Mika - uvahy nad nesmrtelnostou chrusta

Trading s opciami, derivátmi, futures a hedžovanie.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Airmike
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 31 times

Re: Mika - uvahy nad nesmrtelnostou chrusta

Príspevok od používateľa Airmike »

Ja na posilovanie AUD velmi nestaviam. Ja betujem to ze ked pride brutalny prepad, tak si to odnesie NZD viac ako AUD.
Uprimne by som si velmi zelal, aby AUD este oslabil, pretoze potom by uz bolo zaujimave zacat obchodovat opat carry trades cez AUD/JPY a AUD/CHF

tie posledne 4 trejdy som otvaral hlavne koli tomu ze verim v oslabenie europskych mien ale neviem presne kto bude lider v sile. tak som to otvoril cez meny z opacneho konca tabulky. je to smerova spekulacia, ale v baskete. europa proti amerike + japonsku. uvidime. ak zaberie aj JPY a aj USD, mohlo by to byt velmi slusny trendik. ak zaberie len jeden. tak to zrejme bude okolo 0.
Airmike
Guru Member ****

Mika napísal:vecer som rozmyslal ze AUDCHF ani EURCHF nieje zrely na long , tak som zacal pomaly zatvarat AUDNZD a otvoril som stvoricu

EURUSD, GBPUSD, EURJPY a GBPJPY do shortu
no nevidim to ruzovo s tou novou varkou tradov proti europe. najhorsi mozny scenar nastal, ze stupa USD , EUR a GBP a najslabsi je JPY
kontrarian
Silver Member *
Dátum registrácie: Ne 16 09, 2012 11:02 am

Príspevok od používateľa kontrarian »

nevyzera veru...ale pridal som sa prave teraz aj ja so shortom eur/jpy 141.20...sl 25 pips.
In the world there are thousands of day traders who take profit and live their dream .... ... and millions who lose daily and dreaming how they should lived their dream
Airmike
Guru Member ****

podla mna sa to za chvilu spravi
Airmike
Guru Member ****

Vypada to tak ze na dolarovych paroch sme v pohode, otazka znie ci zo sebou stiahnu aj tie jenove. podla mna ano, ale kto vie
kontrarian
Silver Member *

Mam kratkodobe TA signaly na pokles USD/JPY...ale je piatok (V poslednom case drzia cenu v smere denneho pohybu az do konca trading hours ) optimalne by mal spadnut az k 102.60. ale pochybujem , ze to zvladne dnes,..
Celkove je strednodobo nastaveny hore...Bol velky problem s japonskou obchodnou bilanciou tento tyzden= napriek slabemu Jenu katastrofalna ...najhorsia za niekolko dekad...trh je nerozhodny...
In the world there are thousands of day traders who take profit and live their dream .... ... and millions who lose daily and dreaming how they should lived their dream
kontrarian
Silver Member *

102.230 je spravne...lepsia volba bola sell gbp/jpy...urobil od vstupu na e/j takmer 100 pips..e/j sa flaka (este par raz testoval moj vstup)...klasicky zly vyber medzi viacerymi kandidatmi)))
S/L mam uz na BE a viac to uz neriesim...cas na piatkovy drink)))
kontrarian
Silver Member *

este dodam: euro sa relativne teraz drzalo oproti libre , pretoze je prave pokus o vyber short stop lossov eur/gbp nad 0.8260...aj ked vyberu, tak cena pojde iba par pips nad...dalsia moznost na vstup do shortu...
u/j sa zacina hybat, dufam, ze urobi maximum z dnesneho potencialu este)))
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 293 times
Been thanked: 198 times

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

Kontrarian, ten vstup do EUR/JPY short o 16.21 na cene 140,20 bol naozaj pekny.
Airmike
Guru Member ****

http://airmike-trading.blogspot.cz/2014 ... e-jan.html" onclick="window.open(this.href);return false;

januarovy update . nestihal som blogovat tak z omeskanim. za chvilu pojde februarovy :)
Airmike
Guru Member ****

mam jednu myslienku, co budem trejdit buduci tyzden ale kedze moja expozicia je uz aj tak velka, neviem celkom presne ako to zmanazujem. takze len uvaha.

