikdy v životě jsem nepocítil takovou bezradnost,úzkost a stres.Podnikám už asi 20 let a vždycky jsem byl zvyklý na to,že do sebe všechno zapadá a že když zaberu,tak se věci začnou hýbat,tak jak já pískam.A najednou jsem se dostal do prostředí,kde nic takového absolutně neplatí.Prostě kliknu a nemohu ovlivnit vůbec nic.Jen já sám a před očima monitor.V prvním měsíci svého živého obchodování jsem absolutně přišel o všechny iluze o hodnotě všeho co jsem doposud žil.Ztrácel jsem se v bezradnosti a netušil co se se mnou děje.Začínal jsem chápat,že zde nebudou fungovat vlastnosti,které byly tak úžasné v prostředí běžného podnikání,kde stačí tvrdě makat,domlouvat zakázky a peníze se jen hrnou.Prostě racionální prostředí s jasnými vizemi,kde se domluví zakázka a vše je jasné jako facka.
3 roky mi trvalo,než jsem pochopil,že musím od základu změnit celý svůj postoj k tradingu.Stále jsem nechápal,proč se po vstupech celý chvěju a někdy i roztřepu a pak nejsem schopen racionálně přemýšlet co dále dělat s otevřenou pozicí.Musel jsem to celé v sobě zlomit.Rozpočítal jsem si tedy 10 tisíc dolarů na trhu E mini nasdaq.Vyšlo mi,že když je margin 1400 Usd,tak mi zbývá 8600 Usd a ty jsem si rozpočítal na 195 po sobě ztrátových pokusů po 44 Usd i s komisemi.Toto mi přineslo obrovskou psychickou úlevu a začal jsem svou cestu ke svému vlastnímu nitru.Prvních 40 pokusů vyšlo mínus 700 Usd.Byl jsem stále velmi nejistý,bojácný a plný iluzí.Po této sérii jsem si dal 5 měsícu pauzu a cvičil na demu.Další série živých 40 pokusů byla mínus 200 Usd.Už jsem byl méně bojácný a začínal jsem v sobě pěstovat pocit agresivního vítěze.Pak jsem si dal týden pauzu a ujasnil si v sobě něco zásadního.Nemohu vítězit dokud budu byť jen trochu bojácný a budu podléhat svým citům a emocím.Takže další série 40 živých pokusů se ze mne stala bezcharakterní svině,která kliká na povel při signálu a nic při tom necítí.A najednou to šlo.Úplně se to zlomilo a já pochopil,že tento byznys není nic jiného,než okrádáni psychicky slabých a labilních jedinců,jakým jsem byl před 6 lety i já.Tvrdím,že můžete mít sebedokonalejší plán na celém světě,ale bez přesvědčení o tom,že jste agresivní vítěz,nikdy dlouhodobě nevyděláte ani jediný dolar,který by stál za to.A jestli mi to chcete vyvrátit,velice rád se na Váš plán přijedu podívat,jak se celí třepete při otevíráni pozice.To se velice pak nasměju.
Já vůbec nemám dobrý obchodní systém.Má nejhorší série ztrát byla v počtu 22 za sebou jdoucích špatných vstupů na Buy,kdy se trh skoro měsíc neustále propadal.Ale vydržel jsem to psychicky a vstup číslo 23 znamenal otočení se celého trendu.I špatný systém může být výdělečný,pokud se ztrátové pozice utnou v počátcích a ziskové se nechají s chladnou hlavou růst.Kdybych se po 15 špatném vstupu začal hroutit a svaloval vinu na systém,nebyla by to vina systému,ale vina mého neodolného niterného rozpoložení.
