Mika - uvahy nad nesmrtelnostou chrusta

Trading s opciami, derivátmi, futures a hedžovanie.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Airmike
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 31 times

Re: Mika - uvahy nad nesmrtelnostou chrusta

Príspevok od používateľa Airmike »

ok teraz som to pochopil, v podstate to malo byt akesi porovnanie obchodov, ty versus ja, akoze kto je lepsi.

Takto to vobec neber chlape. ja som uplne na zaciatku napisal ze ja idem na totalny risk. toto nieje ziadny suboj. ja idem kazdy mesiac All In moj budget, na zaciatku som pisal ze mi nejde o ziadne konzistentne vysledky, ja chcem len naboostovat performance velkym objemom.

tie charty s poziciami ti sem uplne pokojne hodim aby si nemusel hladat , dokonca aj s krivkou PNL na ucte. je to proste tak ze ak sa ti pozicie hedguju, a mne sa teda poriadne hedgovali tak sa ti neoplati nic zatvarat. ziadny velky prepad som za toto obdobie na ucte nemal. ak by prisiel tak by ma vyhodilo na SL. to je pointa. mna nezaujima stav pozicie pokial je hedgovana hoci by bola aj 300 bodov v strate.

ponuknutu ruku prijimam. vyhlasujeme primerie, ospravedlnujem sa , ziadny dalsi fight :)
kontrarian
Silver Member *
Dátum registrácie: Ne 16 09, 2012 11:02 am

Príspevok od používateľa kontrarian »

Mika napísal:ok teraz som to pochopil, v podstate to malo byt akesi porovnanie obchodov, ty versus ja, akoze kto je lepsi.

Takto to vobec neber chlape. ja som uplne na zaciatku napisal ze ja idem na totalny risk. toto nieje ziadny suboj. ja idem kazdy mesiac All In moj budget, na zaciatku som pisal ze mi nejde o ziadne konzistentne vysledky, ja chcem len naboostovat performance velkym objemom.

tie charty s poziciami ti sem uplne pokojne hodim aby si nemusel hladat , dokonca aj s krivkou PNL na ucte. je to proste tak ze ak sa ti pozicie hedguju, a mne sa teda poriadne hedgovali tak sa ti neoplati nic zatvarat. ziadny velky prepad som za toto obdobie na ucte nemal. ak by prisiel tak by ma vyhodilo na SL. to je pointa. mna nezaujima stav pozicie pokial je hedgovana hoci by bola aj 300 bodov v strate.

ponuknutu ruku prijimam. vyhlasujeme primerie, ospravedlnujem sa , ziadny dalsi fight :)
Nebolo to o tom kto je lepsi...Pre kazdeho trejdera iba vyber cashu na privatny ucet je skutocna vyzva a meritko...viac krat (odekedy som tu prisiel) som pisal, ze tu hladam iba odbornu diskusiu k fx...nic viac, ziadne opciie, akcie a pod...a este ani sam neviem preco som upozornoval na podla mna nespravne/ neeticke javy...takze som cakal diskusiiu k poziciam ( mozno si mohol zarobit-mozno nie)..ja nesutazim...nezapajam sa do ziadnych sutazi, netipujem loto...takze uz vonkoncom nesutazim s tebou...nespochybnujem a nikdy som nespochybnoval tvoj trejding..precitaj si od zaciatku ako to bolo...iba som v dobrom doplnil tvoju analyzu na aud/nzd...a potom prisli uz aj reakcie na tvoje utoky a (ja sa nikdy a nikym nenecham urazat)...neustale obvinovanie z psych. poruch je velmi zavazna vec...viac ako zavazna..viac ako hlupak...viac ako reakcia (po xx obvineniach tohoto typu a postupnom vtiahnuti viacerych ludi do konfliktu), ze si to vyjasnim osobne,,,tak to vzdy po takych urazkach v historii medzi skutocnymi chlapmi bolo a tak to aj zostane u skutocnych chapoch sucasnosti. Dnes prevladaju intrigy, zavist a zbabelost.

