Vždy máme takých vodcov ako si zaslúžime. Podľa všetkého je väčšina spokojná s tým, čo je, tak veľkú podporu na svoje zmeny asi medzi Slovákmi nenájdeš.
Prezidentské voľby 2014
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Re: Prezidentské voľby 2014
Za 24 rokov sa ich vymenilo dosť. Som zvedavý ako chceš určiť tých dobrých a tých zlých. Legálne vyhrali vo voľbách a vždy mali väčšinovú podporu u voličov. Asi so zlodejskou bandou by bolo dobré vykúriť aj tých, čo im dali hlas, nie?
Vždy máme takých vodcov ako si zaslúžime. Podľa všetkého je väčšina spokojná s tým, čo je, tak veľkú podporu na svoje zmeny asi medzi Slovákmi nenájdeš.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 194 times
- Been thanked: 447 times
Chlapce, ti garantujem, ze keby si bol prezidentom ty, a ak by si bol aj absolutne cestny, tak v tomto state, s tymto narodom by to nakoniec dopadlo presne tak isto, ako to je teraz.ivoL napísal:Rado som rád, že chodíš voliť, ale nemôžeme čakať kedy sa vymení generácia, lebo nám to tu všetko rozkradnú za podpory EU !
Mame sa presne tak, ako si to zasluzime. Bodka.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2391 times
- Been thanked: 2776 times
Nechce sa mi s tebou hádať...Slimák napísal môj názor...ja už k tomu dodám len nasledovné:ivoL napísal:JUGGLER keby to bola pravda čo si napísal tak by ten vždy pripravený pionier Robko nedovolil uverejniť takýto prieskum
http://spravy.pravda.sk/prezidentske-vo ... s-od-7-00/
Kiska 29,34 %
Kňažko 22,93 %
Procházka 20,29 %
Fico 13,76 %
Ja keby som bol Fico, tak by som práve taký prieskum chcel mať uverejnený v Pravde.
Lebo Pravdu číta typický volič Fica a ten keď uvidí, že ho mladí neidú voliť, tak ho to vyburcuje, aby šiel voliť.
Možno aj napriek tomu, že váha... lebo nechápe, prečo Fico uteká z pozície najmocnejšieho muža krajiny do reprezentatívnej funkcie... Ale to už je iná téma..
Ty sa neriaď svojími pocitmi..veci môžu fungovať úplne opačne. Fico je vynikajúci psychológ a stratég.
Keď budeš čítať a počúvať veľa konšpiračných materiálov, tak schytáš z toho debky...
Rado napísal:Za 24 rokov sa ich vymenilo dosť. Som zvedavý ako chceš určiť tých dobrých a tých zlých. Legálne vyhrali vo voľbách a vždy mali väčšinovú podporu u voličov. Asi so zlodejskou bandou by bolo dobré vykúriť aj tých, čo im dali hlas, nie?![]()
Rado vari si nemyslíš, že sa tam také strany ako HZDS, alebo SMER normálnou cestou dostali.
Videl si toto http://www.youtube.com/watch?v=agG6h7G8-ZA
JUGGLER vieš kto volí SMER ? Hlavne dôchodcovia a cigáni. Koľký si myslíš, že majú doma PC a internet ? Takže neviem kto sa riadi pocitmi.
Si to precitaju v paierovych novinachivoL napísal:JUGGLER vieš kto volí SMER ? Hlavne dôchodcovia a cigáni. Koľký si myslíš, že majú doma PC a internet ? Takže neviem kto sa riadi pocitmi.
NIeco na odlahcenie
http://www.mojevideo.sk/video/1e6f7/chu ... _fico.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja sa ešte raz pýtam, čo s tým chceš robiť?ivoL napísal: Rado vari si nemyslíš, že sa tam také strany ako HZDS, alebo SMER normálnou cestou dostali.
Videl si toto http://www.youtube.com/watch?v=agG6h7G8-ZA
Bojuješ s niečim, čo nevieš poraziť lebo úroveň obyvateľstva v SR je aká je. Máš tu parazitov, ktorým vyhovuje napojiť sa na štátny rozpočet a mať zabezpečený biznis preto budú voliť stranu, ktorá má najväčšie šance vo voľbách. Potom tu máš obyvateľov, ktorý žijú na pokraji alebo za hranicou minima. Tým vyhovuje každá strana so sľubami istôt. Nepotrebujú počuť, že sa treba snažiť a postarať sa o seba sám. Keď sú tieto dve skupiny dostatočne veľké, tak si len Don Quijote, zvlášť, keď sa zo zvyška niektorí rozhodnú nevoliť.
Ja to však nevidím tragicky. Je jedno, kto vyhrá vo voľbách ja žiť zo 400-600€/mesiac nebudem. Nie som ani obmedzovaný tým, že by som musel tráviť čas na Slovensku.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
toto je dosť trúfalé trvdenie ale z pohľadu tradera ti úplne rozumiem a hlavne pred tú druhú vetu som aj ja traderomRado napísal:Ja to však nevidím tragicky. Je jedno, kto vyhrá vo voľbách ja žiť zo 400-600€/mesiac nebudem. Nie som ani obmedzovaný tým, že by som musel tráviť čas na Slovensku.