Velký problém nastává pak v případě,kdy se velmi bojácný člověk dostává v pozici do zisku.Co si já vzpomínám na sebe,měl jsem obrovské tendence utínat velmi lukrativní pozice teprve ve fázi rozjezdu,abych se rychle uspokojil malými bezvýznamnými zisky.Byl jsem velmi uchvácen,že se mi podařil fajn vstup a jen pro svůj pocit uspokojení jsem vzápětí rychle pozici zavřel.Velmi jsem se bál,že o svůj malý zisk zase příjdu.Toto jsem musel nějakým způsobem odstranit.Velkým nepostradatelným pomocníkem v tomto je Bracket Trader s posouváním stop lossu.Svou chamtivost na malé zisky jsem v počátcích vyřešil tak,že ihned po tom co jsem se dostával do zisku okolo 8 ticků,tak jsem posouval stop loss na 2 ticky v zisku a neprodleně šel od počítače na pár minut pryč.Skoro pokaždé se stávalo,že se trh vrátil a vykopl mne z trhu.To bylo sice smutné,ale překonal jsem chamtivost na malé zisky.A pak to časem přišlo.Série 12 vstupů po sobě,kdy se trh nevrátil a nevyhodil mne z trhu a pokračoval správným směrem.To bylo velmi zásadní poznání,že když nebudu chamtivý a bojácný na malé zisky,tak s určitostí musí přijít zisky velké.A po tomto poznání se ze mne definitivně stala bezcharakterní svině a budu velmi potěšen,pokud budou na světě bojácní lidé,kteří končí pozice s malými zisky a ztráty v hloubi svého účtu.
Sežeňte si cvičenou opici a vyděláte balík.Vaše přebujelá inteligence je Vám v tomto podnikáni na obtíž.
Jednou,když už jsem pochopil,že je trading jen obyčejné okrádání malomocných lidí,přijela ke mne na návštěvu má 3 letá neteř.Pořád se vyptávala co to pořád sleduji a tak různě.Rozhodnul jsem se obětovat pětikilo dolarů a ukázal jí v bracket traderu tlačítka červené na sell a zelené na buy.Dále jsem jí řekl ať si vybere jaké chce tlačítko a zmáčkne jej.
Vysvětlil jsem jí,že pokud v domu začnou blikat červená světýlka,tak po 4 světýlkách musí zmáčknout close position.
Pokud se však v domu objeví světýlka zelená,nesmí dělat vůbec nic a jen čekat.Malé Kačence se tato hra velice líbila a velmi se u ní nasmála.Po pátém kliku začínala být velice naštvaná a to z toho důvodu,že nemohla klikat.Světýlka byly stále jen zelená a pořád se jen smutně koukala,kdy bude moci zase kliknout.Čekali jsme s kačenkou 40 minut a pak už jsem jí dovolil z milosti kliknout close position.To už byla naše pozice ale 500 dolarů v plusu.
Milí hoši chytří a velice inteligentní.Až já budu nutně potřebovat pomoci s vyděláváním peněz,raději se místo na Vás,obrátim na svou malou 3 letou neteř Kačenku.Tá má alespoň dost rozumu,aby neklikala v zelených políčcích close position.
Napíšu Vám alespoň o tom co si myslím,že jsou zažité nesmysly.
nesmysl číslo 1 - přivydělávat si tradingem při zaměstnáni.
Přivydělávat si tradingem při zaměstnáni lze pouze v případě,že máte takové zaměstnáni,kde nemusíte vůbec nic dělat a nikdo po Vás vůbec nic nechce a máte celou pracovní dobu jen pro sebe.
Abyste byli v tradingu vůbec úspěšní musíte mít kontakt s trhy v podstatě neustále.Od Božího rána je třeba se celý den poctivě připravovat a velice důmyslně vymyslet celou strategii.Vypnout mozek lze pouze od pátku 22.15 hodin našeho času do pondělí 7.00 hodin našeho času.
Trading vyžaduje naprostou koncentraci mysli a specifických pochodů myšlenek neslučitelných s uvažováním v běžném životě.Já sám jsem se musel vzdát prosperujíci firmy na úkor tradingu,protože celodenní myšlení ve firmě bylo naprosto neslučitelné s uvažováním v tradingu.Po celodenní práci ve firmě nebo v zaměstnáni není mozek schopen se rychle přeorientovat do režimu prostředí,které funguje naprosto v jiných rozměrech.Není možné bojovat na dvou frontách a úspěchu v tradingu lze dosáhnout pouze za předpokladu,že veškeré své mentální schopnosti přeorientujete a nasměrujete k jedinému konkrétnímu cíli.
Ten kdo Vám řekne,že si vydělává tradingem při zaměstnáni nebo podnikáni,tak se se svým účtem potácí maximálně vylej nalej.Pokud opravdu chcete v tradingu uspět v měřítku velmi nadprůměrném a dostat se mezi horních 10 tisíc,musíte zajít ještě mnohem dále.Musíte se pro Trading prvních 5 let vzdát úplně všeho a nejlépe se úplně izolovat od okolního světa a hlavně od lidí,kteří Vás na Vaši cestě budou stahovat zpátky k sobě na svou úroveň.Není jiné cesty k milionum v tradingu,než dlouhá cesta duševní bolesti,zklamání,frustrace a neustálého hledání jakékoliv víry v úspěch.Kdo toto není schopen podstoupit,leká se této představy a maluje si krásnou budoucnost plnou krásných iluzí,nemůže dojít dále než k pár stovkám dolarů na pivo.