1. stale silno verim v to ze AUDNZD pojde nad 1.1000 a myslim si ze sa tak stane v priebehu 2 tyzdnov
2. zaroven si myslim ze EURGBP bude v nasledujucich tyzdnoch posilovat

kedze expoziciu v AUDNZD uz nejaku mam a EURGBP este nie skusim to zobchodovat ako basket

EURNZD long , GBPAUD short. kedze by som mal byt v objeme tranzakcie neutralny tak spravim nasledovny pair trade pre kazdu poziciu s ratiom 1/0.8267

EURNZD long 10000 , negativny swap -1.05
GBPAUD short 8267 , pozitivny swap 0.79

na swape stratim denne 0.2 USD ale ak sa nemylim a analyza vide dobre. tak by s toho mohlo byt aj niekolko stoviek pips. na to aby som to zobchodoval by mi dost pomohlo keby hodne posilnil JPY. odblokoval by som margin a mohol redukovat pozicie. davam to sem preto, aby ste ste sa necudovali preco nakupujem euro ked som v predoslej analyze jasne pisal, ze europa bude slaba. tak toto je dovod.
Airmike
Guru Member ****

pre technicky ladenych traderov prikladam obrazok :)
Prílohy
EURNZDGBPAUD.png
Istiach
Guru Member ****
Dátum registrácie: Pi 18 12, 2009 6:20 pm

Príspevok od používateľa Istiach »

Hm tvoje trady ma neprestavaju udivovat :)
Istiach
Guru Member ****

Mika,

uz aj vrabce na streche si cvirikaju o aud nzd :)

http://klubinvestoru.com/cs/article/189 ... od-aud-nzd" onclick="window.open(this.href);return false;
Tilbur
Platinum Member ***
Dátum registrácie: St 03 02, 2010 8:41 am
Has thanked: 65 times
Been thanked: 47 times

Príspevok od používateľa Tilbur »

Je dost mozne, ze je to aj skopirovana idea, lebo ked chalanisko pise o NUGT ako o nejakom indikatore, tak je velmi slaby.
To je nieco podobne, ako keby som pisal, ze trhy padnu, volatilita sa zvysuje, kvoli rastucemu objemu obchodovania s TVIX alebo UVXY. Preco si niekto vybera 3xzapakovane ETFko ako zdovodnenie svojej myslienky? Neviem....
Dále důležitou roli hraje stabilizace ceny zlata. Austrálie, jakožto druhý největší exportér kovu, je na změny v tomto sektoru citlivá. V tomto případě růst ceny zlata není podstatný. Dokud se cena udržuje nad 1300usd, “gold mining sector zůstává spokojený s marží” (Bloomberg). Už teď bychom mohli pozorovat rostoucí volume NUGT indexu po jeho pádu z 2000usd do 40usd
My number one job as a trader is to manage risks not make money.
Airmike
Guru Member ****

Zaujimave je to ze ta analyza vysla prave ked som vsetky svoje pozicie na AUDNZD uzavrel a cakam pullback

Btw treba teray sledovat ten EU GU GY EY basket co mam, myslim ze pride pooriadny masaker o 16tej. dufam ze spravnzm smerom :)
Airmike
Guru Member ****

update analyzy AUDNZD

http://airstarter.blogspot.cz/2014/03/a ... pdate.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Používateľov profilový obrázok
Rado
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: So 03 10, 2009 10:54 am

Príspevok od používateľa Rado »

JUGGLER napísal:,,A tak mi napadá len jeden možný obchod... Naskytol sa nám totiž najsilnejší signál k predaju eura za dobu celej tejto krízy ! ! ! Súčasne je tu však aj menšie riziko, že EURUSD vzrastie na úroveň 1,39 / 1,40.
Menový pár EURUSD ale pravdepodobne pôjde dole. Súčasne by mohlo dôjsť k dramatickému nárastu objemov obchodov na forexe, a to u hlavných mien. Môj priateľ Drew Baptiste, ktorý riadi známu poradenskú firmu TAG, dokonca u páru EURUSD hovorí o prelomení niekoľkoročného minima.
Euro už síce predávam minimálne týždeň, ale po piatkovom potvrdení, že politici a centrálni bankári s defláciou nepočítajú, všetko stavím na pokles európskej meny.,,

Psy brešú a karavána ide ďalej.
Čo to je za analýza bez nejakého set-tupu. A z alibistickou poznámkou, že to môže ísť opačne. Po dnešnom ponechaní sadzieb ECB chlapík zrejme stratí rozum aj v money mamažmente : ,,všetko stavím na pokles európskej meny,,.

Saxo malo vždy exotické tipy, ale nepametám sa, že by im niečo vyšlo.

Teoreticky v prospech posilňovania dolára môže hrať koniec QE a sadzby už môžu iba rásť. Ovšem FED urobí všetko preto, aby sa vyhli deflačnému scénaru. Európa je ťažkopádna. A nejednotná. V prospech oslabovania eura môže zahrať to, že Európa nezvládne svoju krízu a šetrenie. Ja nevidím nijaké zlepšenia...stále všetko stojí na Nemcoch a na Bruselskej byrokracii. Ake to sú len také kecy, filozofovanie. Už sme x krát tipovali, že euro sa zloží a ono sa z dolárom motá +- 10% na tej istej úrovni, pričom aj Amerika, aj Európa mali svoju krízu.