Charles Bukowski " svet patrí tým čo sa neposerú "
Iste - vzdy je vyhoda ak mas prijem. Ktory je, je nad ci nad... nadpriemerny. Aj mne je relativne dobre v najchudobnejsom okrese. Kde nemusim riesit poplatky pre skolku.
http://kohari.blog.sme.sk/c/350699/Rozn ... adych.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ked to mam zadarmo - kvolu okoliu.
A k teme - relativne asi tiez dobry prieskum.
http://www.sme.sk/c/7128305/prieskum-po ... izuje.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kohari.blog.sme.sk/c/350699/Rozn ... adych.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ked to mam zadarmo - kvolu okoliu.
A k teme - relativne asi tiez dobry prieskum.
http://www.sme.sk/c/7128305/prieskum-po ... izuje.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
kontrarian
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Ne 16 09, 2012 11:02 am
Kiska???
Robil biznis postaveny na exekucnom systeme. To je pliaga dnesnej doby. Momentalne prebieha na Slovensku cez 3 miliony exekucii . Okrem spekulantov, ktori neplatia schvalne, alebo ludi, ktori bohuzial pre nich zle odhadli svoje moznosti ( a su pravom v exekucnom konani) su v exekuciach vo vacsine pripadov slabe socialne vrstvy, na /pod hranicou chudoby). Casto su to rodiny s viacerymi detmi a ich rodicia cely zivot poctivo dru v praci, dochodcovia, matky s detmi , ktorym neplati ich byvaly partner alimenty.
Exekucie vyuzivaju najme firmy, ake vlastnil aj Kiska. Spolocnosti na nakup na splatky (to je este celkom v poriadku, nemali chciet tovar, na ktory momentalne nemaju).. Horsie to uz je s nebankovkami, uverovymi spolocnostami, kreditne karty (aj to je Kiskou pripad). Ludia nemaju bonitu, nedostanu uver v banke, naliehave financne problemy. Idu do takejto biznis spolocnosti, zacina sa im nabalovat nemoralny urok, exekucia,potom co?...casto samovrazda.
Kiska si ako zabezpeceny clovek asi lieci svedomie a riadi neziskovku na pomoc chorym detom. Vylieci si ho? A co deti, ktore nepriamo svojim urokom pripravil casto o domov, rodicov...
Nevyliecil, kedze ma mocenske ambicie v teatralnej funkcii...
Exekucny zakon ano- na spekulantov. Ale nie na cielene zneuzivanie. Tak je stavany a tak ho aj nadnarodne koncerny, male firmy, nebankovky atd. Zneuzivaju.
Asi si zasluzime prezidenta, co to dokazal poriadne vyuzit.
Suhlasim s Jaroslavom...nejdem volit. Volit som chodil, iba ked bola dramaticky ohrozena moja osobna sloboda -nastup Meciara a Sltotu. Odkedy su prec, je to jedno, Sloboda nie je hranicne ohrozena a takmer vsetci, co su v politike su profesionalni klamari...dalo by sa povedat moralny odpad. Aky narod, taki ludia ho riadia)))
Robil biznis postaveny na exekucnom systeme. To je pliaga dnesnej doby. Momentalne prebieha na Slovensku cez 3 miliony exekucii . Okrem spekulantov, ktori neplatia schvalne, alebo ludi, ktori bohuzial pre nich zle odhadli svoje moznosti ( a su pravom v exekucnom konani) su v exekuciach vo vacsine pripadov slabe socialne vrstvy, na /pod hranicou chudoby). Casto su to rodiny s viacerymi detmi a ich rodicia cely zivot poctivo dru v praci, dochodcovia, matky s detmi , ktorym neplati ich byvaly partner alimenty.
Exekucie vyuzivaju najme firmy, ake vlastnil aj Kiska. Spolocnosti na nakup na splatky (to je este celkom v poriadku, nemali chciet tovar, na ktory momentalne nemaju).. Horsie to uz je s nebankovkami, uverovymi spolocnostami, kreditne karty (aj to je Kiskou pripad). Ludia nemaju bonitu, nedostanu uver v banke, naliehave financne problemy. Idu do takejto biznis spolocnosti, zacina sa im nabalovat nemoralny urok, exekucia,potom co?...casto samovrazda.
Kiska si ako zabezpeceny clovek asi lieci svedomie a riadi neziskovku na pomoc chorym detom. Vylieci si ho? A co deti, ktore nepriamo svojim urokom pripravil casto o domov, rodicov...
Nevyliecil, kedze ma mocenske ambicie v teatralnej funkcii...
Exekucny zakon ano- na spekulantov. Ale nie na cielene zneuzivanie. Tak je stavany a tak ho aj nadnarodne koncerny, male firmy, nebankovky atd. Zneuzivaju.
Asi si zasluzime prezidenta, co to dokazal poriadne vyuzit.
Suhlasim s Jaroslavom...nejdem volit. Volit som chodil, iba ked bola dramaticky ohrozena moja osobna sloboda -nastup Meciara a Sltotu. Odkedy su prec, je to jedno, Sloboda nie je hranicne ohrozena a takmer vsetci, co su v politike su profesionalni klamari...dalo by sa povedat moralny odpad. Aky narod, taki ludia ho riadia)))
In the world there are thousands of day traders who take profit and live their dream .... ... and millions who lose daily and dreaming how they should lived their dream
Nemozes predsa vinit Kisku za to, ze niekto v jeho podnikatelskom odvetvi zneuziva ludi a je podvodnik.