Primerie neprijmam, kedze ja som s tebou nikdy nebojoval...ja tu definitivne koncim, kedze mi to berie cas. Iba Ti zelam vela uspechov a to je vsetko.
In the world there are thousands of day traders who take profit and live their dream .... ... and millions who lose daily and dreaming how they should lived their dream
Airmike
Guru Member ****

tu si pokojne mozete pozriet tie pozicie v grafe. jforex to automaticky oznacuje rovnako ako MTcko. takze nemusi nikto nic vyhladavat a oznacovat. jediny trejd ktory bol v case viac ako 300 pips v minuse boj trejd GBPJPY (oznaceny cervenou liniou) ale v podstate som si ho ani velmi nevsimol pretoze som mal hedg na GBPAUD (oznaceny zelenou liniou, ) ktory v tom case isiel presne opacne a navyse bol vo vacsom objeme.

ako som povedal je to basket a nesledujem velmi podrobne nejaky sum alebo potencialne urovne, ja tie trejdy vyberam na dennych grafoch a timing nieje dolezity, dolezite je ake je P&L celeho basketu a ako osciluje okolo strednej hodnoty.
Prílohy
basket.png
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 293 times
Been thanked: 198 times

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

Kontrarian, pre vysvetlenie k tym sutaziam a vyberu penazi na ucet.

Kopa brokerov ponuka sutaze, kde nemusis riskovat vlastne peniaze. Robia to ako reklamnu kampan. Mika sa u Dukascopy do takej sutaze zapojil a zjavne tam za posledny rok ziskal okolo 10-tis USD. Samozrejme s hacikom. Dali mu ich len na tradersky ucet a aby ich mohol vybrat, na vybratie kazdych 100 USD musi otvorit a zavriet poziciu o velkosti 5 lotov. Ja osobne by som otvoril a hned zavrel 5 lotove pozicie na EURUSD, cim by som z kazdych 100 USD ziskanych stratil povedzme 20 USD na spreade. Ale stale by som mal 80 USD zisk. Cize z 10000 USD vyhranych, 8000 realny zisk. Ale neviem ake tam ma obmedzenia ohladom vzdialenosti TP, SL, pripadne casu od otvorenia po uzavretie obchodu.
Tak to pravdepodobne otvara ako vzajomne protikladne pozicie a ak sa mu dostanu do mierneho zisku - fajn, ak do miernej straty, tiez nevadi - ved tie peniaze dostal len za trochu snahy a pisania.
Airmike
Guru Member ****

ono je to v podstate tak ako si napisal jaroslav. ale doplnil by som to:

1. tych penazi je trosku viac ako 10k ak vsetko pojde ok, tak tento mesiac by to mohlo byt vyrazne nad 20k
2. ziadne obmedzenia niesu
3. ja obchodujem normalne teraz, nesnazim sa nejak extra pretacat objem, je to vidiet na tych reportoch, ze obchodujem miniloty. neotvaram striktne protichodne pozicie, to co robim je ze obchodujem meny a nie menove pary. ak mam 1 poziciu long a 3 na short napriklad na libre tak to znamena ze som 2x short na libre. treba pochopit zakladny koncept co to Fx vlastne je. Fx niesu menove pary a nie su to grafy menovych parov. je to kos mien. nieco ako spojene nadoby (meny) z ktorych sa prelieva kvapalina (cash) s jednej do druhej.

4. bavili sme sa tu o tom ze Fx je najtazsi trh a je v nom naijvyssia umrtnost. ja som na Fx zacinal a potom som trejdoval par rokov futures. napado ma, ze by bolo mozno zaujimave vratit sa spat a uplatnit niektore veci, ktore som na zaciatku nepoznal. tie peniaze na ucte su a pribudaju dalsie, keby som chcel, tak si zajtra sadnem a do mesiaca ten objem pretocim, ale uprimne poviem, ze nepoznam ziadny iny sposob, ktorym by sa mi tie peniaze podarilo zhodnotit tak, ako obchodovanim. takze pokial to tak stale bude a ja stale budem verit tomu ze obchodovanim tie peniaze zhodnotim najlepsie, tak ich budem tocit.

