Chcel by som vás porosiť o nejaké knihy z ekonomie, fin. analýzy, ..proste to čo učia na vš. a iné kvalitné knihy, proste aby som mohol aspoň trochu do všetkého nahliadnúť mám rád rozhľad
Diky za odpoveď.
Koľko skromnosti.Ladis napísal: Prostě na akcie je nejlepší kniha ta moje.
kolko si prosim ta zhodnotil tvoje portfolio od zaciatku tvojho investovania? idealne p.a.Ladis napísal:Nesmysly tady mluvíte.
Jílek a Kohout nemají s akciemi nic společného a tvrdí ten nesmysl, že malý investor na burze nic nevydělá. Jakoby jen milionář mohl vydělat další miliony. Zatimco člověk s tisící jakoby nemohl vydělat další tisíce.
Tedy Jílek a Kohout jsou nepřátelé akcií, spíš se spoléhají na krásné výnosy z pojištění 2% ročně. Když mnohé dividendy z akcií dají 5% až 10% ročně dividendy.
A kromě spousty zbytečného blábolu nemaji Jílek ani Kohout v knihách, jaké parametry KGV KBV KUV KCV PEG ROE atd. má levná akcie, která akcie má potenciál růstu a jaké parametry má drahá akcie.
Prostě na akcie je nejlepší kniha ta moje. A ta si ví i rady s dividendami jako důchod.
Neboť s nástupem do důchodu se rozumný člověk nezbaví všech akcií, ale naopak dá všech 100% peněz do akcií. A tak zajistí stálé a rostoucí výnosy pro vdovu a děti v podobě dividend.