-
kontrarian
- Silver Member *
Este k exekuciam a moja posledna osobna skusenost z nedavneho obdobia:
Menil som ucet a nezadal som trvaly prikaz za platbu mobilu.Nedopatrenim som zaplatil az po termine. ( dva mesiace po sebe). Prisla sms 6 eur sankcia (2krat po sebe). Platil som iba fakturu za sluzbu, ale nie sankcny poplatok. Prisla dalsia 6+6+ 10 za obmedzenie sluzieb (neviem, ake boli))).
Volal som tam , napisal aj e-mail, aby som mal zaznam. razne som im vysvetloval, ze u mna to nepojde,...ze si pockaju az to narastie na zaujimavu sumu a daju zarobit aj exekutorovi. Ze som tam 5 rokov platil pausaly nacas, ze tento system je nemoralny a fer v ich motte je smiesne, ze je cas na zmenu a presvedcia sa o tom osobne, nech ma to stoji cokolvek ( ide o princip). Dali mi este 2 krat penale z penale a na to penale. Az z toho bolo 45 Eur. A potom mi poslali dobropis a vsetko odpustili. Pravnici usudili podla hlasu v telefone, podla krokov, co sam zacal podnikat, ze moralne su dole a zakony im nepomozu. Utrpeli by ovela vacsiu skodu (medializacia , sudy atd), ako zisk..A biznis ide dalej. Vela z ich klientou su neplatici za sluzby (zasluzia si exekuciu). Ale takto uz vela krat priviedli napr. zeny s detmi bez alimentov na pokraj psych. zrutenia.Najprv par dni nezaplatena faktura 5 Eur, potom sankcie, nabali sa to., Poznam pripady, ked to narastlo az na stovky Eur....
Mal som podobny pripad v UK. Odisiel som a nechal si mobil a internet za 3 GBP/mesiac (nepouzivany a docasne utlmeny po dohode s nimi za znizeny poplatok).Oni ma presvedcili, ze nech platim dalej znizeny poplatok a ked sa vratim , tak budem pokracovat dalej...Zabudol som zadat trvaly prikaz v UK banke, nevratil som sa tam po 2 mesiacoch, ako som planoval. Poslali mi rovno exekucny prikaz . Nezaplatene 3 krat 3 GBP aj s exekuciou spolu 70 GBP. Volal som, napisal e- mail, poriadne a dorazne vysvetlil, co ich caka, a ze tieto praktiky za chvilu skoncia. Prisiel mi hned dobropis.
Preco?...Lebo robia svinstva a vedia, ze ak sa do do toho obuje clovek, co ide za principom bez ohladu na majetkovu / fyzicku ujmu so silnou moralkou, tak maju problem.
Menil som ucet a nezadal som trvaly prikaz za platbu mobilu.Nedopatrenim som zaplatil az po termine. ( dva mesiace po sebe). Prisla sms 6 eur sankcia (2krat po sebe). Platil som iba fakturu za sluzbu, ale nie sankcny poplatok. Prisla dalsia 6+6+ 10 za obmedzenie sluzieb (neviem, ake boli))).
Volal som tam , napisal aj e-mail, aby som mal zaznam. razne som im vysvetloval, ze u mna to nepojde,...ze si pockaju az to narastie na zaujimavu sumu a daju zarobit aj exekutorovi. Ze som tam 5 rokov platil pausaly nacas, ze tento system je nemoralny a fer v ich motte je smiesne, ze je cas na zmenu a presvedcia sa o tom osobne, nech ma to stoji cokolvek ( ide o princip). Dali mi este 2 krat penale z penale a na to penale. Az z toho bolo 45 Eur. A potom mi poslali dobropis a vsetko odpustili. Pravnici usudili podla hlasu v telefone, podla krokov, co sam zacal podnikat, ze moralne su dole a zakony im nepomozu. Utrpeli by ovela vacsiu skodu (medializacia , sudy atd), ako zisk..A biznis ide dalej. Vela z ich klientou su neplatici za sluzby (zasluzia si exekuciu). Ale takto uz vela krat priviedli napr. zeny s detmi bez alimentov na pokraj psych. zrutenia.Najprv par dni nezaplatena faktura 5 Eur, potom sankcie, nabali sa to., Poznam pripady, ked to narastlo az na stovky Eur....
Mal som podobny pripad v UK. Odisiel som a nechal si mobil a internet za 3 GBP/mesiac (nepouzivany a docasne utlmeny po dohode s nimi za znizeny poplatok).Oni ma presvedcili, ze nech platim dalej znizeny poplatok a ked sa vratim , tak budem pokracovat dalej...Zabudol som zadat trvaly prikaz v UK banke, nevratil som sa tam po 2 mesiacoch, ako som planoval. Poslali mi rovno exekucny prikaz . Nezaplatene 3 krat 3 GBP aj s exekuciou spolu 70 GBP. Volal som, napisal e- mail, poriadne a dorazne vysvetlil, co ich caka, a ze tieto praktiky za chvilu skoncia. Prisiel mi hned dobropis.