Takže obchod na pokles? OK. Prečo nie. Ekonómovia sú nato, aby filozovali a my trejderi na to, aby sme hrali.

Nech chlapík stanoví načasovanie vstupu, SL a PT...alebo aspoň vstup a SL, ked ho už napado obchod do ktorého je ochotný vraziť všetko. To je obchodná analýza. Nie kecy.

P.S. Aby sme sa nenudili, a ked sa tu raz niekedy niekto vráti..tak si pozrime kurz pri ktorom bola publikovaná analýza:1,35 . Zatial to ide proti nemu. Dnes 1,36.
a dnes EUR/USD cez 1,39. :D
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
Airmike
Guru Member ****

nojo hlavne ze ten ich servis predavaju. to je to o co tu ide. btw ta ich analyza na giganticke posilovanie Jenu dopadla presne rovnako. vsety jenove pary letia hore. a za mna musim povedat ze moj basked EU GU EY GY neskoncil podla ocakavania, vybral som profity na EU GU a EY ale GY som nechal lebo ten je jediny ktoremu som veril na dlhodobejsi pokles. ktory ale neprisiel.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2391 times
Been thanked: 2776 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Hej Rado..už je to tu.

Euro posilnilo o 3%, takže ak by chlapík fakt stavil všetko na jeho pokles bez SL, pri bežnej páke by už dávno skrachoval.
Steen Jakobsen, hlavný ekonóm Saxo Bank potvrdzuje pravidlo, že byť bankárom, či ekonómom vôbec neznamená, že dokážu zarobiť na trhoch...

http://ako-investovat.sk/clanok/700/vse ... pskej-meny" onclick="window.open(this.href);return false;

Mimochodom, ked si sem-tam vypočujem komentár Ižipa, tak u neho mám tiež pocit, že sa často mýli. Ale často sa mýlim aj ja...takže aký je rozdiel super múdrymi, ale neúspešnými a viac, či menej múdrymi, ale úspešnými?
Odpoveď je jednoduchá: v zvládaní emócii a riadení rizika.

I ked Ronald Ižip navonok pôsobí rovnako premúdrelo ako hlavný ekonóm Saxo bank, myslím si, že on je na rozdiel on neho úspešný trejder. A to i napriek tomu, že sa často mýli.

Nechcem Ižipovi robiť reklamu, ale minule som natrafil na video, v ktorom velmi múdro opisuje svoj trading.
Odporúčam pre všetkých, čo tradingu velmi nerozumejú a vyhadzujú za vzdelávanie zbytočné peniaze. A takisto odporúčam pre tých, čo si myslia, že pasívne investovanie je bezpečnejšie ako trading. Realita môže byť presne opačná:
pasívny investor riskuje prepady -50%, aby dosiahol zisk 10% p.a. a dobrý trejder riskuje -10% aby dosiahol +50% p.a.

http://video.kurzy.cz/40Agx-5hlKw/" onclick="window.open(this.href);return false;
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Airmike
Guru Member ****

JUGGLER

Izipa som sledoval dost dlho, myslim ze od zaciatku co robil este v CI a mozem povedat ze od jeho pociatkov sa hodne zmenil. Bol som na jednom z jeho prvych seminarov. Dnes uz je na jeho prejave vidiet, ze ho trh poriadne prefackal. ked zacinal tak bol velmi arogantny a v seminaroch robil totalne fundamentalne chyby. v roku 2011 ich uz robil uplne inac a zacalo to davat zmysel. zaroven ale vidiet, ze sa stale len uci. Mozno to nieje uplne mainstreemovy nazor ale podla mna by clovek ktory sa uci, nemal ucit inych.

Ci uz ide o Izipa, Turka, Hartmana alebo inych, mam pocit, ze toto pravidlo nesplna vobec nikto z nich. nikto nema profesionalne skusenosti a nikto z nich neponuka nic, co by zacinajucemu obchodnikovi pomohlo k profitom. Keby som mal byt velmi kriticky, tak poviem, ze ich webinare, clanky, analyzy a mentoring su velmi slabuckou protihodnotou tomu, aky vplyv ma na progress zacinajuceho obchodnika to, ze mu ponukaju tie najhorsie mozne poplatkove struktury z ktorych ziju.

len jednoducha ukazka. Spread na GBPUSD 4 body. obchodnik urobi za mesiac 100 obchodov a zaplati oproti normalnemu rieseniu (0.5 boda + commission) len na minilotoch 300 USD viac. a preco? Pretoze Mentori jednoducho nechcu prezentovat a predavat vhodne riesenia. Sprostredkuju crap len preto, ze sa im to oplati.
Nikto radsej nevysvetluje ako funguje broker, parovacie algoritmy, aggregacie a presmerovanie likvidity a ak ano, tak len za ucelom obalamutit klienta. vsetci maju plne usta psychologie a vselicoho podstatneho, ale ze ich klient len koli chamtivosti pride prinajmensom o 3 stovky mesacne, na to sa zabuda. a to su realne peniaze z performance.

v tradingu platia dve pravidla, ktore su podstatnejsie ako cokolvek z bullshitov, ktore sa klientom prezentuju.