Mi na mé cestě k úspěchu pomáha příroda,měsíční cykly,slunovraty a neochvějný pocit agresivního vítěze,kdykoliv vstoupím do trhu.Bez tohoto pocitu,jste předem odsouzení k veškerému nezdaru a to i kdyby jste dostali přesnou informaci od Boha,že právě v tuto chvíli máte kliknout na long.Věděli byste to přímo od Boha,ale od strachu byste neklikli.Tak k čemu Vám potom je dokonalý systém,když Vaše rozpoložení nitra je ve stavu poraženého outsidera?
ten typek nieco zazil to je jasne ale nedokazem to cele priat..
je to super byt chladny ako ladova kocka ale nestaci to celkom.
tiez napriklad myslienka nenechat ist stratove obchody prilis dlho.. je pekna ale treba k tomu dojst vramci testu nie pretoze to niekto hovori.
vlastne si myslim ze chciet vysoke RRR silou-mocou je tiez psychicky nedostatok.
je to super byt chladny ako ladova kocka ale nestaci to celkom.
tiez napriklad myslienka nenechat ist stratove obchody prilis dlho.. je pekna ale treba k tomu dojst vramci testu nie pretoze to niekto hovori.
vlastne si myslim ze chciet vysoke RRR silou-mocou je tiez psychicky nedostatok.
-
Airmike
- Guru Member ****
podla mojho nazoru je ta diskusia cista strata casu. ludia sa pri tradingu obcas uplne izoluju a vytvaraju svoj vlastny svet. toto je presne taky pripad.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
ES out 1147 ( +26 b )JUGGLER napísal:ES in 1121 - SL 1113,75 PT 1147
- konečne !
- s obrovským šťastím, lebo to zase kleslo na 1115 a moja SL bola 1113,75 !
- aj keď trhy vyzerajú na vyšší target, budem sa držať mimo
SLV in 28,05
- Prílohy
-
- ES pond.png (8.77 KiB) 11391 zobrazení
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Update SLV:
- cena teraz 27,90
- zadávam: SL 26,77 PT 32,99
- vypínam, odchádzam
- cena teraz 27,90
- zadávam: SL 26,77 PT 32,99
- vypínam, odchádzam
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Update:
SLV aktuálna cena 29,96
Posúvam SL tesne pod vstup: SL 27,97
Target mierne znižujem podľa TA: PT 32,77
SLV aktuálna cena 29,96
Posúvam SL tesne pod vstup: SL 27,97
Target mierne znižujem podľa TA: PT 32,77
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
SLV out 32,50 ( +15,9% )JUGGLER napísal:SLV in 28,05
- veni vidi vici
- otvoril som PC, vidím pri tgt, vybral som zisk
K trhom: zase tu máme bear market rally. Nič sa neudialo, len trh hýri optimizmom, že budúcnosť nie je až taká čierna ako sa zdalo minulý týždeň.
DAVOVÁ PSYCHÓZA.
Analýzy expretov vravia, že už toho týždňa, čo Fed kupuje dlhopisy a mení výnosovú krivku sa vytesňuje s dlhopisovehého trhu cash, ktorý núti nedočkavých ( čo nevedia držať cool cash) vrážať to do akciového trhu.
No kde inde? Do dlhopisov nie, zo zlata a striebra je už každý posratý ( dochádza im, že v kríze klesne dopyt a posilní dolár ) a CHF je umelo držaný na uzde.
Predpokladám, že SPX dôjde ku 1200, dokonca nad 1200, možno 1220 a možno až do pásma 1220-1250. A potom páni 60:40, že môžeme čakať veľký pád, kedy konečne prelomíme hranicu 1100, možno 1000. Asi v druhej polovici októbra ( náhodou to sedí aj so schvalovaním navýšenia eurovalu ). Lebo , bohužiaľ - EU nie je Amerika, nijaký orgán tu nemá kompetencie a teda nie je schopná žiadnej akcie aké sme videli v USA po páde Lehman Brothers .