Preco?...Lebo robia svinstva a vedia, ze ak sa do do toho obuje clovek, co ide za principom bez ohladu na majetkovu / fyzicku ujmu so silnou moralkou, tak maju problem.
In the world there are thousands of day traders who take profit and live their dream .... ... and millions who lose daily and dreaming how they should lived their dream
konečne si to poriadne pochopil - len netreba zabudnúť že národ netvoria iba politici ale aj TY, JA a MY všetci!!!kontrarian napísal:Aky narod, taki ludia ho riadia)))
tak preto nezabudni že máš PRÁVO ísť SLOBODNE VOLIŤ.
-
kontrarian
- Silver Member *
Aho moj tien)))Istiach napísal:Nemozes predsa vinit Kisku za to, ze niekto v jeho podnikatelskom odvetvi zneuziva ludi a je podvodnik.
Ja Kisku nevinim.
Neviem aky je v skutocnosti.
Iba tvrdim opakujen tvrdim, ze brutralne zneuzival zakony a pouzijem tentokrat slovo neeticky zneuzil exekucny system na obohatenie sa.Mal dost profitu zo splatovych produktov, napriek tomu neskor isiel do uverov, kreditnych kariet.
Kazdy sa vyvija, kazdy moze robit chyby a potom si to uvedomit a zit moralnejsie,,Ale to nie je zrejme Kiskov pripad.Polepseny lichvar a momentalne Slovenska Matka Tereza (v sukronmnom lietadle) a prezident? Ano hodi sa to k Slovensku)))
Jasne rozumiem ti.
Sice ho nevinis, ale vinis firmy ake mal aj on a ludi co robili to co on. Okrem toho este tvrdis ze hoci neporusoval zakon, aj tak ho povazujes za uzernika, co mimochodom definuje zakon ktory neporusoval, pretoze naschval vyuzival iny zakon aby posielal na ludi exekutorov.
No uz ako uznas za vhodne, predsa len ty musis vediet najlepsie... alebo aspon si to mozes myslis.
Sice ho nevinis, ale vinis firmy ake mal aj on a ludi co robili to co on. Okrem toho este tvrdis ze hoci neporusoval zakon, aj tak ho povazujes za uzernika, co mimochodom definuje zakon ktory neporusoval, pretoze naschval vyuzival iny zakon aby posielal na ludi exekutorov.
No uz ako uznas za vhodne, predsa len ty musis vediet najlepsie... alebo aspon si to mozes myslis.
-
kontrarian
- Silver Member *
Istiach napísal:Jasne rozumiem ti.
Moj neunavny tien, nauc sa citat medzi riadkami, ak chces trejdovat))
Nevinim ho ako cloveka, kedze na to nemam ziadne pravo.
Ale tvrdim (a teda aj vinim), ze sa zivil nemoralnym sposobom. Aj ked v ramci zakona. Dnes su zakony iba kopou hnoja...
A teda, ze taky clovek nemoze byt v normalnej slusnej spolocnosti prezidentom, aj keby sa akokolvek polepsil.
Ale Slovensko ma max 5% moralnych lidi, takze...Viac menej to plati takmer o vsetkych nasich politikoch...
Ano medzi riadkami som vycital ze si rodeny troll a presne podla toho sa aj zariadim.
-
kontrarian
- Silver Member *
to rabdo
...ja som na to prisiel uz od utleho detstva...
preto som ako 10 rocny neustale nadaval na komunistov a ze mi obmedzuju slobodu a klamu...a moj otec ako mensi lokalny komunisticky funkcionar si trhal vlasy..
...preto som ako 20 rocny vojak zakladnej vojenske sluzby v CSSR ignoroval politicku vychovu a odmietol v novembri 89 plnit bojove ulohy, ked zacali demonstracie a oni nevedeli, ci nas nasadia..
..nechali ma strajkovat ( asi jedineho v CSSR) a cakali ako to dopadne)))...tomu sa povie stavka o zivot)))...vela ich stavku na hraniciach prehralo, ked ich trhali psy!
ok , dost bolo dnes filozofovania, volte ako vam kaze vase svedomie...
...ja som na to prisiel uz od utleho detstva...
preto som ako 10 rocny neustale nadaval na komunistov a ze mi obmedzuju slobodu a klamu...a moj otec ako mensi lokalny komunisticky funkcionar si trhal vlasy..
...preto som ako 20 rocny vojak zakladnej vojenske sluzby v CSSR ignoroval politicku vychovu a odmietol v novembri 89 plnit bojove ulohy, ked zacali demonstracie a oni nevedeli, ci nas nasadia..
..nechali ma strajkovat ( asi jedineho v CSSR) a cakali ako to dopadne)))...tomu sa povie stavka o zivot)))...vela ich stavku na hraniciach prehralo, ked ich trhali psy!
ok , dost bolo dnes filozofovania, volte ako vam kaze vase svedomie...
Konrarian, ja zase považujem za nemorálne, ak si niekto požičia a potom to nevráti. Tiež som požičal "matkám s detmi" bez úroku, aby som im pomohol a tak som v podstate okradol tie svoje lebo sa zachovali vysoko morálne.
