Precital som viac menej na fore vsetko aktualne a nielen tu a nielen aktualne. Osobitne zaujimave je citat starsie prispevky spred par rokov a porovnat to s realnostou, no ale nie o tom som chcel.
Nejake investicie uz samozrejme mam, s niecim som spokojny a s niecim ani nie, tak by som to chcel zmenit.
1. Nieco dlhodobo jednorazovo nad 20 rokov skutocne pasivne. 50-100K. Raz vlozil, deti o 20 rokov nasli. Podla mna asi ETF, ale ved aj kludne nieco ine.
2. Nieco dlhodobo jednorazovo nad 20 rokov, 50-100K. Mozno nieco aktivnejsie. Asi trend following?
3. Pravidelna investicia niekolko stoviek mesacne dlhodobo.
4. Cez Partnersgroup mam 3 produkty Amundi v tychto fondoch: AF EMERGING WORLD EQUITY - A EUR (C), AF PIONEER GLOBAL EQUITY - A EUR (C), A S.F. - European Equity Optimal Volatility A ND EUR,
AF US PIONEER FUND - A EUR (C), AF PIONEER US EQUITY FUNDAMENTAL GROWTH - A EUR (C), AF EUROPEAN EQUITY SMALL CAP - A EUR (C), AF EUROLAND EQUITY - A EUR (C) a AF EUROPEAN EQUITY TARGET INCOME - A2 EUR (C). Co s tym? Zrusit a nieco ine?
5. Samozrejme aj investiciu do nehnutelnosti cez hypoteku (aj bez) na prenajom vitam, len teda problem je tu nehnutelsnot najst.
Ale ako mnohi pisu, akcie su drahe, nehnutelnosti su drahe, treba pockat na krizu, ale niektori cakaju uz aj 5 rokov o ona zatial nikde.
Vekovo som blizsie k 50 ako k 18, mentalne blizsie k 18.
Co si myslite?
Dakujem.