No ja teda neviem, pretoze:
keby ideme stavkovat na ETH, dnes stoji, dajme tomu 200 EUR.. tak kupim 10 ETH. A drzim a drzim..
keby ideme stavkovat na ETH zas, ale tazbou, tak kupime rig za 2000EUR (10ETH po 200EUR), a tazime a tazime. Platime energie, znasame hluk, treba to nastasvit, pretaktovat, znizit voltaz, strazit. Vytazime ETH v sume... neviem kolko, neviem aka obtiaznost.. A ani neviem za kolko by sa predalo tych 10 ETH o 12-23 mesiacov.
Inak, vyhoda prveho je, ze ak poskoci ETH za mesiac, mam okamzite ETH na predaj, tj likvidita
vyhoda rigu je, ze mozem tazit hocico ine. dokonca aj dual-mining je mozny. a grafiku mozem pouzit do hernej masiny, ale zas, stale to moze byt zbytocne zelezo v domacnosti.
kazdopadne, mne sa najviac paci teoria, vytazit dnes bezcenne coiny, tak par tisic (tj v hodnote do 100USD) a drzat. je to vyhodnejsie podla mna, ako kupit coiny, lebo aj tam su nejake fees... A treba mat ucty na burzach atd, ale zas, je to dost pracne pre 100USD coiny...
Adammd - ano, coiny su podvod, a brutalny. Mozno okrem BTC, zvysok je nehorazny scam, kde mozno aj teenageri zhrabnu DESIATKY MILIONOV a potom zmiznu... a pravidelne. zial ludia su blbi a davaju tam prachy, za vidinou brutalneho zbohatnutia, je to zvlastne a na zamyslenie... Ale komu by sa nepacilo zhodnotenie x100, 100x, alebo 100fold.. alebo 10000% .. otazne je, ci sa to da este dnes zopakovat, ten majovy bulltrh.
Trochu by som sa bal drzat na burze (online penazenke) viac ako 200 EUR.. co ak ich hacknu, co ak krachen atd, cize skor by som to drzal v cold storage... ("USB kluc" ci take nieco)
Cize mining vs buy and hold - to by chcelo dvoch a potom porovnat

ale je to dost o stasti podla mna
Inak, ako dlho cakas na ten rig? lebo co som pisal tomu kto mi robil PC (obycajny domaci), tak hovori, ze cakacky ma mesiac(!)
EDIT:
Ta burza poloniex je nic moc, lebo som chcel nakupit hlavne spekulativne malolikvidne coiny, ale tam maju uz take ustalene, ktore uz vyleteli hore (aj ked tento SIACOIN aj u nich isiel hore 5 nasobne, ale prisiel som neskoro).
napr dnes maju volume 24hodn a ETH 21500BTC, co je celkom masaker - 60milionov USD, dalsie tri coiny po 15 tisic BTC. Penazenky coiny maju obcas problemy, co som cital fora, napr ze nefunguju - nedaju sa preposlat prec z burzy (aj inych), ale opravuju to do par dni...