Krátko o mne:
Posledný rok sa venujem zostavovaniu alegoritmických obchodných stratégií na finančných derivátových trhoch. Moj 100% focus som venoval krpytotrhu konkrétne derivátu XBT na najväčšej krypto burze Bitmex. ( Pravdpodobne prevalujete očami
Zostavujem obchodné stratégie, ktoré sledujú vývoj ceny a v prípade splnenia určitých podmienok otvárajú príslušný obchod. Momentálne cenu BTC sleduje 7 rôznych stratégií, od rýchlych skalpov až po obchody s vyššími targetmi. Každá jedna stratégia v backtestingu za posledných 7 mesiacov dosahuje winrate 90%+, scalpy majú 100% úspešnosť obchodov. Podrobnejšie za posledných 7 mesiacov Long scalpy ~120:0, Shrotscalpy ~70:0. Áno viem, opäť ste pravdepodobne prevrátili oči s tým že nič také neexistuje. Backtesting je reálny, žiadne skreslovanie výsledkov, všetky trejdy ktoré stratégie hlásia v real time sú následne zaznané aj v backteste. Pri každom obchode využívam metódu CROSS, čiže páku 1:100. Keďže poznám pravdepodobnú úspešnosť každej stratégie viem dobre pracovať veľkostami pozicí a zohľadniť potencionálne riziko každého tradu. Výsledky v backtestoch sú však len minulosť, nevedia predpovedať budúcnosť ale vedia s vysokou pravdepodobnosťou trafiť úspešný trade. Každý obchod je otváraný s už dopredu určeným stoplossom a teda už dopredu viem s akými stratami počítať v prípade jeho neúspechu aby to nezabolelo celkové porfólio a následne matematicky sedelo do ďalších trejdov.
Teraz sa pýtate prečo to tu vlastne píšem keď je všetko také dokonalé. No bolo, ešte koncom minulého roka, potom sa cena BTC dostala do dosť nudného range-u z ktorého sa už 3 mesiace snaží vymotať. Záujem traderov obchodovanie klesol, rovnako celkové volume a volatilita, ktorá robila tento trh zaujímavým. Momentálne je to viac hra velerýb, ktoré akumulujú a následne cenu pumpnú a dumpnú podla potrieb. Síce sa pohyby riadia technickou analýzou, no medzi pohybmi je mrtve obchodbie a nedostávam ani tak veľa signálov na obchod. Pre porovnanie v decembri 2018 som mal signálov z veľkých stratégií okolo 30 za mesiac, od nového roku som ich mal dokopy asi 10. Ako tak sa držia scalpy ale aj tie sa pohybuju na urovni cca 15/mesiac hoci len v decembri ich bolo okolo 40.
A dostávame sa k pointe celej témy. Veľka nuda na krypto trhu ma prinútila pozrieť sa na tradičné finančné trhy, ktoré som vždy považoval za nudné a všetky pozitíva (nulová birokracia,kapitál) ktoré mal krypto trh tu chýbali naopak ich pozitíva ( volume, takmer žiadna manipulacia) pomaly otáčajú misky váh. Otestoval som teda moje stratégie na hlavných inštumentoch a po miernych úpravách fungujú veľmi dobre aj tu. Každý inštrument je iný no po pár dnoch viem stratégiu vyladiť na jeho potreby. Zatial mám ako tak vyladenú stratégiu na forexový pár EUR/USD a index S&P 500. V oboch prípadoch ide o scalpy, vysledky za poslednych 60 dní na EUR/USD sú 21 úspešných 0 stratových obchodov s priemerným targetom 0.2% a na SPX sú výsledky za posledných 90 dní 52 úspešných a 1 stratový obchod s priemerným targetom 0.2% ale horším risk reward ratio ako v prípade EUR/USD. Priemerný čas v obchode na EUR/USD je 12 hodín a 19 hodín na SPX. Túto štatistiku kazia obchody otvorené cez víkend, inak je to ovela menej. Pre porovnanie BTC, ktorý beží 24/7 má scalpy v priemere 2 hodiny. Obom inštrumentom som venoval len pár hodím, verím tomu že v oboch prípadoch budem vediet dosiahnúť 100% výsledky za posledného pol roka akurát mi to zaberie možno týžden dva.
A teraz hlavná pointa témy, načo to tu vlastne vypisujem ? Viac dôvodov. Ja nie som študovaný ekonóm, nikdy ma bankonvíctvo do hĺbky nezaujímalo, som stratég, baví ma vrtať sa v číslach a hľadať matematické súvislosti. Nato aby som začal obchodovať na tradičných finančných trhoch potrebujem kvôli šialenému daňovému zaťaženiu na Slovensku minimálne živnosť alebo S.R.O, ktorá bude obchodovať na vlastný účet. Všetko to mám v pláne ale to ešte potrvá. Ďalšia vec je investičný kapitál. Ten môj celý držím v BTC, ktorého som celkom veľký fanúšik. Operujem len sním, akumulujem ho tradingom viac a viac, nevyberám zisky a nepremieňam ho na eurá čím mi momentálne nevzniká daňová povinnosť ( Aspon pokial mám správne info ). Z investičného hladiska je teda pre mna lepšie držať všetko v BTC a mať na nom čo najväčšie obchody.
Čo hľadám ? Partverstvo. Ja ponúkam moje know-how, moju stratégiu/signály na obchody. Od partnera jednotlivca/spločnosti požadujem účet s kapitálom na finančných trhoch a vstupné know-how ohľadne poplatkov za jednotlivé obchody, keďže su o dosť komplikovanejšie ako krypte a potrebujem ich započítať do celkovej stratégie. ( Pre porovnanie bitmex mi dokonca platí za každý limit order ktorý zadám do order booku a bude vyplnený +2.5%, po hitnutí targetu limitom ďalsie +2.5%). Požadujem určite serióznosť na oboch stranách. Nebránim sa ani zmluvnej dohode. Svoje obchody dokážem zobchodovať za vás prostrédnícvtom API alebo len zašlem dané signály hneď ako ich dostanem ( Potreba byť pripravený 24/5 s rýchlym prístupom k PC ). Rozmýšlam že do tejto témy nahodím prvých 5 signálov hneď ako ich dostanem a následne sa podľa času bude dať odsledovať ich pravdivosť a úspešnosť.
Rád by som poznal názor komunity na moju ponuku. Ako som písal vo finančnom svete sa nepohybujem, sú takéto ponuky bežné ? Podľa čoho hedgové fondy príjmajú svojich day traderov ? Zaujíma ich vysoká škola alebo ich výsledky ? Rozmýšlam osloviť s ponukou priamo fondy, nebránim sa testovaciemu účtu v prvý mesiac. Viete mi odporučiť pri kom na Slovensku začať ?