som si skoro isty ze trejdovanim derivatov by som dokazal urobit lepsie a stabilnejsie vysledky ako na fx spote. ale v tomto momente na to nemam cas a nemam ani dost penazi. ked na ucte bude 50-70k , tak vidim ako realne ze si zafinancujem projekt ktory som spominal, alebo si peniaze presuniem tam kde vidim lepsie zhodnotenie. teraz je nad tym ale prilis skoro rozmyslat nechavam to otvorene. kazdopadne moj target 444k USD plati a moja sanca pri aktualnom stave uctu sa trosku zvysila (z 0.0000000001% na 0,01%) :)
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

OK, mas povyhravane vyhry cca. 15000. Tento mesiac ak nespravis nieco neopatrne a zvysnym dvom-trom pod tebou nevyjde vabank na konci mesiaca, tak 5-tis ti neujde. Len mozno budes musiet absolvovat navyse TV show. Ze sa posledne mesiace zapajas aj do article contestu som si ani nevsimol.

Forex chapem ako graf "compare currency strenght":
http://megatrendfx.com/additional-forex ... -indicator" onclick="window.open(this.href);return false;

Myslim ze je velmi vystizny. Akurat tam mohli pridat este SP500, zlato, ropu, DAX a nejaky dlhopisovy index. Nemusel by clovek preklikavat 30 grafov.

O tom pretacani objemu nasilu a narychlo - to som pisal ako by som to urobil ja. Lebo snahou o trading by som ja prisiel o daleko vacsiu cast z toho. Na rozdiel od teba, forex nie je moj konicek. Myslel som ze je to lahky sposob ako sa dostat k peniazom, z omylu ma vyviedli straty u XTB a v podielovych fondoch.
Airmike
Guru Member ****

par grafov a rekapitulacia Airmike-trading :)

http://airstarter.blogspot.cz/2014/04/r ... lacia.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Airmike
Guru Member ****

Skusim teraz jednu totalnu protitrendovu predpoved. totalne riskantnu a nenasiel som vela analytikov, co by s tymto suhlasili ale ja si myslim ze je cas na:

CADCHF long
NZDCAD short
AUDCAD short

fakt neskusajte :)
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Ten long a shorty si myslel na najblizsie 2 hodiny, alebo na najblizsie 2 mesiace?

Pripadne TP uroven 20 pips alebo 200 pips?
Airmike
Guru Member ****

radovo dni a tyzdne
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Ak ten AUDCAD short vyjde, tak ziskam 4 EUR. Aspon budem mat motivaciu vyhladat si po par tyzdnoch graf.

Tie zvysne pary si atypickejsie uz ani vymysliet nemohol :D
Airmike
Guru Member ****

:) niekedy ma celkom bavis tymi poznamkami chlape. na tych paroch nieje nic extra exoticke. vsetky tri su uplne rovnake cross pairs mien ktore su v top 8.

Vo vsetkych je stavka na CAD ako menu s najvacsou prioritou. vybral som si proti CADu najslapsiu menu z Europy a preto ze som nevedel vyhodnotit ako sa bude spravat AUDNZD v najblizsich dnoch tak som tam zaradil aj AUD aj NZD. povodne som chcel dat len NZD

a btw: vybral si si zrovna AUDCAD, ktory ma najmensiu pravdepodobnost lebo s traojice CHF, AUD, NZD je prave AUD najsilnejsie :), a hlavne ze si si vsimol, ze tam je napisane TOTO NESKUSAJTE.

asi to sem vobec nebudem postovat.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Nemozes povazovat riziko/stratu 4 EUR za 2 tyzdne za skusanie, ked som pred par rokmi vedel utratit na forexe za pol roka takmer 5-tis EUR.

To ze vsadzas na posilnenie CAD (z mne neznameho dovodu) a ze za potencialnych looserov voci ktorym sa oplati vsadit povazujes CHF, NZD a AUD, to som snad pochopil.

