V prvom rade uvediem, že som mala donedávna absolútne nulové znalosti o tom, ako funguje ekonomika a financie. Dlhšie som však mala pocit, že asi nie je úplne OK sporiť peniaze doma v kasičke. S parnterom sme si povedali, že na výške sme sa predsa naučili desiatky odborných kníh, tak predsa sa do toho pustíme a niečo si naštudujeme. Vypočula som si množstvo podcastov, prečítala veľa článkov na internete a čítam teraz knihu o investovaní, ale priznám sa že v polovici som sa stratila
Mám 25 rokov, pracujem ako lekárka. Momentálne šetríme na dom, chceli by sme však s partnerom pravidelne investovať nejakú nižšiu sumu peňazí, rozhodne nejde o tisícky eur.
Po dôkladnom rozhodovaní (broker/roboporadca,...) sa nám javí ako najlepšia možnosť pre nás založiť si účet vo Finaxe. Sú tam síce vyššie poplatky než keby sme sa do toho pustili sami, ale popravde máme veľmi málo voľného času na sledovanie aktuálneho diania, a asi pre nás nie je prioritou čo najväčší výnos.
Okrem toho by som sa chcela naďalej v tejto oblasti vzdelávať, skúsiť demo účet u IB, jednoducho ešte pár rokov študovať a v budúcnosti by som možno skúsila účet u brokera (IB/Lynx).
Chcela by som sa opýtať, či je naše konanie rozumné alebo by ste odporúčali iný postup.
Ďakujem