Martulienka zabudni na skolenie broukerov, preboha co je to za radu
Teraz ale k navrhu Slovenskej sporitelni.
Zial nedostal som sa k manualu navrhovaneho zaistovacieho fondu ale k tomu tolko:
Garantuju ti 6% aj ked ja som sice nasiel len 5% ale budis. Predpokladam, ze to nie je 6 % p.a. Nedocital som sa to na ich stranke,ale vychadzam z toho ze nie.
Tych 12% je viazanych na pohyby vymennych kurzov voci EUR. Pravidlo je ako si pisala,ze si musia kurzy udrzat v priemere terajsi kurz alebo posilnit. Podla mna absolutne nerealna predstava,uz len v ceskej korune som na pochybach a cakam, kedy zacne oslabovat.
Z mojho pohladu prilis riskantny a komplikovany produkt na tak jednoduche investicie.
Druha cast bol Index Fix 150. Nedostal som sa k vseobecnym poistnym podmienkam, ani k poplatkom,ale som presveceni o nespravnosti volby. Prva vec, potrebujes byt poistena? Vo veku 50 rokov je to urcite mozne,ale dobre poistenie je uz v danom veku velmi drahe. Po druhe, poplatkova struktura v investicnom zivotnom poisteni je extremne vysoka.
Ak chces silou mocou ist investovat, ci uz ako v danom pripade do dlhopisov, preco teda uz nie priamo do fondu?Nepotrebujes aby tvoje peniaze isli cez poistku do fondu, ide o prilis nakladovu cestu.
Uz tu bolo spomenute navrhy E-max konto,alebo ING konto. Touto volbou nic nepokazis, ale ked chces investovat teda riskantnejsie, tak si tu nechaj odporucit dobreho financeho poradcu. Ja uz za seba agitovat nebudem.