Dnes máš retail chránený zákonom, ktorý ti neumožní s nimi podpísať zmenku, tiež výškou sakčného úroku. Spoločnosti ako banky, leasingovky a ostatné, ktoré požičiavajú za úrok nemajú inú možnosť ako vymôcť všetko, čo sa dá a čo sa oplatí. Oni si totiž na to, aby mohli fungovať museli tiež požičať. Musia to vrátiť. Nedosiahneš profit, ktorý dostaneš od akcionárov, tak musíš znižovať stavy. Potom vysvetli morálku zamestnacom často matkám s deťmi, že od zajtra sú bez práce. Lebo to, že ti niekto nevráti požičané nie je o tom, že ťa pripraví o profit, on ti vyrobí stratu. Tú potom vykryješ, ak ti ďalšie štyri alebo viac zmlúv skončí s profitom tzn. splatené do konca. To je zase pohľad z druhej strany na tú tvoju morálku.
Nikto nikomu nedrží zbraň pri hlave, aby zmluvu podpísal. Všetko je dobrovoľné.
Na druhej strane spoločnosti sa riadia výškou nákladov. Z tohto dôvodu si uspel a nie pre tvoj hlas v telefóne a silné ramená. Nikto by ťa len tak nenechal, ale z pohľadu nákladov a výškou dĺžnej sumy nie si zaujímavý. Externé právne kancelárie už nechcú brať agendu pri ktorej je ich odmena z toho, čo vymôžu. Chcú byť platení paušálne za počet prípadov. Z pohľadu spoločnosti je lepšie ušetriť mzdu pracovníka, ktorého to celé zamestná, náklady na právnikov, procesy. Percento úspešne ukončených a skutočne vymožených je tiež podstatná otázka. Často je jednoduchšie to odpísať a starať sa o profit lebo je to lacnejšie. Matematika je skutočne jednoduchá.
Dnes máš retail chránený zákonom, ktorý ti neumožní s nimi podpísať zmenku, tiež výškou sakčného úroku. Spoločnosti ako banky, leasingovky a ostatné, ktoré požičiavajú za úrok nemajú inú možnosť ako vymôcť všetko, čo sa dá a čo sa oplatí. Oni si totiž na to, aby mohli fungovať museli tiež požičať. Musia to vrátiť. Nedosiahneš profit, ktorý dostaneš od akcionárov, tak musíš znižovať stavy. Potom vysvetli morálku zamestnacom často matkám s deťmi, že od zajtra sú bez práce. Lebo to, že ti niekto nevráti požičané nie je o tom, že ťa pripraví o profit, on ti vyrobí stratu. Tú potom vykryješ, ak ti ďalšie štyri alebo viac zmlúv skončí s profitom tzn. splatené do konca. To je zase pohľad z druhej strany na tú tvoju morálku.
Nikto nikomu nedrží zbraň pri hlave, aby zmluvu podpísal. Všetko je dobrovoľné.
Na druhej strane spoločnosti sa riadia výškou nákladov. Z tohto dôvodu si uspel a nie pre tvoj hlas v telefóne a silné ramená. Nikto by ťa len tak nenechal, ale z pohľadu nákladov a výškou dĺžnej sumy nie si zaujímavý. Externé právne kancelárie už nechcú brať agendu pri ktorej je ich odmena z toho, čo vymôžu. Chcú byť platení paušálne za počet prípadov. Z pohľadu spoločnosti je lepšie ušetriť mzdu pracovníka, ktorého to celé zamestná, náklady na právnikov, procesy. Percento úspešne ukončených a skutočne vymožených je tiež podstatná otázka. Často je jednoduchšie to odpísať a starať sa o profit lebo je to lacnejšie. Matematika je skutočne jednoduchá.
poziciavanie penazi je regulerny biznis a pokial nejde o uzeru (u mna 25% pa a viac) nemam s tym najmensi problem
co sa exekucii tyka, tak to uz je ina otazka a podla mna by malo byt presne zakonom urcene co exekutor moze a co nie a hlavne v akej vyske, nie ze si nauctuje nejaku desatkrat predrazenu polozku lebo moze
na druhej strane tie vysoke trovy co si pytaju exekutori povazujem aj za formu trestu pre neplaticov ale uz tak sa mi nelubi ze sa na tom nabaluju sukromne osoby (exekutori a ich rodiny), kedze tieto peniaze by mohol pekne vyuzit aj stat
v tejto krajine su zname problemy uz odkedy si pamatam, pritom by stacilo pomenit zakony a hned by sa veci pohli a vo vacsine pripadov na to ani netreba ustavnu vacsinu, no napriek tomu ani jedna vlada nerobi to co treba a riesia veci ktore su druhorade alebo dokonca este viac skodia
preto ma na plnej ciare sklamala radicovej vlada a od ficovej som uz necakal vobec nic no dockal som sa destrukcie maleho podnikania na slovensku a takeho krytia stranikov na roznych urovniach az mi je z toho zle a uz nemame daleko od totality, v minulosti aspon odvolal zopar koalicnych partnerov...