Naposledy upravil/-a JUGGLER v Ut 27 09, 2011 2:02 pm, upravené celkom 3 krát.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Dík. Mám radosť! Treba mať šťastie na ten timing. A samozrejme aj trpezlivosť.Coudy napísal:To je sranda, vystúpili sme presne narovnako, akurát ty máš zisk a ja nulu. Gratulujem!
Pridávam graf. Krásny 24h trejd.
A ešte raz special thanks to you. To odkedy ty si tu dal svoj trejd web - odvtedy som SLV sledoval ! Nebyť Teba, tak ani neviem, že nejaká SLV existuje...
-
Coudy
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Pi 22 06, 2007 9:14 pm
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 6 times
Som veľmi rád, že aspoň ty si mal z toho zisk.
Nastúpil som skoro, zlý timing a riadil som to úplne na... úplne zle.
Aspoň, že ten výstup vyšiel dobre.
Nastúpil som skoro, zlý timing a riadil som to úplne na... úplne zle.
Aspoň, že ten výstup vyšiel dobre.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Nechal si sa nachytať. To sa mne bežne stáva...je to veľká chyba, ktorú musíme vyhubiť z tradingu.Coudy napísal:Nastúpil som skoro, zlý timing a riadil som to úplne na... úplne zle.
Vždy si v takej neriadenej strate tlčiem hlavu o stenu, lebo viem, že ďalšími ziskami budem len doháňať stratu.
A riešenie je pritom také jednoduché: vybrať malú stratu, zmieriť sa s ňou, ďalej to pozorovať a pri ďalšej, lepšej príležitosti sa znova pokúsiť o trejd.
P.S.
Pozrime sa na ES.
Veril som, že to dôjde ku 1200, ale zlyhal som s nervami.
Odtrejdil som najťažší kus grafu, cez dva downdrawny 25-30b.
Vybral som zisk a vzdal to.
A v druhej polovici dňa nastal čistý uptrend, temer bez volatility.
Tá druhá polovica zisku by bola jednoduchá a stačil by SL do 10b ( teda môj typický SL)
Stačilo urobiť ešte jeden pokus pred večerom, kedy medvede úplne zmizli zo scény...
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Dnes sme boli vo veľkom medveďom teritóriu. Posledná hodina sa ale niesla v znamení ďalšej bear market rally o rýchlosti 40 bodov SPX za hodinu. Čo nakoplo býkov?
PA: zaznamenal som tri podstatné správy - katalyzátory optimizmu:
1. Bernankeho reč -
prirovnáva význam Twistu na úroveň zníženia sadzieb o 0,5b...upokojuje, že sú pripravení na krízu z EU a že tá bude mať len minimálny vplyv na US banky ( Bernanke said U.S. banks have minimal exposure to the periphery of the euro zone. )..a že majú ďalšie zbrane v talóne ( na zvýšenie likvidity a obnovu ekonomiky )... reč skopčím nakoniec.
2. správy z EU ohľadom rekapitalizácie bánk ( už sme tu raz mali ohladom toho malú rally..vtedy to však nebolo potvrdené..teraz to vyzerá viac konkrétne a rýchle )
3. správy, alebo skôr rumory, že z Grécko má nádej posunúť sa ďalej bez bankrotu...
TA: pásmo dôležitého supportu (bottomfishing, shortcovering)
FA: bargainhunting ( mnohí hučia, že akcie sú lacné..)
Komentár...sú lacné, ale keď sa pozrieme, čo nás možno čaká, tak môžu byť pridrahé. Nikdy nezabudnem aké lacné sa mi videli pri SPX 1200 pred tromi rokmi. O pár mesiacov sa index prepadol o 50% a mnohé akcie mali len 10-20% pôvodnej ceny.
Americké firmy sú v dobrej kondícii, ale všetko stojí na tom, či to zvládnu banky a či sa dlhová kríza ynova nepreleje do recesie. Preto každá pozitívna správa ohladom bánk - ako dnešná o rekapitalizácii EU bánk, malej expozícii US bánk a príprave Fedu dodať na trh likviditu sú vodou na mlyn pre býkov.
Osobne verím, že to do konca roka už nerozchodíme a nebudem sa diviť, keď na SPX skončíme pod 1000.
