Fuuha, som necakal take mnozstvo reakcii na jeden inzerat o tom, ze hladam studenta do firmy

cryptotrader napísal:Ja si len tak rypnem, na jednej strane chcete po kandidatovi matfyz = zlozitejsiu matiku, machine learning atd. na druhej strane platovo je to na urovni predavacky v tescu

nehladam hotoveho cloveka ... hladam studenta (2., 3., 4. rocnik), ktoreho prestalo bavit robit neodborne brigady a uz mu je jasne, co by chcel robit po skole a chce sa tomu zacat venovat ... potrebujem od neho dobru anglictinu ... a odvahu sa zahrabat hlboko do veci - ze ak mu dam nejaku zlozitejsiu vec analyzovat (pod superviziou), tak sa toho nezlakne, ale si sadne na zadok a nastuduje si to a bude sa tomu venovat ...
este raz - hladam studenta, ktoremu mozem dat robit nejake veci, co nestihaju seniori a co sa chce ucit a bude sa ucit ... nie hotoveho ML cloveka, co sa tomu venuje 5 rokov, ani kodera C++ s 5 rocnou praxou ...
MartinPillar napísal:o uz sa len kto nauci od slovenskej firmy nieco o algo tradingu?
V zahranici vo vacsich systematickych hedge fondoch (teraz sa bavime o fondoch co maju v sprave ciastky s 10timi a 11timi ciframi) mas research, portfolio management a trading oddelenia oddelene od seba. Research oddelenie sa hrabe v datach, testuje a validuje modely a dava napady. Portfolio management je zodpovedny za to, ako je zlozene portfolio a kolko ma ktory model nakoniec vahu v portfolio. Trading je zodpovedny za exekuciu (a neni to sranda exekuovat pozicie, ktore tie fondy maju). Tieto fondy maju v timoch desiatky ludi v kazdom oddeleni. Nasa uloha je supportovat a spolupracovat s research oddelenim.
tu mame referencie:
https://quantpedia.com/references/napr. tuto otazku som mal napr. v maily dnes rano od klienta a budeme sa jej venovat najblizsi tyzden:
"The reason to get in contact Is that I am conducting research on rates space. In particular, I am taking a look at defensive strategies. On this topic, I have come across literature documenting some defensive factors. For instance, the “low duration” effect by Carvalho et al (2014). Another defensive definition is “The flight to Quality” factor from Gava et al (2019 ) - defined by the local equity markets volatility-.
I am however interested in searching for a “Quality” type definition. For instance, Brooks et al (2019) define a defensive factor -for hard currency EM debt- using FX reserves, GDP growth and private sector debt. They use it to build an Asset-To-Debt indicator that is later combined with inflation. I am after this type of construction.
I would be interested in hearing from you if you have views or suggestions on this topic."
Ak mate niekto nejaku ideu k otazke, v pohode ju mozte napisat, rad predebatujem. Je to celkom zaujimava tema.
Nas business je subscription based, kde si mozes kupit subscription a dostanes access do databazy preselected papers spolu s out-of-sample testami na faktoroch:
https://quantpedia.com/how-it-works/Plus obcas riesime custom veci. Plus na celej platforme bezi development noveho custom toolu pre institucionalnych klientov, na ktorom robi asi polka timu teraz.
Trumpeta1978 napísal:aky ma zmysel toto riesit ci ano alebo nie? ved kto chce ten sa tam prihlasi a kto nechce ten nebude reagovat na ponuku- ake jednoduche.. Apropo ak som dobre videl je tam uvedene "od" tj na mzde sa da este dohodnut
mzda je od 5e, lebo som nieco musel napisat ... vacsinou je odmenovanie task based - dam task, cenim si ho na tolko a tolko, kolko casu na nom clovek stravi je jeho vec, ja chcem vysledok v pozadovanej kvalite
Quantpedia nerobi trading, robime quant research ... pred cca rokom bola Quantpedia zlozena z polky mojho pracovneho casu, 1/5 uvazku jedneho studenta a 1/5 uvazku jedneho mojho kamosa ... teraz nas tim vyzera takto:
https://quantpedia.com/quantpedia-mission/viac sa mi k tomu nechce vyjadrovat ...