Musíš mať na to povahu. Divíš sa, že občas idem na páku 1:5 ? Pri forexe ideš na 1:200...na DT dokonca 1:400..
Nanadarmo vravím, že trading je zodpovedný gambling. Kto nemá povahu hráča, ten sa nechytá...
Tá zodpovednosť je samozrejme relatívny pojem...u teba to môže byť hrôza. U mňa je hrôza, ked gambler hraje ruletu a príde o všetko. Ten človek je u mňa nezodpovedný, lebo hraje na šťastie...robí niečo, kde nemá edge.
Ale keď poker player urobí veľkú stávku ...vloží celý majetok do hry (volá sa to all in)... lebo má racionálnu štatistickú výhodu...to je pre mňa zodpovedný gambling... Keby hráči pokru nemali v sebe kuráž vsadiť si, neeexistovali by veľkí a bohatí profesionáli.
Jogo. Existuje veľa traderov ktorí prišli o celé účty, alebo o všetok majetok. Ja som nemal nikdy taký veľký DD, ktorý by som nerozchodil. Vždy to chcelo len čas. Každý DD som rozchodil bez dokladania kapitálu. Ja som do burzy vrazil na začiatku málo a z toho som urobil relatívne veľa... Čaro tradingu je aj v tom, že to, čo som vytrejdil som skoro všetko minul, proste užil si.
Ja v podstate nemám čo stratiť. Keby sa mi nedarilo, tak dôstojne ukončím kariéru... Bol som dlho full time pro, ale už nezávisím len na tradingu. Zariadil som si život tak, že sa viem uživiť aj podnikaním.