Je možné podať aj druhé daňové priznanie? Zdaním to tak, že zaplatím 19% z 1000 EUR? čiže 190? alebo sa platia aj nejaké iné dane alebo odvody?
Vie mi niekto rýchlo popísať ako by som mal postupovať? Veľmi pekne ďakujem za pomoc
Oparvne danove priznanie do 2.4.2013 ide dat vzdy - teda na to predchadzajuce sa neprihliada.petern napísal:Chcem sa vás opýtať, ako by som mal postupovať pri daňovom priznaní, keď som na obchodovaní na akciách, opciach a forexe zarobil za minulý rok cca 1000 EUR? Spomenul som si, že by som mal do konca marca zdaniť aj totoDaňové priznanie ale už za mňa podal môj zamestnávateľ, kde sú ale uvedené len moje príjmy zo zamestnania...
Je možné podať aj druhé daňové priznanie? Zdaním to tak, že zaplatím 19% z 1000 EUR? čiže 190? alebo sa platia aj nejaké iné dane alebo odvody?
Vie mi niekto rýchlo popísať ako by som mal postupovať? Veľmi pekne ďakujem za pomoc
Dana, chcem sa poradit.Dana napísal:DP VIII. odd.
Ak máš akcie/opcie kúpené po r. 2011 vieš už využiť len oslobodenie 500 € v úhrne, ak by si mal nadobudnuté pred r. 2011 je oslobodenie trochu vyššie /925,95 €/ Musíš sa sám rozhodnúť ,kde oslobodenie využiješ, príp. si môžeš rozdeliť , že časť využiješ pri opciách, zvyšnú časť potom pri akciách, ale nesmieš prekročiť úhrn /pravdepodobne len tých 500 €/
Az by si siel nahodou na danovu kontrolu, tak tam musis priniest vypis od brokera. A tam budu uvedene aj dividendy. Ak ti zistia, ze si ich nezdanil, tak ti urobia hlbkovu kontrolu za cele obdobie niekolkych rokov a kedze vsetky vypisy sa archivuju aj u brokera, nic neschovas.gogo956 napísal:By ma velmi zaujimalo, ako by danovy urad mohol prist na to,ze niekto mal minuly rok nezdanene prijmy z akcii/dividend ktore neuviedol v DP za predpokladu ze je iba zamestnanec a brokera ma zahranicneho. Silno pochybujem ze zahranicni brokeri by mali povinnost automaticky posielat nasim uradom kazdorocne nejake prehlady o pohyboch na uctoch svojich klientov. Jedine ako by na to vedela financna policia prist je,ze by si vsimla ze zo zahranicia boli pripisane na bu vysoke sumy,lenze aj toto riziko sa da podla mna du urcitej miery "diverzifikovat".
Aky je vas nazor?
Ahoj. U IB najdeš reporty do r. 2011 včetně.Marcos napísal:Jogo, Dana, ktore reporty od interactive brokers pouzivate pre ucely vyplnenia danoveho priznania? Archivujete si ich? (Predpokladam ze to nie je potrebne, IB ich musi drzat, nie?)