preto volim Kisku je to novy clovek v politike a verim ze aj ked je to len reprezentativna funkcia tak aspon ukaze ze sa to da aj inak a keby aj nie je to jedno lebo ti ostatni su uz v politike dlho a mali sancu no nic nezmenili
co sa exekucii tyka, tak to uz je ina otazka a podla mna by malo byt presne zakonom urcene co exekutor moze a co nie a hlavne v akej vyske, nie ze si nauctuje nejaku desatkrat predrazenu polozku lebo moze
na druhej strane tie vysoke trovy co si pytaju exekutori povazujem aj za formu trestu pre neplaticov ale uz tak sa mi nelubi ze sa na tom nabaluju sukromne osoby (exekutori a ich rodiny), kedze tieto peniaze by mohol pekne vyuzit aj stat
v tejto krajine su zname problemy uz odkedy si pamatam, pritom by stacilo pomenit zakony a hned by sa veci pohli a vo vacsine pripadov na to ani netreba ustavnu vacsinu, no napriek tomu ani jedna vlada nerobi to co treba a riesia veci ktore su druhorade alebo dokonca este viac skodia
preto ma na plnej ciare sklamala radicovej vlada a od ficovej som uz necakal vobec nic no dockal som sa destrukcie maleho podnikania na slovensku a takeho krytia stranikov na roznych urovniach az mi je z toho zle a uz nemame daleko od totality, v minulosti aspon odvolal zopar koalicnych partnerov...
preto volim Kisku je to novy clovek v politike a verim ze aj ked je to len reprezentativna funkcia tak aspon ukaze ze sa to da aj inak a keby aj nie je to jedno lebo ti ostatni su uz v politike dlho a mali sancu no nic nezmenili
Štát zisky exekútorom zdaňuje takže využíva všetko. Otázka je ako efektívne, keď kupuje predražené logá a robí nástenkové tendre.
Na druhej strane sa však veľa vecí na Slovensku pohlo vpred. V 90 rokoch bolo predsa len horšie.
Na druhej strane sa však veľa vecí na Slovensku pohlo vpred. V 90 rokoch bolo predsa len horšie.
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
- Has thanked: 293 times
- Been thanked: 198 times
Stale som sa od vas ale nedozvedel koho realisticky odhadujete ze asi vyhra volby (bez ohladov na to koho pojdete volit vy).
do druheho kola pojdu fico a kiska a potom sa ludia spoja proti ficovi a zvolia kisku
tu este treba brat do uvahy ci zaberie antikampan proti kiskovi a dalej ze kiska je este stale relativne neznamy
tu este treba brat do uvahy ci zaberie antikampan proti kiskovi a dalej ze kiska je este stale relativne neznamy
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2391 times
- Been thanked: 2776 times
To tipujem aj ja a budem rád, ked to tak dopadne. Dôvody:kiikino napísal:do druheho kola pojdu fico a kiska a potom sa ludia spoja proti ficovi a zvolia kisku
1. predseda vlády nech nesie aj nadalej zodpovednosť za vládu, ktorá je tu vďaka nemu. Po vláde 2006-2010 sa vyhováral na krízu. Z vlády 2012-2016 utečie v polovici?
2.Slovensku vládne Smer na všetkých postoch. Nech aspoň post prezidenta patrí niekomu inému.
3. Po 25 rokoch od pádu komunizmu by sa patrilo, aby prezidentom nebol bývalý komunista.
4. Musí byť prezidentom skúsený politik? Podľa mňa vôbec nie. Bol ním napríklad Havel?. Ja myslím, že nie. A predsa sa dostal do dejín...
aj keď to teraz vyzerá podľa prieskumov jednoznačne že Fico - Kiska predpokladám že reálnu šancu postúpiť do druhého kola má aj Kňažko či Procházka.
no a v druhom kole samozrejme Ficovci verzus ostatný svet

no a v druhom kole samozrejme Ficovci verzus ostatný svet
V druhom kole vyhrá Fico.
-
Pette
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 27 02, 2007 4:59 pm
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Voci Kiskovi ano. Vytiahnu na neho kampan a znicia ho. Otazne by bolo druhe kolo voci Knazkovi. Ale ten zase nema velku sancu postupit, hlasy mu berie Prochazka a ciastocne Hrusovsky.
Ako vidím vážený tradery, kto má nemá taký istý názor na Kisku ako vy je triedny nepriateľ.
Kiska dal základy na Slovensku pre úžeru, ktorú niektoré firmy ešte vylepšili( napr. pán Paška má nebankovku ).
Teraz sa kajá v Dobrom anjelovi, lebo ho hryzie svedomie.
Ste takí istý ako ficovolič http://tv.sme.sk/v/29361/zeny-maju-fica ... lenku.html hluchý, slepý.
V druhom kole bude ako menšie zlo ak postúpi s Ficom.
Kiska dal základy na Slovensku pre úžeru, ktorú niektoré firmy ešte vylepšili( napr. pán Paška má nebankovku ).
Ste takí istý ako ficovolič http://tv.sme.sk/v/29361/zeny-maju-fica ... lenku.html hluchý, slepý.
Len tak pre info, ja napr v prvom kole Kisku volit nebudem a v druhom budem volit hocikoho len nie fica. Ale to mi nebrani v tom, aby som sa Kisku zastal, ked ho niekto ociernuje aj napriek tomu, ze pri podnikani dodrziaval zakon.ivoL napísal:Ako vidím vážený tradery, kto má nemá taký istý názor na Kisku ako vy je triedny nepriateľ.