Na mojom miniucte som mal moznost otvorit len AUDCAD. NZDCAD a CADCHF nevedu a ani sa im nedivim. Ak by ich viedli, iste by som riziko rozlozil a vsadil euro-dve na kazdy par zvlast :)
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Mika napísal: a btw: vybral si si zrovna AUDCAD, ktory ma najmensiu pravdepodobnost lebo s traojice CHF, AUD, NZD je prave AUD najsilnejsie :),
Tentokrat som mal zazrakom stastie, co sa mne obycajne nestava. Z trojice CHF, AUD, NZD oslabil australan zatial najvyraznejsie.
Používateľov profilový obrázok
Chris
Platinum Member ***
Dátum registrácie: St 17 08, 2011 10:43 pm
Been thanked: 5 times

Príspevok od používateľa Chris »

jaroslav bez urazky, to sa tak nudis, alebo ta Mika tak zaujal ? :)
http://chat.fx4living.eu Slack trading chat
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Nuda v robote. Vsetky veci nam tu zatial preprogramuvaju Nemci a odidu az koncom maja, tak mam prakticky volno.
Ale pocitac mam uz prilis na ociach, tak pocitacove hry a pozeranie filmov uz nemozem vyuzivat, zatial.

Zaujal ma forex, 3 roky dozadu, ze ved to bude ako zobrat babatku dudlik - ziskat z tych grafov peniaze. ... No a jedine Mika k forexu pravidelnejsie nieco napise.
Airmike
Guru Member ****

novy blog o trendoch

http://airstarter.blogspot.cz/2014/04/trendy-i.html" onclick="window.open(this.href);return false;
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Binary options contest je zatial nastaveny tak, ze urobis 2 nahodne obchody na plny margin a ak ti oba vyjdu, ak do konca mesiaca neurobis uz nic ine, istotne skoncis na platenej pozicii, dokonca na top 10. V pluse tam nikdy nie je viac nez 30 ludi.
Airmike
Guru Member ****

akoto, ze ta tam potom nevidim na prvom mieste, ked je to take jednoduche. mas kopec casu v robote sa nudis ako si povedal, registrovany tiez si, tak kde je problem?

to NIKDY , to je absolutne vystizne. pretoze ten contest zacal pred mesiacom. este nieje ani jedno kompletne kolo. :)
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Bol som 12-ty, v stredu. Stacil zisk 650. Miesta 15 az 6 su ohodnotene 100 USD.

Pri dvoch vsadzkach za 1000, ak by obe vysli, zisk by bol 1800. (Payout je obycajne 90%) Lenze sanca je len 25% pri random-walk. Cize kazdy stvrty mesiac by to vyslo.
A istotne to take lahke bude len prve 2-3 mesiace, potom tam pride asi kompetentnejsia konkurencia.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Tento posledny tyzden apriloveho trading contestu je na prvych troch prieckach celkom zaujimavy. A to vyzeralo ze v hre o prve miesto uz mozno ani nebudes.

Mam zopar otazok.
Ake su pocas pracovneho dna marginove poziadavky ak by si na eurovych paroch otvoril 4 long pozicie po 5 mil EUR?

K trading networks, obycajne si pisaval, ze pravidla su nastavene tak ze v dlhodobom horizonte podporuju spreneveru klientskych penazi. Koncept Dukascopy ze v contestoch zacali vyraznejsie podporovat aj dlhodobu performacne, a hraci sice neriskuju stratu vlastnych penazi ale riskuju stratu potencialnych vyhier ak sa nebudu snazit o dlhodobu performace, takze v skutocnosti su celkom rozumne motivovani a v konecnom dosledku by na tom mohli zarobit aj ich signal subscriberi. Vytykas nieco aj tomuto konceptu?

