mimo to, ten plat 250 000 predsa nehovorí nič o tom, či je to dobré/zlé.
Ja keby som písal článok, tiež by som máličko preháňal
Pekný deň.
Chcela by som reagovať na túto tému. Lebo som poriadne vytočená.
Jedná známa mi dohodila istého človeka z OVB. Uzatvoril mi pár zmlúv kedy sa mi budu peniaze pekne úročiť. Len tak na okraj mesačne odvediem dosť veľkú čiastu na všeliake životne poistky a akcie na europskom trhu, a ešte neviem čo. Bolo mi povedané, že tie peniaze môžem kedy koľvek vybrať. Samozrejme budem musieť čakať nejaký ten týždeň. Lebo to nejde hneď.
Neskôr ten človek prešiel do partners group. A tam sa zas uzatvárali nové zmluvy. Prerobil mi skoro všetky. Pritom som tam už mala dosť peňazí usporených. Ale samozrejme má presviedčal , že AXA je lepšia ako napríklad iná spoločnosť. (ževraj partners group má uzatvorenú zmluvu s axou tak má ani jeho tvrdenie neprekvapilo). Našťastie som tie nové zmluvy nepodpísala. A poslala som ho kade ľahšie. Teraz si riadim svoje peniaze sama.
Po nejaked dobe som potrebovala peniaze. Tak som si išla vyžiadať tie peniaze ktoré sa mi "zhodnocujú ". Na moje prekvapenie mi povedali, že tam mam z 25000,- Iba asi 8000,- Lebo prvých päť rokov platim iba poplatky. Skoro som spadla z nôch. Ale to mi v tedy ešte v OVB nikto nepovedal. A moje peniaze mám teda pekne zhodnotené. Bola som za tým človekom.( som sa sním aj dobre pohádala) Nech mi to nejako vyžiada. A on že ak sa to nebude dať tak mi to zaplati aj zo svojích. ( som zvedavá)
A ešte jedna vec. V živote som neuzatvorila zmluvu s Axou, Ale mesačne mi chodia upomienky že im tam dlhujem nejaké peniaze. Ani neviem za čo. ževraj som uzatvorila zmluvu s partners group. ta suma sa už vyšplhala na 5 000,- Sk. A pritom veľmi dobre viem, že som žiadnú zmluvu neuzatvorila.
Tak to je moja skúsenosť s OVB a partners group. A nemyslím, že ostatné spoločnosti podobného charaktreru sa nejako líšial . Tam ide iba "finančným poradcom" o to aby uzatvorili čo najviac zmlúv so spoločnosťou s ktorou oni majú uzatvorené zmluvy. A nejde im o to aby Vám pomohli.
Tak prosím Vás ľudia, majte svoj vlastný rozum. O peniaze sa dá ľahko prísť, ale ťažko sa zarábajú. Veď každý vie najlepšie čo je preňho najlepšie. A nie nejaký človek , ktorý tvrdí, že je to najlepšie čo vás vo vašom živote stretlo.
Tak prajem pekný deň
na jednej strane mas pravdu, ale na druhej, z poistnych podmienok casto nie si 2x mudry, a ak je klient uplny laik, ver tomu, ze ak je "poradca" dostatocne sikovny, klient je bez sance. Ale dopadnut tak ako popisuje ta pani, tak to musi byt fakt velka naivita.Ferin007 napísal:Ale to já vůbec nezpochybňuju.
Já jenom neberu nářky některých lidí ve stylu "já nic, já muzikant, za včecko může on, já ani nevěděl, co sem uzavřel, podmínky nečtu nikdy, proč taky, na nic jsem se nezaptal, on tomu rozumí líp, a teď mám oči pro pláč".
vidim, ze si prispel aj komentarom na finmagufilip glasa napísal:http://www.finmag.cz/clanek/3552/
JÁN MÜLLER ze společnosti PARTNERS GROUP SK - zaujímavé, že o sebe hovoria tak trošku ako o cudzích firmách. To bude aj dôvod odlišného prístupu a budovaniu mena u oboch firiem.
Honzajs napísal:Však už taky Filipovi odpovídají.
Já tam s nimi diskutuji taky, zejména s p. Pavlem Kohoutem
tak to hod aj do finmagu, do mna sa tam uz tiez pustili nejaky dvaja snazivcifilip glasa napísal:Pan Muller mi neodpovedal na mail ohladom stretnutia, ktore ponukol. Takze to boli len prazde reci a gesta.
Na toto nie je tazka odpoved. Nato aby si mohol zamestnat take veliciny ako je Kohut, musis mat peniaze a musis ich aj vediet presvecit. Momentalne na Slovensku ziadna spolocnost, ktora robi fin. poradenstvo sa nezameriava cestou odbornou. Nerobia to aj preto,lebo im to trh umoznuje. Na tomto fore su ludia finacne gramotni, ale bezni ludia a je to drviva vacsina nevedia rozoznat co je spravne.filip glasa napísal:neviem peter, nechce sa mi tam hádať. S českej strany sú tam pomerne korektné reakcie. Zo slovenského Partners iba prázde reči z hora a dogmatické drísty z dola. Zaujímalo by ma ako je to s prepojením SK a CZ firmy a prečo majú tak rozdielny prístup.
ved on je spoluzakladatel, predpokladam ze to bol aj jeho napadotaznik napísal:Nato aby si mohol zamestnat take veliciny ako je Kohut, musis mat peniaze a musis ich aj vediet presvecit.
Společnost Partners zahájila svoji činnost v červnu roku 2007. U zrodu stáli Kateřina Palková, Pavel Kohout, Tomáš Prouza a Jan Majer.
nemyslim ze na to treba nakeho ekonomickeho genia co sa narodi raz za 100rokov.. necitam sice ten finmag moc, ale kohout tiez nepise nake radikalne genialne nazory, su to take investorske poucky...1. Vies meno cloveka,ktory je akceptovany aj v sirokej verejnosti a je aj medzi finacnikmi pojem ? hmm Miklos?....
rozdiel medzi cechmy a slovakmi je pol miliona ciganov3.Cesi ako narod nie su tak nachylni na prirovnania, su viac vecnejsi..
jasna odpoved.....nie su vobec prepojeni..ani majetkovo ani ludmi...je to len nazov a dobre kontakty.filip glasa napísal:lenže ak sú prepojení, tak by im stačilo ťahať know how z českej strany. Nemusia tu nikoho moc hľadať.
A mňa už vôbec nie. Ja nemám okrem tohoto webu s financiami nič spoločné.
iste, ale len ako hobby.takze co to s financiami mas.
Společnost Partners zahájila svoji činnost v červnu roku 2007. U zrodu stáli Kateřina Palková, Pavel Kohout, Tomáš Prouza a Jan Majer.
tak to si potom o kohoutovi myslim este horsie jak ked som si myslel ze sa z analytika stal podnikatelotaznik napísal:toto je sprava,ktora isla do sveta,ale nie je to tak. Je to o tom aby PR firmy bolo odborne a aby posobili ako doverihodny partner...ale to co bolo za tym je viacej.
Apropo Kohut vahal ci Partners...pri rozhodovani mal kopec inych ponuk..
nevyzeralo to zle oproti poradenskej firme.PPF: velmi zajímavá profesní zkušenost, dělal jsem tam na analýzách všeho možného, od strategie eBanky přes sekuritizaci pohledávek HC, vývoj investiční strategie fondů ČPI, analýzu technických rezerv ČP, až po terénní průzkum zastaváren v Saigonu. Velmi pestrá práce, bohužel analytické oddělení PPF má uvnitř skupiny takové postavení, jaké má.