Ste takí istý ako ficovolič http://tv.sme.sk/v/29361/zeny-maju-fica ... lenku.html hluchý, slepý.![]()
-
kontrarian
- Silver Member *
Ziadne ociernovanie iba konstatovanie ako to vidim ja. Kedze aktivne proti tymto neduhom v realnom zivote bojujem ( nevyhladavam to, tie neduhy si ma vzdy skor ci neskor najdu, kedze tu zijem). Bolo tu uz viac krat napisane, ze treba mat cestnych ludi hore. A potom sa zmeni postupne cela spolocnost. Mame dalsie volby teatralnej funcie v parlamentnom systeme. Je Kiska so svojou historiou ten spravny clovek, aby sa spolocnost pohla? A Fico? A ostatni, zvacsia zacleneni v skorumpovanych stranickych strukturach co tu prinasaju korupciu, zavist a rozkradanie.Odiignorovat masovo volby by bola momentalne jedina spravna odpoved naroda. Vnimavy clovek vidi vsade destrukciu.
V Cechah prisiel Babis. Nie je premierom ani prezidentom ale evidentne bojujue proti korupcii. A mohol by spokojne uzivat ovocie svojho podnikania. On nepoziciaval slabym soc. vrstvam a posielal exekutorov. Takyto ludia su potrebni...
V Cechah prisiel Babis. Nie je premierom ani prezidentom ale evidentne bojujue proti korupcii. A mohol by spokojne uzivat ovocie svojho podnikania. On nepoziciaval slabym soc. vrstvam a posielal exekutorov. Takyto ludia su potrebni...
-
kontrarian
- Silver Member *
Rado, neviem o com sa bavis..Ja som mal uz viacero firiem a viem co je to agenda. Za to ,ze niekto zaplat par dni po splatnosti (nedopatrenim) dostane penale a potom x krat penale z penale ( nie , ze neplati to co dlhuje za sluzby)...a narastie to na nehoraznu sumu...Ja som dostal 6 eur penale (mojou nedbanlivostou) a schvalne som to vyuzil a neplatil penale...Bol som rozhodnuty ich znicit a cakal som ako v tychto pripadoch postupuju. Ved som ich dlhorocny klient, mam tam dva pausaly a plati som jak hodinky. Maju obrovske zisky a robia este aj toto.,.. Ramena robi 100 kilovy chlap na 50 kiloveho bezdomovca nap. Ak bojujes proti klamstvu a podvodom ( aj ked su kryte podvodnymi zakonmi vykonnej moci) nie su to ramena, ale plnenie si obcianskej/ krestanskej/ etickej, alebo akej chces povinnosti...
ivoL napísal: Kiska dal základy na Slovensku pre úžeru, ktorú niektoré firmy ešte vylepšili( napr. pán Paška má nebankovku ).
Možno vieš čo je agenda, ale nevieš ako to robia finančné inštitúcie. Ak dlhuješ 100€ a penále máš 50€, tak po úhrade 60€ ti odpíšu výšku úroku t.j. 50€. Z istiny ti uhradia iba 10€. Stále budeš dlhovať 90€ a nabieha ti úrok 0,01% za každý deň omeškania. To nie je úrok z úroku ani žiadna úžera. Nikde v zákone nie je napísané ako máš prijatou platbou uhradiť svoje pohľadávky voči svojim dlžníkom.kontrarian napísal:Rado, neviem o com sa bavis..Ja som mal uz viacero firiem a viem co je to agenda. Za to ,ze niekto zaplat par dni po splatnosti (nedopatrenim) dostane penale a potom x krat penale z penale ( nie , ze neplati to co dlhuje za sluzby)...a narastie to na nehoraznu sumu...
V bežných firmách sa to nerobí lebo tam ti chýba kolaterál, ktorý banky alebo leasingovky majú. Si rád, ak dostaneš späť istinu a o úrokoch z omeškania sa ti nesníva. Ak máš auto na leasing, tak ťa úroky z omeškania počkajú aj do konca zmluvy. Budeš chcieť prepísať auto, tak ich vyplatíš. Inak ti auto leasingovka môže zobrať aj keď si ho celé vyplatil. Stále máš záväzok vo forme úrokov z omeškania a auto nie je tvoje. Kolaterál je to, čo dáva túto možnosť. Ak ako firma dodáš tovar, tak sa môžeš chodiť prosiť odberateľovi, aby zaplatil.
-
kontrarian
- Silver Member *
Rado dakujem za vysvetlenie. Niektore veci som nevedel presne, kedze ja uvery ani necerpam a ani neposkytujem ...a faktuty si platim.