Dalej trochu nechapem, preco hracov nutia do pouzivania podmienenych prikazov. Keby dali trebars pravidlo ze trejd kratsi nez hodinu nemoze byt ukonceny v cene +-10 pips od vstupu, alebo dali by pravidlo ze market-ordre hracov budu o 5 sekund oneskorene aby mali cas pripravit ordre aj pre subscriberov, tak by mali vsetko osetrene a nebola by potreba podmienenych orderov. Ci mi nieco unika?
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

dlhodobom horizonte podporuju spreneveru klientskych penazi
Spreneveru? Naozaj si ich trader moze zobrat pre seba? Skor by som mylel ze podporuju kratkodobe vysoke vynosy a ignoruju riziko likvidacnych drawdownov. Na zaklade toho si trader zoberie svoje poplatky za spravu za tych par tyzdnov/mesiacov ked sa darilo.
Ale strata investora je trhova a teda to nie je sprenevera. Jednoducho klient prisiel o vacsinu penazi kvoli zlemu obchodovaniu. Len cas isla na poplatky.

Sprenevera je nieco ako Ponziho schema - ked ani neobchodujes, alebo len simulujes obchodovanie a peniaze chces ludom rovno ukradnut.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Vychadzal som z Mikovho nazvoslovia "fraud", ktore som bud zle prelozil, zle pochopil, alebo bolo myslene v sirsom zmysle. A proste ze sa tam deje nieco co velmi pripomina spreneveru aj ked technicky sa to neda doslovne tak oznacit.
Airmike
Guru Member ****

jaroslav80 napísal:Tento posledny tyzden apriloveho trading contestu je na prvych troch prieckach celkom zaujimavy. A to vyzeralo ze v hre o prve miesto uz mozno ani nebudes.

Mam zopar otazok.
Ake su pocas pracovneho dna marginove poziadavky ak by si na eurovych paroch otvoril 4 long pozicie po 5 mil EUR?

K trading networks, obycajne si pisaval, ze pravidla su nastavene tak ze v dlhodobom horizonte podporuju spreneveru klientskych penazi. Koncept Dukascopy ze v contestoch zacali vyraznejsie podporovat aj dlhodobu performacne, a hraci sice neriskuju stratu vlastnych penazi ale riskuju stratu potencialnych vyhier ak sa nebudu snazit o dlhodobu performace, takze v skutocnosti su celkom rozumne motivovani a v konecnom dosledku by na tom mohli zarobit aj ich signal subscriberi. Vytykas nieco aj tomuto konceptu?

Dalej trochu nechapem, preco hracov nutia do pouzivania podmienenych prikazov. Keby dali trebars pravidlo ze trejd kratsi nez hodinu nemoze byt ukonceny v cene +-10 pips od vstupu, alebo dali by pravidlo ze market-ordre hracov budu o 5 sekund oneskorene aby mali cas pripravit ordre aj pre subscriberov, tak by mali vsetko osetrene a nebola by potreba podmienenych orderov. Ci mi nieco unika?
netreba si pliest sutaz a trading network. Dukascopy nieje network, je to sutaz. z obchodovanim klientskych penazi zatial nema nic . DFC nevytykam nic, pretoze maju dobru sutaz, ale ak by chceli sutaz transformovat na kvalitnu siet, museli by urobit vela zmien. jednu vec vyriesilo dukaskopy dobre, a to je ze dokazu zaplatit obsah aj participantov v sutazi. ale nemyslim si ze sucasny model by dokazal prilakat dostatocnu masu traderov aby si mali klienti s coho vyberat. navyse taketo all in all out trejdovanie je uplne primitivne, nedaju sa pouzit ziadne pokrocile techniky. neviem ci by transformaciou takehoto modelu DFC nevytvorili len dalsi zulutrade.