1. Na obchodovanie je potrebny kapital
2. Skor alebo neskor sa uspesnym obchodnikom stane kazdy, kto vydrzi a bude schopny investovat cas.
(najdolezitejsie je ostat v hre dostatocne dlho na to, kym profity prevysia straty z nerozvaznosti na zaciatku)

takze pre mna je tento biznis jasny. nemam absolutne nic proti nikomu, kto si postavi biznis model na sprostredkovani sluzieb. to co mi vadi je, ze realne nikto neponuka realnu hodnotu, ktora je meratelna v peniazoch ale popritom sa nestiti parazitovat na nevedomosti zaciatocnikov.
Airmike
Guru Member ****

btw: napada ma paralela s mixovanim ovocia, lebo som sa pred casom na to tiez namotal.

pojdes na seminar o zdravom stravovani, ktory je zadarmo, kde ti vysvetlia ake je dolezite jest ovocie (ako keby si to nevedel aj sam, popripade si o tom nemohol precitat odborne clanky). pri seminari ti prenajmu mixer, ktory vypada jak to turbo, ktore si daval do vlakna :) a zaplatis zan 200 EUR mesacne, hoci by si si za tu cenu mohol kupit original.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

Analytik/ekonom, ktory robi u brokera ma jednu ulohu: pisat a vyjadrovat sa pre media. Ak ma byt dobry, tak musi nieco vediet o makroekonomii a politike (lebo to spojenia makro+politika media zaujima), musi vediet dobre (kludne bulvarne) pisat, dobre vystupovat v telke.
Schopnosti v obchodovani/investovani nie su podstatne - staci ak bude bezny priemer, ktory dokaze ovladat platformu, ktoru jeho firma predava. A bude vediet hovorit o technickej analyze.

Ak by bol to bol schopny trader/investor, tak robi v uplne inom type firmy a celkom odlisnej pozicii (napriklad by robil portfolio manazera vo fonde).
Airmike
Guru Member ****

ak niekto robi vzdelavacie seminare o obchodovani na burze, tak by mal o burze vediet daleko viac, ako len spominane veci. to ze to tak na slovensku nieje, neznamena ze to tak ma byt.

veta Schopnosti v obchodovani/investovani nie su podstatne pri kurzoch o obchodovani , nevyznieva zrovna velmi logicky.

Ak by bol to bol schopny trader/investor, tak robi v uplne inom type firmy a celkom odlisnej pozicii (napriklad by robil portfolio manazera vo fonde).

toto znie opat teoreticky spravne, ale realita je taka, ze pre zamestnanie portfolio manazera potrebujes uplne ine vstupy ako to, ze si niekedy v zivote urobil nejaky trackrecord (napriklad prax bankovom sektore a ekonomicke vzdelanie). to je jedna strana mince. Ta druha je, ze realne sa robit vo fonde oplati akurat absolventom po vysokej skole. Pretoze realneho performance tradera ziadny slovensky fond nezaplati. maju uplne inu strukturu odmenovania.

Ja viem ake su dovody, pretoze som sa o tejto teme platov bavil x krat a viem ako maju nastavene odmenovanie. Dostal som za posledne 2 roky asi 4 ponuky do fondov. a ani jednu som z tohoto dovodu neprijal.

Dnes ak nemas fond vlastny, tak nezarobis ani to, co ty ludia, ktori predavaju kurzy. tak to proste je a bodka. ziadne uletene teoretizovanie ze ak spravis 20% vynos tak si kral wallstreetu. to su hluposti s kniziek. realita je ina.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

Ja som nepisal o seminaroch. Izip ani Steen Jakobsen sa nezivia seminarmi, ale tym, ze robia PR pre svoju firmu - brokera. A ked je tvoja hlavna uloha robit PR pre brokera, tak nepotrebujes byt dobry trader.
Airmike
Guru Member ****

