ono je to v podstate tak ako si napisal jaroslav. ale doplnil by som to:
1. tych penazi je trosku viac ako 10k ak vsetko pojde ok, tak tento mesiac by to mohlo byt vyrazne nad 20k
2. ziadne obmedzenia niesu
3. ja obchodujem normalne teraz, nesnazim sa nejak extra pretacat objem, je to vidiet na tych reportoch, ze obchodujem miniloty. neotvaram striktne protichodne pozicie, to co robim je ze obchodujem meny a nie menove pary. ak mam 1 poziciu long a 3 na short napriklad na libre tak to znamena ze som 2x short na libre. treba pochopit zakladny koncept co to Fx vlastne je. Fx niesu menove pary a nie su to grafy menovych parov. je to kos mien. nieco ako spojene nadoby (meny) z ktorych sa prelieva kvapalina (cash) s jednej do druhej.
4. bavili sme sa tu o tom ze Fx je najtazsi trh a je v nom naijvyssia umrtnost. ja som na Fx zacinal a potom som trejdoval par rokov futures. napado ma, ze by bolo mozno zaujimave vratit sa spat a uplatnit niektore veci, ktore som na zaciatku nepoznal. tie peniaze na ucte su a pribudaju dalsie, keby som chcel, tak si zajtra sadnem a do mesiaca ten objem pretocim, ale uprimne poviem, ze nepoznam ziadny iny sposob, ktorym by sa mi tie peniaze podarilo zhodnotit tak, ako obchodovanim. takze pokial to tak stale bude a ja stale budem verit tomu ze obchodovanim tie peniaze zhodnotim najlepsie, tak ich budem tocit.
som si skoro isty ze trejdovanim derivatov by som dokazal urobit lepsie a stabilnejsie vysledky ako na fx spote. ale v tomto momente na to nemam cas a nemam ani dost penazi. ked na ucte bude 50-70k , tak vidim ako realne ze si zafinancujem projekt ktory som spominal, alebo si peniaze presuniem tam kde vidim lepsie zhodnotenie. teraz je nad tym ale prilis skoro rozmyslat nechavam to otvorene. kazdopadne moj target 444k USD plati a moja sanca pri aktualnom stave uctu sa trosku zvysila (z 0.0000000001% na 0,01%)