conditional orders musia hraci pouzivat prave pre to, aby sa v pripade transformacie eliminoval slippage subscriberov. absolutne nevidim dovod nieco oneskorovat. to j uplne neefektivne. maju jednotny system, mozes si vybrat ako budes trejdovat.
Airmike
Guru Member ****

jaroslav80 napísal:Vychadzal som z Mikovho nazvoslovia "fraud", ktore som bud zle prelozil, zle pochopil, alebo bolo myslene v sirsom zmysle. A proste ze sa tam deje nieco co velmi pripomina spreneveru aj ked technicky sa to neda doslovne tak oznacit.
fraud si prelozil dobre, a vela sieti podporuje fraud, ale neviem ci je to pre to, ze im je to jedno, alebo preto, ze nemaju nikoho normalneho, kto im urobi ranking model, ktory fraud eliminuje. podla mna to nieje uplne trivialna zalezitost, ale rovnako tak na to nepotrebujes Phd, z matiky. Ja napriklad taky model mam urobeny uz dlho a povedal som developerom z DFC, ze ak chcu tak im s tym pomozem, ale myslim si, ze im ide v prvom rade o marketing a az potom budfu riesit technicke veci.
Airmike
Guru Member ****

filip glasa napísal:
Spreneveru? Naozaj si ich trader moze zobrat pre seba? Skor by som mylel ze podporuju kratkodobe vysoke vynosy a ignoruju riziko likvidacnych drawdownov. Na zaklade toho si trader zoberie svoje poplatky za spravu za tych par tyzdnov/mesiacov ked sa darilo.
Ale strata investora je trhova a teda to nie je sprenevera. Jednoducho klient prisiel o vacsinu penazi kvoli zlemu obchodovaniu. Len cas isla na poplatky.

Sprenevera je nieco ako Ponziho schema - ked ani neobchodujes, alebo len simulujes obchodovanie a peniaze chces ludom rovno ukradnut.
filip

fraud je presne to iste co robia WSM. vacsina sieti je skratka postavena na churningu, a to je fraud. bez ohladu na vykonnost traderov, systemov, robotov a podobne

co sa tyka dukaskopy tam o tychto veciach vobec nema vyznam hovorit,pretoze dukascopy ma uplne odlisny odmenovaci model uplne nezavisly na pocte obchodov. navyse oni sa velmi snazia odstranit DDcka a podobne veci zo systemu, ale uprimne povedane , nedari sa im to, pretoze to nevedia urobit. Dukascopy je dobry broker na obchodovanie, ale asi nieje uplne spravne predpokladat ze by vedeli robit risk, pretoze oni su jednoducho servis provider, nic viac nic menej.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Ked je vacsina sieti postavena na vacsina sieti na churningu, tak nema vobec vyznam riesit "fenomen" social tradingu a rovno to zaradit do skatulky "modernejsi sposob ako odrbat klienta, kedze na stare sposoby sa uz ludia nechytaju".
Airmike
Guru Member ****

to je velmi povrchne konstatovanie. je to totiz len otazka casu. siet ktora zacne brat do uvahy ochranu investora ako prioritu bude z dlhodobeho hladiska profitabilna a najme pochova konkurenciu. takouto logikou by sme sa mohli dopracovat ku konstatovaniu, ze biznisi ako konzultacne sluzby,fondovy biznis, poradenstvo a podobne vobec nemaju vyznam , lebo pouzivaju hlupy odmenovaci model.

ja pravo na nazor nikomu neupieram, aj ked je s principu chybny :)
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

ze biznisi ako konzultacne sluzby,fondovy biznis, poradenstvo a podobne vobec nemaju vyznam , lebo pouzivaju hlupy odmenovaci model.
Ked mam v nejakom segmente 80% podvodnikov, tak uz z toho zrejme seriozne podnikanie nikdy nebude.

Podstatny rozdiel je v tom, ze u obycajnych fondoch mas sice zdanlivo zly odmenovaci model. Ale rozhodne tam nie je 80% podvodnikov. A ani pred 100 rokmi ked vznikli tam 80% podvodnikov nebolo.