Aha chapem. Ja som Izipa hodil do kategorie mentora preto, lebo on je v podstate IB pre Saxo (na mentoringu zaraba prachy). On to PR zvlada na nase pomery podla mna velmi dobre. Len som chcel povedat, ze musi splnat vsetko co si napisal (Bulvar, analytika a PR) ale keby nemal ziadny track record, tak ludia neuveria, ze predava dobru sluzbu a ze vobec dokaze vytvorit pridanu hodnotu (prvy pripad samozrejme neplati. nepredava dobru sluzbu. v druhom pripade o pridanej hodnote by sa dalo polemizovat. pre mna neponuka ale niekto tomu verit moze)

keby bol dobry trader a ukaze dlhodoby alebo aspon sokujuci trackrecord. tak je jasne ze sa jeho podiel na trhu zvysi razantne, nielen s novymi klientami ale aj migraciou napriklad s FIA, XTB, a podobne. to je skutocny dovod preco zacal tvorit tie trackrecordy. ten jeho konzervativizmus a paka nema nic spolocne s tym ze je konzervativny ale skor s tym ze potrebuje dlhodoby model (dlhodobo ostat v hre) a tym padom ziska konkurencnu vyhodu.

ma ale smolu lebo XTB zacalo robit to iste a myslim si, ze prave toto budeurcujuce kriterium do buducnosti. standardne platene seminare zaniknu preto, lebo brokerske firmy budu poskytovat live track a trading rooms a vsetko zadarmo. podla mna je trend v tomto citatelny.
Istiach
Guru Member ****

Mika napísal:update analyzy AUDNZD

http://airstarter.blogspot.cz/2014/03/a ... pdate.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prave kukam: China Feb Exports Fall 18.1% y/y; Est 7.5% Rise

To je celkom rozdiel voci forecastu. Som zvedavy ako otvoria trhy a aky to bude mat dopad na AUD.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Mika napísal: Mozno to nieje uplne mainstreemovy nazor ale podla mna by clovek ktory sa uci, nemal ucit inych.
Ci uz ide o Izipa, Turka, Hartmana alebo inych, mam pocit, ze toto pravidlo nesplna vobec nikto z nich.
S tým súhlasím. Ja Ižipa nepoznám. Len som čítal jeho kapitolu v knihe Burza je ich biznis a sporadicky ho vidím v TV.
A pozrel som si spomínané video, ktoré vyzerá ako záverečný diel webináru...nič iné som však nevidel. Len ma oslovilo to, že na vlastnom príklade vysvetluje, že trading nie je o super trejdoch na základe geniálnych schopností, ale o prostom riadení rizika...

Všetci, ktorí rozbehli edukačný biznis ho rozbehli len na základe toho, že sa sami učili. Nepoznám jediného, ktorí by učil len na základe úspešnej trejderskej kariéry. A tak to nakoniec aj vyzeralo. Kolko krát som sa pozrel na to, čo robí Turek, alebo finančníci...tolkokrát sa mi zdalo, že predávajú niečo iné. A všetko vždy zabalené do imidžu profesionálov.
Mika napísal: Skor alebo neskor sa uspesnym obchodnikom stane kazdy, kto vydrzi a bude schopny investovat cas.
(najdolezitejsie je ostat v hre dostatocne dlho na to, kym profity prevysia straty z nerozvaznosti na zaciatku)
Úspešným nie, skôr by som to slovo nahradil profitabilným. Aj o Ižipovi som napísal zle, že ho považujem za úspešného obchodníka. Chcel som povedať, že verím, že je v tradingu profitabilný. Ani Ižip, ani finančníci, ani Turek sa tradingom primárne nikdy neživili, ale verím, že sa v praxi dopracovali aspoň k profitabilite. Aj profitabilita je vec relatívna. Za minimálny úspech by som označil, keď sa človek dokáže tradingom uživiť. Za maximálny, keď zbohatne tak, že už nemusí pracovať.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
Airmike
Guru Member ****

novy blogisek

http://airstarter.blogspot.cz/2014/03/d ... velmi.html" onclick="window.open(this.href);return false;

report od zaciatku roka
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Mika napísal:novy blogisek

http://airstarter.blogspot.cz/2014/03/d ... velmi.html" onclick="window.open(this.href);return false;

report od zaciatku roka
Argumenty sú nádherné. :) Až sa čudujem, že nevidím žiadne prvky gamblingu ! :wink:
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

To ze dane veci si zobchodoval, je jasne. Nejako predsa musis dostat peniaze z vyhier z tradingoveho uctu na normalny ucet.
To ze v takomto type obchodovania neobchodujes cudzi kapital jedine vlastny a cudzi kapital obchodujes mozno leda tak pre nejaku instituciu a uplne inym sposobom nez ake su tieto obchody, to je snad predsa dost citatelne kazdemu kto trochu dlhsie cita tvoje prispevky.