Federal Reserve Chairman Ben Bernanke Tuesday said the central bank’s new policy of swapping bonds is not a “game-changer” but should help the economy avoid a new downturn.
“We think this is a meaningful, but not an enormous support to the economy,” Bernanke told a congressional committee Tuesday.
The central bank last month pledged to swap $400 billion of short-maturity government bonds into longer-maturity ones, and also said it would reinvest proceeds from maturing securities into mortgage-backed securities, taking a page out of what the central bank did in the 1960s under a program called “Operation Twist.”
The Fed chairman said the program is equivalent to a 50 basis point reduction in the federal funds rate and would lower long-term rates by 20 basis points.
“It should help somewhat on job creation and growth. It is particularly important now that the recovery is close to faltering,” he said.
Bernanke said he didn’t have a precise estimate of how much the Twist plan would boost gross domestic product.
“I would just put it as a moderate support, not something that is expected to radically change the picture, but should be helpful” to support growth while keeping prices stable, Bernanke told the Joint Economic Committee of Congress.
Bernanke wasn’t optimistic about the outlook. He said a close reading of recent economic data doesn’t show any hint of improvement ahead for the weak U.S. labor market.
“Recent indictors, including new claims for unemployment insurance and surveys of hiring plans, point to the likelihood of more sluggish job growth in the period ahead,” Bernanke said. Last week the central bank chief called the weak labor market a national crisis.
On Friday, the government will release crucial nonfarm payroll report for September.
The consensus forecast of economists surveyed by MarketWatch calls for a paltry 59,000 net new jobs created in September and for the unemployment rate to remain steady at 9.1%. The jobless rate has been near or above 9% since April 2009.
Overall, the economy should pick up from the tepid 0.9% average growth rate of the first six months of the year, Bernanke said.
Risks from Europe
Bernanke said that is remains “difficult to judge” how much the financial strains of the European debt crisis have affected U.S. economic activity thus far.
“But there seems little doubt that they have hurt household and business confidence, and that they pose ongoing risks to growth,” Bernanke said.
The Fed could start a new broad-based lending program to address a potential run on U.S. financial system if the European crisis worsens, he added.
“We would make sure we would stand ready to provide as much liquidity against collateral as needed as lender-of-last-resort for our banking system” Bernanke said.
While the Fed does not “anticipate” needing to start such a program, “we will certainly be prepared to respond if anything eventuates,” Bernanke said.
The Fed would need the approval of the Treasury Secretary before starting such a program, he said.
The Dodd-Frank law stripped the Fed’s power to prop up ailing financial firms, as it did in the rescue of American International Group in 2008.
Bernanke said U.S. banks have minimal exposure to the periphery of the euro zone. U.S. money market firms have somewhat larger exposure, but they have also moved to “core” countries like France and Germany, he said
“So it isn’t so much the direct exposures that concern me,” Bernanke said. Rather, market uncertainty about Europe has created enormous volatility that is impacting the U.S. recovery, he said.
Bernanke also implored members of Congress to get on with longer-term deficit reduction.
The Fed is prepared to take further action “as appropriate” to promote a stronger recovery but central bank policy is not a panacea for the problems currently faced by the U.S. economy, he said.
“Fostering healthy growth and job creation is a shared responsibility of all economic policy makers, in close cooperation with the private sector,” Bernanke said.
Fiscal policy is important but “a wide range of other policies — pertaining to labor markets, housing, trade, taxation, and regulation, for example — also have important roles to play,” Bernanke said
PA: zaznamenal som tri podstatné správy - katalyzátory optimizmu:
1. Bernankeho reč -
prirovnáva význam Twistu na úroveň zníženia sadzieb o 0,5b...upokojuje, že sú pripravení na krízu z EU a že tá bude mať len minimálny vplyv na US banky ( Bernanke said U.S. banks have minimal exposure to the periphery of the euro zone. )..a že majú ďalšie zbrane v talóne ( na zvýšenie likvidity a obnovu ekonomiky )... reč skopčím nakoniec.
2. správy z EU ohľadom rekapitalizácie bánk ( už sme tu raz mali ohladom toho malú rally..vtedy to však nebolo potvrdené..teraz to vyzerá viac konkrétne a rýchle )
3. správy, alebo skôr rumory, že z Grécko má nádej posunúť sa ďalej bez bankrotu...
TA: pásmo dôležitého supportu (bottomfishing, shortcovering)
FA: bargainhunting ( mnohí hučia, že akcie sú lacné..)
