MU sa "spamätalo" a skončilo včera tam, kde som predpokladal. Pozrel som si ceny a moja výsledná strata by bola cca 10%. Cena však mohla byť aj 50 a ja by som vymazal ešte viac. Taký luxus si nemôžem dovoliť. Chybu už nebudem opakovať a viac čisto smerových pozícií mať nebudem. Nie som tak odolný, aby som to ustál. Obdivujem chalanov, ktorý tu ochodujú AMD, že to vedia. O Jugglerovi ani nehovorím, ten to úspešne praktizuje už viac rokov.
Inak to, čo tu dávam je v podstate nič. Z toho sa veľa nenaučíš. Je to len špička ľadovca a obyčajný trade record. Nevidíš databázu v Accesse, ktorú používam.
Ja viem historicky presné ceny opcií v čase zverejnení a keď vstupujem do obchodu, tak mám ešte cenovú výhodu oproti cenám opcií v danom čase pri danej firme. Je to taký value investing s opciami. Samotná realizácia obchodu mi trvá len chvíľu v porovnaní s tým, čo obnáša príprava a rozhodovanie. Niektoré zadané príkazy sa mi nerealizujú lebo nie som ochotný zaplatiť skoro ani cent naviac. Prichádzam tak o "vankúš" pri ktorom som ešte o.k.
Ak ti to však pomôže sa trochu zorientovať, tak budem rád.