Ja som ale cakal trochu viac vysvetlenie tych obchodov. K AUDNZD si nejake vysvetlenie dal. Aj ked si myslim ze su este nejake dovody toho tvojho presvedcenia AUDNZD long, ktore si este neuviedol. A to je v skutocnosti jediny obchod do ktoreho som par EUR vsadil, dokopy mozno 10. K zvysnym si sa ale prilis nevyjadril, len si proste zverejnil poziciu.

Ono mi ani tak nejde o vysvetlenie dovodov jednotlivych obchodov, ale skor podla nich zistit, comu pri vymyslani novych obchodov tohoto typu (v 90% dlhsich nez 2-3 hodinovych) pripisujes aku prioritu.
Airmike
Guru Member ****

JUGGLER napísal: Argumenty sú nádherné. :) Až sa čudujem, že nevidím žiadne prvky gamblingu ! :wink:
no prvky gamblingu tam skutocne niesu. idem na totalnu ochranu kapitalu. rozdelenu do troch urovni

1. kapital mam rozdeleny na dve casti v dukascopy mam ucet na obchodovanie a zalozne zdroje. na obchodnom ucte mam len 25% prostriedkov zvysnych 75% mam u dukascopy

2. 25% prostriedkov pouzivam na marginy. na tomto ucte stanovujem aj EOM stoplose. a ten sa pohybuje momentalne na hranici 20% z tychto 25 a stale sa posuva na nizsie percenta, podla toho ako rastie performance. v marginoch blokujem zdy len 0-30% uctu vynimocne 40%. aby som vyladil objem pozicii z mesacnym stoplossom

3. obchodujem tak aby postupom casu moj percentualny risk klesal a nominalny risk stupal.

snazim sa, aby ten risk management ktory robim,bol trochu profesionalny, aj ked sa to velmi neda na takomto malom ucte a pri obchodovani len fx spotu, ale casom sa snad dopracujem aj na vacsi ucet a potom sa ta stabilita bude dat vyladit na minimalne DDcka
Airmike
Guru Member ****

jaroslav80 napísal:To ze dane veci si zobchodoval, je jasne. Nejako predsa musis dostat peniaze z vyhier z tradingoveho uctu na normalny ucet.

To ze v takomto type obchodovania neobchodujes cudzi kapital jedine vlastny a cudzi kapital obchodujes mozno leda tak pre nejaku instituciu a uplne inym sposobom nez ake su tieto obchody, to je snad predsa dost citatelne kazdemu kto trochu dlhsie cita tvoje prispevky.

Ja som ale cakal trochu viac vysvetlenie tych obchodov. K AUDNZD si nejake vysvetlenie dal. Aj ked si myslim ze su este nejake dovody toho tvojho presvedcenia AUDNZD long, ktore si este neuviedol. A to je v skutocnosti jediny obchod do ktoreho som par EUR vsadil, dokopy mozno 10. K zvysnym si sa ale prilis nevyjadril, len si proste zverejnil poziciu.

Ono mi ani tak nejde o vysvetlenie dovodov jednotlivych obchodov, ale skor podla nich zistit, comu pri vymyslani novych obchodov tohoto typu (v 90% dlhsich nez 2-3 hodinovych) pripisujes aku prioritu.
bohuzial den ma len 24 hodin a ja v prvom rade musim pozerat na to co ma u mna prioritu a to je moja praca. zarobit si par tisic narazovo je fajn ale uzivit sa tym neda, takze ak by som doma sedel a nic nerobil, kludne by som pisal o fx analyzach donemoty (ale aby som bol uprimny, ono to nieje az taka intelektualna vyzva, takze by ma to asi skoro prestalo bavit).

to ze moja praca a aj moj konicek su z toho isteho sudka je fakt a nieje to ziadne tajomstvo, ale obcas sa najdu ludia ktori moje clanky necitaju, a z toho potom vyplyvaju tie konspiracne teorie nejakych individui, ze my si tu v podstate vsetci len nahaname biznis. Ale to nema vobec cenu vysvetlovat, pretoze clovek, co taketo veci pise, nevie ze skutocny biznis sa nahana niekde uplne inde :)
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Chapem tvoje argumenty a dovody, nikto nema nekonecno casu. Je mile ze obcas nieco napises.