Komentár...sú lacné, ale keď sa pozrieme, čo nás možno čaká, tak môžu byť pridrahé. Nikdy nezabudnem aké lacné sa mi videli pri SPX 1200 pred tromi rokmi. O pár mesiacov sa index prepadol o 50% a mnohé akcie mali len 10-20% pôvodnej ceny.
Americké firmy sú v dobrej kondícii, ale všetko stojí na tom, či to zvládnu banky a či sa dlhová kríza ynova nepreleje do recesie. Preto každá pozitívna správa ohladom bánk - ako dnešná o rekapitalizácii EU bánk, malej expozícii US bánk a príprave Fedu dodať na trh likviditu sú vodou na mlyn pre býkov.
Osobne verím, že to do konca roka už nerozchodíme a nebudem sa diviť, keď na SPX skončíme pod 1000.
Federal Reserve Chairman Ben Bernanke Tuesday said the central bank’s new policy of swapping bonds is not a “game-changer” but should help the economy avoid a new downturn.
“We think this is a meaningful, but not an enormous support to the economy,” Bernanke told a congressional committee Tuesday.
The central bank last month pledged to swap $400 billion of short-maturity government bonds into longer-maturity ones, and also said it would reinvest proceeds from maturing securities into mortgage-backed securities, taking a page out of what the central bank did in the 1960s under a program called “Operation Twist.”
The Fed chairman said the program is equivalent to a 50 basis point reduction in the federal funds rate and would lower long-term rates by 20 basis points.
“It should help somewhat on job creation and growth. It is particularly important now that the recovery is close to faltering,” he said.
Bernanke said he didn’t have a precise estimate of how much the Twist plan would boost gross domestic product.
“I would just put it as a moderate support, not something that is expected to radically change the picture, but should be helpful” to support growth while keeping prices stable, Bernanke told the Joint Economic Committee of Congress.
Bernanke wasn’t optimistic about the outlook. He said a close reading of recent economic data doesn’t show any hint of improvement ahead for the weak U.S. labor market.
“Recent indictors, including new claims for unemployment insurance and surveys of hiring plans, point to the likelihood of more sluggish job growth in the period ahead,” Bernanke said. Last week the central bank chief called the weak labor market a national crisis.
On Friday, the government will release crucial nonfarm payroll report for September.
The consensus forecast of economists surveyed by MarketWatch calls for a paltry 59,000 net new jobs created in September and for the unemployment rate to remain steady at 9.1%. The jobless rate has been near or above 9% since April 2009.
Overall, the economy should pick up from the tepid 0.9% average growth rate of the first six months of the year, Bernanke said.
Risks from Europe
Bernanke said that is remains “difficult to judge” how much the financial strains of the European debt crisis have affected U.S. economic activity thus far.
“But there seems little doubt that they have hurt household and business confidence, and that they pose ongoing risks to growth,” Bernanke said.
The Fed could start a new broad-based lending program to address a potential run on U.S. financial system if the European crisis worsens, he added.
“We would make sure we would stand ready to provide as much liquidity against collateral as needed as lender-of-last-resort for our banking system” Bernanke said.
While the Fed does not “anticipate” needing to start such a program, “we will certainly be prepared to respond if anything eventuates,” Bernanke said.
The Fed would need the approval of the Treasury Secretary before starting such a program, he said.
The Dodd-Frank law stripped the Fed’s power to prop up ailing financial firms, as it did in the rescue of American International Group in 2008.
Bernanke said U.S. banks have minimal exposure to the periphery of the euro zone. U.S. money market firms have somewhat larger exposure, but they have also moved to “core” countries like France and Germany, he said
“So it isn’t so much the direct exposures that concern me,” Bernanke said. Rather, market uncertainty about Europe has created enormous volatility that is impacting the U.S. recovery, he said.
Bernanke also implored members of Congress to get on with longer-term deficit reduction.
The Fed is prepared to take further action “as appropriate” to promote a stronger recovery but central bank policy is not a panacea for the problems currently faced by the U.S. economy, he said.
“Fostering healthy growth and job creation is a shared responsibility of all economic policy makers, in close cooperation with the private sector,” Bernanke said.
Fiscal policy is important but “a wide range of other policies — pertaining to labor markets, housing, trade, taxation, and regulation, for example — also have important roles to play,” Bernanke said