Ono tie fondy mozu byt drahe a moze sa zdat ze maju zly odmenovaci model, ale v realite 90% firiem, ktori nadavaju na podielove fondy a ich poplatky maju poplatky este vyssie, drahsie, a odmenovanie daleko horsie pre investora ako tie obycajne fondy. Radsej ani nebudem menovat konkretne, lebo by sa to este zvrhlo.
davoo
Silver Member *
Dátum registrácie: Pi 10 02, 2012 10:37 am

Príspevok od používateľa davoo »

Celý tento biz(nie len fx) sa uberá veľmi správnym smerom. Už len to, že sú sajty kde si ľahučko trackneš účty a verifikujú ti ich ztransparentňuje celé investovanie/trading. Rôzne sociálne siete, stránky, trading networks a neviem čo všetko... Každým rokom sú pre takéhoto mikro participanta na trhu lepšie podmienky. Šmejdi ako WSM budú stále, tak ako sa stále predávajú junk dlhopisy, shitové životné poistky alebo velice výhodne strieborné mince, ale už dnes môže nedebil ľahučko vytriediť bullshitárov.

99% participantov na trhu ani nevedia čo za hovadiny robia a nič dokopy nezarobili... a čom to svedčí... no že sú retardi. Zvyšné 1% kvôli tomu nebudem ohovárať a určite nebudem kvôli tomu generalizovať celý trh, ako je všetko rigged, všetci odrbávajú, etc... Ten skutočný trh je to 1%.
Airmike
Guru Member ****

filip

myslim si, ze je celkom neefektivne stracat cas podobnymi debatami. komentujes nieco co nepoznas. stretavas sa na svojom fore z WSMkami, agentami co prezentuju zulutrade a fake poradcami vseliakych pochybnych firiem a s toho prameni ta tvoja frustracia. musis roky komentovat financny biznis na slovensku. nezavidim. myslim si ze tvoj nazor je tymto znacne deformovany a je preto logicke ze ziadna inovativna myslienka nebude podrobena kritike.

btw: 80% podvodnikov je skoro v kazdej oblasti ktoru som vymenoval. a fondovym biznisom som nemyslel podielove fondy ale to co sa okolo fondov ako takych deje. skoro vsetko je to fake, a ty to aj sam velmi dobre vies.

davoo - suhlas
Rado
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: So 03 10, 2009 10:54 am

Príspevok od používateľa Rado »

Ja by som uhádol aj bez prezradenia zmeny o koho ide. :lol:
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
Casey
Gold Member **
Dátum registrácie: Št 26 08, 2010 12:10 am

Príspevok od používateľa Casey »

pml napísal:Skusil som dukaskopy, co je to za slava. Otrasne nieco. Niekolko tisíc dievcat hlavne z vychodnej europy sutazia o handry. Dal som tam par tipov na fundamental contest. Myslim, ze zo 6 bolo 5 ok a aj dalsi isiel v mojom smere, az trosku neskor. Ale ak chces byt hore, musis mat velky pocet lajkov, inac nemas body ( likes od dievcat z vychodnej europy...budes lajkovat ich v sutazi a ony ochotne budu teba). V trading contest je to to iste. Ked si vyhral, bol pred tebou niekto , co nahral ovela viac...akurat za kvalitu nemal takmer ziadne body a ty max (50). Plus mas body za (folowers) vela. Nikto mimo dukascopy nema sancu, aj keby nahral 10 nasobok..Ja som sutazil iba par dni na konci marca na skusku. A 2 dni v aprili. Po prvom dni v aprili som mal asi plus 15K. Potom som dal sell eur/jpy.Zrazu som nemohol zadat SL. Maximum som mohol dat neviem, ale bolo to asi 30 pips. Isiel som na full margin. V noci sa samozrejme dotklo sl a potom to uz padalo dole. A tak som svoj experiment ukoncil.
Dukascopy- rafinovane lakanie ludi do biznisu (nazyvaju ich retardami?)..zrejme par vlastnych volaviek..
Inac neodporucam sutaze. Ja som sutazil prvy krat a nikdy viac. Obchodujes uplne inac ako v reale.Aspon ja.
Neodpovedam, za tym, co som napisal si stojim a dam aj ruku do ohna. Som tu uz len vynimocne a nezaujimaju ma hluposti niektorych z Vas. Inac je to tuna dobry web.Skoda...