Davnejsie si spominal ze Ti vadi ze forum je totalne neregulovane. V tomto sa ja staviam ale na Filipovu stranu. Napr. ja tiez casto pisem off-topic a keby bolo regulovane forum tak sa mu vyhnem. Je pravda ze vznikaju konflikty, no to sa riesi samoregulaciu. Z fora si aj tak prekliknes len par tem co ta zaujimaju a po skusenostiach s ludmi ktorych prispevky si 10 krat cital a nic ti nedali, tak take prispevky len preskocis ocami a mozno raz za rok precitac jeden znovu aby si vedel ci sa nic nezmenilo. Napr. Ladis mne osobne nevadi, ked mam niekedy viac casu a benevolentnu naladu, tak niektore prispevky precitam aj cele. Alebo konflikt Kontrarian/Juggler sa pred rokom vyriesil tiez samocinne, bez Filipovho zasahu.
Inak Ladis vzdy prezentuje teoriu buy & hold a vzdy udava nejake argumenty na jej podporu (ich kvalitu nechcem rozoberat). No po mojich mizernych vysledkov v tradingu, ak by som ja musel peniaze investovat len nejako cez burzu, tak pre financne tak naivneho clovek ako som ja system buy & hold by bol mozno naozaj jeden z tych najrozumnejsich. Este aj Filip obcas da nejaky argument ze pre mizerneho investora buy & hold by mohlo byt lepsie nez trading.
Z danoveho hladiska urcite. Vplyv stratovych a ziskovych rokov ak sa roky priebezne uzatvaraju a teda zdanuju som sa tu uz kedysi snazil vysvetlit.
Airmike
Guru Member ****

Tu nejde o ziadne strany. Filip ma svoj rozum a biznis plan. Je to jeho forum, takze si moze robit co chce. Ale je uplne jednoznacne, ze forum je len take dobre akych dobrych ma diskutujucich a pokial sa maju normalni ludia bavit medzi sebou alebo vyhladavat informacie na fore, tak posobi totalne destruktivne, ked si sem niekto chodi liecit komplexy.

Ja sledujem napriklad fora od 2007-8 a velmi dobre viem, ako moze forum poskodit regulacia. Financniku sa to stalo hlavne preto, ze kvalita diskusie bola niekolko levelov vyssie ako kvalita hlavnej stranky a to napriklad kvalita tej hlavnej stranky v tom case bola fakt nadstandardna. preto sa to chalani celkom pragmaticky rozhodli skoncit a teraz sa z toho fora stalo to co sa stalo. ale predtym 2009-2010 na tom fore boli skupiny ako fx tak aj futures obchodnikov ktori denne diskutovali a vymienali si poznatky. boli tam chaty kde chodilo dene 70-100 obchodnikov, takych co obchodovali od rana do vecera. rano o 8:00 si mal plnu miestnost ludi a bolo to denno denne. admini chatov nam hovorili, ze na tych chatoch mi vidime len registrovanych ale navstevuju ich stovky inych. to je fenomen, ktory ziadne forum doteraz nemalo a ani dlho mat nebude.

tu mame uplne opacny problem, obchodnici aj investori sa rataju v jednotkach. casto krat som napriklad aj od JUGGLERA pocul, ze on ani nevie ci vobec nejaky obchodnici u nas su. a ja hovorim ze su, ale fora su jednoducho fora. vzdy prevysuje prilev novych ludi s menej skusenostami a ti stari odchadzaju. ak k tomu priratas este extremy. ktore maju tu volnu podu na realizaciu. tak mozes kvantifikovat kvalitu fora.

nikto nikomu diskutovat nekaze, a ani nezakazuje. kazdy si moze vybrat, ale potom sa netreba cudovat tomu, ze chyba obsah, laebo ze vytrvalec juggler tu musi celit vseliakym utokom od zjavne narusenych ludi.

a to som este nespominal take veci ako rasizmus a antisemitizmus a to ze si tu ludia v pohode nadavaju. to je nieco, co sa na forach nestava, za to su tam bany.
kontrarian
Silver Member *

Mika napísal:, a z toho potom vyplyvaju tie konspiracne teorie nejakych individui, ze my si tu v podstate vsetci len nahaname biznis. Ale to nema vobec cenu vysvetlovat, pretoze clovek, co taketo veci pise, nevie ze skutocny biznis sa nahana niekde uplne inde :)

Vidim, ze komedia pokracuje...snad asi odtialto ani neodidem, ked sa musim znova a znova branit....zase vety typu vid hore...

Tu nikdy neslo o to ,ci ma niekto konkretnych klientov...iba som upozornoval na masove lakanie ludi na forex s casto fatalnymi nasledkami (a tam patri aj social trading...rob si co chces, to je tvoja vec...ide o vseobecny problem...ak davas TA analyzy kdesi na swiss, tak je predpoklad, ze Ta mozu nasledovat...mozu a je to ich problem.Ja som povedal svoj nazor..Ak ti ludia idu na fx tak ci tak, mozno sa aj ja zapojim do signal servisov. Ked vidim , aki su ludia, asi si zasluzia osklbat...