Vies to co som tu pisal sa tyka normalnych ludi ( skor socialne slabsich) a ako sa casto zneuziva exekucia. Pisal som viac krat, ze ak si niekto zoberie tovar na splatky ( napr auto ) a preceni svoje moznosti , lebo chce mat nadstandard na ktory nema...tak nech si nesie nasledky. A to uz nehovorim o pravnickych osobach. Dali sa na podnikanie, tak ak nestihaju/nechcu platit nech su tvrdo exekuovani podla zmluvy,
Tu islo o nieco ine. O zneuzivanie tohto zakona a casto nedozerne nasledky. Opisal som to myslim dostatocne . Existuje aj nieco viac ako zmluva. Je to charakter cloveka. Nechajme to uz tak)))
P.S moj pripad bol iba na ilustraciu , kedze som ho riesil v tychto dnoch a bol som rozhodnuty verejne upozornit na tieto praktiky.
Pohol to Kiska a tuto temu uz otvaraju ini ludia vramci kampane. Je to dobre, aj ked viem, ze sa nic nevyriesi. Ale nech sa ludia aspon zamyslia, ked uz nic ine.
PS 2 . penale... dalsiu fakturu zaplatis na cas ale vyrubu zase penele za nezaplatene penale. potom aj za obmedzenie sluzieb (ktore nebolo). a potom dalsie zvysene penale za dvojnasobne nezaplatene penale a dalsie obmedzenie sluzieb (aj ked za sluzby platis-okrem penale) je co? a tak to robia donekonecna az to daju exekutorovi..a pritom na zaciatku bola iba zaplatena faktura po splatnosti...
Vies to co som tu pisal sa tyka normalnych ludi ( skor socialne slabsich) a ako sa casto zneuziva exekucia. Pisal som viac krat, ze ak si niekto zoberie tovar na splatky ( napr auto ) a preceni svoje moznosti , lebo chce mat nadstandard na ktory nema...tak nech si nesie nasledky. A to uz nehovorim o pravnickych osobach. Dali sa na podnikanie, tak ak nestihaju/nechcu platit nech su tvrdo exekuovani podla zmluvy,
Tu islo o nieco ine. O zneuzivanie tohto zakona a casto nedozerne nasledky. Opisal som to myslim dostatocne . Existuje aj nieco viac ako zmluva. Je to charakter cloveka. Nechajme to uz tak)))
P.S moj pripad bol iba na ilustraciu , kedze som ho riesil v tychto dnoch a bol som rozhodnuty verejne upozornit na tieto praktiky.
Pohol to Kiska a tuto temu uz otvaraju ini ludia vramci kampane. Je to dobre, aj ked viem, ze sa nic nevyriesi. Ale nech sa ludia aspon zamyslia, ked uz nic ine.
PS 2 . penale... dalsiu fakturu zaplatis na cas ale vyrubu zase penele za nezaplatene penale. potom aj za obmedzenie sluzieb (ktore nebolo). a potom dalsie zvysene penale za dvojnasobne nezaplatene penale a dalsie obmedzenie sluzieb (aj ked za sluzby platis-okrem penale) je co? a tak to robia donekonecna az to daju exekutorovi..a pritom na zaciatku bola iba zaplatena faktura po splatnosti...
-
Pette
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 27 02, 2007 4:59 pm
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Pozerali ste dnesnu debatu na TA3? Aky mate nazor?
http://spravy.pravda.sk/prezidentske-vo ... -kandidat/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sranda clanok:)
http://spravy.pravda.sk/prezidentske-vo ... -kandidat/" onclick="window.open(this.href);return false;
Penále z penále ti neuzná súd. Čo sa týka retailu (všetci s r.č.) tí su chránení stále viac a viac. Skôr hrozí, že si ako občan napríklad nebudeš môcť zobrať auto na úver. Málokto vie, že ak sa rozhodneš také auto vrátiť, tak by ti poskytovateľ úveru mal všetko vrátiť. EU to šperkuje tak, že retail bude chránený tak, že keď si bude chcieť zobrať spotrebák, tak bude musieť otvoriť živnosť, aby mal IČO a už nebol fyzická osoba, ktorá spadá pod občiansky zákonník. Riziká pre poskytovateľov úverov sú ďaleko väčšie ako výnosy.
To, čo sa vyťahuje na Kisku sú skôr pocity a hra na ne ako reálne fakty. Úžera je trestný čin a tak nie je nič ľahšie ako podať trestné oznámenie. Na Slovákov však účinkuje skôr rozhlásiť, že zarobil na matkách s deťmi. Hneď by vešali na najbližší konár. IQ jednotlivca sa priemeruje na IQ davu s ktorým ide. Mimochodom Kiska najviac zarobil na predaji spoločnosti VUBke a nie na klientoch. Predávali za niekoľkoročný možný zisk a bol to jeho najväčší deal v živote. Už taký neurobí. Ani nepotrebuje.
To, čo sa vyťahuje na Kisku sú skôr pocity a hra na ne ako reálne fakty. Úžera je trestný čin a tak nie je nič ľahšie ako podať trestné oznámenie. Na Slovákov však účinkuje skôr rozhlásiť, že zarobil na matkách s deťmi. Hneď by vešali na najbližší konár. IQ jednotlivca sa priemeruje na IQ davu s ktorým ide. Mimochodom Kiska najviac zarobil na predaji spoločnosti VUBke a nie na klientoch. Predávali za niekoľkoročný možný zisk a bol to jeho najväčší deal v živote. Už taký neurobí. Ani nepotrebuje.
Len potvrdzuje to čo som tu napísal
Len potvrdzuje to čo som tu napísal