rad by som spytal ci by niekto vedel poradit ako by sa mali danit prijmy z investicnych online programov.
Mam na mysli projekt kde vlozite nejaku financnu ciastku a firma s tym kapitalom obchoduje a vytvara vam profity. Vklady a vybery sa realizuju cez BTC. Uzivatelske ucty zvyknu byt vedene v USD, casto v nejakom internom tokene bez hodnoty ktory sa pouziva len v backoffice a pocita sa ako 1:1 k USD. Zaujima ma ci staci zdanit zarobeny a vybraty BTC, ktory nam firma vygeneruje po zmene na fiat ako "prijem z predaja virtualnej meny" , alebo spravnejsie je zdanit vyber hodnoty v case vyberu (napr. 1000 usd) ako nejaky povedzme "iny prijem" a po vymene BTC za fiat este dodanit rozdiel voci tej vyplatke ak pripadne stupol este kurz a teda zarobilo sa nieco navyse ako "prijem z predaja virtualnej meny". Tiez ma zaujima ci je na takyto prijem potrebna zivnost, alebo to moze FO v pohode zaradit medzi "ostatne prijmy" kedze je to vpodstate pasivne. Mam par tisic vytiahnutych v penazenke a chcel by som to vycashovat, ale neviem ako spravne postupovat. Pytal som sa uz viacerych co riesia tieto veci a kazdy si len vsetko vybera cez kryptokarty, alebo posiela na Revolut a dane neriesi, takze sa este s nadejou pomoci obraciam na toto forum