Kde sa nahana ten skutocny biznis?))) mne staci nezavislost a kaslem na biznis...
kontrarian
Silver Member *

Mika napísal: pokial sa maju normalni ludia bavit medzi sebou alebo vyhladavat informacie na fore, tak posobi totalne destruktivne, ked si sem niekto chodi liecit komplexy.

laebo ze vytrvalec juggler tu musi celit vseliakym utokom od zjavne narusenych ludi.
.

toto robis neustale a uz dlho...na to, ze ti napisem, ze sa mi paci tvoja snaha,ze si vazim ludi co na sebe pracuju-pouzivas liecenie komplexov, zjavne narusenych ludi a manio depresiu a vela vela dalsich,,,a potom places, ze forum nie je regulovane)))...pretoze ti niekto napise , ze zo seba robis klamara...

este do toho zatahujes J...aby to malo smrnc, ze?)))
kontrarian
Silver Member *

JUGGLER napísal:
Argumenty sú nádherné. :) Až sa čudujem, že nevidím žiadne prvky gamblingu ! :wink:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozri tu vysie si pisal a shortoval od 20.02.2014 eur/usd, eur/jpy, gbp/usd, gbp/jpy...potom ze aud/nzd pojde hore neviem kolko xxx pips do dvoch tyzdnoch, eur/nzd tiez long, gbp/aud short, eur/gbp long...nemam chut sa babrat v tvojoch vypisoch ..ale uz som ti pisal, ze vsetko od toho datumu robilo 200 az 400 pipsove pohyby proti tebe...ved su grafy, tak sa to da overit..mne sa nechce a je mi to jedno///je mi jedno , ze napr si drzal short gbp/usd od 26.2 do 10.3 , cely cas bolo xxx pips nad a potom si zakoncil s +13 pips...
viac to nebudem rozoberat...je to tvoj ucet a tvoj trejding...nech to je trebars aj ukazkova argumentacia a ziadny gambling v tom.
Airmike
Guru Member ****

vyjadril som svoj nazor na nepriatelsku naladu na fore a sposob ako tu rozni ludia diskutuju. nespominal som teba ale ano myslel som aj teba. ale v prvom rade som myslel ze sa dlhodobo toleruju nadavky a utoky.

ty mas pocit ze sa musis branit za kazdu cenu. to ze sme si tu vymenili par neprijemnych viet vobec nestoji za zmienku. mna skor trapia take tie primitivne vci ako sa stali pred rokom ze tu padali vyhrazky a obvinenia. strasne smutne a smiesne zaroven. za mna tieto nase veci mozeme uzavriet aj hned. ja tvoje meno nespomeniem uz ani nahodou :). este sa mi to vrati vo forme prispevkou z rotacneho gulometu. ale predsa len sa zamysli ci je fakt take strasne co som v prispevkoch vyssie napisal. ci je to nieco koli comu sa potrebujes ohradit.

PS: moj trading vobec neries. to hejtovanie to je proti tym vypisom uplne irelevantne. fakt to nechaj tak lebo ja rozhodne nikoho zadarmo vyucovat nebudem. princip basketov je zlozity a riadenie rizika v nom este zlozitejsie. uplne najjednoduchsie bude ked si pockas na nejake EOD SL a potom prides a vitazoslavne poukazes ze som stratil 1000 pips. to bude jednoduchsie
kontrarian
Silver Member *

Uz som pisal, vsetky horemenovane pozicie som tu obchodoval aj ja ...vo svojom vlakne som ich daval on line...zvacsa boli protipohyby ziadne , alebo do 20 pips..sem tam do 40 pips..Iba short aud/usd bol protipohyb cca 60 pips ( posuval som sl a komentoval, ze to spadne dole)...potom to aj spadlo viac ako 100 pis od vstupu( ja som bol uz out, ale dal som tip,pred fomc)...to je trejding aky chcem robit..ale o to mi vobec neslo..islo o diskusiu...nadavanie ti ide dobre))..Pises v blogu, ze mas nejakeho nesympatizanta, ci co..

mike, bud si isty, ze ja v sebe nemam ani kusok zavisti...a urob aj milioni, ja ti ich doprajem..Zelam Ti, nech sa Ti dari. Ja mam uz tohto prostredia plne zuby, tak sa venujte svojej praci a nepouzivajte tu smiesnu demagogiu...aby som nemusel zase reagovat. Lebo naozaj si dam namahu a postupne skopirujem xx urazlivych viet na mna a az potom moje reakcie.. a tak isto tabulku tvojich obchodov a co si skutocne pisal vo svojom vlakne aj s datumom..a k tomu moje pozicie aj s datumom na tych istych instrumentoch...uvidis ten rozdiel...stacilo prosim))0
Napísať odpoveď

Návrat na "Opcie, deriváty, futures, hedging"