davee, to jedno percento podla teba co vie ako obchodovat sa presadi ako nezaisly trader ( bez ohladu na vysku kapitalu), alebo robi pre instituciu. Tych 99 retardov, ako si ich citlivo nazval nebude lakat profik , alebo im davat trejdy . Na social trejdingu to chvilu ide...a potom to amater po case prepiskne..nehovoriac o zamernych fintach signal provideroch. Retails vacsinou vo finale aj tak prerobia..a zostanu zavisli na forexe.
Ahoj,
Mohol by si svoje prispevky uverejnovat len vo svojich vlaknach a speacialne toto vlakno prestat zasierat svojimi dristami?!
Vopred dakujem za pochopenie.
Airmike
Guru Member ****

jesis maria zase zachvat . tak nic no.

skutocne nemam zaujem reagovat na jedinu vec ktoru si napisal. dopredu sa vzdavam , :)
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Ja cakam na clanok Trendy 2. April je ukonceny, mozno budes mat par dni viac volneho casu.
Airmike
Guru Member ****

nezvyknem uz davat linky na svoj anglicky pisany blog, lebo som si chcel urobit statistiku ci ta moja performance vobec niekoho zaujima. ale kedze po dosiahnuti targetu 25k USD menim strategiu, tak to sem zavesim, podrobnosti v blogu.

btw" je tam aj performance za april :) po 4 mesiacoch prve 4 stratove trejdy. asi so 160 tich :)

http://airmike-trading.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Airmike
Guru Member ****

Mika napísal:Skusim teraz jednu totalnu protitrendovu predpoved. totalne riskantnu a nenasiel som vela analytikov, co by s tymto suhlasili ale ja si myslim ze je cas na:

CADCHF long
NZDCAD short
AUDCAD short

fakt neskusajte :)
male vyhodnotenie mojich analyz len odhady nepocitam presne cisla

CADCHF long + 100
NZDCAD short + 100
AUDCAD short + 150

MAE priblizne rovnaka ako MFE zatial. ale myslim si ze tie analyzy ako agresivny protitrend nevysli spatne.

no a samozrejme AUDNZD. long zacina byt zaujimavy, mal som nalozene vela daleko viac ako na tychto troch dohromady, ale to nebudem analyzovat lebo som hovoril ze to je analyza na cely tento rok
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

V blogu vysvetlujucom zopar dovodov na AUDNZD long si pisal, ze by si vedel ist aj do striebra long. Ale ze mas pravidlo, ze kym uspesne nezobchodujes jednu analyzu, nevstupujes do druhej. Co je trochu divne, lebo predsa diverzifikacia by mohla znizit riziko. A cena striebra s kurzom AUDNZD su dve nesuvisiace veci. V pripade posilnenia CAD si pravidlo ale trochu teda porusil, tak mozno jedes aj v striebre long.
Ja by som striebra a zlato ale tipol do strany, vsetci sa snad vybili uz na tych pikoch 2011 a 2012, a ak stale drzia stratove long pozicie nakupene na tych vrcholoch, tak platia poplatky za rolovanie a podobne. Zlata bana pre brokerov. Pripadne doma opatruju zlate tehly a mince.
Airmike
Guru Member ****

ja som divny typek, robim divne veci :)

ale teraz vazne. neviem ake percento obchodov mam zainteresovanych v AUD a NZD ale bude to asi 80 %. to je moja analyza ktoru nasledujem

to ze mam v baskete aj ine meny neznamena ze nejako extremne diverzifikujem , to co robim je ze prelievam cash do silnych mien proti slabim, no a moje ocakavanie je take ze NZD oslabi.

Ak mam napriklad trejd 3xGBPJPY short 3xGBPUSD short a 6xGBPNZD long tak to znamena ze mam v podstate NZDJPY a NZDUSD short. S tymto CADom je to podobne. predpokladal som jeho posilnenie a chcel som zvysit expoziciu na short NZD a ubrat z long AUD

a v striebre niesom
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 245 times
Been thanked: 593 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Mika aky mas nazor na gbp/usd short , ak nejaky mas.Mne sa to javi ako ako dobry protitrendovy trejd podla COT.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
Napísať odpoveď

Návrat na "Opcie, deriváty, futures, hedging"